Slik flytter du bloggen din fra Wix til WordPress

Wix til WordPress


Sannhet å si, Wix er en fantastisk nettstedbygger som virker perfekt skreddersydd for nybegynners behov. Det ser vakkert ut, kommer med noen flotte premade design som vil hjelpe deg med å hoppe på det første nettstedet ditt, og det er faktisk relativt enkelt å håndtere og administrere.

Vi er sikre på at du allerede har snublet over noen Wix-reklamer og bannere på nettet, som er enkle å huske med en søt logo som ser ut som en liten gul og hvit stjerne (det er egentlig en kombinasjon av bokstavene, men hvem bryr seg; for oss – det er en stjerne).

På grunn av alle grunnene vi nettopp har nevnt, er det ikke uvanlig at førstegangsbloggere bestemmer seg for å starte med Wix i stedet for WordPress. Du delegerer ganske enkelt alle tekniske problemer til eksperter på Wix mens du kan fokusere på det du skriver og selvfølgelig bilder av katten din som spiser en cheeseburger. Men etter noen måneder eller kanskje til og med år, har du kanskje innsett at blogging er mye morsommere enn du trodde det ville være. Du kunne også ha innsett at blogging kan være en inntektskilde som til og med kan gi deg mot til å slippe 9 til 5-jobben din på kontoret du hater så mye. Hvis du kjenner igjen noe av dette, tenker du sannsynligvis allerede på å migrere Wix-bloggen din til WordPress.

Hvordan forberede meg på migrasjonen

I motsetning til Wix der hosting, domener og alt det tekniske du sannsynligvis ikke bryr deg om er blitt tatt vare på av noen andre, er WordPress en annen historie. For å begynne med, for å kunne ha et WordPress-nettsted, må du finne et vertsfirma som vil ta seg av de tekniske tingene fra nå av.

Når det gjelder hosting av WordPress-nettsteder, er Bluehost en av lederne i bransjen som vil hjelpe deg med å få et profesjonelt nettsted til rimelige priser. Bare følg lenken for å få rabatt slik at du kan starte den nye bloggen din på riktig måte så lavt som $ 2,75 per måned.

bluehost hjemmeside

Når du bestemmer deg for pakken og et domene du vil bruke til bloggen, må du installere WordPress. Hvis du bestemmer deg for å gå med Bluehost som hostingleverandør, kan du slappe av og hoppe over denne delen fordi hosting-tjenesten automatisk installerer WordPress for deg. Alt du trenger å gjøre i dette tilfellet er å forberede brukernavnet og passordet ditt, slik at du kan navigere til dashbordet og logge inn på det nye arbeidsområdet ditt.

Flytt bloggen din fra Wix til WordPress

Hvis du noen gang har snublet over en artikkel som viser prosessen med å migrere fra en plattform til en annen, har du sannsynligvis allerede begynt å bekymre deg. Men ikke begynn å trekke håret ut ennå. Selv om andre overføringer ikke er så tekniske, tvinger de deg til å sette av litt ekstra tid til å følge hvert eneste skritt for å gjøre overføringen riktig. I motsetning til å overføre Tumblr til WordPress eller Blogger til WordPress som er selv vert, er det mye enklere å overføre Wix til WordPress.

Dessverre betyr det også at du får færre alternativer du kan velge mellom. Men la oss starte med en interessant del.

Velg et tema

Siden du har brukt Wix, bør du allerede være klar over hvordan maler eller temaer fungerer – de lar deg raskt endre hele utseendet til bloggen din til noe du vil like. WordPress-temaer fungerer på en veldig lik måte. Det er titusenvis av gratis og premium WordPress-temaer du kan velge mellom, og det er praktisk talt ingen grenser for dem.

