Slik legger du til ditt første innlegg i WordPress på rett måte

WordPress innlegg skjerm


Når du snakker om WordPress, den beste bloggplattformen, med bloggere som allerede har brukt noen år på å skrive, kan det hende å lage WordPress-innlegg høres trivielt ut. Sannheten er at du kan publisere ditt første innlegg veldig raskt. Men hvis du vil gjøre det på riktig måte, er det ting du bør utforske fra starten av. La oss hjelpe deg med det.

Selv om begge WordPress-redaksjonene (visuell og tekst) ser ganske intuitive ut, kan noen ganger enda mer erfarne brukere komme i trøbbel. Noen ganger, selv om du har publisert dusinvis av artikler, vil du ikke kunne finne den spesielle funksjonen du trengte for innlegget. Ved andre anledninger vil du bli overrasket over å finne et alternativ som satt foran deg hele tiden.

Hvis du nettopp har lært hvordan du starter en WordPress-blogg, og du skal begynne å skrive ditt første WordPress-innlegg, er du på rett sted. I denne artikkelen skal vi vise deg alt som er tilgjengelig på postskjermen.

 1. Slik legger du til et første WordPress-innlegg
  1. Tittel og permalink
  2. Innholdsområde – Visuell og tekstredigerer
  3. Slik slår du av den visuelle redaktøren
  4. Bekymringsløs skriving
  5. Legg til medier
 2. Publiseringsalternativer
  1. Lagre utkast-knappen
  2. Forhåndsvisningsknapp
  3. Status
  4. Synlighet
  5. Publiser umiddelbart, planlegge eller tilbakedatere et innlegg
  6. Flytt til søppel
  7. publisere
 3. formater
 4. kategorier
 5. Tags
 6. Utvalgt bilde
 7. Alternativer for skjerm
  1. utdrag
  2. Send trackbacks
  3. Tilpassede felt
  4. Diskusjon
  5. Mordersnegle
  6. Forfatter
  7. Oppsett
  8. Ytterligere innstillinger og alternativer
 8. Konklusjon

Slik legger du til et første WordPress-innlegg

Når du har logget deg på WordPress, kan du se på venstre side av skjermen. På admin-menyen er det Post menypost like under dashbord en.

Hold musepekeren (eller klikk) på for å begynne å skrive det første innlegget ditt Post punkt. Velg deretter “Legg til nytt”. 

Alternativt kan du opprette et nytt innlegg ved å velge Ny -> Innlegg fra adminlinjen.

Et av alternativene tar deg til en annen side som lar deg skrive og redigere den første artikkelen.

Innleggstittel og permalink

Det første elementet på den nye siden er en innleggstittel. Uten noen spesielle alternativer, her må du gjøre det skriv tittelen på artikkelen din. Teknisk er det mulig å forlate dette feltet tomt, men i så fall vil WordPress automatisk legge til “(ingen tittel)” -attributtet som overskriften. Bare fra brukeropplevelsessynspunkt, anbefaler vi at du alltid skriver en tilpasset tittel for ethvert innlegg du skal publisere.

Så snart du skriver en tittel og bytter fokus på innholdsboksen, Permalink-innstillinger vises under tittelfeltet. Hvis du ikke har endret noe til permalinkstrukturen din, vil dette bare hjelpe deg med å se den nøyaktige URL-en til det nye innlegget ditt. Hvis du kopierer denne URLen, kan du sende den til vennene dine, legge ut på sosiale medier eller bruke andre steder for å få direkte tilgang til innlegget når du har publisert det.

I tilfelle du har en tilpasset permalink-struktur, Ved å klikke på “rediger” -knappen ved siden av kan du endre den siste delen av permalink til alt du liker.

Innholdsområde – Visuell og tekstredigerer

Innholdsområde WordPress

Under tittelfeltet venter innholdsboksen på innspill. Dette er område der du skal skrive ditt første WordPress-innlegg. Avhengig av redaktøren, kan ting se litt mer annerledes ut. I det følgende segmentet skal vi vise deg alle elementene som er tilgjengelige på siden.

Visual vs. Text editor

Den visuelle redaktøren er mer nybegynnervennlig. Den lar deg fokusere på innholdet og bruke formateringsknapper for å style tekst akkurat som med alle tekstbehandlere. På den annen side er tekstredigereren mer utviklervennlig. Det gir deg mulighet til å skrive og legge til kode direkte fra redaktøren.

