Slik lager du XML-sitemap for WordPress-nettstedet ditt

xml-sitemap.png


Sitemap er, som navnet allerede antyder, et kart over nettstedet ditt. For å være mer spesifikk er et nettstedskart en liste over alle sidene som finnes på nettstedet ditt.

Noen ganger kan denne listen opprettes manuelt for å vise strukturen på nettstedet ditt. Ved å vise listen over sidene dine, kan du vise hovedkategoriene og underkategoriene deres slik at brukere kan komme seg rundt. Denne metoden var langt mer populær i fortiden; fortsatt er et nettstedskart der på alle godt organiserte nettsteder, men i en noe annen form.

I stedet for å opprette et nettstedskart manuelt og koble alle sider for hånd, lar dagens teknologi deg gjøre det automatisk. I stedet for å vise et nettstedskart for den besøkende, bør du organisere navigasjonen bedre og bruke et nettstedskart bare for søkemotorer.

Når du oppretter et nettstedskart for søkemotorer, vil WordPress-plugins gjøre det for deg. I stedet for ren HTML, vil dokumentet bli skrevet i XML og områdekartet vil være en veldig viktig del av nettstedet ditt. Når du har opprettet et områdekart, vil søkemotorer som Google og Bing være mer effektive når det gjelder indeksering av nettstedet ditt. Fordi denne listen vil fortelle søkemotoroboter om strukturen på nettstedet ditt, vil den vite nøyaktig hva den skal se etter. Det vil resultere i bedre SEO som betyr at folk lettere kommer til nettstedet ditt gjennom søkemotorer.

I WordPress er det mange tilgjengelige plugins som kan gjøre den samme jobben og bygge et nettstedskart for deg. Det har egentlig ikke noe å si hvilken du velger, men vi anbefaler at du holder med bare en plugin. Å bruke flere plugins kan forvirre WordPress så vel som søkemotorer, og du kan faktisk gjøre ting verre hvis du lager flere nettkart med forskjellige plugins. I de følgende linjene er vi i ferd med å vise deg to populære nettstedskart-plugins.

Google XML-nettkart

PRIS: Gratis


Med nesten 18 millioner nedlastinger og over 1 million aktive installasjoner er denne enkle plugin absolutt en av de mest populære for jobben. Det er ikke fordi denne plugin gir deg mange valgmuligheter å velge mellom, men fordi den kommer i gang om få sekunder. Alt du trenger å gjøre for å lage nettstedkartet ditt er å installere plugin-modulen:

 1. Gå til plugins -> Legg til nytt
 2. Søk etter: “Google XML Sitemaps”
 3. Installer og aktiver plugin-modulen
 4. Naviger til Innstillinger -> XML-nettkart

Når du kommer til plugin-innstillingene, vil du legge merke til at nettstedskartet ditt allerede er opprettet. Plugin-en vil koble deg til nettkartet ditt som du kan åpne i nettleseren din for testformål.

Selv om du har gjort det bokstavelig talt på få sekunder, gir Google XML Sitemaps deg muligheten til å sette opp områdekartet ditt i detaljer. Hvis du blar gjennom innstillingene, vil du legge merke til at du kan velge hvilke søkemotorer du vil inkludere, vil du kunne velge sider du (ikke) vil ha på nettstedskartet ditt og mye, mye mer.

Det fine med Google XML-nettkart er at det fortsetter å oppdatere nettstedskartet automatisk. Hvis du legger til en side, vil pluginen legge den til på områdekartet ditt. Hvis du sletter en, vil pluginen få deg dekket og gjøre det samme i XML-filen.

SEO av Yoast

PRIS: Gratis


Denne pluginen er en av de mest populære plugins for WordPress. Hovedformålet er å kontrollere innholdet ditt for å oppnå bedre SEO, men i denne artikkelen skal vi ikke gå inn på detaljer om SEO av Yoast. Siden pluginen er så populær, er det veldig sannsynlig at du også har den installert på WordPress. Og når det kommer til nettkart, er det ikke nødvendig å installere flere plugins siden SEO av Yoast gir deg modulen som er ansvarlig for nettstedskartet ditt. Så hvis du har plugin-modulen installert, kan du lage et nettkart her:

 1. Naviger til SEO> XML-områdekart
 2. Generer nettstedkartet ditt

Som vi fortalte deg, det er veldig enkelt å lage et nettstedskart, og det er mange andre plugins som vil gjøre en god jobb. Uansett hvilken du brukte til å generere nettstedskartet ditt, må du fortelle søkemotorer hvor nettstedskartet ligger. I de følgende linjene skal vi vise hvordan du legger til en i Google Webmaster Tools. Hvis du fremdeles ikke har lagt til og bekreftet nettstedet ditt, kan du se hvordan du legger til nettstedet ditt i Google Webmastereverktøy.

 1. Gå til Googles verktøy for nettredaktører
 2. Åpne siden din fra listen
 3. Naviger til Gjennomsøk -> Nettkart
 4. Klikk på knappen “Legg til / test nettstedkart”
 5. Angi stedet for nettstedskartet
 6. Klikk på Test-knappen og til slutt klikk på Send-knappen

Du er ferdig. Nettkartet ditt er opprettet, og Google får beskjed om det. Legg igjen XML-filen på serveren din, og la plugin-en gjøre jobben sin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map