WordPress-Theme-Providers teaser

Selv om det er ganske fristende å velge a gratis WordPress-tema, Vær oppmerksom på at vanligvis krever slike typer temaer mer teknisk kunnskap. Med mindre du vet om WordPress, PHP, HTML og CSS som kreves for å tilpasse et gratis tema, foreslår vi at du går for en førsteklasses. Populære premiumtemaer kommer vanligvis med dra & slipp-byggere som lar deg bokstavelig talt leke deg med alternativer og farger til du får det perfekte utseendet til bloggen din du gikk etter. I stedet for å skrike på dataskjermen for ikke å vise riktig farge eller ikke endre størrelse på et topptekstbilde når du ser på nettstedet på mobilskjermen, kan du trekke de ekstra få dollar ut av lommeboken og glede deg over å tilpasse bloggen din.

Sett opp permalinks

Ja, det vet vi. Akkurat som deg, vil vi heller bruke tid på å tilpasse et tema enn å tukle med innstillinger som vanlige besøkende ikke en gang legger merke til. Men permalinks er en viktig del av den nye WordPress-bloggen din, og det er avgjørende at du setter dem med en gang.

Ikke bekymre deg; selv om begrepet permalink kan høres skummelt ut, er det faktisk ganske enkelt å sette dem opp. Permalinks er deler av nettadressene, dvs. adressen til hvert innlegg, side, bilde osv. På bloggen din. Så dette er tiden for å bestemme om du vil at de skal være enkle, ha en date hardkodet inn eller gjøre noe annet du liker.

Velge permalinks

I stedet for www.yournewblog.com/2019/08/my-first-post kan du for eksempel endre permalinkene til www.yournewblog.com/my-first-post. Selv om det kan høres fint ut å ha en date i permalink, anbefaler vi det andre alternativet. Kortere nettadresser er renere, lettere å lese og huske og søkemotorer liker dem bedre.

For å gjøre disse endringene, bare naviger til Innstillinger -> Permalinks og velg alternativet “Innleggsnavn”. Lagre endringer og last inn siden din på nytt slik at alt fungerer.

Eksporter innhold fra Wix

I motsetning til WordPress, er Wix en lukket plattform som betyr at du ikke får kikke bak gardinene for å se koden. Det høres kanskje irrelevant ut, men det betyr også at folk ikke kan lage verktøy for å hjelpe deg med bestemte ting. Selvfølgelig ønsker ikke folk på Wix at du skal flytte fra plattformen, så det er ingen verktøy som raskt og enkelt vil eksportere alt fra Wix til WordPress.

Men ikke bekymre deg; Du kan fremdeles ta tingene dine ved å bruke forskjellige metoder.

For å eksportere innhold fra Wix, må du få tilgang til RSS-strømmen. Du trenger faktisk ikke vite noe om RSS-feed, men hvis du vil lære mer, kan du lære hva en RSS-feed er. Det er en ulempe med dette. Nylig bestemte Wix seg for å fjerne RSS-feeder fra bloggene deres, så hvis du har en ny, har du sannsynligvis ikke tilgang til strømmen.

Lagre en RSS-strøm

For å få tilgang til Wix RSS-strømmen din, naviger du ganske enkelt til dinusername.wixsite.com/blogname/feed.xml eller dinusername.wixsite.com/blogname/blog-feed.xml. Brukernavn er ditt Wix-brukernavn, og gi navnet til bloggen din du kjører på Wix. Hvis du har brukt et tilpasset domenenavn på Wix-bloggen din, kan du bare legge til feed.xml eller /blog-feed.xml på slutten av det tilpassede domenet ditt for å få tilgang til RSS-feeden.

Eksporten skal være veldig rask, og du bør ende opp med en fil som er lagret et sted på datamaskinen din (skrivebordet er helt greit). Dette er alt som trengs for å eksportere innholdet fra Wix. Vi vil vise deg hvordan du håndterer bilder senere.

Importer Wix-innhold til WordPress

Neste trinn krever at du importerer innholdet til det nye WordPress-nettstedet. Heldigvis er WordPress en åpen kildekode-plattform, så det er mange plugins og verktøy designet for å hjelpe deg med å oppnå forskjellige mål. Et av disse verktøyene kalles RSS Importer, og hele formålet er å importere informasjon fra en RSS-feedfil som den du har lagret i forrige trinn mens du eksporterte innhold fra Wix.