Selv om det er mulig å bytte mellom redaktører bare ved å velge riktig fane fra høyre side av innholdsområdet, anbefales det ikke å gjøre det. Endring av redaksjon kan ødelegge formateringen. Hvis du for eksempel oppretter en nummerert liste i tekstredigeringsprogrammet og deretter bytter til en visuell, vil WordPress blande opp listen ved å legge til flere HTML-koder. Hvis du ikke har erfaring med HTML, foreslår vi at du holder deg til den visuelle redaktøren.

Når du jobber i noen av redaksjonene, kan du bruke snarveier for å jobbe raskere og mer effektivt. Trykk for eksempel CTRL + B tastekombinasjon for å gjøre valgt tekst fet.

Slik slår du av den visuelle redaktøren

Slik slår du av Visual Editor i WordPress

Selv om det ikke er mulig å slå av tekstredigereren, kan du enkelt slå av den visuelle. For å gjøre dette, vennligst naviger til Brukere -> Profilen din som åpner siden med profilinnstillinger. Under Personlige alternativer velger du det første alternativet “Deaktiver den visuelle redigereren når du skriver”. Ikke glem å bla ned og klikk på Oppdater profil for å lagre endringer.

Nå vil du bare ha teksteditoren, og du trenger ikke å bekymre deg for å bytte gjennom redaktører ved en feiltakelse.

Bekymringsløs skriving

Når du skriver den nye artikkelen, bør du ikke bekymre deg for å miste innholdet. Som standard, WordPress lagrer automatisk hele innleggets innhold for deg hvert 60. sekund. Bare i tilfelle du glemmer å lagre fremdriften manuelt, er det godt å vite at WordPress fikk ryggen.

Legg til medier

Legg til medier

Øverst i innholdsområdet (og rett under tittelen), klikker du på den store knappen “Legg til medier” for å åpne Mediebiblioteket. Her kan du velge tidligere opplastede bilder, legge til nye, lage gallerier og så mye mer.

Publiseringsalternativer

WordPress publiseringsalternativer

På høyre side av postskjermen venter flere publiseringsalternativer på handlingen. La oss se nærmere på alle alternativene du får jobbe med.

Lagre utkast-knappen

Hvis du klikker på Save Draft-knappen, vil WordPress lagre alt du har gjort så langt på siden. Som inkluderer innholdet og alt rundt det du fylte ut eller valgte (som kategorier, koder og så videre).

Forhåndsvisningsknapp

Forhåndsvisningsknappen åpner en ny fane eller vindu i nettleseren din, og den viser hvordan artikkelen din ser ut på det nåværende stadiet. Dette er hvordan innlegget ville se ut for alle hvis du var i ferd med å publisere den.

Vær oppmerksom på at URLen til en forhåndsvisning er annerledes enn det opprinnelig publiserte innlegget. Også, forhåndsvisningskoblingen fungerer ikke for brukere som ikke er innlogget. Selv om det er mulig å gjøre forhåndsvisninger tilgjengelige for allmennheten, må du installere ekstra plugins for at det skal fungere.

Status

Innleggsstatus

Mens du fortsatt jobber med artikkelen din, som standard blir statusen satt til utkast. Ved å endre statusen til “Venter på anmeldelse”, kan du fortelle kollegene at du er ferdig med å jobbe på stillingen og la redaktører gjennomgå og godkjenne den. Å endre statuser er en må-ha-funksjon når du jobber i et team.

Når du har publisert et innlegg, endres statusen automatisk til “Publisert”. Det er mulig å endre statusen til allerede publiserte innlegg herfra, slik at du til og med kan oppheve publiseringen av et innlegg hvis du vil.

Synlighet

Innsynssynlighet

Det nye innlegget ditt kan ha tre forskjellige synlighetsstatus.

 1. Offentlig – la alle se den nye artikkelen din. Hvis du sjekker alternativet for å feste innlegget på forsiden, vil det aktuelle innlegget alltid vises øverst på blogglisten din. Dette er også kjent som en klissete innlegg.
 2. Passordbeskyttet – skriv inn et passord for innlegget. Bare personer som skriver inn riktig passord, kan se innholdet i artikkelen.
 3. Privat – Hvis du offentliggjør innlegget privat, er det bare brukere som er logget inn og har redigeringsrettigheter, som kan se det.

Publiser umiddelbart, planlegge eller tilbakedatere et innlegg

Innlegg publiser dato og klokkeslett

Som standard angir WordPress at alle innlegg skal publiseres umiddelbart. Ved å klikke på “Rediger” -koblingen ved siden av dette alternativet, kan en artikkel være planlagt for publisering eller satt til hvilken som helst dato i det siste.

Flytt til søppel

Hvis du bestemmer deg for å gjøre det slett innlegget som du redigerer, klikker du bare på alternativet “Flytt til søppel”. Hvis du klikker koblingen ved en feiltakelse, ikke bekymre deg; WordPress lar deg angre endringer fra neste skjermbilde. Også din innlegget blir i søpla i 30 dager. I løpet av denne perioden kan du alltid velge å gjenopprette det eller slette permanent for å holde ting pent.

publisere

Til slutt er det den blå “Publiser” -knappen gjør innlegget ditt offentlig. Som standard vil du klikke på knappen for å få innlegget ditt øyeblikkelig, og alle vil kunne se det. Men hvis du klikker på “Rediger” -koblingen ved siden av knappen, Du kan planlegge eller opprette et tilbakedatert innlegg.

formater

Som standard tillater WordPress at ti forskjellige innleggsformater kan brukes av alle temaer. Avhengig av hvilket tema du har installert, kan det hende du har alle ti, ingen eller noe i mellom. Disse formatene lar deg gjøre det endre utformingen av innlegget ditt. Selv om innlegget vil bli vist på en annen måte ved å endre et format, vil innholdet forbli det samme.

Dette er ti standardformater for WordPress-innlegg:

 • Standard – standardinnlegg for innlegg
 • Bortsett – innhold uten tittel
 • Galleri – best brukt når du viser et galleri med bilder
 • link – bruk et innlegg som lenke til et annet nettsted
 • Bilde – vis et enkelt bilde
 • Sitat – vis det siterte innholdet
 • Status – publiser en kort statusoppdatering
 • video – legg inn en enkelt video eller spilleliste
 • Audio – bruk lydfil eller spilleliste (bra for podcaster)
 • Chat – vis en pratutskrift

kategorier

WordPress kategorier

Legg til det nye innlegget ditt i en kategori du tidligere har opprettet, eller generer et nytt ved å klikke på lenken under listen. Du kan velge en kategori fra listen eller se de mest brukte.

Tags

WordPress-tagger

Beskriv innlegget ditt med en eller flere koder. Ved å skrive koder vil WordPress autosuggest de du tidligere har brukt. Hvis ingen forslag vises, kan du legge til en ny tag ved å klikke på “Legg til” -knappen eller trykke på Enter-tasten.

Hvis du er mer av en visuell type, kan du klikke på koblingen “Velg fra de mest brukte kodene” nedenfor. Det vil åpne en liste over koder der de største representerer koder du brukte ofte, mens de minste er de du brukte sjeldnere.

WordPress omtalt bilde

Et omtalt bilde (også kjent som postminiatyrbilde) er ett bilde som vil representere innlegget ditt. Tidligere var det bare noen temaer som tillot dette alternativet. I dag støtter nesten alle WordPress-temaer funksjoner.

Avhengig av WordPress-temaet du bruker, vil et omtalt bilde vises på toppen av innlegget ditt etter at du har publisert det. Det vil også vises på hjemmesiden din, blogrollen og andre steder der temaet ditt viser innlegg.

Hvis du vil sette inn et omtalt bilde for innlegget, klikker du på “Angi vist bilde” -lenken. Velg et bilde som du allerede har lastet opp, fra dette nye vinduet, eller legg til et nytt fra datamaskinen.

Alternativer for skjerm

WordPress Skjermalternativer innlegg redaktør

På dette tidspunktet kan det se ut som om vi er ferdig med alle tilgjengelige alternativer på postskjermen. Men hvis du bla helt opp, du vil se en fane Skjermalternativer. Ved å klikke på den, vil noen få alternativer slippe fra toppen av siden din.

Som standard er boksene Format, kategorier, tagger og utvalgt bilde allerede valgt. Som du kan se, det er de vi nettopp har gjennomgått sammen. Men noen bokser til sitter fortsatt tomme. Hvis du sjekker dem, vises nye alternativer under innholdsredigereren. La oss raskt se alle alternativene og hva de kan gjøre for deg.

Utdrag

WordPress utdrag

Utdrag er korte sammendrag som du trenger å skrive manuelt. Avhengig av hvilket tema du bruker, kan du vise utdrag på hjemmesiden din der du viser alle de siste innleggene. Hvis du ikke bruker disse manuelt skrevne utdragene, vil WordPress automatisk ta de første setningene av innlegget ditt for å lage et utdrag fra det når og hvor det trengs.

Send trackbacks

Send trackbacks

Hvis du oppgir nettadresser til nettsteder i dette feltet, vil WordPress sende dem et varsel. På denne måten vil administratorene vite at du lenket til nettstedene deres fra det aktuelle innlegget. Hvis du kobler til et annet WordPress-nettsted, trenger du ikke gjøre noe – WordPress vil automatisk sende en pingback til koblet blogg og gi samme varsel.

Siden trackbacks og pingbacks ofte misbrukes for spam, slår mange bloggere av dem helt. Så hvis du bestemmer deg for å sende en trackback, ikke bli overrasket om den brukeren aldri mottar den.

Tilpassede felt

Tilpassede felt

Noen ganger kan WordPress-temaer bruk tilpassede felt for å la noen få ekstra informasjon legges til til innlegget. Avhengig av hvilket tema du bruker, kan det være dusinvis av tilgjengelige tilpassede felt. Siden tilpassede felt kan programmeres til å gjøre hva som helst med innlegget ditt, kan de ganske enkelt legge til ekstra informasjon for å beskrive det, eller de kan endre det fullstendig.

Hvis du for eksempel bruker et profesjonelt tema designet for matbloggen, kan du kanskje legge til et tilpasset felt som bare viser en meny eller en oppskrift på det spesifikke innlegget..

Diskusjon

Diskusjon

Som standard tillater WordPress kommentarer til hvert av innleggene dine. Men hvis du vil slå av kommentarer bare for det ene innlegget, dette er stedet å fjerne merket for alternativet. Du kan også deaktivere trackbacks og pingbacks her.

Mordersnegle

WordPress-innleggsslug

En snegle er den delen av nettadressen du kan redigere. Det er det samme alternativet som vises under tittelen.

Forfatter

WordPress innlegg forfatter

Hvis dette er ditt første innlegg, er sjansen stor for at du bare har en brukerkonto – din egen. Men en gang i fremtiden når du kanskje har mer enn en konto, er dette stedet å gjøre bytt forfatter av et innlegg. WordPress velger automatisk kontoen din som forfatteren av artikkelen, men hvis du vil endre det, velger du bare en ny bruker fra listen.

Oppsett

Etter å ha valgt bokser som du vil ha på postskjermen, lar oppsettet deg vise dem i 1 eller 2 kolonner. Vi foreslår at du prøver begge alternativene for å se hvilket som passer deg bedre.

I tilfelle du bestemmer deg for å gå med bare en kolonne, må du være oppmerksom på at alt som standard var på høyre side av skjermen, nå vil vises som innholdsredigeringsprogram.

Ved å plassere markøren over den øvre delen av en hvilken som helst boks, vil du kunne dra og slippe hele seksjonen til et annet tilgjengelig sted. Ved å flytte elementer kan du organisere hele oppsettet.

Ytterligere innstillinger og alternativer

Fanen Skjermalternativer lar deg deaktivere redigeringsprogram i full høyde og distraksjonsfri funksjonalitet. Som standard vil de være slått på slik at du kan endre størrelse på innholdsområdet, og la distraksjonsfri funksjonalitet som åpner redigereren på fullskjerm mens du skjuler alle andre alternativer.

Du bør vite at det er mulig å utvide alternativer og funksjoner på postskjermen ved å installere ekstra plugins. Oftere enn ikke vil et tema allerede ha tilpassede bokser og funksjoner. Så selv om du nettopp begynner, kan det hende du har noen ekstra alternativer på denne skjermen som er unike for nettstedet ditt. Ikke vær redd for å utforske dem.

Konklusjon

Selv om det er ganske mange valg og elementer å kontrollere når du skriver et nytt innlegg, håper vi at mengden av dem ikke skremmer deg bort. Etter å ha gått gjennom denne artikkelen, trenger du bare å begynne å skrive. Etter noen få vellykkede opprettede og publiserte artikler, vil du kunne tilpasse arbeidsområdet ditt, og du vil være raskere med hvert nye innlegg du legger til.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map