Slik styrer du utdrag i WordPress

Slik styrer du utdrag i WordPress


Et utdrag er et innleggssammendrag som brukes til å beskrive artikkelen din i noen få korte setninger. Beskrivelsene er en flott måte å la de besøkende se hva innlegget handler om, og bestemme om de er interessert i å lese resten av det før du klikker på knappen. Det er også et utmerket verktøy for RSS-lesere.

I WordPress kan utdrag være manuelle eller automatiske, og de er litt forskjellige fra teasere (tekst før <–more–> tag) bare fordi WordPress håndterer dem annerledes. Hvis du ikke skriver ditt eget utdrag, vil WordPress lage et sammendrag automatisk og ta de første 55 ordene fra innlegget ditt.

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kontrollerer utdrag i WordPress. Hvis du fortsetter å lese, kan du lære:

 • Hvordan endre utdragslengde i WordPress
 • Endre standard utdragslengde for forskjellige kategorier
 • Legg til en “Les mer” -kobling til slutten av et utdrag
 • Vis utdrag i WordPress-sider
 • Kontroller WordPress-utdrag med Advanced Excerpt-plugin

Hvordan endre utdragslengde i WordPress

Hvis du er ny på WordPress, og nå prøver du å finne din egen utdragsboks der du vil skrive en manuell sammendrag, har du sannsynligvis ikke funnet noen. Det er fordi utdrag er skjult som standard. For å synliggjøre tekstboksen, mens du redigerer et innlegg eller skriver et nytt, klikker du på “Skjermalternativer” som du finner øverst på siden der du må sjekke “Utdrag”. Nå er du klar til å bla under innlegget ditt og skrive utdraget ditt.

Men som du kan se, det er ikke noe alternativ som bare vil endre lengden på et utdrag. Det er sannsynligvis en av grunnene til at du leser denne artikkelen, og i løpet av de neste linjene skal vi vise deg en rask og enkel måte å gjøre det på.

 1. Gå til Utseende-> Redaktør
 2. På høyre side finner du function.php-filen eller åpner filen fra din FTP-klient
 3. Kopier og lim inn følgende funksjon:
 4. funksjon my_excerpt_length ($ lengde) {
  retur 110;
  }
  
  add_filter ('utdrag_lengde', 'min_eksperpt_lengde');
  
 5. Lagre endringer hvoretter utdragene dine vil ha en grense på 110 i stedet for 55 ord

Selvfølgelig står du fritt til å endre tallet til hvilket som helst heltall du ønsker. Men husk at vi snakker om sammendrag – du vil ikke at sammendraget skal være for kort, men det er ikke behov for å overdrive. Du kan alltid sette en “les mer” -kobling etter hvert utdrag.

Hvis du vil ha enda mer kontroll over utdragene dine, bør du vurdere Advanced Excerpt-plugin som er i stand til å gjøre den samme jobben med noen ekstra funksjoner, pluss at du ikke trenger å håndtere koden og PHP-filene.

Endre standard utdragslengde for forskjellige kategorier

Etter litt tid på WordPress-bloggen din, kan det hende at noen kategorier krever flere ord i utdrag, og noen vil trenge kortere. Så la oss vise deg hvordan du endrer lengden på kategoriutdraget.

Det første eksemplet lar deg velge en kategori du vil angi en annen utdragslengde for. Velg den kategorien, definer antall ord for utdraget og antall ord for utdrag av alle andre kategorier:

 1. Åpne funksjoner.php
 2. Kopier og lim inn denne funksjonen:
 3. funksjon excerpt_length_category ($ lengde) {
  if (in_category ('Vurderinger')) {
  retur 20;
  } annet {
  retur 60;
  }
  }
  add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');
  
 4. Endre kategorinavn på 2nd linje
 5. Endre lengden på utdrag (antall ord) for den kategorien på linjen # 3
 6. Endre lengde på alle andre kategorier på linjen # 5
 7. Lagre endringer

Selv om dette vil være mer enn nok for å endre utdragslengden for den ene kategorien som plager deg, hjelper det deg ikke mye hvis du trenger definere lengden for flere kategorier samtidig. I så fall trenger du følgende:

funksjon excerpt_length_category ($ lengde) {
if (in_category ('Gjennomgang')) {
retur 35;
} elseif (in_category (matrise ('Nyheter', 'Videoer', 'Redaksjonell'))) {
retur 60;
} annet {
retur 55;
}
}
add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');

Denne funksjonen lar deg angi forskjellige utdragslengder for forskjellige kategorier og fremdeles lar deg velge standard.

Legg til en “Les mer” -kobling til slutten av et utdrag

I stedet for å vise hele innlegget på hjemmesiden din, utdrag lar deg bare vise en del av det som kan gjøre brukeren interessert i artikkelen.

Etter at brukere ser tittelen, bildet og utdraget av innlegget ditt, må du informere dem om at de kan lese mer om emnet ved å følge lenken til artikkelen din. Hvis du spør oss, bør et omtalt bilde alltid føre til hovedartikkelen, men du bør også la leserne dine følge koblingen “Les mer” eller en knapp.

