Slik flytter du bloggen din fra Weebly til WordPress

Slik flytter du bloggen din fra Weebly til WordPress


Ny teknologi har gjort det mulig for en gjennomsnittlig Joe å få sine fem minutter med herlighet eller å starte sin egen virksomhet fra ethvert hjørne av verden. Så selv om du ikke har noen anelse om hvordan internett fungerer, kan du fremdeles starte bloggen i løpet av noen timer. Mens noen som ville gjøre det samme for femten år siden, måtte vite en ting eller to om hvordan nettet fungerer og hvordan du bruker verktøy for nettoppretting som var knappe den gang, har du mye mer å velge mellom. Bare ved å Googling for gratis verktøy for oppretting av nettverk, har du kanskje landet på Weebly. Det er et ganske populært dra-og-slipp-verktøy som lar deg raskt starte ditt første nettsted. Det ser veldig fint ut, ber ikke om mye, men lar deg likevel ha et vakkert nettsted du kan kalle ditt eget.

Hvorfor vil du migrere fra Weebly til WordPress?

Mens Weebly er et fantastisk verktøy laget spesielt for nybegynnere, lar det deg ganske enkelt ikke lage et tilpasset nettsted du virkelig ønsker. For det første har Weebly sine grenser.

Weebly

Den gratis plattformen har noen få begrensninger som kan tvinge deg til å bytte til noe bedre. Og i den moderne verden er det vanskelig å finne noe bedre enn WordPress når det gjelder å administrere innholdet ditt. Weebly er ikke SEO-vennlig. Betydning, hvis du vil at det nye nettstedet ditt skal dukke opp når noen søker etter et bestemt begrep på Google og andre søkemotorer, må du ha et spesifikt sett med ferdigheter for å få nettstedet ditt til å vises der det skal være – på første side av Google.

Og det er ingen ekstra verktøy du kan integrere med Weebly for å hjelpe deg med spesifikke oppgaver som dette. På den annen side tilbyr WordPress et depot med mer enn 50 000 gratis plugins som vil hjelpe deg å oppnå noe på nettstedet uten å måtte skrive en eneste kodelinje. En annen viktig ting er e-handel. Selv om det er enkelt å etablere en nettbutikk med Weebly, har du sannsynligvis innsett at Weebly tar 3% provisjon på hver transaksjon! Hvis du spør oss, er dette et stort nei-nei og en enorm grunn til å bytte plattformer.

Hvordan flytte Weebly til WordPress?

Hvis du bestemmer deg for at det endelig er på tide å overføre bloggen din fra Weebly til WordPress, har du tatt det riktige valget. Og heldigvis er overføringen ikke så komplisert som å overføre noen andre blogger til WordPress. I denne guiden vil jeg vise deg hvert trinn du må ta for å kunne flytte nettstedet ditt fra Weebly til WordPress. Ja, det vil ta litt tid å installere alle plugins og konfigurere alt, men du må vite at denne typen overføringer ikke er noe folk hos Weebly ønsket at du skulle gjøre. Så rull opp ermene og la oss begynne.

Sett opp en ny WordPress-blogg

Før noe annet, trenger du en WordPress-blogg. Du trenger et sted å overføre Weebly-bloggen din til, ikke sant? Ikke bekymre deg; å sette opp et nytt nettsted er ikke så veldig stort. I stedet for å lære om hvordan servere fungerer og hvordan du konfigurerer dem, trenger du bare en god vert som vil støtte WordPress. Bluehost er en av markedslederne, og du kan starte WordPress-bloggen din for bare noen få dollar per måned. Og ikke bare dette vertsfirmaet vil holde nettstedet ditt online, men det vil automatisk installere WordPress for deg fra det øyeblikket du registrerer deg og vil holde det trygt hele tiden.

Hvis du ikke har erfaring med å sette opp hosting-konto, la oss raskt vise deg hvordan du gjør det:

1. Besøk Bluehost ved å klikke på denne lenken og finn knappen “Kom i gang nå” som tar deg til neste trinn

Bluehost

2. Velg vertsplanen din – Bluehost gir deg flere alternativer å velge mellom. Hvis dette er første gang du registrerer en konto, foreslår jeg at du går til Basic.

endre vertsplan

3. Ta vare på domenenavnet – Hvis du allerede har et domene, her vil du kunne overføre det og tilordne det til den nye bloggen. Hvis ikke, bare skriv inn ønsket domene, og Bluehost vil gi deg beskjed om det er tilgjengelig.

domenenavn

Så i stedet for å lære å installere WordPress og rote med databaser, kan du ha hele miljøet klart etter bare noen få museklikk.

Importerer Weebly-innhold til WordPress

Hvis du nettopp har startet Weebly-nettstedet ditt, er det ikke nødvendig å overkomplisere ting. Hvis du bare har publisert noen få innlegg og sider, er det ingen grunn til å tukle med plugins og overføre der du bare kan kopiere og lime inn innhold fra et nettsted til et annet. La meg vise deg hva jeg hadde i tankene:

 1. Åpne ditt første Weebly-innlegg
 2. Kopier hele innholdet
 3. Logg deg på ditt nye WordPress-nettsted
 4. Naviger til innlegg -> Legg til nytt
 5. Lim inn innholdet
 6. Lagre endringer

Når du har kopiert og limt inn det første innlegget, vil du innse at det bare tok et minutt, og det er bare fordi du sannsynligvis har byttet tilbake til denne guiden for å lese neste trinn. Så hvis du har igjen flere innlegg, kan du gjøre det i løpet av få minutter. Alt du trenger å gjøre etter dette er å slette Weebly-bloggen din, og du er ferdig. Men sjansen er stor for at du vil migrere Weebly-bloggen din som har flere titalls om ikke hundrevis av innholdsstykker. I dette tilfellet kopierer og limer ikke teknikken.

Eksporter Weebly RSS

I motsetning til noen andre verktøy som allerede har fjernet RSS-støtten sin for å gjøre migreringen til WordPress vanskeligere, lar Weebly deg fortsatt bruke RSS-feeden. Det ville ikke så mye, men saken er at du kan bruke en automatisert generert RSS-side for å eksportere hele innholdet fra Weebly-nettstedet ditt, slik at du senere kan importere det til WordPress. Slik gjør du det:

 1. Åpne Weebly-siden din
 2. Legge til / 1 / mate på slutten av URL-en (på vår Weebly-demoside er URL-en vi leter etter https://firstsiteguide.weebly.com/1/feed)
 3. Høyreklikk hvor som helst på siden og velg “Lagre som” alternativet
 4. Lagre “feed.xml” -filen på datamaskinen din (skrivebordet blir helt fint)

Eksporter RSS Weebly

Dessverre bruker ikke WordPress og Weebly det samme RSS-formatet, så du kan ikke bruke WordPress-importøren. Men som jeg allerede har fortalt deg, det er mer enn 50 000 WordPress-plugins, og det er noen få som enkelt kan importere RSS-feeden du nettopp har lastet ned. Gratis.

 1. Gå til ditt WordPress-nettsted og logg inn
 2. Naviger til plugins -> Legg til nytt
 3. Søk etter “Importer hvilken som helst XML- eller CSV-fil til WordPress” (også kjent som “WP All Import”) -plugin
 4. Installer og aktiver plugin-modulen
 5. Gå til All Import -> Ny import

  WP All Import opplastningsfil

 6. Velg å laste opp en fil og velg feed.xml (filen du lastet ned tidligere)
 7. Klikk “Fortsett til trinn 2”

  WP All Import trinn 2

 8. Forsikre deg om at elementet “Element” er valgt, og klikk på “Fortsett til trinn 3”

  WP All Import trinn 3

 9. Dra & slipp tittel til tittel, og innhold til innhold

  Dra og slipp tittel og innhold

  Auto Detect guiding

 10. Klikk på “Fortsett til trinn 4”
 11. Klikk på “Auto Detect”, fortsett og bekreft og kjør importør ved å klikke på knappen
 12. Gå til innlegg -> Alle innlegg for å sjekke om innleggene dine er importert

Eksporter Weebly-sider

I motsetning til innlegg, har Weebly-sider ikke en RSS-strøm. Det betyr at du ikke kan importere dem på samme måte som du gjorde innlegg. Men det er en annen løsning på problemet med mindre du vil manuelt kopiere og lime inn innholdet fra sider (hvis du bare har to eller tre sider, kan det være en bedre løsning å kopiere innholdet til en ny side i WordPress for å være ærlig) :

 1. Åpne Weebly-siden din
 2. Åpne Innstillinger og bla ned til Arkivdelen
 3. Skriv inn e-postadressen din der du vil motta en ZIP-fil som inneholder hele koden for Weebly-siden din
 4. Klikk på “E-postarkiv” -knappen på høyre side

Weebly Archive

Forhåpentligvis får du e-posten din i løpet av minuttene. Vår erfaring forteller oss at Weebly ikke går så raskt med å sende en e-post (hvis du får en i utgangspunktet), så hvis du er utålmodig, kan du bare sjekke Innstillinger-siden en gang til. Denne gangen skal du se den eksporterte filen koblet direkte under e-postfeltet, så i stedet for å vente på e-posten, kan du bare klikke på filen for å laste den ned. For å importere alle sidene, trenger du en annen plugin. Det heter HTML Import 2. Som du ser i beskrivelsen, er ikke plugin-en blitt oppdatert på mer enn to år. Jeg anbefaler vanligvis ikke å installere plugins som ikke er oppdatert så lenge, men denne er testet og jeg kan garantere at den er trygg og fremdeles fungerer feilfritt.

 1. Last ned plugin-modulen
 2. Gå til ditt WordPress-nettsted
 3. Naviger til plugins -> Legg til nytt
 4. Klikk på “Last opp plugin” -knappen på toppen av skjermen
 5. Velg filen du nettopp har lastet ned, og installer plugin-modulen
 6. Naviger til Verktøy -> Importer og velg alternativet HTML-verktøy
 7. Velg alternativet “kjør verktøy”, hvoretter du bør bli advart om at du ikke har valgt noen alternativer
 8. Følg lenken til innstillingssiden og klikk bare på “Lagre innstillinger” uten å endre noe
 9. Gå tilbake til Verktøy -> Importer og kjør HTML-importverktøyet igjen
 10. Velg filen du eksporterte (den du mottok i e-posten)
 11. Forsikre deg om at du velger alternativet for import av en enkelt fil
 12. Klikk på “Send” -knappen

HTML-import Weebly

Hvis alt var i orden, bør du ende opp med flere nye sider som du kan sjekke ved å gå til Sider -> Alle sider. Ikke vær lat, og åpne hver side for å se om innholdet ble importert riktig.

Forsikre deg om at alle bildene er der

Som med de fleste migrasjoner til WordPress, kan bilder være en tøff cookie å svelge. Noen ganger importeres bilder perfekt, og du har ikke annet å gjøre enn å glede deg over den nye bloggen din. Men på den annen side kan det hende du ender opp med ødelagte bilder som ikke vises i innleggene og sidene dine. Så før du gjør noe annet, åpner du de nylig importerte innleggene og sidene og prøv å finne alle bildene dine. Hvis du oppdager at bildene er ødelagte, kan du prøve å gjenopprette dem med en annen gratis plugin:

 1. Gå til plugins -> Legg til nytt
 2. Søk etter “Auto Upload Images” -tillegg
 3. Installer og aktiver det

Last opp bilder automatisk

Det er ingen innstillinger for denne plugin-en. Når den er installert, vil den automatisk skanne alle innlegg eller sider du redigerer. For å få det til å fungere, må du redigere hvert innlegg og lagre endringer. Når den har funnet HTML-koden for bilder, vil plugin-en prøve å finne hvert bilde, og den vil automatisk laste den ned til WordPress-mediegalleriet ditt, noe som betyr at du vil ha bildene på det nye nettstedet ditt.

Omdiriger (nå gamle) Weebly-innlegg og sider til WordPress

Nå som du har satt opp en ny blogg, vil du ikke at det gamle Weebly-innholdet skal sitte der i mørket. Det er ikke bra for deg, besøkende eller SEO. Så med mindre du nettopp har startet med Weebly-bloggen og ikke hadde noen besøkende, er den rette måten å håndtere dette på å omdirigere alt innhold fra Weebly til WordPress. Ved å gjøre det, blir alle besøkende som havner på Weebly-siden ditt automatisk omdirigert til det nye WordPress-nettstedet ditt. Hvis du har brukt underdomenet (yoursite.weebly.com), kan du raskt sette opp omdirigeringen:

 1. Åpne Weebly-siden din
 2. Gå til Innstillinger -> SEO
 3. Finn delen “Header Code” og kopier / lim inn denne koden:

 1.  Endre “yournewwordpressdomain.com” til det faktiske domenet
 2.  Lagre endringer og publiser

Hodekode Weebly
Hvis du nå åpner Weebly-nettstedet ditt, blir du automatisk omdirigert til domenet du spesifiserte i koden! Lett som det. Hvis du har brukt et tilpasset domenenavn, må du følge disse trinnene:

 1. Logg inn på Weebly-kontoen din
 2. Gå til Domains-siden
 3. Velg ditt tilpassede domene og åpne innstillinger
 4. Finn alternativet “Rediger navneservere” og klikk på “Endre” -knappen
 5. Legg til navneservere fra din nye hosting
 6. Klikk “Lagre”

Nå må du bare vente 1-2 dager på at endringer trer i kraft. Etter det får alle som åpner domenet ditt innholdet fra det nye WordPress-nettstedet ditt.

Din nye start

Hvis du har fulgt alle trinnene jeg har beskrevet i artikkelen, burde du ha endt opp med at Weebly-bloggen din ble overført til et nytt WordPress-nettsted. Selv om det kan virke som en slutt, er det bare begynnelsen på den nye bloggen din. Som jeg prøvde å beskrive i introduksjonen, er WordPress mye kraftigere enn Weebly. Mens kraften er god, må du jobbe hardt for å høste gode resultater. Jeg inviterer deg til å lære mer om hvordan du velger et perfekt tema for din nye blogg og finn fantastiske plugins som hjelper deg å introdusere nye funksjoner du ikke kunne ha med Weebly. Ikke bli redd av WordPress, men sakte begynne å lære om det og forbedre nettstedet ditt daglig. Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å legge igjen en kommentar. Jeg hjelper deg mer enn gjerne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map