Slik legger du til en navigasjonsmeny i WordPress

how-to-create-wordpress-menus.png


Navigasjonsmenyer (vanligvis bare referert til som menyer) er en viktig del av hvert nettsted. Se for deg dem som et interaktivt kart over en blogg. De tillater visning av hele nettstedets struktur, og på samme tid, menyer hjelper besøkende å navigere gjennom forskjellige seksjoner og sider mer komfortabelt.

I dag er det vanskelig å finne en blogg uten navigasjonsmeny. Enten du har snublet over en nyhetsportal med tusenvis av innlegg og mange kategorier, matblogg, moteblogg eller en enkel personsøkerblogg, vil en meny sannsynligvis være synlig på toppen, veldig nær overskriften.

Så unntatt under uvanlige omstendigheter, er en navigasjonsmeny en må-ha-funksjon. På grunn av det er det å lage en WordPress-meny noe som bør være øverst på oppgavelisten din.

 • WordPress-menyer
  • Hva kan du legge i en WordPress-meny?
  • Hvor mange menyer og menyplasser kan du forvente?
 • Hvordan lage din første WordPress-meny
  • Legg til menyelementer
  • Arranger menyelementer (dra & slipp)
  • Hvordan lage en undermeny
  • Menyinnstillinger
  • Alternativer for skjerm
  • Slik legger du til en meny i en sidefelt
 • Konklusjon

Heldigvis kan det være morsomt å designe WordPress-menyer. I stedet for å kode og tenke på hvordan det vil fungere på en blogg, WordPress-utviklere har bygget et intuitivt og brukervennlig system. Den lar deg sette sammen menystykker ved å bruke et enkelt dra & slipp-grensesnitt.

Utformingen av en meny i WordPress avhenger av et tema. Det kan se stort eller lite ut. Noen WordPress-menyer er animerte og dynamiske. Andre er regelmessige og statiske. Noen kan ha hele innlegg, kart eller skjemaer stablet opp i navigasjonen. Det kommer an på.

Hvis du ikke har en fin meny å jobbe med, kan du skylde temautvikleren for det. Men før du begynner å skrike, må du huske at hele tingen er helt tilpassbar. Mange fantastiske plugins kan også forvandle den vanlige gamle WordPress-menyen til en slags applikasjon.

WordPress-menyer

I dag skal vi ikke gå inn på detaljer om plugins og detaljert tilpassing. I stedet skal vi fokusere på å legge til standard navigasjonselementer i WordPress som enhver nybegynner kan begynne å bruke umiddelbart.

Hva kan du legge i en WordPress-meny?

Uten å installere tilleggsutvidelser lar WordPress-menyer deg legge til sider, innlegg, tilpassede lenker og kategorier.

Hvor mange menyer og menyplasser kan du forvente?

Det er ingen begrensninger for hvor mange WordPress-menyer du kan lage. Så føl deg fri til å bygge forskjellige og bytte mellom dem når det er nødvendig. Ved å ha muligheten til å lage talløse menyer, kan du lage separate navigasjonslister, sosiale menyer eller til og med legge til menyer i sidefeltene..

Selv om alle WordPress-temaer har minst ett sted der du kan vise en meny, tilbyr de fleste noen få steder å jobbe med. Når du har mer komplekse nettsteder, vil det være nødvendig å vise menyer i mer enn ett område slik at besøkende kan føle seg mer komfortable når de navigerer mellom sider.

Hvordan lage din første WordPress-meny

Gå til menyredigereren i WordPress Utseende -> Menyer.

Hvis dette er en ny installasjon av et nettsted, kan du forvente at en tom side er delt inn i to segmenter. På venstre side inneholder noen få faner alle tilgjengelige elementer som kan legges til i en meny. På høyre side får du opprette nye lister og justere strukturen og innstillingene. Før du kan se innstillingene, bør du opprette en ny meny:

 1. Kom med et gjenkjennelig navn og fyll det inn
 2. Klikk på “Legg til meny” -knappen på høyre side

Hvordan lage din første WordPress-meny

Umiddelbart vil det rette aspektet av skjermen endre seg, og nå vil du se seksjoner der du kan redigere menystrukturen og dens innstillinger. Men først ting først; la oss legge til noen elementer i den nye menyen.

Legg til menyelementer

For dette trinnet bør hovedfokuset være på den venstre delen av redaktøren. Som vi nevnte tidligere, vil du finne faner som inneholder sider, innlegg, tilpassede lenker og kategorier. I de fleste tilfeller bruker en gjennomsnittlig WordPress-blogg sider og kategorier som menyelementer. Men det betyr ikke at du ikke bør legge til andre komponenter der også.

 1. Åpne en av kategoriene
 2. Velg sider, innlegg og kategorier, eller legg til tilpassede lenker
 3. Klikk på knappen “Legg til meny” på hver fane før du bytter til den neste

Legge til menyelementer i WordPress

Legge til innlegg, sider og kategorier er enkelt, siden du bare trenger å velge dem fra listen. Men hvis du legger til en tilpasset lenke, bør du ha hele URL-adressen til en side (eksempel: http://www.google.com). Legg også til et navn (etikett) som vil være synlig for den koblingen (eksempel: Google)

Arranger menyelementer (dra & slipp)

Når du har lagt til mer enn ett menyelement fra venstre til høyre side av redigereren, vil elementene vises under Menystruktur. Her lar WordPress deg dra og slippe elementer og dermed omorganisere dem til hvilken som helst posisjon du liker.

Ordne menyelementer i WordPress

Ved å klikke på det lille pilikonet på høyre side av hvert element, vil WordPress avsløre noen få ekstra innstillinger. Deretter kan du raskt endre etiketten til menypunktet (et navn som vises på listen). Her kan du også kontrollere arrangementet av menyelementer ved å klikke på passende lenker – for eksempel flytte objektet opp og ned, sende det til toppen eller plassere det under et annet stykke for å lage en undermeny.

Du kan også enkelt fjerne elementet fra menyen ved å klikke på den røde “Fjern” -lenken som er funnet på bunnen av kortet. Ikke bekymre deg; denne handlingen vil ikke slette den valgte siden, innlegget eller kategorien, men den vil bare fjerne det fra menyen du redigerer. Hvis dette var en tilpasset lenke, vil den slette den, så pass på at du husker nettadressen hvis du bestemmer deg for å legge til den samme tilpassede lenken igjen.

Undermenyer er nestede menyelementer som er avhengige av hverandre. Elementene i en undermeny kalles foreldre- og barnemenyelementer. For å se en undermeny, må en bruker vanligvis holde musepekeren eller klikke på hovedelementet. Undermenyer brukes til å organisere innhold i kategorier og for å vise en mer kompakt navigasjonsmeny som er enklere å forstå.

Hvis du vil lage en undermeny med en dra & slipp-teknikk, flytter du det ene elementet under det andre – men pass på å flytte det bare til høyre side før du slipper venstre museknapp.

Hvis du bare ikke liker å dra og slippe elementer (og sannhet å bli fortalt, noen ganger kan det være frustrerende å oppnå det du hadde i tankene), lar WordPress deg kontrollere elementene via enkle lenker:

 1. Legg til både foreldre og barn på menyen
 2. Klikk på den lille pilen på menypunktet du mente som barn (den innrykkede)
 3. Klikk på koblingen “Under” foreldre “der” overordnet “vil være etiketten til elementet over den

Hvordan lage en undermeny i WordPress

Hvis du bestemmer deg for å fjerne en undermenyelement, kan du bare flytte den litt til venstre. Alternativt kan du klikke på den lille pilen på elementet og velge “Out from ‘parent” seksjonen “hvor” parent “igjen vil være en etikett for elementet over det.

Menyinnstillinger

Før du lagrer den nyopprettede menyen, er det to viktige alternativer du bør ta vare på.

 1. Legg automatisk til sider – når en ny toppside (den viktigste siden som ikke har noen overordnet) opprettes, vil den automatisk bli lagt til i denne menyen
 2. Vis beliggenhet – hvis et tema lar deg bruke flere menyer, velger du plasseringen fra listen

Menyinnstillinger

Når du er fornøyd med strukturen, ikke glem å klikke på “Lagre meny” -knappen som du finner både til høyre og nederst i redigeringsprogrammet.

Alternativer for skjerm

Helt øverst på siden kan du finne fanen Skjermalternativer. Når du har klikket på den, viser fanen noen flere innstillinger som lar deg kontrollere menyinnstillingene.

 • Bokser – i tillegg til standardelementer, kan du vise tagger og formater som deretter kan legges til i menyer
 • Avanserte menyegenskaper – legg til Link Target, Target Attribute, CSS Classes, Link Relationship (XFN) og Description

Selv om temaer har forhåndsdefinerte områder for å legge til menyer, kan du enkelt legge til egendefinerte temaer til en sidefelt eller andre widget-klare områder.

 1. Gå til Utseende -> Widgets
 2. Finn “Tilpasset meny”-widget fra venstre side
 3. Dra og slipp den til høyre side til hvilket som helst widget-klart område du har (som en sidefelt)
 4. Velg et navn
 5. Velg en meny du tidligere har opprettet
 6. Klikk på “Lagre” -knappen

Meny i sidefeltet

Hvis du ikke er komfortabel med å jobbe med widgets, kan du følge lenken for å lære mer om å tilpasse widgets i WordPress.

Konklusjon

Å lage et nettsted uten navigasjonsmeny er akkurat som å smelle besøkende rett i ansiktet. Så før du aktiverer et nettsted for publikum og markedsfører det, må du sørge for å lage en funksjonell WordPress-meny som vil hjelpe deg og besøkende til å bevege deg rundt på nettstedet raskere. En god navigasjonsmeny kan også hjelpe deg med å rangere bedre på søkemotorer.

Vi håper at denne opplæringen hjalp deg med det første trinnet mot WordPress-menyer, og at du vil være i stand til å lage nye uten problemer. Ikke glem å opprette undermenyer om nødvendig, og bruk flere steder for å vise navigasjonsmenyer. Det er også mulig å legge til menyer i widgetiserte områder. Men hvis du vil ha mer kontroll over WordPress-menyer, vil det være nødvendig å endre et tema eller installere ekstra plugins.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map