Slik installerer du plugins i WordPress

how-to-install-wordpress-plugins.png


WordPress-plugins kan raskt utvide bloggen din og gjøre den til et bedre sted både for deg og de besøkende. Selv om det teknisk er mulig å ha en WordPress-blogg uten en aktiv plugin, er sjansen stor for at administratorer vil trenge minst noen få av dem til og med å starte en blogg. Med tiden vil behovet for plugins fortsette å øke. Derfor må du som ny webmaster bare vite hvordan du installerer WordPress-plugins.

Akkurat som med alt annet, var WordPress-utviklere opptatt av å skape et brukervennlig miljø. Så selv om installasjon av plugins kan høres skremmende ut for noen som møter WordPress for første gang, la oss ta frykten din bort. I dag vil vi vise deg to nybegynnervennlige metoder for å installere plugins, og en litt mer avansert.

 • Bruk WordPress søkefunksjon
 • Last opp en plugin direkte fra WordPress
 • Last opp en plugin via FTP (mer avansert)

Før du installerer en plugin, bør du vite at bare en host-versjon av WordPress tillater installasjon av nye utvidelser. Hvis du ikke har alternativer for å installere nye plugins, bruker du sannsynligvis WordPress.com, eller har du ikke de riktige brukerrettighetene.

For å installere plugins fra den offisielle WordPress-katalogen, trenger du ikke vandre bort fra instrumentbordet. Utviklerne var snille nok til å introdusere en søkeboks som lar deg bla gjennom alle plugins som er tilgjengelige i depotet. Her kan du også lese noen flere detaljer om hver plugin, og selvfølgelig installere den direkte fra listen.

Gå til adminpanelet til venstre Plugins -> Legg til nytt

Slik søker du etter WordPress-plugins

Hvis du tar en titt på toppen av siden, vil du finne flere faner som lar deg bytte liste over tilgjengelige plugins:

 • Utvalgt – noen få plugins anbefalt av WordPress. På bunnen av siden kan du søke i plugins etter tagger
 • Mest populær – Hele listen over plugins, sortert etter popularitet (det er mer enn 40 000 plugins)
 • Anbefalt – foreslåtte plugins basert på andre plugins du allerede har installert
 • Favoritt-plugins – hvis du markerte plugins som favoritt på WordPress.org, de vil vises i denne fanen
 • Søk – skriv inn nøkkelordet og finn plugins som samsvarer med kriteriene

Installer en plugin

Ved å bruke en av fanene og funksjonene, vil du ende opp med å ha listen over samsvarende plugins tilgjengelig for installasjon. La oss for eksempel søke etter den gratis plugin-en under konstruksjonssiden som kan lage en vakker vedlikeholdsside for de besøkende. Hvis du klikker på navnet på plugin-en eller følger koblingen “flere detaljer”, vil WordPress åpne et popup-vindu med litt tilleggsinformasjon om denne utvidelsen.

På samme måte kan du se utvikleren, vurderingen, antall aktive installasjoner (personer som for øyeblikket kjører plugin på nettstedene sine), tidspunktet for den siste oppdateringen og kompatibilitetsinfo.

 1. Gå til Plugins -> Legg til nytt
 2. Finn en plugin fra listen eller søk etter en
 3. Se flere detaljer om det før du bestemmer deg for å installere plugin-modulen
 4. Klikk på “Installer-knappen”
 5. Vent noen sekunder til de oransje ikonene slutter å snurre
 6. Klikk på “Aktiv” -knappen

Installer en WordPress-plugin

Når plugin-en er ferdig med installasjonsprosessen, bør du se bekreftelsesmeldingen på samme knapp. Etter det vil knappen endre etiketten til “Aktiver”. Selv om du har installert den første pluginen, kjører den fortsatt ikke. Hvis du ønsker å få all den ekstra funksjonaliteten den gir, bør du klikke på “Aktiver” -knappen.

Når du har aktivert plugin-modulen, vent noen sekunder. Når du er ferdig, vil WordPress omdirigere deg til listen over alle aktive plugins. Herfra kan du kontrollere alle plugins du har på nettstedet, deaktivere dem, oppdatere, gå til innstillinger og til og med redigere koden deres.

Plugin-en er nå installert og aktivert. For å begynne å bruke en plugin, må du navigere til innstillingene for å konfigurere den. Siden hver plugin fungerer annerledes, kan vi ikke fortelle deg hvor innstillingene vil vises. Men hvis du fulgte vårt eksempel og installerte Under Construction Page, bør du gå til Innstillinger -> UnderConstruction for å begynne å jobbe med pluginen.

Last opp en plugin via WordPress admin

Andre gratis plugins som finnes på nettet, samt premium (betalte) plugins, er ikke oppført i katalogen. Så det betyr at du ikke finner dem ved å bruke den første metoden. For å installere plugins utenfor den offisielle katalogen, må du laste dem opp manuelt.

Last opp WordPress-plugin direkte

Alle WordPress-plugins skal komme i en ZIP-format, og du bør holde dem arkivert.

 1. Gå til Plugins -> Legg til nytt
 2. Klikk på “Last opp plugin” -knappen øverst på siden
 3. Hvis du har et programtillegg i .zip-format, klikker du på “Velg fil” -knappen
 4. Velg ZIP-fil fra datamaskinen
 5. Klikk på “Installer nå” -knappen
 6. Vent noen sekunder til WordPress fullfører installasjonen

Installer en plugin via FTP-opplasting

For litt mer avanserte brukere som vet hvordan de skal jobbe med File Transfer Protocol, tillater WordPress at plugins kan installeres via den tredje metoden. Det krever at du laster opp filer til serveren manuelt, og deretter aktiverer du pluginen via adminpanelet.

Last opp WordPress-plugins via FTP

 1. Last ned og installer gratis FileZilla eller noen annen FTP-klient
 2. Åpne applikasjonen, og koble til FTP-serveren din
 3. Naviger til WordPress-mappen (vanligvis funnet i “www” eller “public_html” -mappen)
 4. Åpen wp-innhold / tillegg mappe
 5. Pakk ut den nye plugin-en din der (du skulle ende opp med å ha en ny mappe oppkalt etter pluginen)
 6. Logg deg på WordPress admin dashbord
 7. Gå til Plugins -> Installerte plugins
 8. Finn det nye elementet på listen
 9. Klikk på “Aktiver” -knappen

Konklusjon

På samme måte som installasjonen av temaer i WordPress, kan plugins installeres ved å bruke tre forskjellige metoder. Mens de to første er veldig nybegynnervennlig og lar alle raskt installere hvilken som helst plugin du velger, vil den tredje kreve noen grunnleggende kunnskaper om FTP.

Men uansett hvilken teknikk du brukte for å installere en plugin, bør du ha den på listen over alle installerte plugins der du manuelt kan aktivere eller deaktivere hver enkelt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map