Slik flytter du bloggen din fra Tumblr til WordPress

Slik flytter du bloggen din fra Tumblr til WordPress


I den moderne verden er det ganske enkelt å starte en personlig blogg eller et enkelt nettsted. Det er ikke behov for koding, og du trenger faktisk ikke å ha noen erfaring med nettutvikling. Du trenger bare viljen til å starte en blogg og litt surfing for å finne den plattformen du vil like og vil bruke i flere måneder og forhåpentligvis år med bloggkarrieren din.

En av de plattformene som vil hjelpe deg med å starte din første blogg er tumblr. Uansett om du ønsket å starte en personlig dagbok og holde den privat eller skrive en blogg du kunne dele med vennene dine, var Tumblr der for å hjelpe. Det er fremdeles, ikke misforstå, men Tumblr kan ganske enkelt ikke sammenligne seg med WordPress når det kommer til mange aspekter ved blogging.

Hvis du fremdeles har en Tumblr-blogg som du nå vil flytte til WordPress, ikke bekymre deg. Det er en løsning; og selv om du ikke vil kunne flytte alt med et enkelt klikk på en knapp, vil du med vår hjelp kunne fullføre hele overføringen uten problemer. Når du har fullført det siste trinnet, blir bloggen din håndtert av WordPress, og du vil til slutt bruke alle fordelene ved WordPress som tar ca. 60% av CMS markedsandel.

Hvorfor skal jeg flytte bloggen min fra Tumblr til WordPress?

Tumblr er en fantastisk plattform for en tilfeldig blogger. Hvis du bare vil skrive et innlegg her og der uten noen forventninger om tilpasning, popularitet og inntektsgenerering av bloggen din, trenger du faktisk ikke gjøre det. Tumblr ser definitivt fin ut, og den kobler deg øyeblikkelig til andre bloggere som kan hjelpe deg med å nå nye mennesker. Men hvis du har tenkt på å være mer seriøs med bloggen din, er WordPress veien å gå.

Til å begynne med, når vi snakker om WordPress.org, det er en åpen kildekode-plattform som lar deg kontrollere hele bloggen. Når du har en blogg på WordPress, blir du automatisk eier av den. Dessverre er det ikke med Tumblr. Tumblr eies av Yahoo, så i verste fall, hvis selskapet bestemmer seg for å stenge plattformen i morgen, kan du vinke bloggen din farvel.

Hvis vi går videre, tillater WordPress mye mer tilpasningsalternativer enn Tumblr. I stedet for enkle endringer i farger og temaer, lar WordPress deg bruke mer enn 50 000 plugins (gratis og premium som kan gjøre mirakler hvis du bruker dem med omhu), og også titusenvis av temaer du kan skreddersy etter dine behov. Og hvis du bestemmer deg for å lære mer (eller ansette en profesjonell som kan kode inn funksjoner for deg), er det nesten ingen grenser for plattformen.

Vi har allerede skrevet om forskjeller mellom WordPress og Tumblr, så vi vil ikke gå inn på mange detaljer denne gangen.

Forbered alt for overføringen

Før vi går over på selve overføringen, må du sørge for at du har et WordPress-nettsted som er klart for skiftet.

For det første må du ha en hosting-tjeneste der du vil installere WordPress. Når det gjelder hosting av et WordPress-nettsted, anbefaler vi alltid Bluehost – en av de sjeldne hosting-tjenestene som WordPress selv anbefaler. Du kan starte den nye bloggen for deg selv så lavt som $ 2,75 per måned.

bluehost hjemmeside

Når du har valgt en pakke og fått et domenenavn, må du installere WordPress. Folk som prøvde å installere WordPress manuelt for mange år siden uten teknisk kunnskap, kan være redd for dette trinnet, men sannheten er at ingen gjør det manuelt lenger. Bluehost har forberedt alt for deg slik at du kan få den populære plattformen installert på nettstedet ditt med et enkelt klikk på en knapp!

Flytt bloggen din fra Tumblr til WordPress

Hvis du har forberedt alt, er du endelig klar for overføringen. Vi vil vise deg hvordan du flytter alt trinn for trinn; selv om du ikke kan gjøre det på bare fem minutter, er prosessen relativt grei, så rull opp ermene, ta en kopp kaffe eller det nye importerte håndverksølet du vil glede deg over og klikk bort.

 1. Gå til ditt nye WordPress-nettsted og logg inn
 2. Fra hovedskjermbildet (oversikten) går du til Verktøy -> Importer
 3. Finn Tumblr nederst på listen
 4. Klikk på Installer nå-lenken under Tumblr-listen
 5. Når den er installert, klikker du på “Kjør importør” -lenken

Tumblr importørverktøy

Som du kan se i beskrivelsen, lar dette importørverktøyet deg importere alle artiklene (innleggene), utkastene du har lagret så langt, alle sider og til og med mediefiler fra Tumblr-kontoen din.

Lag en Tumblr-app

For å koble Tumblr-kontoen din til det nye nettstedet, må du opprette en applikasjon som gjør selve overføringen for deg (stol på oss; det er mye lettere å registrere appen enn å gjøre overføringen manuelt).

 1. Besøk https://www.tumblr.com/oauth/apps
 2. Klikk på den blå “Godta” -knappen for å fortsette
 3. Logg på Tumblr-kontoen din (med mindre du allerede er logget inn)
 4. Klikk på den grønne knappen “Registrer søknad”
 5. Fyll ut “Applikasjonsnavn”, “Applikasjonsnettsted”, “Applikasjonsbeskrivelse” og “Standard tilbakeringingsadresse”. Du kan utelate resten av feltene
 6. For felt “Applikasjonsnettsted” og “Standard tilbakeringingsadresse” må du legge inn nettadressen til det nye nettstedet. Hvis du ikke er sikker, kan du bare sjekke nettadressen i beskrivelsen av importørverktøyet du kopierer

Registrer Tumblr-appen

 1. Bla tilbake til bunnen av siden, bekreft at du ikke er en robot, og klikk på “Registrer”
 2. Kopier og lim inn “OAuth Consumer Key” og “Secret Key” i feltene i importverktøyet

Tumblr importørverktøy hemmelige nøkler

Når du kopierer tilbake begge nøklene til importøren på det nye WordPress-nettstedet ditt, bør importørverktøyene varsle deg om at alt er i orden. Hvis du får en feil, kan du dobbeltsjekke tastene.

Autoriser Tumblr-app

På samme skjermbilde, bør du autorisere applikasjonen ved å klikke på lenken. Etter det, bare bekreft tilgangen ved å klikke på den grønne “Tillat” -knappen.

Tillat Tumblr-app

Vær oppmerksom på at nyregistrerte apper har en grense på 1000 forespørsler per time (og 5000 forespørsler per dag). I tilfelle du har hatt en enorm blogg på Tumblr og du trenger mer enn dette, er det mulig å be om en fjerning av grensen så snart du har fullført registreringsprosessen.

Hvis forbindelsen var vellykket, skal du kunne se Tumblr-bloggen din oppført i WordPress-importørverktøyet. Klikk på “Importer denne bloggen” -knappen (helt til høyre), og vent til overføringen er fullført.

Importer blogg fra Tumblr til WordPress

Vær oppmerksom på at hastigheten på overføringen avhenger av flere faktorer, inkludert størrelsen på bloggen din, så ha tålmodighet, og la verktøyet gjøre sin magi. Bare ta noen få slurker mer mens du venter, og ikke knuse tastaturet hvis ting går sakte (du trenger tastaturet for å fortsette overføringen).

Importørverktøyet vil varsle deg når det er gjort, og du bør se resultatene på samme side (Innlegg importert, utkast importert og sider importert).

Åpne innlegg -> Alle innlegg på WordPress Dashboard for å se om innleggene er importert, og hvordan ser de ut. Nå kan du ta dem over, redigere, legge til funksjoner eller gjøre hva du vil.

Videresend besøkende fra Tumblr til WordPress

Hvis du har drevet en vellykket blogg på Tumblr, er det bare naturlig at du ønsker å beholde publikum. Så nå som du har alt på den nye WordPress-bloggen, foreslår vi at du omdirigerer besøkende fra Tumblr til WordPress.

 1. Gå til siden Tumblr-innstillinger
 2. Tumblr-innstillinger

 3. Velg navnet på bloggen din
 4. Tumblr-innstillinger Bloggnavn

 5. Klikk på knappen Rediger tema
 6. Tumblr-innstillinger Rediger tema

 7. Velg Rediger HTML-knapp
 8. Tumblr-innstillinger Rediger HTML

 9. Finn koden i koden og lim inn denne koden etter stikkord:

Ikke glem å endre http://yourblog.com til den faktiske nettadressen til den nye bloggen din.

Tumblr tilpasset HTML

 1. Finn tagg den samme koden og lim inn denne koden etter stikkord:

Tumblr HTML

 1. Klikk på “Oppdater forhåndsvisning” -knappen og deretter “Lagre” -knappen for å lagre endringer.

Alt du har gjort så langt vil med hell omdirigere Tumblr-besøkende til ditt nye WordPress-nettsted. Men hvis noen lander på et spesifikt innlegg eller side fra den gamle Tumblr-bloggen din, vil de ende opp med å se en feil. For å løse dette, må du konfigurere en annen viderekobling i WordPress.

 1. Gå til plugins -> Legg til nytt
 2. Finn “Redirection” -pluggen, installer den og aktiver den
 3. Naviger til Verktøy -> Omdirigering
 4. Klikk for å fullføre oppsettet (ikke behov for noen alternativer for øyeblikket)
 5. Gå til fanen “Viderekoblinger” og “Legg til ny viderekobling” -knappen, og fyll den deretter:

Kildeadresse: .* / Post / \ d + / (. *)

Mål-URL: / $ 1

 På høyre side velger du “Regex” -alternativet

 • Klikk på knappen “Legg til viderekobling”
 • Viderekoble Tumblr til WordPress

  Når du har klikket på knappen, vil innstillingene bli lagret, og alle besøkende på Tumblr-bloggen vil automatisk bli omdirigert til din nye WordPress-blogg! Gratulerer; du har flyttet Tumblr-bloggen din til WordPress.

  Hva du skal gjøre etter overføringen?

  Selv om bloggen din nå er stolt av WordPress, betyr ikke det at du er ferdig med den. Hvis du husker det, nevnte vi at WordPress lar deg tilpasse bloggen din slik du vil ha den.

  For det første kan du finne et nytt WordPress-tema som kan endre utseendet til bloggen din om et sekund. Så nøl ikke med å bla gjennom WordPress-plugins og finne noen som lar deg forbedre nettstedet ditt.

  Ikke glem å la vennene dine og vanlige besøkende vite at du har flyttet til WordPress – åpne sosiale mediesider og fortell dem hva som er det nye domenet ditt. Kanskje du til og med kan skrive et kort nytt innlegg om hvordan du byttet fra Tumblr til WordPress.

  Hvis du er ny på plattformen, vil du sannsynligvis ønske å lære mer om WordPress og ikke glem å sjekke bloggguidene våre som vil hjelpe deg å forstå hvordan alt fungerer og alt det fantastiske du kan oppnå med WordPress.

  ofte stilte spørsmål

  1. Hvor legger jeg ut en ny artikkel etter overføringen? Bør jeg legge ut både på Tumblr og WordPress?

  Etter at overføringen er fullført, skal alt arbeidet kun gjøres i WordPress. Det er ingen grunn til å legge ut på begge nettstedene (faktisk bør du unngå at du kan duplisere innhold som ikke er bra for SEO), og bare skrive nye ting på WordPress-nettstedet ditt.

  1. Kan jeg flytte temaet mitt til WordPress?

  Dessverre er det ikke mulig å bare kopiere eller overføre utseendet til Tumblr-bloggen din til WordPress. Selv om dette er teknisk mulig, vil det kreve koding av et tilpasset WordPress-tema som vil ligne Tumblr, men som krever mye arbeid og kodingskunnskap.

  1. Er det mulig å migrere følgere og kommentarer?

  Dessverre er det ikke mulig.

  Pakk inn

  Det er det. Hvis du har fulgt hvert eneste trinn i denne guiden, skal bloggen din overføres til WordPress. Selv om dette kan virke som en slutt, er det faktisk bare begynnelsen på den nye bloggen din.

  Som vi allerede har sagt, gir WordPress mange flere alternativer enn Tumblr. Ta deg god tid, lær mer om WordPress og forbedre din personlige blogg som aldri før!

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map