Squarespace vs. WordPress Comparație 2020

Squarespace vs. WordPress


Fără îndoială, WordPress este cea mai populară platformă de construcție web din lume. Dar, după cum probabil știți deja, nu este singurul. Diverse alte platforme oferă bloguri și instrumente web puternice, iar unele dintre ele sunt concurenți destul de buni. La fel ca în orice alt lucru din viață, există argumente pro și contra folosirii WordPress și a celorlalte platforme.

Astăzi, ne vom concentra Squarespace și comparați-l cu WordPress. Pentru a evita orice confuzie, vom vorbi despre versiunea self-hosting a WordPress.
Are unele variații foarte importante de la WordPress.com.

Pentru a înțelege mai ușor diferențele, am împărțit acest articol în mai multe segmente care vă vor ajuta să comparați mai repede WordPress și Squarespace:

 • Simplitate
 • Teme și pluginuri
 • Management de conținut
 • A sustine
 • Costurile
 • eCommerce
 • Tabel comparativ
 • Care ar trebui să alegeți?

Simplitate

Când vine vorba de pornirea unui nou blog, majoritatea utilizatorilor preferă o platformă simplă care le permite să publice un site nou cât mai repede posibil.

WordPress

Dacă nu suntem suficient de simpli, WordPress nu ar deveni atât de popular în primul rând. Dar, când vorbim despre versiunea self-hosting, cu siguranță este nevoie de ceva timp pentru a fi la curent cu toată terminologia și elementele de bază înainte de a putea crea un blog de unul singur. În timp ce o mulțime de opțiuni este un lucru bun, zeci de opțiuni de găzduire și mii de teme și pluginuri pot fi prea mult pentru cineva care tocmai a început.

După câteva zile petrecute cu WordPress, majoritatea începătorilor se adaptează platformei și nu au probleme în a personaliza blogurile și a scrie articole noi.

Ar putea fi întotdeauna un pic mai simplu, însă faptul că vă permite să actualizați blogul începătorului în mașina profesionistă de a face bani este un motiv suficient de bun pentru a petrece ceva timp suplimentar învățând mai multe despre WordPress. Dacă aveți nevoie de ajutor, am început o nouă secțiune de învățare WordPress care va fi ghidul dvs. personal.

Squarespace

Deoarece totul despre Squarespace este vizual, îl face mult mai prietenos pentru începători. Deși puteți crea un mediu similar cu WordPress, ar fi nevoie de timp și deprindere pentru pregătirea gazonului. Dar cu Squarespace, trebuie să folosiți editorul drag and drop pentru a crea pagini de la bun început.

Squarespace prezintă, de asemenea, un număr destul de mic de alegeri. Acest lucru îi va ajuta pe începători să ia decizii mai rapid și va fi mai ușor de învățat. Dar, evident, dacă decideți să vă actualizați blogul și să-l personalizați mai detaliat, veți găsi această lipsă de alegeri ca o mare problemă.

Teme și plugin-uri

Pentru a personaliza un site web, utilizatorii fără abilități tehnice vor trebui să utilizeze teme și pluginuri pentru a personaliza blogurile. Cum stau WordPress și Squarespace în această problemă?

WordPress

WordPress oferă mii de teme și pluginuri pe care le puteți utiliza gratuit. Pentru a fi mai precis, sunt disponibile peste 40.000 de pluginuri în depozitul oficial și le puteți folosi pe toate fără taxă. Și acesta nu este sfârșitul – există numeroase piețe online care oferă teme premium și pluginuri la un preț specific. Deci, pentru fiecare problemă cu care vă confruntați, probabil există un plugin care îl poate rezolva.

De asemenea, mii de teme au fost concepute pentru nișe specifice. Asta înseamnă că, indiferent dacă construiți un blog personal, un portofoliu de fotografie sau un site de afaceri profesionist, veți găsi o temă adaptată nevoilor dvs..

Teme WordPress

Deoarece instalarea de teme și pluginuri este foarte simplă, singura sarcină care consumă timp este găsirea celei mai bune teme sau a unui plugin perfect pentru site-ul dvs..

Squarespace

Dacă doriți să extindeți un site folosind Squarespace, va trebui să vă adaptați. Din păcate, Squarespace oferă o selecție insuficientă de șabloane și extensii. Spre deosebire de WordPress, va trebui să vă stabiliți pentru soluția disponibilă sau pur și simplu să ignorați problema și să solicitați sprijin.

Pe de altă parte, este posibil ca această alegere limitată să nu reprezinte o problemă pentru unii utilizatori. Dacă nu intenționați să extindeți site-ul și sunteți mulțumit de opțiunile disponibile cu Squarespace, puteți să vă relaxați și să nu vă mai gândiți la toate celelalte extensii disponibile, cum ar fi cu WordPress. Uneori, a avea mai puține opțiuni este mai bine.

Management de conținut

Dacă doriți să începeți un nou blog, este vital ca platforma la alegere să vă permită să vă deplasați liber în jurul editorilor de text. WordPress și Squarespace sunt suficient de bune pentru bloggeri?

WordPress

Fara indoiala, WordPress este un instrument puternic pentru bloggeri și unul cel mai bun din jur. Acesta vă va permite să utilizați atât editori de vizual, cât și de text, astfel încât să vă bucurați de scriere și puteți încă adăugați HTML personalizat daca este nevoie. WordPress are grijă de articolele dvs., astfel încât vă va salva automat progresul. Doar în cazul în care se întâmplă ceva rău, te poți baza oricând pe WordPress. De asemenea, păstrează revizuirile, așa că dacă decideți că doriți la paragraful vechi înapoi la un moment dat, veți fi la un singur clic de a-l avea pe pagina.

Squarespace

din pacate, Spațiul nu este la fel de bun pentru bloggeri. Nu există nici o caracteristică automată, iar platforma nu vă va permite să folosiți reviziile. Deși există blocuri de cod pe care le puteți utiliza în Squarespace, funcția încă nu vă va permite să rulați propriul HTML sau CSS de pe pagină. Pentru unii bloggeri, acesta poate fi un break-break.

Spațiul nu este tocmai bun cu media. În timp ce WordPress vă va permite să reutilizați imaginile pe care le-ați încărcat în trecut, Squarespace vă va obliga să încărcați din nou aceeași imagine dacă decideți să o reutilizați. Dacă ai tendința să folosești fotografii în mod regulat (ceea ce ar trebui să faci), acesta poate fi un coșmar.

A sustine

Dacă începeți doar cu WordPress sau Squarespace, șansele sunt că nu sunteți un profesionist în acest domeniu. Deci, mai devreme sau mai târziu, veți avea nevoie de ajutor cu platforma. Ce fel de asistență obțineți cu WordPress și Squarespace?

WordPress

Din moment ce veți găzdui propriul dvs. site, practic totul este în mâinile dvs. În timp ce vor exista câteva probleme tehnice pe care compania dvs. de găzduire ar trebui să le rezolve pentru dvs., vor fi mult mai multe probleme pe care va trebui să le rezolvați singuri sau să angajați profesioniști.

Suportul pentru teme și pluginuri gratuite este destul de limitat. Dacă ceva nu merge bine, singurul ajutor vine sub formă de forumuri de asistență și alte resurse online. Din fericire, datorită popularității sale, există milioane de tutoriale și articole complementare care vă vor ajuta să rezolvați practic toate tipurile de dificultăți. Dacă utilizați produse premium, puteți aștepta ajutor din partea dezvoltatorilor, dar acest lucru va depinde de fiecare companie / persoană.

Squarespace

Suport spațiu

Prin pornirea unui site cu Squarespace, vei avea acces imediat la asistență profesională. Există o întreagă echipă de experți care se ocupă de sistem. Veți avea acces la biblioteci întregi de articole, tutoriale video, chat live și asistență prin e-mail. În mod similar cu WordPress, există forumuri de asistență în care utilizatorii ajung să discute problemele și funcțiile.

Întrucât Squarespace are un număr destul de mic de funcții decât WordPress, șansa de a funcționa defectuos este mult mai mică. Deoarece nu există zeci de mii de pluginuri pe care trebuie să le instalați, vor exista mai puține probleme de compatibilitate.

Costurile

Mulți oameni cred că puteți obține un site online gratuit. Deși ne-ar plăcea să vă spunem că este adevărat, totul are un preț. Așadar, chiar și WordPress și Squarespace vă vor forța să vă deschideți portofelele.

WordPress

Da, l-ați auzit corect – WordPress este gratuit. Dar acest lucru este valabil doar pentru platforma în sine. Sunteți liber să descărcați WordPress, să modificați fișierele, să instalați pluginuri și teme gratuite și să faceți orice doriți cu ele. Dar înainte să puteți afișa un site pentru oameni din întreaga lume, va trebui să plătiți pentru găzduire. Există câteva opțiuni gratuite chiar și când vine vorba de găzduire, dar vă recomandăm să le omiteți cu totul.

Totuși, puteți găsi găzduire și un domeniu pentru cât mai puțini dolari pe lună. Evident, nu vă puteți aștepta mult la acest preț, dar vă va îmbunătăți site-ul.

Cheltuirea banilor nu se oprește aici. Deși este posibil să rulați un site fără a cheltui un cent în plus, probabil veți dori să cumpărați o nouă temă sau unul sau două pluginuri care vă vor permite să aveți o caracteristică specifică pe site sau doar să o faceți mai frumoasă. De asemenea, dacă decideți să angajați tipuri de întreținere care să vă ajute sau să faceți un programator să dezvolte ceva specific, costurile vor continua să crească. Crezi că WordPress este gratuit?

Squarespace

Dacă doriți un site personal, va trebui să plătiți 12 USD lunar pentru contul care nu include atât de mult, pentru a fi sincer. Pentru acest preț, trebuie să creezi până la 20 de pagini, galerii și bloguri cu lățime de bandă nelimitată și doi colaboratori. Dacă doriți să actualizați contul la unul de afaceri, unde primiți opțiuni nelimitate, acesta vă va costa 18 dolari pe lună.

eCommerce

Vrei să pregătești un magazin online pentru a vinde produse și servicii? Dacă da, fiți atenți atunci când alegeți platforma potrivită pentru a începe magazinul online.

WordPress

WordPress vă permite să construiți magazine online de unul singur. Mai multe pluginuri populare pot transforma site-ul dvs. într-un sistem de comerț electronic fără prea multe cunoștințe despre acesta. Puteți configura un întreg magazin cu o temă la alegere și câteva pluginuri care vor extinde caracteristicile standard ale WordPress. Da, vor dura ceva timp și tutoriale până când veți obține totul bine, dar doar faptul că chiar și începătorii pot deschide un nou magazin online este încântător.

CMS-ul popular vă permite să integrați cu ușurință PayPal, Stripe, 2Checkout, Google Checkout, Payoneer, Skrill și Bitcoin.

Există, de asemenea, plugin-uri care vă vor ajuta cu programe de afiliere. Ce mai aveți nevoie pentru un magazin simplu?

Squarespace

Din păcate, Squarespace este destul de limitată aici. Pentru început, vă permite să folosiți doar Stripe pentru procesarea plăților care va respinge mulți utilizatori. Nu numai că Stripe nu este la fel de popular ca PayPal, dar este limitat la câteva țări.

În plus, Squarespace a limitat o cantitate de produse pe care trebuie să le vindeți de pe site-ul dvs. Dacă doriți să deschideți un magazin mic, acest lucru va fi bine, dar cunoașterea limitării poate fi epuizantă. Ce se întâmplă dacă aveți mai mulți clienți decât vă așteptați?

Tabel comparativ

WordPress

Squarespace

Simplitate:Începător, cu o curbă de învățarePerfect pentru începători
Teme și pluginuri:Zeci de mii de extensiiAlegeri foarte limitate
Management de conținut:Revizuiri, memorie automată, HTML personalizat …Fără revizii, salvare automată sau HTML personalizate
A sustine:Comunitate, plătiți pentru ajutorEchipa de sprijin profesional
Costurile:De la câțiva dolari pe lunăDe la 12 USD pe lună
eCommerce:O mare varietate de opțiuniOpțiuni foarte limitate

Care ar trebui să folosești?

Dar până la urmă, alegerea nu ar trebui să fie atât de greu de făcut. Este destul de evident că WordPress bate spațiul practic în fiecare domeniu. Are mai multe caracteristici, îți oferă mult mai multă libertate și control asupra blogului tău.

Dacă sunteți serioși cu privire la pornirea unui nou site web sau blog personal, vă sugerăm cu tărie să alegeți WordPress și mergând cu versiunea auto-găzduită. Va fi nevoie de ceva mai mult timp pentru a afla despre asta, dar va plăti pe termen lung.

Citire recomandată: cum să vă mutați blogul din spațiu spațiu în WordPress

Pe de altă parte, dacă tot ce îți dorești este un site simplu care nu te deranjează cu o mulțime de opțiuni de făcut săptămânal și vrei să te asiguri că sprijinul va fi întotdeauna acolo pentru tine, Squarespace poate fi suficient de bun..

Am recomanda întotdeauna WordPress prin Squarespace, dar este timpul să alegeți. Dacă aveți întrebări și nu sunteți încă sigur cu privire la platforme, informați-ne lăsând comentariul de mai jos. Care sunt părerile dvs. despre WordPress vs. Squarespace?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map