Slik oppdaterer du WordPress, temaer og plugins inne i dashbordet

update-wordpress.png


Når du logger deg på WordPress-bloggen din og går til dashbordet, vil du merke til at det er oppdateringer tilgjengelig for nettstedet ditt. Selv om det er enkelt å bare klikke på knappen for å oppgradere din WordPress-kjerne, temaer og plugins til en nyere versjon, bør du ta et ekstra skritt og forberede nettstedet ditt for oppdateringsprosessen. Eller med andre ord, følg et “bedre trygt enn beklager” -prinsipp.

Selv om nettstedet ditt fungerer ganske normalt, selv om du ikke trykker på oppdateringsknappen akkurat i det øyeblikket du ser en er tilgjengelig, bør du vite om fordelene ved å raskt oppgradere. Utviklere av WordPress, dens temaer og plugins jobber kontinuerlig med å forbedre produktene sine. Gjennom nye oppdateringer introduserer de nye funksjoner som vil gjøre nettstedet ditt bedre. Og enda viktigere er at utviklere fikser feil og sikkerhetshull som hackere kan bruke for å få tilgang til nettstedet ditt uten tillatelse.

Siden WordPress er en åpen kildekodeplattform, kan alle få tak i koden, granske den og finne en ny måte å hacking av ubeskyttede nettsteder på. Ved å oppdatere til den nyeste versjonen beskytter du nettstedet ditt mot skadelig programvare og farlige mennesker. Foruten svake passord, er det ikke å ha den nyeste versjonen av programvaren en av de vanligste årsakene til å miste nettstedet til en hacker.

Slik oppdaterer du WordPress-kjerne, temaer og plugins

Vi håper at du nå innser fordelene ved å gjøre raske, regelmessige oppdateringer. Men før du skynder deg å klikke på oppgraderingsknappen, la oss vurdere noen få ting og lære hvordan du oppdaterer WordPress riktig.

Forbered deg på oppdateringen

Fra det øyeblikket du klikker på oppdateringsknappen, vil WordPress begynne å jobbe med filene dine. Den vil laste ned nye filer, og overskrive de gamle. Siden det er en delikat prosess som kan bli avbrutt med en enkel skrivefeil i koden, er det en liten, men realistisk sjanse for at noe vil gå galt. Før du mister tilgangen til nettstedet ditt og gjør det ubrukelig for allmennheten, må du forsikre deg i form av sikkerhetskopien. Så i tilfelle noe skulle gå galt, kan du enkelt gå tilbake til den gamle versjonen av WordPress eller et hvilket som helst bestemt plugin og tema du skulle oppdatere.

Ettersom cache-plugins (som W3 Total Cache eller WP Super Cache) kan forstyrre oppgraderingsprosessen, er det best at du deaktiverer dem under oppdateringsprosessen WordPress. Når oppdateringen er fullført etter noen minutter, vil du kunne gå tilbake og aktivere plugin-programmet uten problemer.

Før oppdatering, alltid lage en sikkerhetskopi av nettstedet ditt og deaktiver eventuelle hurtigbufring-plugins du har kanskje installert.

Oppdater WordPress manuelt til en ny versjon

For å lære mer om tilgjengelige oppdateringer, naviger til Dashboard -> Oppdateringer. Alternativt kan du klikke på oppdateringer ikonet i WordPress administrasjonslinje. Dette tar deg til oppdateringssiden for WordPress som inneholder all relevant informasjon og handlingsknapper du trenger.

Selv om WordPress automatisk ser etter nye oppdateringer og varsler deg om dem via e-post, kan du fra denne siden klikke på knappen for å se etter nye oppdateringer manuelt.

Siden kan deles inn i tre seksjoner:

 1. WordPress-kjerneoppdateringer
 2. Plugins-oppdateringer
 3. Temaoppdateringer

1. Oppdater WordPress

Oppdater WordPress-kjernen

Den første delen lar deg oppdatere WordPress-kjernen. Hvis du allerede har den nyeste versjonen av WordPress, vil du se en melding som bekrefter det. Du vil også se en knapp som hjelper deg å installere den gjeldende versjonen på nytt. Mens du kan ignorere det foreløpig, husk alternativet bare i tilfelle noe skulle gå galt i fremtiden.

For å oppdatere WordPress til den nyeste versjonen, klikker du bare på Oppdater nå knappen og vent noen minutter.

Avhengig av hastigheten på nettstedet og størrelsen på filene som overføres, kan det ta opptil noen minutter før alt er fullført.

2. Oppdater plugins for WordPress

Oppdater WordPress-plugins

Den andre delen inneholder alle tilgjengelige plugins-oppdateringer. Avhengig av antall plugins du har installert, kan listen åpenbart være kortere eller lengre. Alle plugins som har nye versjoner tilgjengelig, kommer på listen, og du vil velge dem. Så, velg ganske enkelt plugins du vil oppdatere og trykk på Oppdater plugins -knappen under listen.

3. Oppdater WordPress-temaer

Oppdater WordPress-temaer

Den tredje og siste delen på denne siden lar deg oppdatere temaene. På samme måte som de tidligere nevnte plugins-oppdateringene, kan du forvente listen over alle tilgjengelige temaer (de du har installert på nettstedet ditt) som har en ny tilgjengelig versjon for nedlasting. Velg de du vil oppdatere med de nye filene, og klikk på Oppdater temaer knapp.

Når du har klikket på noen av oppdateringsknappene, vær tålmodig og la opptil noen minutter til alt er ferdig.

Hva er den beste tiden å oppdatere nettstedet ditt?

Selv om du kan oppdatere WordPress-kjerne, temaer og plugins når du vil, anbefaler vi at du gjør det når du har minst antall besøkende på nettstedet ditt. Avhengig av publikum, kan det være i helgene eller på det bestemte tidspunktet på dagen. Vurder alltid å gjøre oppdateringer i løpet av nattetiden – de er mindre opptatt.

Hva skjer med nettstedet ditt mens det oppdateres?

Vi har allerede nevnt muligheten for at noe skulle gå galt mens oppdateringen kjører. Avhengig av størrelsen på oppdateringen og hastigheten til hostingleverandøren (serveren), kan det ta opptil noen minutter før alt går opp. På grunn av dette viser WordPress automatisk en vedlikeholdsside for alle brukere som tilfeldigvis åpner nettstedet ditt under oppdateringen.

Melding om vedlikeholdsmodus

Under oppdatering viser WordPress denne meldingen: “Kort utilgjengelig for planlagt vedlikehold. Kom tilbake om et øyeblikk. ”

Automatiske WordPress-oppdateringer

I oktober 2013 introduserte WordPress automatiske oppdateringer. Siden den gang vil systemet automatisk oppdatere alle mindre utgivelser (for eksempel fra WordPress v4.7.4 til v4.7.5) og sikkerhetsoppdateringer. Du må fortsatt oppdatere alle større utgivelser manuelt (for eksempel fra WordPress v4.8 til v4.9).

Det er mulig å kontrollere hvordan automatiske WordPress-oppdateringer fungerer, men du må installere ekstra plugins eller endre koden. Vi vil dekke det i et av våre fremtidige innlegg.

Når IKKE skal la WordPress oppdatere nettstedet ditt

Selv om det i de fleste tilfeller er nødvendig å oppdatere WordPress, er det tidspunkter du ikke burde være raskt på avtrekkeren. Som du kanskje allerede vet, lar WordPress deg tilpasse hver eneste del av selve CMS, og dens temaer og plugins.

I tilfelle du har en modifisert (tilpasset) versjon av noe på bloggen din, bør du være forsiktig med oppdateringer. Siden WordPress overskriver hver eneste fil under prosessen, vil all endring du gjorde til WordPress, temaer eller noen av plugins gå tapt!

Fortsatt betyr det ikke at du ikke bør oppdatere WordPress. I stedet må du forberede alle endringene slik at du kan erstatte dem etter oppdateringen. Det er til og med klassiske løsninger som lar deg oppdatere temaer og plugins uten å bekymre deg for tilpassede deler (ved å bruke underordnede temaer og tilpassede plugin-filer), men det er et avansert alternativ som vi vil legge igjen til en av fremtidige artikler.

Sjekk nettstedet ditt etter oppdateringen

Etter hver oppdatering anbefaler vi sterkt at du sjekker nettstedet ditt. Selv om det kan se ut som om alt gikk greit, kan du bli overrasket over noen ødelagte designelementer eller nye funksjoner du ikke forventet. Noen ganger hender det bare at temaet ditt eller et av programtilleggene dine ikke er kompatible med den nye versjonen av WordPress. Så ikke vær lat og åpne noen sider på nettstedet ditt for å se om alt fungerer bra.

Konklusjon

Det er viktig at du holder WordPress oppdatert til enhver tid. Ved å ha den nyeste versjonen av kjernefiler, temaer og plugins, sørger du for at nettstedet ditt forblir sikkert og alltid et skritt foran ekle hackere. Du får også nye funksjoner og forbedret funksjonalitet. Ikke glem å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du gjør større oppdateringer (faktisk bør du sikkerhetskopiere nettstedet regelmessig, uavhengig av oppdateringer, men vi kommer til det i en annen artikkel), og vær forsiktig hvis du har et tilpasset nettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map