Сравнение на квадратна зона срещу WordPress 2020

Квадратно пространство срещу WordPress


Без съмнение, WordPress е най-популярната платформа за уеб изграждане в света. Но както вероятно вече знаете, тя не е единствената. Различни други платформи също предлагат мощни блог и уеб инструменти, а някои от тях са доста добри конкуренти. И както при всичко останало в живота, има плюсове и минуси за използването на WordPress и тези други платформи.

Днес ще се съсредоточим върху Squarespace и го сравнете с WordPress. За да избегнем объркване, ще говорим за самостоятелно хостваната версия на WordPress.
Той има някои много значими вариации от WordPress.com.

За да улесним разбирането на разликите, разделихме тази статия на няколко сегмента, които ще ви помогнат да сравните по-бързо WordPress и Squarespace:

 • простота
 • Теми и приставки
 • Управление на съдържанието
 • поддържа
 • Разходите
 • е-търговия
 • Таблица за сравнение
 • Кой от тях трябва да изберете?

простота

Когато става въпрос за стартиране на нов блог, повечето от потребителите предпочитат проста платформа, която им позволява да публикуват нов сайт възможно най-бързо..

WordPress

Ако не беше достатъчно просто, WordPress не би станал такъв популярен на първо място. Но когато говорим за самостоятелно хостваната версия, определено отнема известно време, за да наваксате цялата терминология и основи, преди да можете сами да създадете блог. Въпреки че много избор е добро нещо, десетки опции за хостинг и хиляди теми и приставки могат да бъдат твърде много за някой, който току-що е стартирал.

След няколко дни, прекарани с WordPress, повечето от начинаещите се адаптират към платформата и нямат проблеми с персонализирането на блогове и писането на нови статии.

Винаги може да е малко по-просто, но фактът, че ви позволява да надстроите блога на начинаещия си в професионалната машина за печелене на пари, е достатъчно добра причина да отделите допълнително време, научавайки повече за WordPress. Ако имате нужда от помощ, ние стартирахме нов раздел за обучение на WordPress, който ще бъде вашето лично ръководство.

Squarespace

Тъй като всичко за Squarespace е визуално, това го прави много по-удобно за начинаещи. Въпреки че можете да създадете подобна среда с WordPress, ще ви отнеме време и умения, за да подготвите тревата. Но с Squarespace можете да използвате редактор за плъзгане и пускане, за да създавате страници от самото начало.

Squarespace също така включва доста по-малък брой възможности за избор. Това ще помогне на начинаещите да вземат по-бързи решения и ще бъде по-лесно да се учи. Но очевидно, ако решите да надстроите блога си и да го персонализирате по-подробно, ще намерите тази липса на избор като голям проблем.

Теми и приставки

За да персонализират уебсайт, потребителите без технически умения ще трябва да използват теми и приставки за персонализиране на блогове. Как стоят WordPress и Squarespace по този въпрос?

WordPress

WordPress предлага хиляди теми и плъгини, които можете да използвате безплатно. За да бъдем по-точни, има повече от 40 000 плъгини, които се намират в официалното хранилище и можете да ги използвате всички без такса. И това не е краят – има множество онлайн пазари, които предлагат премиум теми и плъгини за конкретна цена. Така че за всеки проблем, който срещнете, вероятно има приставка, която може да го реши.

Също така, хиляди теми са проектирани за конкретни ниши. Това означава, че независимо дали създавате личен блог, фотографско портфолио или професионален бизнес сайт, ще намерите тема, съобразена с вашите нужди.

Теми на WordPress

Тъй като инсталирането на теми и приставки е много лесно, единствената отнемаща време задача е да намерите най-добрата тема или перфектен плъгин за вашия сайт.

Squarespace

Ако искате да разширите сайт, използвайки Squarespace, ще трябва да се адаптирате. За съжаление, Squarespace предлага недостатъчен избор от шаблони и разширения. За разлика от WordPress, ще трябва да се примирите с наличното решение или просто да пренебрегнете проблема и да поискате поддръжка.

От друга страна, този ограничен избор може да не представлява проблем за някои потребители. Ако не планирате да разширите сайта си и сте доволни от възможностите, налични с Squarespace, можете да се отпуснете и да спрете да мислите за всички останали налични разширения, като например с WordPress. Понякога е да имаш по-малко възможности.

Управление на съдържанието

Ако искате да започнете нов блог, жизненоважно е платформата по ваш избор да ви позволява свободно да се движите около текстови редактори. Достатъчно добри ли са WordPress и Squarespace за блогъри?

WordPress

несъмнено, WordPress е мощен инструмент за блогъри и един от най-добрите наоколо. Той ще ви позволи да използвате както визуални, така и текстови редактори, така че да можете да се наслаждавате на писането и все още можете добавете персонализиран HTML ако е необходимо. WordPress се грижи за вашите статии, така че автоматично ще ви спести напредъка. Само в случай, че се случи нещо лошо, можете да разчитате на WordPress по всяко време. Той също така поддържа ревизии, така че ако решите, че в даден момент искате стария абзац, ще бъдете само на едно щракване от него да го има на страницата.

Squarespace

за жалост, Квадратното пространство не е толкова добро за блогърите. Няма функция за автоматично запазване и платформата няма да ви позволи да използвате ревизии. Въпреки че има кодови блокове, които можете да използвате в Squarespace, функцията все пак няма да ви позволи да стартирате свой собствен HTML или CSS от страницата. За някои блогъри това може да бъде нарушител на сделката.

Квадратурата не е толкова добра и с медиите. Докато WordPress ще ви позволи да използвате повторно изображения, които сте качили в миналото, Squarespace ще ви принуди да качите същото изображение отново, ако решите да го използвате повторно. Ако сте склонни да използвате снимки редовно (което би трябвало), това може да е кошмар.

поддържа

Ако едва започвате с WordPress или Squarespace, шансовете са, че не сте професионалист в тази област. Така че, рано или късно, ще ви трябва помощ с платформата. Каква подкрепа получавате с WordPress и Squarespace?

WordPress

Тъй като ще хоствате собствен сайт, практически всичко е във вашите ръце. Въпреки че ще има някои технически проблеми, които вашата хостинг компания трябва да реши за вас, ще има много повече проблеми, които ще трябва да решите сами или да наемете професионалисти.

Поддръжката на безплатни теми и плъгини е доста ограничена. Ако нещо се обърка, единствената помощ идва под формата на форуми за поддръжка и други онлайн ресурси. За щастие, поради своята популярност има милиони уроци и статии с практически инструкции, които ще ви помогнат да решите практически всякакви трудности. Ако използвате премиум продукти, можете да очаквате помощ от разработчиците, но това ще зависи от всяка компания / индивид.

Squarespace

Поддръжка на квадратното пространство

Стартирайки сайт с Squarespace, веднага получавате достъп до професионална поддръжка. Има цял екип от експерти, които се грижат за системата. Ще имате достъп до цели библиотеки от статии, видео уроци, чат на живо и поддръжка по имейл. Подобно на WordPress, има и форуми за поддръжка, където потребителите стигат да обсъждат проблеми и функции.

Тъй като Squarespace има доста по-малък брой функции в сравнение с WordPress, шансът за нещо да не функционира е много по-малък. Тъй като няма десетки хиляди приставки, които трябва да инсталирате, на първо място ще има по-малко проблеми със съвместимостта.

Разходите

Много хора смятат, че можете да получите уебсайт онлайн безплатно. Въпреки че бихме искали да ви кажем, че е истина, всичко има цена. Така че дори WordPress и Squarespace ще ви принудят да отворите портфейлите си.

WordPress

Да, правилно сте го чули – WordPress е безплатен. Но това важи само за самата платформа. Вие сте свободни да изтеглите WordPress, да променяте файлове, да инсталирате безплатни плъгини и теми и да правите с тях всичко, което искате. Но преди да можете да покажете сайт на хора от цял ​​свят, ще трябва да платите за хостинг. Има някои безплатни опции дори когато става въпрос за хостинг, но предлагаме да ги прескочите напълно.

Все пак можете да намерите хостинг и домейн за по-малко от няколко долара на месец. Очевидно не можете да очаквате много за тази цена, но това ще накара сайта ви да работи и да работи.

Тук харченето на пари не спира. Въпреки че е възможно да стартирате сайт, без да харчите допълнителен цент, вероятно ще искате да купите нова тема или един или два плъгина, които ще ви позволят да имате конкретна функция в сайта или просто да я направите по-красива. Освен това, ако решите да наемете момчета за поддръжка, които да ви помогнат, или да накарате програмист да разработи нещо конкретно, разходите ще продължават да нарастват. Все още ли мислите, че WordPress е безплатен?

Squarespace

Ако искате личен уебсайт, ще трябва да плащате 12 долара месечно за акаунта, който не включва толкова много, за да бъда честен. За тази цена можете да създадете до 20 страници, галерии и блогове с неограничена честотна лента и двама сътрудници. Ако искате да надстроите акаунта до бизнес, където получавате неограничени опции, това ще ви струва 18 долара на месец.

е-търговия

Искате ли да подготвите онлайн магазин за продажба на продукти и услуги? Ако е така, бъдете изключително внимателни при избора на подходящата платформа, за да стартирате своя електронен магазин.

WordPress

WordPress ви позволява да изграждате онлайн магазини сами. Няколко популярни приставки могат да превърнат вашия сайт в система за електронна търговия, без да знаят много за него. Можете да настроите цял магазин с избрана от вас тема и няколко приставки, които ще разширят стандартните функции на WordPress. Да, ще отнеме известно време и уроци, докато не оправите всичко както трябва, но само фактът, че дори начинаещите могат да отворят нов онлайн магазин, е вълнуващ.

Популярният CMS ви позволява лесно да интегрирате PayPal, Stripe, 2Checkout, Google Checkout, Payoneer, Skrill и Bitcoin.

Има и плъгини, които ще ви помогнат при партньорските програми. Какво повече ви трябва за обикновен магазин?

Squarespace

За съжаление, Squarespace тук е доста ограничен. Като за начало ви позволява да използвайте само Stripe за обработка на плащания което ще отблъсне много потребители. Не само, че Stripe не е толкова популярен като PayPal, но е ограничен до няколко държави.

Освен това, Squarespace постави ограничение за броя на продуктите, които можете да продадете от вашия сайт. Ако искате да отворите малък магазин, това ще бъде просто добре, но знанието за ограничението може да бъде изтощително. Ами ако случайно имате повече клиенти от очакваното?

Таблица за сравнение

WordPress

Squarespace

Простота:Приятелски за начинаещи с крива на обучениеПерфектен за начинаещи
Теми и приставки:Десетки хиляди разширенияМного ограничен избор
Управление на съдържанието:Ревизии, автоматично запазване, персонализиран HTML …Без ревизии, автоматично запазване или персонализиран HTML
Поддържа:Общността, плати подкрепаПрофесионален екип за поддръжка
Разходите:От няколко долара на месецОт $ 12 на месец
е-търговия:Огромно разнообразие от възможностиМного ограничени опции

Кой от тях трябва да използвате?

Но в крайна сметка изборът не трябва да бъде толкова труден за правене. Това е съвсем очевидно WordPress победи Squarespace на практика във всяка област. Той има повече функции, дава ви много повече свобода и контрол върху вашия блог.

Ако се отнасяте сериозно към стартирането на нов уебсайт или личен блог, горещо препоръчваме да вземете WordPress и става със самостоятелно хостваната версия. Ще отнеме малко повече време, за да научите за това, но в дългосрочен план ще се изплати.

Препоръчително четене: Как да преместите блога си от квадратна зона към WordPress

От друга страна, ако всичко, което искате, е обикновен уебсайт, който няма да ви притеснява с много избори, които да правите седмично и искате да сте сигурни, че поддръжката ще бъде винаги за вас, Squarespace може да е достатъчно добър.

Винаги бихме препоръчали WordPress над Squarespace, но е време да изберете. Ако имате въпроси и все още не сте сигурни в платформите, уведомете ни, като оставим коментара по-долу. Какви са вашите мнения за WordPress vs. Squarespace?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map