Slik flytter du bloggen din fra LiveJournal til WordPress

Slik flytter du bloggen din fra LiveJournal til WordPress


LiveJournal er en enkel sosialt nettverkstjeneste som går inn i innholdsstyringsfarvann. Denne plattformen hadde blitt opprettet for grunnleggeren, Brad Fitzpatrick, for enkelt å dele sine aktiviteter med alle vennene på videregående skolen. Det skjedde tilbake i 1999, så du bør vurdere det faktum at det fremdeles ikke var tilgjengelig noen Facebook og Instagram.

Selv om det har hatt en ganske historie og flere eiere over hele kloden, kunne LiveJournal ganske enkelt ikke følge med de moderne innholdsstyringssystemene som WordPress.

Hvorfor skal du migrere fra LiveJournal til WordPress?

Hvis du bryr deg om bloggen din og vil ha kontroll over den, bør du vurdere å flytte bloggen din fra LiveJournal så snart som mulig. Selv om det gjør at du kan skrive blogginnlegg og vise dem for verden, tilbyr LiveJournal minimale funksjoner og alternativer. Det er ikke mye du kan gjøre for å forbedre bloggen din, og hvis du har en gratis plan, er begrensningene enda mer betydningsfulle.

På den annen side, med selvhostede WordPress, kan du gjøre praktisk talt hva du vil. Designgrensene er praktisk talt ikke-eksisterende (hvis du har riktig tema og kjenner deg rundt WordPress og HTML og CSS, kan du gjøre hva du vil). Det er mer enn 50 000 plugins som kan utvide funksjonaliteten til nettstedet ditt og enda flere brukere som bidrar til WordPress på daglig basis.

Så uten å tenke på det, bør du flytte bloggen din fra LiveJournal til WordPress nå.

La oss starte overføringen

Hvis du har lest om å overføre Blogger til WordPress eller noen annen lignende guide, vil jeg ikke dømme om du er litt redd for å gjøre alt på egen hånd. Det er vanligvis mange trinn involvert i migrering av en blogg. Men det er tross alt noe bra med LiveJournal – det er mye lettere å få den overført til WordPress enn noen annen plattform.

Dessverre er det fordi LiveJournal kommer med noen ekstra begrensninger. Det kan ikke omdirigeres, noe som betyr at du selv etter migrering i utgangspunktet starter en ny blogg (når det gjelder SEO-perspektivet).

LiveJournal lar deg heller ikke importere bilder raskt, men jeg vil vise deg et triks som skal fungere uten problemer.

1. Velg den beste WordPress-hosting

Hvis du fremdeles ikke er helt sikker på forskjellene mellom self-host og WordPress.com, kan du lese hva som er så distinkt med disse to plattformene. For bare etter at du kjenner til disse forskjellene, vil du innse at den hostede versjonen krever en vert som vil ta seg av det nye nettstedet ditt.

Å velge riktig vertsfirma som vil dele ut bloggen din til verden er nesten en heltidsjobb. Blant hundrevis av vertsselskaper der ute, er det ganske utfordrende å bestemme seg for bare et som vil gjøre en god jobb. I stedet for å kaste bort tiden din på å sammenligne den ene til den andre, la meg foreslå Bluehost.

Dette er et av de mest populære WordPress-vertsfirmaene, og det er hjemmet til mer enn to millioner nettsteder over hele kloden. Når du registrerer deg, vil du få den beste hostingtjenesten samt et gratis domene som vil bli en ny adresse på bloggen din.

Å starte med Bluehost er ganske greit:

Trinn en – Få avtalen


bluehost hjemmeside

For å hjelpe deg med å starte dette arbeidet lettere, lar jeg deg bare klikke på denne lenken som følger med rabatt. I stedet for $ 7,99 per måned som er en standardpris, kan du få nettstedet ditt vert for så lite som $ 2,75!

Trinn to – Velg din prisplan


bluehost planer

Uten å bry deg med tekniske detaljer, la meg bare si deg at siden du overfører bloggen din fra LiveJournal, vil det være mer enn nok å starte med en grunnleggende plan.

Denne planen vil være den rimeligste, og du får alt du trenger for å slå opp den nye bloggen din. Hvis du innser at du må forbedre bloggen din i fremtiden, er du bare ett klikk eller en e-post for å støtte deg fra å utvide planen, så ikke bekymre deg.

Trinn tre – domenenavn


Velg domenenavn

Som jeg nevnte tidligere, kommer Bluehost-planene med et gratis domene. Dette er en adresse til bloggen din, som du ikke bør endre ofte (faktisk, jeg anbefaler ikke å endre den i det hele tatt når den er satt opp). Siden så mange domenenavn allerede er tatt, har det blitt et hardt arbeid med et nydelig navn som er både tilgjengelig og lett å huske. Så ta deg god tid og få litt hjelp med å velge et domenenavn om nødvendig.

2. Installer WordPress

Før du kan begynne å jobbe på WordPress, der du kan importere LiveJournal-bloggen din, må du forberede miljøet.

Heldigvis er det noen få klikk unna å installere WordPress på Bluehost:

 1. Logg deg på cPanel på Bluehost-kontoen din
 2. Naviger til nettstedets seksjon
 3. Velg “Installer WordPress”
 4. Klikk på Installer-knappen
 5. Velg domenenavnet du vil installere det på
 6. Klikk “avanserte alternativer” hvis du vil endre e-postadresse, brukernavn og passord for den nye WordPress-installasjonen
 7. Les gjennom lisens- og serviceavtalene og merk av i boksene hvis du er enig i alt (du må være enig for å fortsette)
 8. Klikk på Installer nå-knappen

Det var det. Etter den raske installasjonen på åtte trinn, er du klar til å flytte LiveJournal-bloggen din til WordPress!

3. Importer LiveJournal-blogg til WordPress

Å importere den nå gamle LiveJournal-bloggen til WordPress er stort sett noe du gjør med noen få klikk. Du må utarbeide LiveJournal-legitimasjonene dine, og du vil være klar til å gå:

 1. Åpne det nylig installerte WordPress-nettstedet ved å gå til yoursite.com/wp-admin
 2. Logg på WordPress-nettstedet ditt
 3. Gå til Verktøy -> Import som ligger på venstre meny
 4. Finn “LiveJournal” som skal være det fjerde alternativet fra toppen
 5. Klikk på “Installer nå” -knappen og vent noen øyeblikk
 6. Klikk på “Kjør importør” -lenken som erstatter den forrige “Install Now” -knappen

LiveJournal-importør

Teknisk sett har du akkurat installert din første WordPress-plugin. Og etter å ha kjørt importøren, skal du kunne se en enkel skjerm som ber om litt tilleggsinformasjon.

For å koble deg til LiveJournal, skriver du inn brukernavn og passord du har brukt på plattformen.

Noe av det gode med LiveJournal er at det tillater private innlegg. Siden de er passordbeskyttet, må du også oppgi et passord for dem hvis du vil at de skal være slik. Hvis du ikke oppgir passordet for øyeblikket, må du være oppmerksom på at alle oppføringene fra LiveJournal-bloggen din blir importert som offentlige innlegg, og dermed tilgjengelig for alle å lese dem.

LiveJournal-importør

Før du klikker på “Koble til LiveJournal og import” -knappen, må du sørge for at du har nok tid på hendene til å fullføre jobben. Avhengig av størrelsen på LiveJournal-bloggen din, kan denne handlingen ta enda flere timer. Men siden det ikke er noen handlinger som kreves fra din side, må du bare sørge for å la datamaskinen være slått på i noen tid.

Hvis du har mange innlegg og kommentarer, kan verktøyet lett kaste noen feilmeldinger underveis. Så sørg for at du sjekker datamaskinen nå og da, slik at du kan oppdatere importprosessen. Men ikke bekymre deg – selv om du må oppdatere siden fordi det oppstod en feil, vil importøren gjenkjenne alle de tidligere importerte oppføringene, og fortsette importprosessen i stedet for å starte på nytt.

Etter litt tid skal du se meldingen “Alle ferdig”. I samme øyeblikk kan du gi deg selv en høy fem fordi dette betyr at du har overført bloggen din!

4. Hvordan håndtere bildene?

På grunn av enkelheten med LiveJournal Importer-verktøyet, kan dessverre ikke bildene importeres automatisk. Hvis du ikke har mange innlegg og bilder å overføre, ville det mest komfortable alternativet være å åpne hvert innlegg fra LiveJournal manuelt, laste ned bildene og deretter laste dem opp til de tilsvarende WordPress-innleggene..

Men siden du allerede har gått i prosessen med å migrere bloggen, skyldes det sannsynligvis at du har dusinvis, om ikke hundrevis av dem. Og med hvert innlegg er det vanligvis minst to-tre bilder tildelt. Så for å importere alt, la meg vise deg en bedre løsning:

 1. Gå til plugins -> Legg til nytt
 2. Søk etter plugin for automatisk opplasting av bilder
 3. Installer og aktiver den

Heldigvis fungerer denne pluginen på autopilot. I stedet for å søke etter bilder eller rote med eventuelle avanserte innstillinger, må du ganske enkelt åpne innlegg og lagre dem. For å prøve det, prøv dette:

 1. Åpne innlegg -> Alle innlegg fra WordPress-menyen
 2. Åpne det siste innlegget
 3. Klikk på “Oppdater nå” -knappen

Så snart du gjør dette, vil plugin automatisk søke etter bilder som er plassert i innlegget. Hvis det er noen bilder, vil plugin-filen laste ned bildet fra kilden og umiddelbart laste det opp til mediebiblioteket ditt i WordPress. Dessuten vil pluginen ta vare på koden, og sørge for at bildene i dette innlegget lastes fra det nye WordPress-nettstedet ditt, og ikke fra den gamle kilden.

Nå som du har vært vitne til kraften til automatisk opplasting av bilder, kan du gjenta prosessen for hvert innlegg du har. Eller, for å gjøre det raskere, kan du gjøre dette:

 1. Åpne innlegg -> Alle innlegg
 2. Velg alle innlegg (klikk i avmerkingsruten øverst)
 3. Velg Rediger-alternativet
 4. Klikk Bruk.
 5. Når det nye skjermbildet vises, klikker du på “Oppdater” -knappen

Denne handlingen vil oppdatere alle valgte innlegg, og la Plugin for automatisk opplasting av bilder gjøre jobben sin på alle disse innleggene!

Hva med å omdirigere LiveJournal-bloggen min til den nye?

Når du overfører gamle blogger til de nye, liker folk vanligvis å omdirigere trafikken, slik at de ikke mister trafikken. Det er en god praksis, og jeg anbefaler det på det sterkeste når jeg migrerer til WordPress.

Dessverre tillater ikke LiveJournal noe slikt. I stedet for å omdirigere, er det eneste du kan gjøre å fjerne LiveJournal-kontoen din og håpe at Google og andre søkemotorer fanger på de nye koblingene så snart som mulig.

Forbedre din nye WordPress-blogg

Mens du administrerer de manglende bildene, fullfører overføringsprosessen, er WordPress-bloggen allerede i begynnelsen. Ja, innholdet er oppe og går, og forhåpentligvis har du klart å importere alle bildene.

Men bloggen din er fremdeles en grov diamant. WordPress gir deg enorm kraft, men du vil sannsynligvis trenge litt tid på å finne ut av det. Du bør begynne å lære om WordPress, finne et tema og installere første plugins som vil hjelpe deg.

Etter det, ikke glem å lære hvordan du kan tjene penger på bloggen din. Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å legge igjen en kommentar eller ta kontakt med meg via e-post.

FAQ

Bør jeg slette LiveJournal-bloggen min?

Ja, du bør slette LiveJournal-bloggen etter at alt er flyttet. Fordi det ikke er noe du kan gjøre med viderekoblinger, vil den gamle bloggen bare stå i veien og forvirre folk. Men pass på at du sletter det bare etter at du har sjekket at alt er flyttet vellykket til din nye WordPress-blogg.

Hjelp! Importøren sluttet å jobbe!

Ikke bekymre deg; Hvis du har mange artikler og kommentarer som må importeres, er det typisk for importørverktøyet å slutte å virke, selv noen få ganger i løpet av prosessen. Alt du trenger å gjøre er å oppdatere siden, og den vil fortsette importprosessen da ingenting skjedde.

Jeg glemte å oppgi passordet mitt for de private innleggene, og de er nå offentlige. Kan jeg fikse dette?

WordPress lar deg passordbeskytte ethvert innlegg, slik at du kan fikse dette enkelt. Åpne hvert av innleggene du vil beskytte med et passord, og rediger det. På høyre side av skjermen finner du synlighetsinnstillingene og endrer status for innlegget til passordbeskyttet.

Konklusjon

Overføring av innhold fra LiveJournal til WordPress er en nybegynnervennlig prosess som ikke tar lang tid. Og selv om det dukker opp problemer underveis, tror jeg alle problemer under migrasjonen er vel verdt det fordi resultatet er ganske givende – å ha en ny blogg drevet av en av de kraftigste innholdsadministrasjonene i verden som i utgangspunktet ikke kjenner noen grenser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked