Slik tilbakestiller du et WordPress-nettsted – nybegynnerveiledning

Slik tilbakestiller du et WordPress-nettsted - en nybegynnerguide


Har du noen gang vært i en situasjon der du trengte å starte på nytt WordPress-nettstedet ditt?

Selv om WordPress lar alle enkelt starte en blogg, er ikke det perfekte nettstedet du har drømt om å være så greit som du kanskje har forestilt deg. Du må bruke litt tid på å rote med WordPress til du virkelig forstår hvordan det oppfører seg. Det betyr at du vil vandre rundt i innstillingene til du finner alt du ønsket å endre til din smak. Uansett hvor forsiktig du er, før eller senere vil du gjøre en feil.

Når du utvikler det perfekte nettstedet, må du prøve forskjellige temaer til du får det du lette etter. Og fordi det er titusenvis av forskjellige plugins, vil du sannsynligvis ønske å installere to eller tre av den samme funksjonaliteten før du bestemmer deg for den du vil bruke i de påfølgende månedene og årene..

Og hvis du nettopp begynner, etter et par timer eller dager med å prøve forskjellige ting på WordPress, kan du kanskje innse at du trenger å starte på nytt. Så, hvordan tilbakestiller du WordPress-nettstedet ditt?

Slik tilbakestiller du et WordPress-nettsted?

Denne gangen vil vi ikke bry deg med tekniske detaljer og detaljer. WordPress bruker databaser, tabeller og forskjellige filer og prosedyrer for å holde seg i gang. Så for å manuelt tilbakestille alt, må du huske alt og slette en ting etter den andre. Hvis du ikke er en koder eller designer, er dette ikke noe du vil gjøre selv.

Et annet alternativ vil være å avinstallere / slette alt fra serveren din og installere WordPress fra bunnen av. Ja, det er et alternativ, men hvorfor bruke din verdifulle tid når du kan gjøre alt med et enkelt klikk på en knapp?

La oss vise deg en enkel gratis plugin som du kan stole på.

 1. Gå til Plugins -> Legg til nytt
 2. Søk etter “WP Reset” av WebFactory Ltd
 3. Installer og aktiver plugin-modulen
Installer WP Reset plugin

Søk etter WP Reset, installer og aktiver plugin-modulen

Når du har plugin-modulen aktiv på nettstedet ditt, kan du forberede alt på tilbakestilling.

Ikke bekymre deg; Du kan ikke tilbakestille bloggen din ved et uhell. Tilbakestill WP kommer med en sikkerhetsmekanisme som forhindrer deg i å tilbakestille nettstedet ditt ved å “trå over en knapp”.

Vær likevel oppmerksom på at denne pluginen ikke gjør noen sikkerhetskopi. Hvis du ikke er helt sikker på at du vil tilbakestille denne WordPress-installasjonen, foreslår vi at du oppretter en sikkerhetskopi. Hvis du angrer på avgjørelsen, vil sikkerhetskopien tillate deg å raskt gjenopprette alt til en tidligere tilstand.

Før du fortsetter, må du forsikre deg om at du forstår hva som blir slettet.

Tilbakestilling vil slette:

 • alle innlegg, sider, tilpassede innleggstyper, kommentarer, medieoppføringer, brukere
 • alle standard WP-databasetabeller
 • alle tilpassede databasetabeller som har samme prefiks “wp_” som standard tabeller i denne installasjonen

Tilbakestill vilje ikke slette:

 • mediefiler – de vil forbli i wp-opplastinger mappen, men vil ikke lenger være oppført under Media
 • ingen filer blir berørt; plugins, temaer, opplastinger – alt forblir på serveren
 • nettstedstittel, WordPress-adresse, nettstedsadresse, nettstedspråk og synlige innstillinger for søkemotorer
 • innlogget bruker vil bli gjenopprettet med det gjeldende passordet slik at du kan

Når du er sikker på at du forstår alt, kan du fortsette ved å tilbakestille WordPress-nettstedet:

 1. Gå til Verktøy -> WP Reset
 2. Les listen over ting som ikke vil bli slettet en gang til
 3. Bla ned til bunnen av siden
 4. Skriv inn “reset” og klikk på “reset WordPress” -knappen
 5. Bekreft tilbakestillingen
Tilbakestill WordPress-nettstedet

Skriv inn “reset” og klikk på knappen. Det er ingen angre

Og det er det! Du blir nå logget av og logget på automatisk med din nåværende kombinasjon av brukernavn og passord. Du kan nå starte på nytt med å vite at du har en ren installasjon.

Velg handlinger etter tilbakestilling

Før du trykker på tilbakestillingsknappen, kan du fortelle WP Reset-plugin hva de skal gjøre etter det. Foreløpig kan du:

 • Aktiver nåværende tema på nytt
 • Gi WP Reset plugin på nytt
 • Aktiver alle plugins som for øyeblikket er aktive
Tilbakestill WordPress - Legg ut tilbakestill handlinger

Velg hva du skal gjøre etter tilbakestillingen

Hvis du vil fortsette å bruke samme tema, eller hvis du har hatt dusinvis av aktive plugins som du vil aktivere igjen, bruk dette alternativet i stedet for å aktivere alt for hånd. Hvis du noen gang har prøvd å installere ti eller flere plugins samtidig, vet du at det er veldig tidkrevende, selv om det er enkelt, så alternativet blir sendt.

Selektiv tilbakestilling

Hvis du bare trenger å slette / tilbakestille en del av WordPress-nettstedet ditt, kan du bruke Verktøy-seksjonene.

 • Slett transienter – Ved å klikke på knappen og bekrefte, alle flyktig relaterte databaseoppføringer blir slettet. Dette inkluderer utløpte og ikke-utløpte overganger og foreldreløse forbigående tidsavbrudd.
 • Rengjør mapper – Alle filer i din wp-content \ opplastinger mappen blir slettet. Det inkluderer mapper og undermapper, samt alle filene i undermapper. Filer tilknyttet medieoppføringer blir også slettet.
 • Tilbakestill temaalternativer – Alle alternativer (mods) for alle temaer blir tilbakestilt.
 • Slett temaer – Denne knappen hjelper deg med å slette alt temaet du har installert på nettstedet. Dette inkluderer det nåværende aktive temaet.
 • Slett plugins – Hvis du har mer enn et dusin plugins som du har prøvd ut, klikker du ganske enkelt på denne knappen for å slette dem alle. Alle plugins unntatt WP Reset vil bli slettet.
 • Tøm eller slett tilpassede tabeller – Denne handlingen berører bare tilpassede tabeller med wp_ prefiks. Kjerne WP-tabeller og andre tabeller i databasen som ikke har det prefikset, vil ikke bli slettet / tømt slik at WordPress kan fungere uavbrutt. Å slette tabeller fjerner dem fullstendig fra databasen. Tømming fjerner alt innholdet fra dem, men holder strukturen intakt.
 • Slett .htaccess-fil – Hvis du har tuklet med .htaccess-filen, kan du raskt slette ved å trykke på knappen. Hvis du jobber med .htaccess, foreslår vi at du bruker gratis WP Htaccess Editor plugg inn. Det vil hjelpe deg å komme til filen raskere, og den vil også automatisk lage sikkerhetskopier, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å miste endringene.
  Når du har slettet filen, må du sørge for at du åpner Innstillinger -> Permalinks og lagre innstillinger (uten å gjøre noen endringer). Denne handlingen vil gjenskape den originale .htaccess-filen.

Slik lager du et øyeblikksbilde av en database?

Øyeblikksbilder av databaser brukes vanligvis for utvikling. Ved å lage et øyeblikksbilde av en database, vil du kunne sammenligne to databaser og se hvilke endringer som er gjort i databasen etter at du har installert et spesifikt plugin eller tema.

Vær oppmerksom på at stillbilder av databasen ikke akkurat er en sikkerhetskopi. Selv om du kan laste ned dem og importere senere, kan du fremdeles ikke ta noen filer med stillbildeverktøyet. Vi foreslår at du bruker en komplett sikkerhetskopi-plugin hvis du vil være sikker på at du ikke mister noe.

Hva fremtiden bringer

For øyeblikket er plugin ganske mye grei. Du får tilbakestilt nettstedet ditt eller velger et av verktøyene for å slette en bestemt del av nettstedet.

Men det er noen fantastiske funksjoner som kommer de neste månedene:

Multisite (WPMU) støtte

Alle dere som driver et nettverk med WordPress-nettsteder, vil elske det faktum at plugin gjør seg klar for sin støtte. Dette betyr at du som superadministrator vil kunne kontrollere alle nettstedene i nettverket. Du vil kunne tilbakestille nettstedene om nødvendig eller til og med bruke de spesifikke verktøyene for bestemte nettsteder.

Installer plugins og temaer automatisk (samlinger)

Med en gang du installer WP Reset, vil du kunne lage en samling av dine favoritt WordPress-temaer og plugins som du vil jobbe med. Etter å ha valgt listen med favorittprogrammene dine, installerer WP Reset dem automatisk for deg.

Det betyr at du ikke trenger å installere og aktivere én plugin og et tema manuelt.

Hvis du har en tendens til å tilbakestille nettstedet ditt ofte mens du tester ting, sparer du dyrebare minutter hver gang du begynner på nytt. Vi elsker virkelig funksjonen og kan ikke vente til å se WP Reset plugin oppdatert.

Nuke Reset

Vel, denne er ganske mye selvforklarende. Dette enkle, men ekstremt kraftige alternativet, lar deg kalle nettstedet ditt, og betyr å slette og tilbakestille alt med ett klikk.

I stedet for å velge alternativer og tenke hva du skal tilbakestille og hva du skal holde intakt, vil Nuke Reset-alternativet slette stort sett alt slik at du kan begynne på nytt. Med stor kraft kommer stort ansvar, så vær veldig forsiktig med dette alternativet når det ruller ut. Vi er sikre på at utvikleren vil inkludere en sikkerhetsmekanisme her, men tenk deg om to ganger før du klikker på knappen.

Konklusjon

Tilbakestilling av et WordPress-nettsted gjøres vanligvis mens du tester. Enten du er en utvikler som tester en ny plugin / tema eller en nybegynner som ikke er sikker på hva de skal gjøre med et nytt nettsted, er WP Reset et gratis programtillegg som vil gi raskere testprosess.

I stedet for å forberede miljøet manuelt hver gang, vil denne gratis plugin gjøre alt for deg, og du vil kunne fokusere på viktigere ting som å finne perfekte temaer, plugins eller teste noe du har prøvd å utvikle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map