Slik flytter du bloggen din fra Squarespace til WordPress

Squarespace til WordPress


Vi kommer alle inn i det 21. århundre. Det betyr at internett, i tillegg til å bygge nett, blir mer komplekst. Likevel tillater kompleksiteten å lage verktøy som er skreddersydd for nybegynnere og mennesker som ikke vet noe om teknologien bak det.

På grunn av alt det, har bloggere som bestemmer seg for å starte sine egne nettsteder i 2020 det både enkelt og vanskelig. Selv om det har blitt ganske enkelt å starte en blogg, har det også blitt vanskelig å velge en bloggplattform. Blant mange er sjansen stor for at Squarespace ble hektet og at du har startet bloggen din på denne enkle bloggplattformen.

Hvis du leser denne guiden, er det sannsynligvis fordi du har bestemt deg for at det er på tide å flytte bort fra Squarespace og starte med WordPress.

Jeg hører deg; det er mange fordeler med å ha bloggen din på WordPress i stedet for Squarespace. Og mens overføring av alt fra det ene til det andre ikke er noe du kan gjøre med et klikk på en knapp, er det fremdeles mulig å gjøre.

Hvorfor skal jeg flytte fra Squarespace til WordPress?

Square er en utmerket plattform. Det lar deg ha din første blogg klar på få minutter. Hele verktøyet er laget for nybegynnere, så du trenger ikke å bekymre deg for det tekniske; I stedet kan du glede deg over å jobbe på nettstedet via blokker levert av Squarespace.

squarespace hjemmeside

Alt høres helt ut som det nye WordPress, ikke sant? Men likevel er det mye mer du kan gjøre med WordPress hvis du velger å overføre bloggen din fra Squarespace. Selv om den enkelheten er en utmerket ting for en årsaksblogger, er Squarespace ganske begrensende for noen som streber etter mer.

Hvis du bestemmer deg for å dykke dypere i tilpasning og webdesign, vil du finne at det ikke er så mange alternativer igjen med Squarespace. Hvis du velger å starte din egen nettbutikk, vil Squarespace få deg til å gå videre med en dyrere plan, og den vil ta kommisjonen ut av deg. Må jeg nevne at Squarespace ikke har noe i nærheten av 50 000 utvidelser som er tilgjengelige for WordPress?

Dette er bare noe av grunnen til at du bør vurdere. Men jeg er sikker på at du allerede har din, og at du allerede har bestemt deg for å gjøre overføringen.

Hva kan du importere?

Jeg vil ikke være et buzz-kill, men du bør være klar over at Squarespace ikke tillater en enkel migrering. Ikke misforstå; Selv om det er enkelt å eksportere og importere innholdet, fungerer ikke alt.

Før du begynner, bør du vite at du enkelt kan importere:

 • Grunnleggende sider
 • innlegg
 • Gallerisider
 • Tekst, bilde og innebygde blokker

Men dessverre vil ikke Squarespace eksportere følgende:

 • Video-, lyd- og produktblokker
 • Produkt-, album- og begivenhetssider
 • Tilpassede CSS og stilendringer
 • Mapper og indekssider

De tingene som ikke blir eksportert og importert til det nye nettstedet ditt, må håndteres manuelt.

1. Gjør forberedelser

La oss forberede alt før du graver dypere i overføringen og håndterer data. Siden du skal flytte til en WordPress-blogg som er hostet selv, må du sørge for at hostingingen er klar.

Bluehost er et av de sjeldne hostingfirmaene anbefalt av WordPress.org. Å velge deres tjenester vil bety at du kan sette opp det nye nettstedet ditt mer effektivt, og at du ikke trenger å bekymre deg om nettstedet ditt fungerer bra. I stedet kan du slappe av og jobbe på nettstedet ditt mens alt annet blir tatt hånd om av ekspertene fra Bluehost-teamet.

Hvis du ikke har erfaring med å sette opp en hosting-konto, la oss raskt vise deg hvordan du gjør det:

Trinn 1

Besøk Bluehost og finn knappen “Kom i gang nå” som tar deg til neste trinn.

Bluehost

Steg 2

Velg vertsplanen din. Det er flere alternativer å velge mellom. Hvis dette er første gang du registrerer en konto, foreslår jeg at du går til Basic.

endre vertsplan

Trinn 3

Registrer ditt domenenavn. Hvis du allerede har et domene, vil du her kunne overføre det og tilordne det til den nye bloggen. Hvis ikke, bare skriv inn ønsket domene, og Bluehost vil gi deg beskjed om det er tilgjengelig.

domenenavn

Når du har satt opp kontoen og domenenavnet, tar WordPress bare noen få klikk på å installere WordPress. Med dette trinnet har du fullført forberedelsen.

2. Eksporter innholdet fra Squarespace

Heldigvis er det ganske enkelt å eksportere Squarespace-innhold når du innser hvor alternativet ligger.

 1. Logg inn på din Squarespace-konto
 2. Naviger til Innstillinger -> Avansert -> Import / eksport
 3. Klikk på “Eksporter” -knappen
 4. Velg WordPress-ikonet fra popup-vinduet

Eksporter kvadratet

Etter noen sekunder skal du kunne se en bekreftelsesmelding på venstre side av skjermen. I tillegg vil det være en nedlastningsknapp du bør klikke på.

Etter nedlasting, bør du ende opp med et filnavn noe slikt: Squarespace-Wordpress-Export-02-02-2020.xml. Du trenger denne filen i neste trinn, så jeg foreslår at du lar den sitte på skrivebordet et øyeblikk.

3. Importer innholdet til det nye WordPress-nettstedet

Det er en god grunn til at forrige trinn inkluderte WordPress-ikonet – det betyr at Squarespace formaterte dataene akkurat slik WordPress liker det. Så i stedet for å håndtere kode eller rotete importørverktøy, kan du bruke standard WordPress-importørverktøyet som fungerer som en sjarm.

 1. Åpne det nye WordPress-nettstedet ditt
 2. Logg inn med admin-kontoen din
 3. Gå til Verktøy -> Import -> WordPress
 4. Klikk på “Installer nå” -knappen og vent i noen sekunder
 5. Klikk på koblingen “Kjør importør” som viste i stedet for installasjonsknappen
 6. Trykk på “Velg fil” -knappen
 7. Finn .xml-filen du tidligere har eksportert fra Squarespace
 8. Klikk på “Last opp fil og import” -knappen

Importer firkant

På det følgende skjermbildet er det enkleste å gjøre å tilordne innlegg til en eksisterende bruker. Dette tilordner din WordPress admin-konto til de importerte artiklene, som du enkelt kan endre senere om nødvendig. Likevel, hvis du vil opprette en ny bruker som vil bli tilordnet som forfatteren av de importerte innleggene, kan du gjøre det her.

Ikke glem å sjekke “Last ned og importer filvedlegg” før du klikker på knappen Send.

Hvis alt gikk i orden, skal du kunne lese suksessmeldingen som forteller deg at det ikke var noen problemer med importen.

4. Sjekk det importerte innholdet

Ta pusten dypt og sjekk alt. Bare ved å åpne Innlegg -> Alle innlegg vil fortelle deg om de gamle Squarespace-artiklene dine har blitt overført.

Du kan også bare åpne hjemmesiden din der du skal se innleggene som publisert, bare se litt annerledes ut enn de var på Squarespace.

Sjekk innhold

5. Legg til manglende innhold manuelt

Dessverre eksporterer ikke Squarespace alt. Så hvis du har brukt video- og lydblokker, er det fremdeles noe manuelt arbeid du må gjøre.

Gå ett innlegg og siden om gangen, finn de manglende blokkene og erstatt dem.

Jeg skulle ønske jeg kunne foreslå en annen løsning, men dessverre må du lene deg tilbake og gjøre dette på egen hånd. Hvis du allerede hadde en tøff dag og har mange innlegg, kan du la dette være i morgen – å oppdatere alt tar tid, og det spiser definitivt nervene.

Det samme gjelder alle produkter, album og begivenhetssider du kanskje har brukt på Squarespace. Det er ikke mye å gjøre enn å åpne dem på Squarespace og kopiere til en ny side på WordPress, en etter en.

6. Importer bildene

Hvis du åpner de importerte innleggene, bør du allerede kunne se bildene lastes riktig. Men det betyr ikke at de er importert riktig.

Egentlig lastes disse bildene fremdeles fra Squarespace-kontoen din, og det er ikke noe du vil ha. For å bli helt uavhengige, må du også flytte bildene dine til WordPress.

I motsetning til det forrige innholdet du måtte kopiere og lime inn manuelt, er det en automatisk løsning for å importere bilder fra Squarespace til WordPress. Det er ikke en egen løsning som er utviklet bare for dette formålet, men det er en gratis plugin som gjør underverker.

 1. Gå til plugins -> Legg til nytt
 2. Søk etter automatisk opplasting av bilder
 3. Installer og aktiver plugin-modulen

Last opp bilder automatisk

Så snart pluginsene blir aktive på den nye WordPress-bloggen din, begynner den å magien. Alt du trenger å gjøre er å åpne et innlegg og klikke på knappen for å oppdatere det, som lagrer endringene. På denne handlingen vil pluginen finne alle bildene dine fra Squarespace, og automatisk laste dem ned til WordPress-bloggen din!

Hvis du har mer enn bare noen få innlegg og sider, kan du gjøre dette i bulk:

 1. Åpne innlegg -> Alle innlegg
 2. Velg alle innlegg
 3. Velg alternativet Rediger, og klikk Bruk.
 4. På den nye skjermen trykker du bare på “Oppdater” -knappen, og alle valgte innlegg blir oppdatert, noe som betyr at plugin-en vil gjøre sin magi på dem.

7. Fix permalinks

Nå skal det nye nettstedet ditt fungere uten problemer, og alt (vel, det meste) av innholdet skal allerede være på nettstedet.