 1. Logg deg på ditt nye WordPress-nettsted
 2. Navigere til Verktøy -> Import
 3. Velg RSS og klikk på “Install” -ikonet under det
 4. Importer verktøyverktøy

 5. Vent noen sekunder til WordPress laster inn en ny side og klikk på Kjør importør
 6. Kjør importørverktøy

 7. Klikk på Velg fil og velg RSS-filen du eksporterte fra Wix
 8. Velg filimport

 9. Klikk Last opp fil og importknapp

Last opp fil og import

Avhengig av størrelsen på bloggen din, kan det ta en stund, så ikke få panikk hvis ingenting skjer i flere minutter.

Når alt er gjort, skal du se en melding som bekrefter importen. For å sjekke det, bare gå til Innlegg -> Alle innlegg hvor du skal kunne se all Wix-artikkelen som er oppført i WordPress. Det er utrolig; du har akkurat importert innhold fra Wix til WordPress, men det er bare et lite problem. Hvis du åpner noen av innleggene, vil du merke at ingen av bildene er der. Dessverre lar ikke RSS-feeden deg importere bilder automatisk, så du må håndtere denne oppgaven manuelt.

Slik importerer du bilder fra Wix til WordPress?

Hvis du ikke har hatt mange bilder i innleggene dine, kan du ganske enkelt gå foran, åpne Wix-innleggene og lagre bilder én etter én. Deretter vil det være nok å laste opp bildene til WordPress Media Library. Hvis du holder bildenavnet intakt, skal det gjøre susen, og alle bildene dine skal vises i innlegg på nøyaktig de samme stedene du hadde dem på Wix.

Importer bilder fra Wix

Men sjansen er stor for at du har mer enn bare noen få bilder. Så manuelt å gå en etter en kan være nær umulig. Vi har en kur for dette – husk at WordPress er åpen kildekode, og det er titusenvis av gratis og premium verktøy du kan bruke. Heldigvis er et verktøy som hjelper deg med å håndtere bilder helt gratis, og du kan få det i gang i løpet av neste minutt.

 1. Gå til Plugins -> Legg til nytt
 2. Søk etter “Import External Images” av Marty Thornley
 3. Installer og aktiver plugin-modulen

Vi anbefaler vanligvis ikke å installere plugins som er eldre enn et år eller to, men denne fungerer fremdeles uten problemer, så du bør ikke bekymre deg.

Som standard søker plugin-filen Importer eksterne bilder automatisk gjennom HTML-koden til et innlegg når du klikker på lagre-knappen. Siden du allerede har importert innholdet fra en RSS-strøm, inneholder innholdet koden for bildet, men ikke selve bildet. Heldige deg – dette betyr at når du trykker på lagre-knappen, vil plugin finne innlegget ditt på Wix, gjenkjenne alle bildene og automatisk laste dem ned til biblioteket ditt! Så det har ikke noe å si om du har ett eller tusen bilder, pluginen skal overføre dem alle.

Lykke til med din nye WordPress-blogg!

Det var det. Som vi har fortalt deg i de første linjene, tar det ikke mye tid og ferdigheter å flytte fra Wix til WordPress. Hvis du har fulgt alle trinnene, burde du ha endt opp med en ny WordPress-blogg som allerede inneholder alle de gamle Wix-innleggene dine.

Selv om dette er slutten på Wix-bloggen din, må du ikke være lei deg. Betrakt denne migrasjonen som et skritt fremover. WordPress er mye kraftigere enn Wix, og det vil tillate deg å utvikle det videre. Det gir deg full kontroll over bloggen din, og hvis du ønsker det, kan du tjene penger med den.

Det tar litt tid å lære WordPress, og det er så mye du kan lære om det. Så ikke bli skuffet hvis du ikke kan gjøre bloggen din bedre på en dag. Ta deg god tid og utvikle både kunnskapen din og bloggen din, og vi er sikre på at du vil være glad for at du har migrert bloggen din fra Wix til WordPress i dag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked