Σύγκριση Squarespace εναντίον WordPress 2020

Squarespace εναντίον WordPress


Χωρίς αμφιβολία, το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα δημιουργίας ιστοσελίδων στον κόσμο. Αλλά όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, δεν είναι το μόνο. Διάφορες άλλες πλατφόρμες προσφέρουν ισχυρά blogging και εργαλεία ιστού, και μερικές από αυτές είναι αρκετά καλοί ανταγωνιστές. Και όπως συμβαίνει με οτιδήποτε άλλο στη ζωή, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στη χρήση του WordPress και αυτών των άλλων πλατφορμών.

Σήμερα, θα επικεντρωθούμε Squarespace και να το συγκρίνουμε με το WordPress. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση, πρόκειται να μιλήσουμε για την αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση του WordPress.
Έχει μερικές πολύ σημαντικές παραλλαγές από το WordPress.com.

Για να καταστήσουμε ευκολότερη την κατανόηση των διαφορών, χωρίσαμε αυτό το άρθρο σε διάφορα τμήματα που θα σας βοηθήσουν να συγκρίνετε το WordPress και το Squarespace πιο γρήγορα:

  • Απλότητα
  • Θέματα και προσθήκες
  • Διαχείριση περιεχομένου
  • Υποστήριξη
  • Το κόστος
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
  • Πίνακα σύγκρισης
  • Ποιο θα πρέπει να επιλέξετε?

Απλότητα

Όσον αφορά την έναρξη ενός νέου ιστολογίου, οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν μια απλή πλατφόρμα που τους επιτρέπει να δημοσιεύουν έναν νέο ιστότοπο το συντομότερο δυνατό.

WordPress

Αν δεν ήταν αρκετά απλό, WordPress δεν θα γίνει τόσο δημοφιλές στην πρώτη θέση. Αλλά όταν μιλάμε για την αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση, σίγουρα θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να καλύψουμε όλη την ορολογία και τα βασικά προτού μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα blog μόνοι σας. Ενώ πολλές επιλογές είναι καλό, δεκάδες επιλογές φιλοξενίας και χιλιάδες θέματα και προσθήκες μπορεί να είναι πάρα πολύ για κάποιον που μόλις ξεκίνησε.

Μετά από μερικές μέρες με το WordPress, οι περισσότεροι από τους αρχάριους προσαρμόζονται στην πλατφόρμα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην προσαρμογή ιστολογίων και τη σύνταξη νέων άρθρων.

Θα μπορούσε πάντοτε να είναι λίγο πιο απλό, αλλά το γεγονός ότι σας επιτρέπει να αναβαθμίσετε το blog του αρχάριου σας στον επαγγελματικό μηχάνημα δημιουργίας χρημάτων είναι ένας αρκετά καλός λόγος για να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο για να μάθετε περισσότερα για το WordPress. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, έχουμε ξεκινήσει μια νέα ενότητα εκμάθησης WordPress που θα είναι ο προσωπικός σας οδηγός.

Squarespace

Δεδομένου ότι τα πάντα σχετικά με το Squarespace είναι οπτικά, το καθιστά πολύ πιο φιλικό για αρχάριους. Αν και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παρόμοιο περιβάλλον με το WordPress, θα χρειαζόταν χρόνος και δεξιότητα για την προετοιμασία του χλοοτάπητα. Αλλά με το Squarespace, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας drag and drop για να δημιουργήσετε σελίδες από την αρχή.

Squarespace διαθέτει επίσης έναν πολύ μικρότερο αριθμό επιλογών. Αυτό θα βοηθήσει τους αρχάριους να πάρουν ταχύτερες αποφάσεις και θα είναι ευκολότερο να μάθουν. Αλλά, προφανώς, εάν αποφασίσετε να αναβαθμίσετε το ιστολόγιό σας και να το προσαρμόσετε με περισσότερες λεπτομέρειες, θα βρείτε αυτήν την έλλειψη επιλογών ως μεγάλο πρόβλημα.

Θέματα και προσθήκες

Για να εξατομικεύσουν έναν ιστότοπο, οι χρήστες χωρίς τεχνικές δεξιότητες θα πρέπει να χρησιμοποιούν θέματα και πρόσθετα για να προσαρμόσουν τα ιστολόγια. Πώς αντιμετωπίζουν το WordPress και το Squarespace σε αυτό το ζήτημα?

WordPress

Το WordPress προσφέρει χιλιάδες θέματα και προσθήκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν. Για να είμαστε πιο ακριβείς, υπάρχουν περισσότερα από 40.000 πρόσθετα στο επίσημο αποθετήριο και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς χρέωση. Και αυτό δεν είναι το τέλος – υπάρχουν πολλές διαδικτυακές αγορές που προσφέρουν premium θέματα και πρόσθετα σε μια συγκεκριμένη τιμή. Έτσι, για κάθε πρόβλημα που συναντάτε, υπάρχει πιθανώς ένα πρόσθετο που μπορεί να το λύσει.

Επίσης, χιλιάδες θέματα έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένες θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι είτε δημιουργείτε ένα προσωπικό blog, ένα χαρτοφυλάκιο φωτογραφιών ή έναν επαγγελματικό ιστότοπο, θα βρείτε ένα θέμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

Θέματα WordPress

Δεδομένου ότι η εγκατάσταση θεμάτων και προσθηκών είναι πολύ απλή, η μόνη χρονοβόρα εργασία είναι η εύρεση του καλύτερου θέματος ή ενός τέλειου πρόσθετου για τον ιστότοπό σας.

Squarespace

Εάν θέλετε να επεκτείνετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το Squarespace, θα πρέπει να προσαρμοστείτε. Δυστυχώς, το Squarespace προσφέρει ανεπαρκή επιλογή προτύπων και επεκτάσεων. Σε αντίθεση με το WordPress, θα πρέπει να διευθετήσετε τη διαθέσιμη λύση ή απλά να αγνοήσετε το πρόβλημα και να ζητήσετε υποστήριξη.

Από την άλλη πλευρά, αυτή η περιορισμένη επιλογή ενδέχεται να μην αποτελεί πρόβλημα για ορισμένους χρήστες. Εάν δεν σκοπεύετε να επεκτείνετε τον ιστότοπό σας και είστε ικανοποιημένοι με τις διαθέσιμες επιλογές με το Squarespace, μπορείτε να χαλαρώσετε και να σταματήσετε να σκέφτεστε όλες τις άλλες διαθέσιμες επεκτάσεις όπως με το WordPress. Μερικές φορές, η ύπαρξη λιγότερων επιλογών είναι καλύτερη.

Διαχείριση περιεχομένου

Αν θέλετε να ξεκινήσετε ένα νέο ιστολόγιο, είναι σημαντικό η πλατφόρμα της επιλογής σας να σας επιτρέπει να μετακινείστε ελεύθερα σε συντάκτες κειμένου. Είναι το WordPress και το Squarespace αρκετά καλό για bloggers?

WordPress

Αναμφίβολα, Το WordPress είναι ένα ισχυρό εργαλείο για bloggers και ένα από τα καλύτερα. Θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τόσο οπτικούς όσο και επεξεργαστές κειμένου, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το γράψιμο και μπορείτε ακόμα προσθήκη προσαρμοσμένου HTML αν χρειαστεί. Το WordPress φροντίζει τα άρθρα σας, οπότε θα αποθηκεύσει αυτόματα την πρόοδό σας. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό, μπορείτε να βασιστείτε στο WordPress ανά πάσα στιγμή. Διατηρεί επίσης τις αναθεωρήσεις, οπότε αν αποφασίσετε ότι θέλετε κάποια στιγμή η παλιά παράγραφος, θα έχετε μόνο ένα κλικ μακριά από την ύπαρξή της στη σελίδα.

Squarespace

Δυστυχώς, Το Squarespace δεν είναι τόσο καλό για τους bloggers. Δεν υπάρχει δυνατότητα αυτόματης αποθήκευσης και η πλατφόρμα δεν θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε αναθεωρήσεις. Ενώ υπάρχουν μπλοκ κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Squarespace, η λειτουργία εξακολουθεί να μην σας επιτρέπει να εκτελείτε το δικό σας HTML ή CSS από τη σελίδα. Για ορισμένους μπλόγκερ, αυτό μπορεί να είναι μια λύση.

Το Squarespace δεν είναι τόσο καλό με τα μέσα. Ενώ το WordPress θα σας επιτρέψει να επαναχρησιμοποιήσετε εικόνες που έχετε ανεβάσει στο παρελθόν, το Squarespace θα σας αναγκάσει να ανεβάσετε ξανά την ίδια εικόνα εάν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Εάν τείνετε να χρησιμοποιείτε φωτογραφίες σε τακτική βάση (που θα πρέπει), αυτό μπορεί να είναι ένας εφιάλτης.

Υποστήριξη

Εάν ξεκινάτε απλώς με το WordPress ή το Squarespace, οι πιθανότητες είναι ότι δεν είστε επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα. Έτσι, αργά ή γρήγορα, θα χρειαστείτε βοήθεια με την πλατφόρμα. Τι είδους υποστήριξη λαμβάνετε με το WordPress και το Squarespace?

WordPress

Δεδομένου ότι θα φιλοξενείτε τον δικό σας ιστότοπο, σχεδόν όλα είναι στα χέρια σας. Ενώ θα υπάρχουν ορισμένα τεχνικά ζητήματα που η εταιρεία φιλοξενίας σας πρέπει να επιλύσει για εσάς, θα υπάρχουν πολλά ακόμη προβλήματα που θα πρέπει να επιλύσετε μόνοι σας ή να προσλάβετε επαγγελματίες.

Η υποστήριξη για δωρεάν θέματα και προσθήκες είναι αρκετά περιορισμένη. Εάν κάτι πάει στραβά, η μόνη βοήθεια έρχεται με τη μορφή φόρουμ υποστήριξης και άλλων διαδικτυακών πόρων. Ευτυχώς, λόγω της δημοτικότητάς του, υπάρχουν εκατομμύρια σεμινάρια και άρθρα οδηγιών που θα σας βοηθήσουν να λύσετε σχεδόν κάθε είδους δυσκολίες. Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα premium, μπορείτε να περιμένετε βοήθεια από τους προγραμματιστές, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από κάθε εταιρεία / άτομο.

Squarespace

Υποστήριξη Squarespace

Ξεκινώντας έναν ιστότοπο με το Squarespace, αποκτάτε αμέσως πρόσβαση σε επαγγελματική υποστήριξη. Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα ειδικών που φροντίζουν το σύστημα. Θα έχετε πρόσβαση σε ολόκληρες βιβλιοθήκες άρθρων, σεμινάρια βίντεο, ζωντανή συνομιλία και υποστήριξη μέσω email. Ομοίως με το WordPress, υπάρχουν φόρουμ υποστήριξης όπου οι χρήστες μπορούν να συζητήσουν προβλήματα και δυνατότητες.

Δεδομένου ότι το Squarespace έχει έναν πολύ μικρότερο αριθμό λειτουργιών από το WordPress, η πιθανότητα για δυσλειτουργία είναι πολύ μικρότερη. Επειδή δεν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες προσθήκες που θα εγκαταστήσετε, θα υπάρχουν πρώτα λιγότερα προβλήματα συμβατότητας.

Το κόστος

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορείτε να αποκτήσετε έναν ιστότοπο online δωρεάν. Αν και θα θέλαμε να σας πω ότι είναι αλήθεια, όλα έχουν μια τιμή. Έτσι, ακόμη και το WordPress και το Squarespace θα σας αναγκάσουν να ανοίξετε τα πορτοφόλια σας.

WordPress

Ναι, το έχετε ακούσει σωστά – το WordPress είναι δωρεάν. Αυτό ισχύει μόνο για την ίδια την πλατφόρμα. Είστε ελεύθεροι να κατεβάσετε το WordPress, να τροποποιήσετε αρχεία, να εγκαταστήσετε δωρεάν πρόσθετα και θέματα και να κάνετε ό, τι θέλετε μαζί τους. Αλλά πριν μπορέσετε να εμφανίσετε έναν ιστότοπο σε άτομα σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να πληρώσετε για τη φιλοξενία. Υπάρχουν μερικές δωρεάν επιλογές ακόμη και όταν πρόκειται για φιλοξενία, αλλά προτείνουμε να τις παραλείψετε εντελώς.

Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε τη φιλοξενία και έναν τομέα με μόλις λίγα δολάρια το μήνα. Προφανώς, δεν μπορείτε να περιμένετε πολλά για αυτήν την τιμή, αλλά θα λειτουργήσει ο ιστότοπός σας.

Δεν ξοδεύουμε χρήματα. Αν και είναι δυνατό να εκτελέσετε έναν ιστότοπο χωρίς να ξοδέψετε ένα επιπλέον λεπτό, πιθανότατα θα θελήσετε να αγοράσετε ένα νέο θέμα ή ένα ή δύο πρόσθετα που θα σας επιτρέψουν να έχετε μια συγκεκριμένη δυνατότητα στον ιστότοπο ή απλά να τον κάνετε πιο όμορφο. Επίσης, εάν αποφασίσετε να προσλάβετε παιδιά συντήρησης για να σας βοηθήσουν, ή ζητήσετε από έναν προγραμματιστή να αναπτύξει κάτι συγκεκριμένο, το κόστος θα συνεχίσει να αυξάνεται. Πιστεύετε ότι το WordPress είναι δωρεάν?

Squarespace

Εάν θέλετε έναν προσωπικό ιστότοπο, θα πρέπει να πληρώνετε 12 $ μηνιαίως για τον λογαριασμό που δεν περιλαμβάνει τόσο πολύ, για να είμαστε ειλικρινείς. Για αυτήν την τιμή, μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 20 σελίδες, γκαλερί και ιστολόγια με απεριόριστο εύρος ζώνης και δύο συνεισφέροντες. Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σε επιχείρηση όπου έχετε απεριόριστες επιλογές, θα σας κοστίσει 18 $ ανά μήνα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Θέλετε να προετοιμάσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να πουλήσετε προϊόντα και υπηρεσίες; Εάν ναι, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιλέγετε τη σωστή πλατφόρμα για να ξεκινήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

WordPress

Το WordPress σας επιτρέπει να δημιουργείτε ηλεκτρονικά καταστήματα μόνοι σας. Αρκετές δημοφιλείς προσθήκες μπορούν να μετατρέψουν τον ιστότοπό σας σε ένα σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου χωρίς πολλές γνώσεις σχετικά με αυτό. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο κατάστημα με ένα θέμα της επιλογής σας και μερικά πρόσθετα που θα επεκτείνουν τις τυπικές λειτουργίες του WordPress. Ναι, θα χρειαστεί λίγος χρόνος και σεμινάρια έως ότου τα πάρετε όλα σωστά, αλλά το γεγονός ότι ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να ανοίξουν ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι συναρπαστικό.

Το δημοφιλές CMS σάς επιτρέπει να ενσωματώνετε εύκολα PayPal, Stripe, 2Checkout, Google Checkout, Payoneer, Skrill και Bitcoin.

Υπάρχουν επίσης πρόσθετα που θα σας βοηθήσουν με προγράμματα θυγατρικών. Τι περισσότερο χρειάζεστε για ένα απλό κατάστημα?

Squarespace

Δυστυχώς, το Squarespace είναι αρκετά περιορισμένο εδώ. Για αρχάριους, σας επιτρέπει χρησιμοποιήστε μόνο το Stripe για επεξεργασία πληρωμών που θα απωθήσει πολλούς χρήστες. Όχι μόνο το Stripe δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το PayPal, αλλά περιορίζεται σε μερικές χώρες.

Επιπλέον, η Squarespace έχει θέσει όριο στον αριθμό των προϊόντων που μπορείτε να πουλήσετε από τον ιστότοπό σας. Εάν θέλετε να ανοίξετε ένα μικρό κατάστημα, αυτό θα είναι εντάξει, αλλά η γνώση για τον περιορισμό μπορεί να είναι κουραστική. Τι γίνεται αν έχετε περισσότερους πελάτες από το αναμενόμενο?

Πίνακα σύγκρισης

WordPress

Squarespace

Απλότητα:Φιλικό για αρχάριους με καμπύλη μάθησηςΙδανικό για αρχάριους
Θέματα και προσθήκες:Δεκάδες χιλιάδες επεκτάσειςΠολύ περιορισμένες επιλογές
Διαχείριση περιεχομένου:Αναθεωρήσεις, αυτόματη αποθήκευση, προσαρμοσμένο HTML…Χωρίς αναθεωρήσεις, αυτόματη αποθήκευση ή προσαρμοσμένο HTML
Υποστήριξη:Κοινότητα, πληρώστε για υποστήριξηΕπαγγελματική ομάδα υποστήριξης
Το κόστος:Από λίγα δολάρια το μήναΑπό 12 $ ανά μήνα
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ:Τεράστια ποικιλία επιλογώνΠολύ περιορισμένες επιλογές

Ποιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε?

Αλλά στο τέλος, η επιλογή δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολη. Είναι πολύ προφανές ότι Το WordPress κερδίζει το Squarespace σχεδόν σε κάθε περιοχή. Έχει περισσότερες δυνατότητες, σας δίνει πολύ περισσότερη ελευθερία και έλεγχο στο ιστολόγιό σας.

Εάν είστε σοβαροί για την έναρξη μιας νέας ιστοσελίδας ή προσωπικού ιστολογίου, σας προτείνουμε να πάρετε το WordPress και πηγαίνετε με την αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για να το μάθετε, αλλά θα πληρώσει μακροπρόθεσμα.

Συνιστώμενη ανάγνωση: Πώς να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από το Squarespace στο WordPress

Από την άλλη πλευρά, αν το μόνο που θέλετε είναι ένας απλός ιστότοπος που δεν θα σας ενοχλεί με πολλές επιλογές να κάνετε σε εβδομαδιαία βάση και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η υποστήριξη θα είναι πάντα εκεί για εσάς, το Squarespace μπορεί να είναι αρκετά καλό.

Θα συνιστούσαμε πάντα το WordPress μέσω του Squarespace, αλλά ήρθε η ώρα να επιλέξετε. Εάν έχετε απορίες και δεν είστε ακόμα σίγουροι για τις πλατφόρμες, ενημερώστε μας αφήνοντας το σχόλιο παρακάτω. Ποιες είναι οι απόψεις σας για το WordPress εναντίον Squarespace?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked