Slik flytter du bloggen din fra bevegelig type og typepad til WordPress

Flyttbar type og TypePad til WordPress


Før det var WordPress, hadde andre innholdsstyringssystemer en sjanse til å presentere bloggalternativene sine for verden. Movable Type og TypePad var en av de første som prøvde å fange oppmerksomheten til håpefulle bloggere.

Og selv når WordPress kom inn i spillet, er disse to (teknisk sett tre, men forstår det Bevegelig type og TypePad kjør på samme kode) var ikke så mye annerledes. Fortsatt, i løpet av nesten tjue år, fortsatte WordPress å utvikle seg og endre måten folk tenker på blogging og til og med hele verdenen av webdesign..

movabletype hjemmeside

WordPress begynte å hamstre millioner av brukere og enda flere nettsteder drevet av det nå mest populære innholdsstyringssystemet. Plugins og temaer ble noe selv de fleste uerfarne brukere kunne bruke, og blogging og webdesign ble noe alle kan prøve å gjøre.

Dessverre kunne Movable Type og TypePad ikke følge suksessen med WordPress, og forskjellene er nå enorme. Så hvis du fremdeles har en blogg som er drevet av Movable Type og TypePad, er sjansen stor for at du vil overføre dem til en WordPress-blogg som er selv vert.

Hvorfor vil du flytte Movable Type og TypePad til WordPress?

skrivebords hjemmeside

Enkelt sagt, Movable Type og TypePad er en saga blott. Systemene kunne ikke ha fulgt tempoet som er satt av en åpen kildekodeplattform som WordPress. Der WordPress-utviklere kunne utvikle plugins og temaer for alle, ble Movable Type og TypePad fast.

Så hvis du vil oppdatere Movable Type / TypePad-bloggen og introdusere nye funksjoner, må du vite hvordan du skal takle koden. Hvis du bestemmer deg for å installere et av programtilleggene, må du vite hva du gjør og hvordan du installerer det. Problemet er at Movable Type og TypePad ikke kommer med et installasjonsprogram, så hver plugin har sine egne installasjonsregler.

Tilpassing er også begrenset. Med mindre du vil kode deg mot ønsket tema, kan du glemme å få en pent designet blogg der, på den annen side, WordPress gir deg nesten ubegrensede alternativer. Derfor selv om du har en blogg på Movable Type eller TypePad, Jeg foreslår at du overfører alt til en WordPress der du er vert, hvor du kan ha full kontroll over nettstedet ditt

Slik flytter du bevegelig type og TypePad til WordPress

Hvis du leser denne guiden, er jeg sikker på at du har grunnene dine for overføringen til det jeg nettopp har skrevet, og du har tydeligvis innsett hvor kraftig WordPress egentlig er. Så uten videre, la meg vise deg hvordan du gjør overføringen.

1. Forbered WordPress-miljøet

Å ha ditt eget WordPress-nettsted er veien å gå, men med mer kraft kommer større ansvar. Og du kan føle at på det aller første trinnet der du må finne din egen hosting.

For å installere WordPress, må du sette opp et miljø som vil håndtere WordPress og alt som følger med det. Hvis du starter Googling for WordPress hosting selskaper, vil du innse at det er hundrevis av alternativer du kan velge mellom. Men la meg hjelpe deg med dette ved å si at Bluehost er mitt første valg når det gjelder WordPress hosting.

Dette vertsselskapet er et av de mest kjente i bloggsfæren, og det er faktisk et av få som offisielt er anbefalt av WordPress.org, som er en enorm avtale!

WordPress Bluehost

Ikke bare får du den beste servicen, men du får konfigurert alt i noen få enkle trinn. Selv om dette er første gang du tukler med vertsselskaper, ikke bekymre deg; Jeg vil vise deg hvordan du konfigurerer alt i tre enkle trinn:

Trinn 1

Besøk Bluehost, hvor du finner knappen “Komme i gang nå”. Klikk på knappen for å fortsette.

Bluehost

Steg 2

Du bør kunne se noen få hostingplaner på denne skjermen. Med mindre du vet nøyaktig hva du trenger fra et vertsfirma, vil jeg på det sterkeste foreslå å velge det Basic som gir deg alt du trenger for bloggen din.

endre vertsplan

Trinn 3

Med mindre du allerede har et tilpasset domene, kan du registrere et nytt her. Skriv inn hva du vil, så vil Bluehost fortelle om domenet er tilgjengelig og prisen. Å få det perfekte domenenavnet er ikke en enkel oppgave, så ta deg god tid og velg med omhu.

domenenavn

Det er en ting til som jeg elsker med Bluehost. Når du er ferdig med å sette opp kontoen, tar det bokstavelig talt noen få trinn for å installere WordPress. Selv om WordPress aldri har vært vanskelig å installere, kan jeg huske at jeg for noen år tilbake måtte håndtere FTP-servere og databaser for å få ting til å gå. Dette er nå en saga blott, og du kan glemme å gjøre hva som helst manuelt. Bare følg instruksjonene, og med bare noen få klikk vil du ha WordPress-forekomsten installert og klar til neste trinn.

2. Eksporter bevegelig type eller TypePad

Siden Movable Type og TypePad er opprettet av samme selskap, kjører de også på praktisk talt den samme arbeidsrammen, som betyr at foruten andre ting, er eksport av innhold praktisk talt det samme:

 1. Gå til Movable Type eller Type bloggen
 2. Logg Inn
 3. Naviger til Blogger -> Innstillinger -> Import / eksport
 4. Klikk på Eksporter-knappen og vent til fremdriftslinjen skal fylles ut
 5. Klikk på nedlastingslenken
 6. Lagre filen som er opprettet av eksportverktøyet på skrivebordet ditt

Flyttbar eksport

3. Importer til WordPress

Heldigvis kommer WordPress med egen støtte for å importere Movable Type og TypePad til sitt eget system. Det betyr at uten å måtte håndtere noen tredjepartsapper, kan du importere alt med bare noen få museklikk:

 1. Gå til Verktøy -> Importer
 2. Finn “Movable Type and TypePad” på listen
 3. Installer og kjør importverktøyet
 4. Klikk på knappen “Velg fil”
 5. Velg filen du eksporterte tidligere
 6. Klikk på “Last opp fil og import” -knappen

Importer bevegelig type og TypePad

Avhengig av størrelsen på bloggen din, nå gammel, kan det ta litt tid før alt er ferdig. Når du er ferdig, trenger du bare å tilordne forfatteren. Du kan velge den nåværende forfatteren hvis du er eier av alle innleggene. I tilfelle du trenger å tildele flere forfattere, kan du opprette nye her og tilordne dem til innlegg.

Likevel, hvis du glemmer å gjøre det eller ombestemme deg for forfatterens navn, ikke bekymre deg fordi du alltid kan redigere de importerte innleggene, endre forfattere og gjøre hva du vil. Det er en annen flott ting med WordPress, som lar deg håndtere bloggen din slik du vil.

4. Kontroller innholdet manuelt

I teorien skal alt være i orden, og artiklene dine burde blitt importert riktig til WordPress. Likevel foreslår jeg at du manuelt sjekker innholdet.

Sjekk innlegg

Den enkleste måten å gjøre dette på er å åpne innlegg -> Alle innlegg og sjekke om alle artiklene dine nå er tilgjengelige i WordPress. Åpne noen av innleggene, rediger dem og se om alt ser bra ut.

5. Hva med bilder?

Hvis du åpnet noen av innleggene dine som inneholdt bilder, ville du gjerne se at alle bildene lastes riktig. Dessverre betyr ikke dette at bilder er riktig importert. For å fortelle deg sannheten – bilder er ikke importert.

Movable Type og TypePad eksporterer bare tekstfiler (husk at den ene filen du lastet ned og deretter importerte via importørverktøyet). Selv om tekstfilen ikke inneholder bilder, gir den HTML-koden, som forteller WordPress hvor bildene er plassert. Så, bildene lastes faktisk fremdeles fra de gamle Movable Type / TypePad-artiklene.

For å rette opp i dette, trenger du hjelp av en gratis WordPress-plugin.

 1. Naviger til plugins -> Legg til nytt
 2. Søk etter automatisk opplasting av bilder
 3. Installer og aktiver plugin-modulen

Last opp bilder automatisk

Hvis dette er din første WordPress-plugin, vil du gjerne vite at det ikke er noe oppsett involvert. Etter at du har installert det, fungerer alt automatisk. Alt du trenger å gjøre er å åpne et innlegg og lagre det. Du trenger ikke en gang å gjøre noen endringer; rart, ikke sant?

Plugin utløses av denne handlingen, og hva den gjør er å søke etter HTML-koder som inneholder bilder. Når den er funnet, laster plugin-filen ned bildet fra kilden og laster det automatisk opp til WordPress Media Library og plasserer det i innlegget på samme sted. Dette er så enkelt å gjøre, og jeg elsker å bruke plugin når jeg overfører blogger.

Sjansen er stor for at du har titalls, om ikke hundrevis av blogginnlegg som du har importert. Så i stedet for å klikke én etter én, kan du erstatte bilder i bulk:

 1. Åpne innlegg -> Alle innlegg
 2. Velg alle innlegg
 3. Velg Rediger-alternativet
 4. Klikk Bruk
 5. Når det nye skjermbildet vises, klikker du på “Oppdater” -knappen

Når du har gjort dette, vil WordPress behandle alle de valgte innleggene samtidig, noe som betyr at alle av dem blir lagret, og pluginen vil kunne fungere, dvs. erstatte alle bildene.

6. Viderekoble gamle nettadresser til de nye

Siden du har migrert fra den gamle Movable Type- eller TypePad-bloggen din, betyr det sannsynligvis at du har hatt den i noen tid. Det betyr igjen at du har opprettet noe lesertall og at bloggen din er indeksert av Google. For ikke å miste noe publikum, ville det være en smart idé å håndtere permalinkene. Ved å gjøre det, vil alle som klikker på den gamle lenken fremdeles havne på riktig innlegg.

 1. Åpne Innstillinger -> Permalinks
 2. Velg “Tilpasset struktur”
 3. Kopier dette inn i feltet: / %år / nytt / nummer nummer / / postnavn #.html
 4. Klikk på “Lagre endringer” -knappen

7. Tilpass den nye bloggen din

Hvis du fulgte hele guiden, har du sannsynligvis innsett hvor enkelt alt er. Nå begynner den morsomme delen der du får velge WordPress-tema og installere nye plugins.

Foruten å tilpasse utseendet til din nye WordPress-blogg, ikke glem å sikre den og holde den regelmessig vedlikeholdt.

FAQ

Hvor lang tid tar det å migrere Movable Type / TypePad til WordPress?

Selv om du har tusenvis av artikler, tar hele overføringen omtrent en time. Og det er bare tilfelle hvis dette er første gang du jobber med WordPress. Hvis du er kjent med plattformen, kan alt gjøres på enda kortere tid. 

Det som imidlertid tar tid er å sette opp den nye WordPress-bloggen din og tilpasse den, noe som kan ta dager om ikke uker å gjøre riktig.

Kan jeg slette min gamle TypePad / Movable Type-blogg under overføring?

For å sikre at alt overføres riktig (innhold og bilder), vil jeg sterkt anbefale å ikke slette den gamle bloggen før alt er ferdig. Når du er sikker på at hele innholdet trygt blir overført til den nye WordPress-bloggen din, kan du slette den gamle.

Hvordan kan jeg importere stilen til bevegelig type eller TypePad-bloggen?

Dessverre er det ikke mulig å importere stilen. Det er to alternativer du har etter import av innholdet. Du kan enten søke etter et nytt WordPress-tema som du kan tilpasse etter din smak og gjøre det likt den gamle bloggen din.

Det andre alternativet er å manuelt kode malen du hadde brukt på Movable Type / TypePad. I så fall må du være oppmerksom på at du er i ferd med å ta en stor bit som krever ferdigheter og kunnskap om nettdesign. Og selv om du ansetter en ekspert, kan dette ende opp som en stor innsats, som også oversettes til et dyrt eventyr.

Konklusjon

Selv om Movable Type og TypePad var formidable konkurrenter til WordPress tilbake i historien, er i dag en annen historie. Hvis du bryr deg om bloggen din og vil fortsette å vokse publikum, må du overføre nettstedet ditt til WordPress.

Som du kunne sett av denne artikkelen, migreringsprosessen er ganske enkel. Men dessverre betyr det også at du ikke får overført alt. Så fokuser på å flytte det skrevne innholdet og bildene, og ta deg tid til å bygge et nytt miljø på WordPress – det vil lønne seg raskere enn du tror, ​​for du vil ha en moderne blogg som alle vil like.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map