Men hvis du åpner noen av innleggene, vil du innse at koblingsstrukturen ikke ligner den du hadde på Squarespace. For å få alt til å se så nært ditt (nå) gamle Squarespace-nettsted, bør du fikse permalink-strukturen.

 1. Gå til Innstillinger -> Permalinks
 2. Velg “Tilpasset struktur”
 3. Lim inn dette: / blogg /% postname% /
 4. Lagre alternativer

permalinks

8. Valgfritt: Pek det tilpassede domenet til det nye nettstedet

Hvis du har brukt et tilpasset domenenavn på WordPress-nettstedet ditt, bør du peke dette domenet til det nye WordPress-nettstedet. Hvis du ikke gjør dette, vil alle som går til det tilpassede domenet ditt (som er noe sånt www.yoursite.com) vil fremdeles bli ført til den gamle Squarespace-bloggen din, og ikke til WordPress.

Sjansen er stor for at du har registrert det tilpassede domenet ditt gjennom Squarespace. Hvis det er tilfelle, bør du gjøre det Følg noen få enkle trinn for å peke det tilpassede domenet ditt til det nye WordPress-nettstedet.

Hvis du har et domenenavn registrert gjennom en tredjepartsregistrator, må du logge inn på den registraren for å gjøre endringene.

9. Tilpass ditt nye WordPress-nettsted

Etter å ha fullført alle trinnene, vil du få Squarespace-nettstedet ditt vellykket overført til et WordPress-nettsted som er hostet selv.

Men det gjør ikke det til slutt. WordPress er nybegynnervennlig, men det har en læringskurve du må erkjenne.

Som jeg fortalte deg i begynnelsen av artikkelen, er det ikke mulig å overføre utformingen av Squarespace-siden til WordPress. Så, en god start er å lese om hvordan du velger et perfekt tema og finn fantastiske plugins som vil forbedre nettstedet ditt. WordPress teller mer enn 50 000 av dem, så ta det med ro. Selv om det kan være enkelt å lage et WordPress-nettsted, er det en konstant jobb å tilpasse et til dine behov.

ofte stilte spørsmål

Squarespace-abonnementet mitt har gått ut. Kan jeg fremdeles overføre til WordPress?

Det kommer an på hvor lenge du har vært uten abonnementet. Squarespace vil beholde nettstedet og innholdet ditt bare i en kort periode, slik at du kan fornye abonnementet ditt og fortsette å bruke tjenesten. Hvis det bare har gått noen dager eller uker etter at abonnementet er utløpt, kan du fortsatt fornye abonnementet for å få nettstedet tilbake. Deretter kan du følge denne guiden for å overføre innholdet.

Dessverre, etter en bestemt periode, vil Squarespace slette innholdet. I dette tilfellet hjelper det ikke å fornye abonnementet. Hvis du ikke er sikker, kan du kontakte Squarespace support før du fornyer.

Kan jeg slette Squarespace-siden min etter overføringen?

Ja, når du har fullført overføringen, kan du slette Squarespace-nettstedet. Men jeg anbefaler sterkt å ikke gjøre det før du har testet alt på det nye WordPress-nettstedet ditt.

For eksempel, hvis du glemmer å oppdatere bildene, vil det ikke være mulig å oppdatere dem så raskt som beskrevet i denne artikkelen. Bare når du er hundre prosent sikker på at du har flyttet Squarespace til WordPress, kan du slette Squarespace-kontoen din ved å sende en forespørsel via [email protected]

Jeg kan ikke tilordne forfattere under import

Hvis WordPress ikke viser deg muligheten til å tildele forfattere direkte under importprosessen, betyr det at du ikke hadde noen blogginnlegg på Squarespace. Det skjer vanligvis for brukere som har brukt Squarespace for sin virksomhet eller nettsteder med en side uten bloggaktivering.

Hvis du derimot hadde en blogg, må du forsikre deg om at du har valgt riktig bloggside under eksporten.

Kan jeg kopiere Squarespace-stilen min?

Dessverre er det ikke mulig. Squarespace lar deg ikke eksportere stil og CSS. Men selv om du ikke kan kopiere stilen til bloggen din automatisk, er det bra at Squarespace ligner WordPress.

Det betyr at du kan finne lignende WordPress-temaer og gjenskape oppsettet du hadde på Squarespace.

Er det en måte å importere flere blogger fra Squarespace?

Hvis du hadde mer enn en bloggside på Squarespace, kan du fremdeles importere dem alle til det nye nettstedet ditt. Den eneste forskjellen er at alle innleggene denne gangen vil bli gruppert og ikke vises på separate sider som du hadde på Squarespace.

Så, bare gjenta prosessen og eksporter den andre bloggsiden og importer den nye filen til ditt WordPress-nettsted ved å følge samme prosedyre.

Jeg vil bare importere Squarespace-artiklene mine til WordPress, er det mulig?

Selv om det ikke er mulig bare å velge artikler under eksport / import, tillater WordPress deg å slette alt innhold du ikke vil ha på nettstedet ditt. Så hvis du bare vil at artiklene dine skal overføres, kan du fortsette og slette alt annet etter at importen er fullført.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map