Slik endrer du utvalgte bilder i WordPress

WordPress omtalt bilde


Bilder er viktige komponenter på hvert nettsted. Før du begynner å stille spørsmål ved viktigheten av bilder, er det bare å prøve å forestille seg favorittbloggen eller nettstedet ditt uten noen. Vil du være like interessert i å lese om teknologi, biler, mat eller mote og sminke hvis nettstedet ikke inneholdt bilder?

Når de første nettstedene gikk på nettet, kunne ikke bilder spille noen vesentlig rolle i deres eksistens. Internett-tilkoblinger var for treg, og ingen kunne laste dusinvis av bilder per side. Heldigvis har ting endret seg, og nå kan vi ikke leve uten elektroniske medier. Det samme prinsippet kan gjelde for en personlig blogg eller nettstedet ditt. I en moderne verden kan du bare ikke ha et bloggsted uten bilder. De er langt viktigere enn du kanskje forestiller deg.

 1. Hva er et omtalt bilde i WordPress
 2. Veiledningen for utvalgt bildestørrelse – Hvordan endre det i WordPress
 3. Sett automatisk kjennetegnet bilde i WordPress
 4. Koble automatisk fremlagte miniatyrbilder til de opprinnelige innleggene
 5. Slik legger du til forhåndsvisning av miniatyrbilder i redigeringslisten for innlegg / side
 6. Få forfatterne til å velge funksjoner før de publiserer innlegg
 7. Endre Utvalgt bildetekst på admin-sider

1. Hva er et omtalt bilde i WordPress

Selv om et omtalt bilde bare er en annen mediefil som du kan legge til WordPress, fortjener det spesiell behandling. Denne typen bilder kan hjelpe deg med å fange oppmerksomheten til de besøkende. Den brukes til å lokke enkeltpersoner til å lese historiene dine, øke den visuelle kvaliteten på bloggen din, og den spiller til og med en viktig rolle i delingen av sosiale medier. Så ikke unnlater viktigheten av et omtalt bilde.

Utvalgte bilder styres av WordPress-temaer.

For ikke så lenge siden hadde mange WordPress-temaer ikke støtte for dem. Bare de mest forsiktige utviklerne var snille nok til å introdusere kjente bilder i temaene, mens alle de andre måtte kode funksjonen selv. Heldigvis har tidene endret seg, og nå de fleste av temaene er helt klare for funksjoner.

Hvor vises kjente bilder på nettstedet ditt?

Vanligvis vil et omtalt bilde i WordPress finne sin plass under søkelysene på hjemmesiden din. De brukes som miniatyrbilder som representerer hele innlegget. Oftere enn ikke kobler den samme postminiatyren (som også er et annet navn for et omtalt bilde) direkte til det innlegget. Ved å velge et valgt bilde for et innlegg, kan du stille inn hele tonen i historien din. Selv om et godt bilde kan friste en besøkende til å lese hele innlegget, kan en dårlig enkelt avvise en gjennomsnittlig leser.

WordPress inneholdt bilder på forsiden

Også de samme funksjonene vises vanligvis på toppen av enkeltinnlegg, sider og tilpassede innleggstyper i WordPress. Avhengig av hvilket tema du bruker, kan et omtalt bilde vises rett over eller under tittelen. Det kan komme opp i forskjellige dimensjoner; det hele avhenger av en temautvikler som jobbet med detaljene.

Avhengig av tema, kan funksjoner være brukt andre steder. Hvis du for eksempel legger til en widget for å vise de nyeste innleggene, kan postminiatyrbilder brukes til å legge til mer stil i widgeten og for å få mer oppmerksomhet fra besøkende.

Noen temaer vil til og med vise bildene på WordPress admin sider, rett ved siden av de tildelte innleggene.

Slik legger du til et omtalt bilde

Da vi ledet deg gjennom å legge til ditt første innlegg i WordPress, nevnte vi også den kjente bildefanen som ligger på høyre side av skjermen. I tilfelle du ikke finner fanen, bør du sjekke skjermalternativene dine:

 1. Legg til et nytt innlegg eller rediger et eksisterende
 2. Bla helt opp
 3. Klikk på “Skjermalternativer” -fanen øverst til høyre hjørne
 4. Forsikre deg om at “Utvalgt bilde” er merket av

WordPress Skjermalternativer innlegg redaktør

På et ferskt WordPress-nettsted vil den viste bildefanen være helt nede i sidefeltet på høyre side. Sjekk om du har en, og forbered deg på legger til ditt første miniatyrbilde av innlegget:

 1. Klikk på koblingen “Angi vist bilde” som er plassert i “Utvalgt bilde” -boksen
 2. Et nytt vindu åpner mediebiblioteket
 3. Velg hvilket som helst bilde du har, eller last opp et nytt fra datamaskinen
 4. Når du har valgt bilde, klikker du på “Angi vist bilde” -knappen

WordPress omtalt bilde

Det var det! Du kan nå se forhåndsvisningen av et bilde rett i boksen Featured Image. Hvis du vil se hvordan det ser ut i innlegget, kan du raskt bla opp og klikke på “Forhåndsvisning” -knappen.

Dra & slipp utvalgt bilde

PRIS: Gratis

Dra og slipp kjennetegnet bilde i WordPress

Hvis du liker å dra og slippe bilder til WordPress Media Library, bør du gjøre det vurdere å legge til denne gratis plugin til listen over de aktive på nettstedet ditt. Bare ved å installere Drag & Drop Featured Image-plugin, endres den vanlige lenken for å legge til miniatyrpost. I stedet for å klikke på lenken og deretter laste opp et nytt bilde, vil du kunne dra og slippe bildet direkte til stedet.

Hvordan fjerne eller erstatte et innlegg-miniatyrbilde

Noen ganger vil du fjerne eller erstatte et innlegg-miniatyrbilde. Enten du har funnet eller opprettet et bedre bilde, eller det var et problem med det første, det tar bare noen få klikk for å gjøre endringen:

 1. Klikk på lenken “Fjern omtalt bilde” som er plassert i “Utvalgt bilde” -boksen under miniatyrbildet
 2. Hvis du vil angi et nytt bilde, gjenta trinnene for å legge til et nytt omtalt bilde

Hva om temaet ditt ikke har alternativet?

Selv om de fleste av temaene i dag er klare for kjente bilder, er det fortsatt noen som ikke bruker funksjonen. Hvis du vil legge til elementet manuelt, må du ha en viss grunnleggende forståelse av WordPress-utvikling. Heldigvis kan du gå rundt det og glemme koden. Vi vil vise deg noen WordPress-plugins som raskt introduserer miniatyrbilder av temaet ditt. Med disse utvidelsene kan du til og med la WordPress automatisk håndtere funksjoner.

Dynamisk utvalgt bilde

PRIS: Gratis

Dynamisk utvalgt bilde

Det faktum at denne gratis plugin-en teller mer enn 70 000 aktive brukere, forteller deg at det fremdeles er ganske mange temaer som trenger ekstra omsorg for miniatyrbilder. Dynamic Featured Image lar deg gjøre det legge til flere bilder, slik at du ikke trenger å stole på bare den som vanligvis er tilgjengelig. Uten å berøre kode, vil plugin-en klargjøre valgte bilder og la andre temafunksjoner få tilgang til dem når det er nødvendig. Du kan bare slappe av; det er ingenting du trenger å gjøre med det.

Plugin-en er et utmerket valg når du jobber med andre plugins som trenger funksjoner og glidebrytere som viser dem til brukerne dine. Det er til og med en premiumversjon som legger til flere forskjellige funksjoner.

Raske bilder

PRIS: Gratis

Raske bilder

Alt fra det øyeblikket du installerer denne pluginen, kan alt fungere på autopiloten. Bilder med hurtigutvalg gir deg mulighet angi et standardbilde. Så når du glemmer å angi en, bruker plugin-en standardminiatyren. Det kan også erstatte eller fjerne bilder fra et hvilket som helst antall valgte innlegg samtidig.

I tillegg legger denne gratis plugin til et bilde i en sorterbar bildekolonne i lister over innlegg, sider og tilpassede innleggstyper. Det er også forskjellige filtre og regler som lar deg tilpasse måten nettstedet ditt håndterer innlegg av miniatyrbilder.

I en moderne online verden består alt av mediefiler. Selv om videoer har begynt å ta over Internett, er bilder fremdeles en viktig komponent som du ikke kan leve uten. Uansett hvilket sted du åpner, bør det ha minst noen få bilder knyttet til det. Mediefiler beriker innlegg og hjemmesider, og du vil minne deg på viktigheten av mediefiler hver gang du snubler på et nettsted uten slike. Du kan til og med se etter gratis bilder selv. Når du har lagt dem til i bloggen din, vil de få hele bloggen til å se mer levende og tiltalende ut for en gjennomsnittlig besøkende.

Veilederen for den valgte bildestørrelsen

Vanligvis blir utvalgte bilder kontrollert av temaet. Enten du skal ha en, hvor mange størrelsesalternativer vil du få og hvor den kommer til å vises, avhenger helt av temautvikleren din. Dessverre har ikke alle utviklere en tendens til å gi kjennetegnet bilder nok oppmerksomhet. I noen tilfeller må du gjøre justeringer av den valgte bildestørrelsen. I andre tilfeller trenger du et ekstra dimensjonssett for å få plass til en plugin, en ny widget eller et annet område på nettstedet du vil tilpasse.

Selv om det å registrere nye bildestørrelser er et stykke kake for en WordPress-utvikler, kan det være et mareritt for en ikke-koder. Så i denne delen, vi skal ikke vise deg kodebiter. I stedet vil vi vise deg hvordan grunnleggende innstillinger fungerer, og hvordan du utvider funksjonaliteten til kjente bilder gjennom en gratis WordPress-plugin.

Grunnleggende bildeinnstillinger

For det første bør du vite at WordPress lar deg endre noen få grunnleggende medieinnstillinger som vil påvirke alle nye bilder som du laster opp til nettstedet. Som standard fungerer hver WordPress-installasjon med bare fire bildestørrelser:

 • Den opprinnelige størrelsen
 • thumbnail
 • Medium
 • Stor

Grunnleggende bildeinnstillinger

Når du har lastet opp et nytt bilde, vil WordPress lagre den originale filen uten endringer gjort. Etter dataoverføringen tar systemet den originale filen og gjør alle de ekstra dimensjonene du har satt opp i Media Settings. Det kan også legge til noen ekstra størrelser som er registrert etter temaet du bruker, som kanskje ikke er synlige i medieinnstillingene.

For å få tilgang til Mediainnstillinger, naviger til Innstillinger -> Media

Miniatyrbildet er noe unikt. Det er kvadratisk, og uansett hvilken dimensjon du har angitt, vil WordPress sentrere på delen av bildet og beskjære det for å få nødvendige dimensjoner. Noen temaer kan bruke denne forhåndsinnstillingen som et omtalt bilde.

Når det gjelder mellomstore og store størrelser, fungerer WordPress litt annerledes. Du kan angi maksimal bredde og høyde, og systemet skalerer bildet ned i henhold til disse innstillingene, slik at det ikke blir beskåret. Dette er vanligvis bilder du vil bruke i innlegg og sider.

Hvorfor genererer WordPress ekstra størrelser?

Hvis WordPress ikke genererte flere bildestørrelser, må du opprette dem manuelt. Alternativet vil være å ha samme bildestørrelse på nettstedet ditt eller designere må jobbe mye hardere for å angi dimensjonene til hvert eneste bilde gjennom koden. Dette alternativet vil også gjøre det mye vanskeligere å tilpasse.

Se for deg hvor mye tid du trenger for å åpne hver fil i en fotoredigerer, angi en tilpasset dimensjon og deretter laste den opp til WordPress?

Vet du at WordPress-temaer kan bruke det samme bildet i flere forskjellige dimensjoner avhengig av beliggenhet? Det vil bety å generere flere bildefiler hver gang du skal laste opp et nytt bilde! Ingen ville ha tid til det.

Endre valgt bildestørrelse

Det er klart, ikke alle WordPress-temaer bruker den samme bildestørrelsen. Så når du bytter mellom temaer eller bare når du vil endre et til dine behov og smaker, kan det være lurt å justere den valgte bildestørrelsen.

Endre valgt bildestørrelse i WordPress

Kanskje en mindre størrelse vil se bedre ut og fremheve tittelen? Kanskje du vil at bildet ditt skal bli bredere? Heldigvis, uansett årsak til å endre den valgte bildestørrelsen, du trenger ikke å kode noe på egen hånd. Vi er i ferd med å vise deg en fantastisk gratis plugin som vil hjelpe deg.

Sjekk temainnstillingene

Før du installerer noen ekstra plugins, bør du sjekke temainnstillingene grundig. I løpet av de siste årene har temautviklere tillatt endringer av mange temafunksjoner. Så avhengig av hvilket tema du har, det er en sjanse for å finne et valgt alternativ i bildestørrelsen rett i temainnstillingene.

Gå til Utseende -> Temaer -> Tilpass og se etter alternativene. Noen temaer vil også ha tilleggsinnstillinger som vanligvis finnes i Utseende Meny. Hvis du kan finne en, er du heldig fordi du kan endre den valgte bildestørrelsen med bare noen få klikk. Hvis ikke, ikke bekymre deg; følgende plugin vil fremdeles være mer enn enkel nok til å gjøre de nødvendige endringene.

Enkle bildestørrelser

PRIS: Gratis

Enkle bildestørrelser

Når du installerer enkle bildestørrelser, vil de grunnleggende medieinnstillingene som vi nettopp har snakket om, utvides umiddelbart. Plugin-enheten vil gjenkjenne alle andre bildestørrelser fra det aktive temaet, og det vil også tillate deg å lage tilpassede størrelser på egen hånd.

Når du har aktivert plugin-modulen, vennligst naviger til Innstillinger -> Media. Blant alle tilleggsstørrelsene, bør du finne den som er dedikert til det kjente bildet. Hvis du bruker et standard Twenty Eighteen-tema, bør du finne alternativet “twentyeighteen-featured-size image”. Her kan du enkelt angi en tilpasset bredde og høyde for kjennete bilder.

Avhengig av hvilket tema du bruker, kan det være mer enn bare én bildestørrelse. For eksempel kan et tema også vise fremlagt bilde på forsiden, enkeltinnlegg og noen widgeter også. I så fall vil det være behov for tre størrelser for å få det beste ut av funksjonen. Avhengig av hvordan du vil tilpasse det kjennete bildet, endrer du innstillingene tilsvarende. Ikke glem å trykke på oppdateringsknappen, lagre endringer og åpne nettstedet ditt for å se hva som skjedde med bildene.

Hva med de eldre bildene?

Vanligvis når du endrer bildedimensjoner, WordPress gjør endringer bare for de nye du skal laste opp. Men hva med de gamle du allerede bruker?

Miniatyrbildegenerering

Heldigvis var utvikleren av Simple Images Size snill nok til å introdusere en funksjon som vil løse dette problemet. På den samme medieinnstillingssiden er det bare å bla nedover i listen over bildedimensjoner. Du finner en Thumbnail Regeneration-funksjon som lar deg velge hvilke miniatyrbilder du vil gjenoppbygge. Siden vi bare snakker om funksjoner, velger du de samme miniatyrbildene som du redigerte tidligere.

Hvis du vil ha enda mer kontroll over miniatyrbilder, blar du litt mer og velger en innleggstype du vil gjenoppbygge.

Når du er klar, kan du klikke på hvis du vil gjenopprette miniatyrbilder, og ikke glem å lagre endringene.

Ulemper ved å endre bildestørrelser

Selv om det er enkelt å konfigurere de nye bildedimensjonene med enkle bildestørrelser, vær forsiktig når du endrer bildene.

Hvis du jobber på et mindre nettsted som fremdeles ikke har så mange bilder, kan du slappe av og gjenopprette miniatyrbildene. Men merk at det er nettsteder med hundretusenvis av bilder.

Å generere en ny dimensjon for hvert bilde kan ta mye plass på serveren din. Så før du bekrefter endringen, må du være sikker på at du vet hva du gjør.

I tillegg tar ikke WordPress virkelig vare på de gamle miniatyrbildene. Så selv om du ikke bruker dem lenger, alle disse bildene vil fremdeles sette seg ned i mappen og tar opp dyrebar harddiskplass. Noen image-opprydding plugins kan hjelpe deg hvis du driver et mindre nettsted. Men for større nettsteder med mange bilder, trenger du en mer profesjonell (og dessverre mer komplisert og dyrere) tilnærming.

3. Sett automatisk kjennetegnet bilde i WordPress

Det er enkelt og relativt enkelt å sette opp bilder i WordPress, selv om temaet ikke støtter funksjonen fra bunnen av. Vi har allerede vist deg hvordan du angir og viser det grunnleggende kjennetegnet bildet, og du lærer hvordan du kan sjekke om det er et valgt bildesett og vise et varsel til forfatteren som glemte å stille et bilde.

Hvis du ikke liker det alternativet, kan du raskt implementere en litt annen funksjon – du kan programmere WordPress for å angi et omtalt bilde automatisk.

I motsetning til metoden som er nevnt over der WP vil varsle deg om manglende kjennetegnet bilde der du fremdeles trenger å velge en selv, vil denne tilnærmingen automatisk angi et bilde som kjennetegnet. For å få dette til å jobbe, må du ha minst ett bilde knyttet til innlegget ditt.

Etter at du har publisert innlegget uten det omtalte bildet, funksjonen vil ta det første bildet fra den artikkelen og angi det som det kjennetegnet bildet.

Det som er flott med dette, er at når funksjonen setter valgt bilde for deg, vil den fortsette å være på, selv om du bestemmer deg for å slette bildet fra innlegget (den ene funksjonen som brukes til å lage det kjente bildet i utgangspunktet).

Hvis du ikke har noen bilder knyttet til innlegget ditt og trykker på publiser-knappen, vil det ikke være noen varsler, og selvfølgelig vil det ikke være noen bilder for funksjonen å velge mellom. Så dette er et flott alternativ for noen som bruker bilder i de fleste av innleggene sine. Men hvis du har en tendens til å glemme bilder oftere enn ikke og ikke legger ved bilder med jevne mellomrom, foreslår vi at du sjekker den tidligere metoden for å forhindre publisering av innlegg uten bildet.

Når du vet hva du kan få til med dette, la oss vise koden. For å installere funksjonen, må du åpne funksjoner.php-filen og kopiere / lime inn følgende kodebit:

funksjon autoset_featured () {
global $ post;
$ al_has_oem = har_post_turniatyr ($ post-> ID);
if (! $ allerede_has_oem) {
$ vedlagt_image = get_children ("post_parent = $ post-> ID & post_type = vedlegg & post_mime_type = image & numberposts = 1");
if ($ vedlagt_image) {
foreach ($ vedlagt_bilde som $ vedlegg_id => $ vedlegg) {
set_post_tattnail ($ post-> ID, $ attachment_id);
}
}
}
}

add_action ('the_post', 'autoset_featured');
add_action ('save_post', 'autoset_featured');
add_action ('draft_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('new_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('pending_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('future_to_publish', 'autoset_featured');

Ikke glem å lagre endringer etter at du har limt inn koden. Nå kan du prøve å legge til et nytt innlegg med et hvilket som helst bilde i det og publisere det. Ser du hvordan omtalt bilde dukket opp på nettstedet? magi.

Moderne WordPress-temaer er kunstverk som er designet med den nyeste teknologien i tankene. Det betyr at utviklere har tatt vare på hver eneste ting du og dine fremtidige besøkende vil trenge fra et tema. Det inkluderer vakker design og mange funksjoner som er lagt til både bak og front.

Etter at WordPress introduserte kjente miniatyrbilder, temautviklere måtte finne en måte å koble disse bildene til sine opprinnelige innlegg. Det enkle kjennetegnet bildet ble en spillveksler for WordPress som forvandlet en populær bloggplattform til enda mer populær CMS. Noen ganger trenger ikke disse bildene å koble noe sted, men hvis du spør oss, Hvert enkelt miniatyrbilde må føre til det originale innlegget.

Selv om mange utviklere synes dette er en må-ha-funksjon i et tema, vil mange WordPress-temaer (de fleste av dem være freebies) ikke ha det installert som standard. Og hvis du har problemer med at miniatyrbilder ikke kan klikkes som vi gjør, kan dette komme på nervene. Men ikke bekymre deg, en rask løsning finner du noen få linjer nedenfor.

I denne delen av opplæringen skal vi vise deg hvordan du automatisk kan koble kjennetegnet bilde til innleggets permalink og dermed la alle som klikker på bildet bli omdirigert til det opprinnelige innlegget.

Koble kjennetegnet bilde til innlegget:

 1. Åpne funksjoner.php
 2. Kopier og lim inn følgende kode:
 3. funksjon wcs_auto_link_post_roomsnails ($ html, $ post_id, $ post_image_id) {
  $ html = ''. $ html. '';
  returner $ html;
  }
  add_filter ('post_tattnail_html', 'wcs_auto_link_post_ymsnails', 10, 3);
 4. Lagre endringer

Det var alt folkens. Etter at du har lagret endringene, trenger du ikke å bekymre deg for at de viste miniatyrbildene av innlegget ikke lenker til det opprinnelige innlegget. Nå vil både det viste miniatyrbildet og “lese mer” -teksten føre de besøkende til innlegget ditt.

5. Slik legger du til forhåndsvisning av miniatyrbilder i redigeringslisten for innlegg / side

Hvis du har ditt daglige WordPress-tema med standardfunksjoner, har du sannsynligvis blitt vant til et visst utseende på WordPress-administratorpanelet. Når vi snakker om redigeringsalternativer for innlegg og sider, har du sannsynligvis en standardvisning der tittelen, forfatteren, kategoriene, taggene og datoene vises i forskjellige kolonner.

Som du kan se, er det ingen informasjon om kjennetegnet bilder. Så hvis du vil se om et innlegg har et valgt bilde som allerede er satt og muligens se hvordan bildet ser ut, må du redigere hvert innlegg separat.

Slik legger du til forhåndsvisning av miniatyrbilder i redigeringslisten for innlegg / side

Se for deg å gå gjennom dusinvis av innlegg bare for å få en rask oversikt over det kjente bildet, slik at du ikke dupliserer et eller legger igjen et innlegg uten. Det er bare bortkastet tid, og det er derfor vi skal vise deg en rask løsning for dette.

I denne delen av opplæringen, Vi skal vise deg en enkel kode du kan legge til temaet ditt, som deretter vil legge til et miniatyrbilde direkte i innlegg / sidekolonnen. For at dette “trikset” skal fungere, må du huske at temaet ditt gjør det støtte innlegg miniatyrbilder.

Nok med praten; la oss sette inn koden i temaet og vise et miniatyrbilde i innleggets redigeringsprogram:

 1. Åpne function.php-filen din
 2. Kopier og lim inn følgende kode:
 3. add_filter ('manage_posts_columns', 'posts_columns', 5);
  add_action ('manage_posts_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);
  
  add_filter ('manage_post-type_posts_columns', 'posts_columns', 5);
  add_action ('manage_post-type_posts_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);
  funksjon innlegg_kolonner ($ standard) {
  $ standard ['riv_post_thumbs'] = __ ('Tommelen');
  returner $ standard;
  }
  funksjon posts_custom_columns ($ column_name, $ id) {
  if ($ column_name === 'riv_post_thumbs') {
  if (has_post_tattnail ()) {
  ekko the_post_tattnail ('medium');
  } annet {
  _e ('Ingen miniatyrbilde for innlegg');
  }
  
  ekko "";}}
 4. Lagre endringer
 5. Gå til Innlegg-> Alle innlegg og se endringen

I koden over har vi satt miniatyrstørrelsen til 100 × 100 piksler. Siden dette bare brukes som et forhåndsvisning av et bilde, er det virkelig ikke behov for et større bilde. Selvfølgelig står du fritt til å endre størrelsen på miniatyrbildet til hvilken størrelse du ønsker. I de følgende linjene kan du se noen eksempler på hvordan du redigerer den siste linjen i koden:

Vis fullt utstyrt bilde i stedet for et miniatyrbilde:

ekko the_post_tattnail ('kjennetegnet-miniatyrbilde');

Dobbelt miniatyrstørrelse:

ekko the_post_tattnail (matrise (200.200));

Tittelen vår sier at du kan vise miniatyrbilder i innlegg og sider redigeringsskjermbilder. Du har prøvd koden, men kan du ikke se tommelen på sider? Ikke bekymre deg, du trenger disse to kodelinjene, og du bør legge dem til i begynnelsen av kodebiten som vises over:

add_filter ('manage_pages_columns', 'posts_columns', 5);
add_action ('manage_pages_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);

Etter at du har lagt til dette koden, vil miniatyrbildene også være synlige i sideditoren.

6. Få forfatterne til å velge funksjoner før du publiserer innlegg

Da WordPress nådde versjon 2.9, fikk folk en sjanse til å legge funksjoner til innleggene sine. Siden den gang, hvis temaer tillot det, kunne du laste opp eller velge et bilde for innlegget ditt som pent skulle representere det, og du var fremdeles ikke forpliktet til å vise det bildet i innlegget.

WordPress-brukere ble raskt vant til den nye funksjonen, og nå har det blitt vanskelig å finne et tema uten kjennetegnet bilder.

Men hvis du publiserer mye og har mer enn én forfatter, noen ganger kan du glemme å legge til et omtalt bilde som kan resultere i et rotete nettsted. Innlegget ditt uten et bilde vil se tomt og uferdig ut på hjemmesiden, det ville definitivt blitt et hull i den nylige innleggswidgeten din, og hvis du bruker miniatyrbilder til å vise bildene i begynnelsen av artiklene dine, ville innleggene dine sett veldig ut uten et bilde.

Dette er bare noen få enkle problemer du kan ha hvis du glemmer å ta med et omtalt bilde. Før problemene til og med dukker opp, la oss se hvordan vi får den til å forsvinne for alltid.

I denne delen av opplæringen skal vi vise deg et stykke kode som lar deg glemme problemet. Når du har installert koden, vil hver forfatter som prøver å publisere et innlegg uten å ha et omtalt bilde, få en feilmelding. Hans eller hennes innlegg vil da ende med å bli lagret som et utkast i stedet for å bli publisert. Dette vil få den aktuelle forfatteren til å bruke ethvert omtalt bilde før han publiserer et innlegg og vil være en livredder når du er i en hast.

Hvis du er klar til å få funksjonen til å fungere, er her trinnene du bør følge:

 1. Åpne funksjoner.php-filen
 2. Kopier og lim inn følgende kode:
 3. add_action ('save_post', 'pu_validate_tattnail');
  
  funksjon pu_validate_oemnail ($ post_id)
  {
  // Valider bare innleggstype
  if (get_post_type ($ post_id)! = 'post')
  komme tilbake;
  
  // Sjekk at innlegget har et miniatyrbilde
  if (! has_post_tattnail ($ post_id)) {
  
  // Bekreft at validering av miniatyrbilde mislyktes
  set_transient ("pu_validate_tattnail_failed", "true");
  
  // Fjern denne handlingen slik at vi kan lagre innlegget som et utkast og deretter feste innlegget på nytt
  remove_action ('save_post', 'pu_validate_tattnail');
  
  wp_update_post (matrise ('ID' => $ post_id, 'post_status' => 'utkast'));
  add_action ('save_post', 'pu_validate_tattnail');
  } annet {
  
  // Hvis innlegget har et miniatyrbilde, slett det forbigående
  delete_transient ("pu_validate_tattnail_failed");
  
  }
  }
 4. Lagre endringer

Denne koden vil sjekke poststatusen når forfatteren klikker på publiser-knappen. Det fungerer bare for innlegg, og hvis funksjonen ikke finner et miniatyrbilde som er knyttet til det, vil et utkast bli lagret, og WordPress ville være forberedt på at det vises en feilmelding. Hvis du finner et miniatyrbilde, publiseres normalt et innlegg uten å vise meldingen.

Siden koden vist over ikke inneholder feilmeldingen i seg selv, trenger du fortsatt et lite kodebit som vil forberede det:

 1. Rett etter forrige kode, kopier og lim inn denne:
 2. add_action ('admin_notices', 'pu_validate_tattnail_error');
  funksjon pu_validate_tattnail_error ()
  {
  if (get_transient ("pu_validate_tattnail_failed") == "true") {
  ekko "

  Du må angi et miniatyrbilde før du lagrer innlegget.

  "; delete_transient ("pu_validate_tattnail_failed"); } }
 3. Lagre endringer og prøv den nye funksjonen

Hvis du vil tilpasse feilmeldingen, naviger til rad # 5 og endre “Et miniatyrbilde må stilles før du lagrer innlegget” til noe du liker.

Det er det. Kos deg med innleggene dine uten å måtte bekymre deg for ikke å ha et omtalt bilde.

7. Endre Utvalgt bildetekst på admin-sider

Hvis du redigerer et tema eller oppretter et nytt, må du sannsynligvis jobbe ting rundt omhandlede bilder.

WordPress omtalt bilde

Hvis du for eksempel har brukt en funksjon som automatisk vil legge til et vist bilde fra det første bildet i et innlegg, ville det være fint å la forfatterne dine vite hva som skjer. Du kan ganske enkelt endre teksten og bruke den som en kort varsling som vil fortelle en forfatter at det valgte bildet blir valgt automatisk hvis en forfatter ikke har valgt en selv. Så hvordan du endrer den teksten som leser “Sett kjennetegnet bilde” til noe annet?

 1. Åpne features.php-filen for temaet du bruker
 2. Kopier og lim inn følgende kode:
 3. funksjon endre_featured_image_text ($ innhold) {
  return $ content = str_replace (__ ('Set featured image'), __ ('Your custom text goes here'), $ content);
  }
  add_filter ('admin_post_tattnail_html', 'endre_featured_image_text');
 4. Endre “Den tilpassede teksten din kommer hit”, men ikke glem å legge igjen de enkelte sitatene
 5. Lagre endringer
 6. Gå til ethvert innlegg og se den endrede teksten

Innpakking

Utvalgte bilder er sannsynligvis den viktigste mediefiltypen du vil ha på bloggen din. På grunn av det er det avgjørende at de ser bra ut. Selv om det er viktig å ha et vakkert bilde eller et pent generert datamaskinbilde, bør du gjøre alt som er i din makt for å gjøre det så bra som det kan bli.

Heldigvis trenger du ikke å være en utvikler eller ha full forståelse av hvordan WordPress behandler bilder. Du trenger bare en enkel plugin eller kodebit som hjelper deg med å angi nye funksjoner. vi håper at denne guiden hjalp deg med det.

Dette innlegget ble lagt ut i WordPress. Legg merke til permalink.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map