Legge til

Hvis WordPress-temaet ditt ikke har funksjonen allerede, bør du opprette en selv. I denne delen av opplæringen skal vi vise deg hvordan du raskt kan legge til linken “Les mer” på slutten av hvert utdrag:

 1. Åpne funksjoner.php
 2. Kopier og lim inn koden:
 3. funksjon excerpt_readmore ($ mer) {
  komme tilbake '... ID). '"class =" readmore ">'. 'Les mer'. '';
  }
  
  add_filter ('excerpt_more', 'excerpt_readmore');
 4. Endre teksten hvis du vil
 5. Legg til en annen klasse hvis du vil style koblingen annerledes
 6. Lagre endringer

Det er faktisk alt det er. Etter at du har lagret endringene, vil hvert utdrag på ditt WordPress-drevne nettsted nå få en “Les mer” -tekst (eller hva du skrev i koden over) med en lenke til det opprinnelige innlegget som er vedlagt den automatisk.

Du kan sjekke ut resultatet ved å åpne hjemmesiden din, blogrollen eller hvor du viser utdragets utdrag.

Hvis du ønsker å ha mer kontroll over utdrag eller ikke liker å rote med de tilpassede funksjonene, bør du ta en titt på Advanced Excerpt plugin.

Vis utdrag i WordPress-sider

Som standard inkluderer ikke WordPress utdrag på sider. Det er ganske rimelig siden sider er laget for å være annerledes enn innlegg. Men i noen tilfeller trenger du utdrag på sidene dine også.

Siden det ikke er noen enkel måte å tillate dette på, det vil si at det ikke er noen avkrysningsrute som du bare kan klikke for å aktivere utdrag for sider, vil vi vise deg den nest enkleste måten å gjøre det på.

Nei, du trenger ikke en plugin, og du trenger heller ikke å gå inn på detaljerte oppsett. I de følgende linjene vil vi vise deg en veldig kort funksjon som vil gjøre jobben for deg.

Vis utdrag på sider:

 1. Åpne funksjoner.php
 2. Kopier og lim inn kodebiten:
 3. funksjon wploop_pages_excerpt () {
  add_post_type_support ('side', 'utdrag');
  }
  add_action ('init', 'wploop_pages_excerpt');
 4. Lagre endringer

Det er definitivt ikke så enkelt som å klikke i avmerkingsboksen, men det var ikke mye vanskeligere enn det, ikke sant? Nå som du er ferdig med å kopiere koden, kan du navigere til hvilken som helst side for å teste funksjonen.

Du vil sannsynligvis ikke ha utdraget som vises under sideinnholdet med en gang. Men ikke bekymre deg – du trenger bare å la utdrag vises på siden:

 1. Bla øverst på siden
 2. Finn “Skjermalternativer” -fanen og åpne den
 3. Finn avmerkingsboksen “Utdrag” og merk den

Det virker som om det var en avmerkingsboks inkludert i prosessen hele veien!

Du kan nå bla ned og skrive et utdrag av siden din. Kodestykker som denne kan virkelig hjelpe mye, ikke sant?

Kontroller WordPress-utdrag med Advanced Excerpt-plugin

PRIS: Gratis

Avansert Uttrekk-plugin for WordPress

Etter at du har installert og aktivert denne gratis plugin, er det flere alternativer du kan velge mellom for å kontrollere utdragene dine:

 • Utdragslengde – velg antall tegn eller ord som skal vises i et utdrag
 • ellipse – velg et HTML-symbol som vises i stedet for den utelatte delen av artikkelen. Som standard brukes & hellip til å vise tre prikker. Hvis du ikke er kjent med koden, kan du finne flere av dem her
 • Bli ferdig – velg hvordan du vil at utdraget skal være ferdig. Hvis du lar WordPress telle antall tegn, kan et ord bli avskåret i midten, eller setningen din kan havne uferdig. Hvis du vil ha et komplett utdrag, kan du velge å avslutte med en fullstendig setning, men vær klar over at det også betyr litt lengre sammendrag
 • Les mer lenke – velg om du vil at en “les mer” -kobling skal vises på slutten av et utdrag
 • Ingen tilpassede utdrag – Hvis du merker av for dette alternativet, genererer plugin-en automatisk et utdrag selv om det kan være en tilpasset ett allerede skrevet inn
 • Strip kortkoder – noen ganger må du bruke en kortkode i begynnelsen av artikkelen. Men det betyr ikke at du vil at kortkoden skal vises i utdraget. Det anbefales å la sjekken være på og stripe kortkodene fra utdraget
 • Filter – avhengig av temaet ditt, velg en funksjon som skal brukes til å vise utdrag. Noen temaer bruker_excerpt (), mens noen bruker_content () -funksjonen. Det kan til og med være en kombinasjon av disse to i ett tema, så la begge sjekke om du ikke er sikker på hva du gjør
 • Deaktiver på – av en eller annen grunn kan det være lurt å utelate utdraget på noen sider (for eksempel hjemmesiden din eller taggarkivet). Velg hvor du vil deaktivere plugin-modulen

Kontroller WordPress-utdrag med Advanced Excerpt-plugin

Hvis du vil lære mer om plugin-koden og koden som driver den (som lett kan tilpasses), kan du gå til plugins wiki for ytterligere dokumentasjon.

Konklusjon

Selv om sammendrag kan høres uviktig ut for nybegynnere bloggere, er det viktig å ha utdragene i orden. Enten du skal skrive sammendrag for hvert innlegg eller la WordPress håndtere ting, er det opp til deg, men sørg for å håndtere utdrag i tide. Forhåpentligvis vil denne opplæringen hjelpe deg med å tilpasse utdrag akkurat slik du ønsket. Hvis du har spørsmål, kan du gjerne skrive en kommentar, så hjelper vi deg gjerne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked