Squarespace versus WordPress-vergelijking 2020

Squarespace versus WordPress


WordPress is zonder twijfel het populairste webbouwplatform ter wereld. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is het niet de enige. Verschillende andere platforms bieden ook krachtige blog- en webtools, en sommige zijn behoorlijk goede concurrenten. En net als bij al het andere in het leven, zijn er voor- en nadelen aan het gebruik van WordPress en die andere platforms.

Vandaag gaan we ons concentreren op Squarespace en vergelijk het met WordPress. Om verwarring te voorkomen, gaan we het hebben over de zelf-gehoste versie van WordPress.
Het heeft een aantal zeer significante variaties op WordPress.com.

Om het gemakkelijker te maken om de verschillen te begrijpen, hebben we dit artikel opgedeeld in verschillende segmenten waarmee je WordPress en Squarespace sneller kunt vergelijken:

  • Eenvoud
  • Thema’s en plug-ins
  • Inhoud beheer
  • Ondersteuning
  • De kosten
  • e-commerce
  • Vergelijkingstabel
  • Welke moet je kiezen?

Eenvoud

Als het gaat om het starten van een nieuwe blog, geven de meeste gebruikers de voorkeur aan een eenvoudig platform waarmee ze zo snel mogelijk een nieuwe site kunnen publiceren.

WordPress

Als het niet eenvoudig genoeg was, WordPress zou in de eerste plaats niet zo populair worden. Maar als we het hebben over de zelf-gehoste versie, kost het zeker wat tijd om alle terminologie en basisprincipes bij te houden voordat je zelf een blog kunt maken. Hoewel veel keuzes een goede zaak zijn, kunnen tientallen hostingopties en duizenden thema’s en plug-ins gewoon te veel zijn voor iemand die net is begonnen.

Na een paar dagen met WordPress te hebben doorgebracht, passen de meeste beginners zich aan het platform aan, en ze hebben geen problemen bij het aanpassen van blogs en het schrijven van nieuwe artikelen.

Het kan echter altijd wat eenvoudiger zijn, maar het feit dat je hiermee je beginnersblog kunt upgraden naar de professionele geldmachine is een goede reden om wat extra tijd te besteden aan het leren van meer over WordPress. Als je hulp nodig hebt, zijn we een nieuwe WordPress-leersectie gestart die je persoonlijke gids zal zijn.

Squarespace

Omdat alles aan Squarespace visueel is, maakt het het veel beginnersvriendelijker. Hoewel je met WordPress een vergelijkbare omgeving kunt creëren, zou het tijd en vaardigheid kosten om de grasmat voor te bereiden. Maar met Squarespace kunt u de editor voor slepen en neerzetten gebruiken om vanaf het begin pagina’s te maken.

Squarespace heeft ook een veel kleiner aantal keuzes. Dit zal beginners helpen om sneller beslissingen te nemen en het zal gemakkelijker te leren zijn. Maar als u besluit uw blog te upgraden en deze in meer detail aan te passen, zult u dit gebrek aan keuzes uiteraard als een groot probleem beschouwen.

Thema’s en plug-ins

Om een ​​website te personaliseren, zullen gebruikers zonder technische vaardigheden thema’s en plug-ins moeten gebruiken om blogs aan te passen. Hoe staan ​​WordPress en Squarespace tegenover dit probleem?

WordPress

WordPress biedt duizenden thema’s en plug-ins die u gratis kunt gebruiken. Om precies te zijn, er zijn meer dan 40.000 plug-ins te vinden in de officiële repository en u kunt ze allemaal gratis gebruiken. En dit is niet het einde – er zijn talloze online markten die premium thema’s en plug-ins aanbieden voor een specifieke prijs. Dus voor elk probleem dat je tegenkomt, is er waarschijnlijk een plug-in die het kan oplossen.

Ook zijn er duizenden thema’s ontworpen voor specifieke niches. Dat betekent dat, of u nu een persoonlijke blog, een fotografieportfolio of een professionele bedrijfssite bouwt, u een thema zult vinden dat is afgestemd op uw behoeften.

WordPress-thema's

Omdat het installeren van thema’s en plug-ins heel eenvoudig is, is het vinden van het beste thema of een perfecte plug-in voor uw site de enige tijdrovende taak.

Squarespace

Als je een site wilt uitbreiden met Squarespace, moet je je aanpassen. Helaas biedt Squarespace een onvoldoende keuze aan sjablonen en extensies. In tegenstelling tot WordPress, moet u genoegen nemen met de beschikbare oplossing of het probleem gewoon negeren en om ondersteuning vragen.

Aan de andere kant vormt deze beperkte keuze voor sommige gebruikers mogelijk geen probleem. Als u niet van plan bent uw site uit te breiden en u tevreden bent met de beschikbare opties bij Squarespace, kunt u ontspannen en stoppen met nadenken over alle andere beschikbare extensies zoals bij WordPress. Soms is het beter om minder opties te hebben.

Inhoud beheer

Als u een nieuwe blog wilt starten, is het van vitaal belang dat u op het platform van uw keuze vrij door teksteditors kunt bladeren. Zijn WordPress en Squarespace goed genoeg voor bloggers?

WordPress

Ongetwijfeld, WordPress is een krachtig hulpmiddel voor bloggers en een van de beste die er is. Hiermee kunt u zowel visuele als teksteditors gebruiken, zodat u kunt genieten van schrijven en u nog steeds kunt voeg aangepaste HTML toe indien nodig. WordPress zorgt voor uw artikelen, dus het slaat uw voortgang automatisch op. Voor het geval er iets ergs gebeurt, kunt u op elk moment op WordPress vertrouwen. Het houdt ook revisies bij, dus als u besluit dat u de oude alinea op een bepaald moment terug wilt, bent u slechts één klik verwijderd van het op de pagina hebben.

Squarespace

helaas, Squarespace is niet zo goed voor bloggers. Er is geen autosave-functie en het platform laat u geen revisies gebruiken. Hoewel er codeblokken zijn die u in Squarespace kunt gebruiken, kunt u met de functie nog steeds niet uw eigen HTML of CSS vanaf de pagina uitvoeren. Voor sommige bloggers kan dit een dealbreaker zijn.

Squarespace is ook niet zo goed met media. Terwijl WordPress je afbeeldingen laat hergebruiken die je in het verleden hebt geüpload, dwingt Squarespace je om dezelfde afbeelding opnieuw te uploaden als je besluit deze opnieuw te gebruiken. Als u de neiging heeft om regelmatig foto’s te gebruiken (wat u zou moeten doen), kan dit een nachtmerrie zijn.

Ondersteuning

Als je net begint met WordPress of Squarespace, is de kans groot dat je geen professional bent op dit gebied. Dus vroeg of laat heb je hulp nodig met het platform. Wat voor soort ondersteuning krijg je met WordPress en Squarespace?

WordPress

Aangezien u uw eigen site host, ligt praktisch alles in uw handen. Hoewel er enkele technische problemen zijn die uw hostingbedrijf voor u moet oplossen, zullen er nog veel meer problemen zijn die u zelf moet oplossen of professionals inhuren.

Ondersteuning voor gratis thema’s en plug-ins is vrij beperkt. Als er iets misgaat, komt de enige hulp in de vorm van ondersteuningsforums en andere online bronnen. Gelukkig zijn er, vanwege zijn populariteit, miljoenen tutorials en how-to-artikelen die je zullen helpen om praktisch alle soorten problemen op te lossen. Als u premiumproducten gebruikt, kunt u hulp van de ontwikkelaars verwachten, maar dat hangt af van elk bedrijf / individu.

Squarespace

Ondersteuning voor Squarespace

Door een site te starten met Squarespace, krijg je direct toegang tot professionele ondersteuning. Er is een heel team van experts dat voor het systeem zorgt. Je hebt toegang tot volledige bibliotheken met artikelen, videohandleidingen, livechat en e-mailondersteuning. Net als bij WordPress zijn er ondersteuningsforums waar gebruikers problemen en functies kunnen bespreken.

Omdat Squarespace een aanzienlijk kleiner aantal functies heeft dan WordPress, is de kans dat er iets niet goed werkt veel kleiner. Omdat er niet tienduizenden plug-ins zijn die u kunt installeren, zullen er in de eerste plaats minder compatibiliteitsproblemen zijn.

De kosten

Veel mensen denken dat je een website gratis online kunt krijgen. Hoewel we je graag vertellen dat het waar is, heeft alles een prijs. Dus zelfs WordPress en Squarespace zullen je dwingen om je portemonnee te openen.

WordPress

Ja, je hebt het goed gehoord – WordPress is gratis. Maar dat geldt alleen voor het platform zelf. U kunt WordPress gratis downloaden, bestanden wijzigen, gratis plug-ins en thema’s installeren en ermee doen wat u wilt. Maar voordat u een site kunt weergeven aan mensen over de hele wereld, u zult moeten betalen voor hosting. Er zijn enkele gratis opties, zelfs als het gaat om hosting, maar we raden aan deze helemaal over te slaan.

Toch kun je hosting en een domein vinden voor slechts een paar dollar per maand. Uiteraard kun je voor die prijs niet veel verwachten, maar het zorgt ervoor dat je site goed werkt.

Geld uitgeven stopt hier niet. Hoewel het mogelijk is om een ​​site te beheren zonder een extra cent uit te geven, wil je waarschijnlijk een nieuw thema of een of twee plug-ins kopen waarmee je een specifieke functie op de site kunt hebben of deze gewoon mooier kunt maken. Ook als u besluit om onderhoudsmensen in te huren om u te helpen, of om een ​​programmeur iets specifieks te laten ontwikkelen, zullen de kosten blijven stijgen. Denk je nog steeds dat WordPress gratis is?

Squarespace

Als u een persoonlijke website wilt, moet u om eerlijk te zijn maandelijks $ 12 betalen voor het account dat niet zoveel bevat. Voor die prijs mag je maximaal 20 pagina’s, galerijen en blogs maken met onbeperkte bandbreedte en twee bijdragers. Als u het account wilt upgraden naar een zakelijk account waar u onbeperkte opties krijgt, kost dit u $ 18 per maand.

e-commerce

Wilt u een online winkel voorbereiden om producten en diensten te verkopen? Wees dan extra voorzichtig bij het kiezen van het juiste platform om uw e-store te starten.

WordPress

Met WordPress kunt u zelf online winkels bouwen. Verschillende populaire plug-ins kunnen uw site veranderen in een eCommerce-systeem zonder veel kennis hierover. Je kunt een hele winkel opzetten met een thema naar keuze en een paar plug-ins die de standaardfuncties van WordPress zullen uitbreiden. Ja, het zal enige tijd en tutorials duren voordat je alles goed hebt gedaan, maar het feit dat zelfs beginners een nieuwe online winkel kunnen openen, is opwindend.

Met het populaire CMS kunt u gemakkelijk PayPal, Stripe, 2Checkout, Google Checkout, Payoneer, Skrill en Bitcoin integreren.

Er zijn ook plug-ins die u kunnen helpen met partnerprogramma’s. Wat heb je nog meer nodig voor een eenvoudige winkel?

Squarespace

Helaas is Squarespace hier vrij beperkt. Om te beginnen kunt u het gebruik alleen Stripe voor betalingsverwerking die veel gebruikers zal afstoten. Niet alleen dat Stripe niet zo populair is als PayPal, maar het is beperkt tot een paar landen.

Bovendien heeft Squarespace een limiet gesteld aan het aantal producten dat u via uw site mag verkopen. Als je een kleine winkel wilt openen, is dit prima, maar het kan vermoeiend zijn om de beperking te kennen. Wat als u toevallig meer klanten heeft dan verwacht?

Vergelijkingstabel

WordPress

Squarespace

Eenvoud:Beginnersvriendelijk met een leercurvePerfect voor beginners
Thema’s en plug-ins:Tienduizenden extensiesZeer beperkte keuzes
Inhoud beheer:Revisies, automatisch opslaan, aangepaste HTML …Geen revisies, automatisch opslaan of aangepaste HTML
Ondersteuning:Gemeenschap, betaal voor ondersteuningProfessioneel ondersteuningsteam
De kosten:Vanaf een paar dollar per maandVanaf $ 12 per maand
e-commerce:Grote verscheidenheid aan optiesZeer beperkte mogelijkheden

Welke moet je gebruiken?

Maar uiteindelijk zou de keuze niet zo moeilijk moeten zijn. Dat is overduidelijk WordPress verslaat Squarespace op vrijwel elk gebied. Het heeft meer functies, geeft je veel meer vrijheid en controle over je blog.

Als je serieus bent over het starten van een nieuwe website of persoonlijke blog, we raden ten zeerste aan WordPress op te pakken en gaan met de zelf-gehoste versie. Het zal wat meer tijd kosten om erover te leren, maar het zal op de lange termijn zijn vruchten afwerpen.

Aanbevolen literatuur: hoe u uw blog van Squarespace naar WordPress verplaatst

Aan de andere kant, als alles wat je wilt een eenvoudige website is die je niet lastig zal vallen met talloze keuzes die je wekelijks moet maken en je er zeker van wilt zijn dat er altijd ondersteuning voor je zal zijn, is Squarespace misschien wel goed genoeg.

We raden WordPress altijd aan boven Squarespace, maar het is tijd om te kiezen. Als je vragen hebt en je bent nog steeds niet zeker van de platforms, laat het ons dan weten door de onderstaande opmerking achter te laten. Wat is jouw mening over WordPress vs. Squarespace?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked