Slik bruker du Tilpass-siden for å redigere WordPress Theme

wordpress-tilpasse-options.png


Bare en av de fantastiske funksjonene i WordPress som har gjort det så populært blant bloggere, er muligheten til å bruke temaer. Uten teknisk kunnskap, kan hvem som helst nå ha et vakkert designet nettsted som alle vil elske.

Men selv om WordPress-temaer serverer deg alt på et fat, betyr det ikke at du bør la ting være uendret etter å ha installert et tema. De fleste elementene som danner et nettsted er utsatt for tilpasning. Avhengig av tema, er det mulig å endre titler, skrifter, farger, tekst, bilder og stort sett alt du ønsker.

Selvfølgelig er det mulig å gjøre mye mer hvis du vet hvordan du skal kode, men det er ikke grunnen til at du er her. Siden WordPress lar deg endre temaer gjennom en nybegynnervennlig kundetilpasning, skal vi vise deg hvordan du får tilgang til det og hvordan du kan tilpasse temaet du ønsker. Fordi hvert element har forskjellige tilpasningsalternativer, vil vi bruke Twenty Seventeen til formålet med denne opplæringen.

Slik får du tilgang til WordPress-tilpasningssiden

WordPress Tilpass-siden er også kjent som WordPress Customizer. Den ble introdusert i versjon 3.4, og siden lar brukerne forhåndsvise et nettsted mens det blir gjort endringer. Hva en bedre måte å tilpasse nettstedet ditt, men å se den levende versjonen av det trygt fra baksiden av stolen din? Det som er flott med dette er at disse modifiseringene ikke påvirker live-nettstedet, så besøkende kan ikke se hva du gjør før du lagrer endringer.

For å få tilgang til WordPress Customizer, vennligst naviger til Utseende -> Tilpass.

WordPress Tilpass side

Det var det. WordPress har åpnet hjemmesiden til bloggen din og inkludert Customizer på venstre side av skjermen. Du er klar til å begynne å gjøre endringer på nettstedet ditt.

Hvordan tilpasse et WordPress-nettsted

La oss starte med å fokusere på alternativene på venstre side av skjermen.

På toppen av siden vil WordPress gi deg beskjed om navnet på nettstedet ditt. Rett under det vil det vise navnet på temaet du bruker. Hvis du vil bytte tema, klikker du bare på “Endre” -knappen og velger et hvilket som helst annet tema som du har installert på bloggen din.

Nettstedsidentitet

Til å begynne med, må du endre noen få alternativer som er avgjørende for nettstedets identitet. Hvis du har en logo eller vil legge til en, klikker du på “Velg logo” -knappen. Velg hvilket som helst bilde fra mediebiblioteket, eller last opp et nytt. Vanligvis er en logo et firkantet bilde som representerer deg eller din bedrift. Hvis du velger en av tjue sytten, vises logoen rett ved siden av nettstedet. Dette kan være annerledes hvis du bruker noe annet WordPress-tema.

Nettstedsidentitet

Nettstittel og tagline skal være unike for hvert nettsted. Ikke bare disse vil vises på hjemmesiden, men de vil direkte påvirke måten bloggen din blir vist på resultatsidene til søkede motorer. På grunn av det er det viktig at du gir et navn til nettstedet ditt, og skriver en setningsbeskrivelse som sin tagline.

Ikke glem å legge til et nettstedikon. Dette lille bildet vises i brukernes nettleser på toppen av vinduer og faner. De viser også til brukere som bokmerker noen av sidene dine eller lager noen form for snarveier. Nettstedsikon kan hjelpe folk til å gjenkjenne bloggen din enklere. Folk velger vanligvis logoene sine som Nettstedsikon. Den skal være firkantet og minst 512 × 512 piksler bred og høy.

Farger

Som mange typer forskning allerede har bevist, kan farger forme hele nettstedet. Bare ved å velge hovedfarger, kan du angi en annen tone på nettstedet ditt og tiltrekke deg riktig (eller feil) type brukere. Enten du skal velge farger i henhold til forskjellige studier eller etter din egen tilhørighet, vil Farger-fanen i Customizer la deg gjøre de nødvendige endringene.

Farger

Når det gjelder tjue sytten, kan du velge mellom tre fargevalg, og du kan tilpasse fargen på toppteksten.

Noen andre temaer vil gi deg enda flere alternativer, og du kan kanskje tilpasse hver eneste farge på nettstedet. Det avhenger av hvor stor innsats utvikleren legger ned for å bygge temaets alternativer.

Header Media

Header Media

Topptekster er blitt et av de viktigste designelementene på et nettsted. I moderne temaer inneholder overskrifter vanligvis bilder og videoer, så det er bare naturlig at du kan velge medier på egen hånd. Vi har allerede dekket Header Media i detaljer, så se hvordan du tilpasser en websidehode i WordPress.

menyer

Meny

Følgende panel lar deg legge til og redigere navigasjonsmenyer i WordPress. Siden det er viktig at hvert nettsted har minst en navigasjonsmeny, må du bare lære å legge til menyer i WordPress. Denne fanen lar deg gjøre det samme, men med Live Preview-funksjon, slik at du umiddelbart kan se og teste resultatene.

widgets

Når du åpner Widgets-panelet, vil du se faner som representerer alle tilgjengelige steder der du kan bruke widgeter. Da vi snakket om hvordan du legger til widgets til WordPress, nevnte vi at disse er avhengig av et tema du bruker.

widgets

Vanligvis vil det være minst noen få widget-klare områder du kan bruke. Hvis du bruker Twenty Seventeen, vil du se alternativer for å legge til widgets i Sidebar, Footer 1 og Footer 2.

Åpne et av de tilgjengelige stedene, legg til og endre moduler til din smak mens du ser endringer på høyre side av skjermen. Det er fint, er det ikke?

Statisk forside

Hvis det valgte temaet støtter statiske forsider, lar dette panelet deg velge typen forside. Med Twenty Seventeen kan du få de siste innleggene dine vist på hjemmesiden, eller du kan velge en annen side.

Statisk forside

Når du velger en statisk side, vil WordPress åpne et annet sett med alternativer som lar deg velge en forside og en postside. Hvis du ikke liker noen av dem du allerede har, klikker du på koblingen Legg til ny side for å opprette en ny.

Temaalternativer

Hvis du bestemmer deg for å bruke en statisk side på forsiden, vil WordPress legge til et ytterligere panel i Customizer. Her kan du velge layout på forsiden din, og velge sider som skal vises i en av de tilgjengelige delene av temaet.

Temaalternativer

Tilleggs CSS

Cascading Style Sheets (CSS) er språket som brukes for å beskrive stilen til ethvert dokument skrevet i HTML. WordPress-nettsteder bruker CSS for å definere farger, marginer, skrifter og mange andre aspekter av designet. Inntil versjon 4.7 av WordPress, måtte brukerne endre stilarkfilene direkte eller bruke Appearance Editor for å endre bestemte stiler på nettstedet.

Ekstra CSS i WordPress

Men nå er det nok å åpne tilleggs CSS-panelet i Customizer. Her kan du skrive din egen tilpassede CSS-kode som umiddelbart vil påvirke nettstedet.

Klikk for å redigere

Alle elementer som er tilgjengelige på venstre side av skjermpanelet med alternativer, får også en sirkulært redigeringsikon i forhåndsvisningspanelet. Bare ved å klikke på ikonet ved siden av noen av elementene, vil WordPress åpne de respektive innstillingene på venstre side.

Som du kan se fra skjermdumpen nedenfor, er det ikoner med blå sirkler ved siden av tittelen, tagline, søkeboksen og de nyeste innlegg-widgetene.

Klikk for å redigere

Det er ingen forskjell i innstillinger du endrer, men denne funksjonen er fin for de av dere som sliter med nomenklaturen til elementene. Så hvis du for eksempel fortsatt ikke er sikker på hva en topptekst er eller bare ikke kan se hvor endringen trer i kraft, kan du fortsatt endre den ved å klikke på ikonet.

Forhåndsvis forskjellige skjermstørrelser

På bunnen av WordPress Customizer kan du finne skjermkontroller. De små ikonene lar deg raskt endre visningen av nettstedet. Du kan se hvordan bloggen ser ut på stasjonære datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner. Dette er ideelt for å sjekke gjeldende tema for respons (hvordan oppfører temaet seg på forskjellige skjermstørrelser).

Skjermkontroller

Det handler om hva du liker

Som du kan se fra alle innstillingene som er tilgjengelige på Customizer, er det mulig å endre ethvert WordPress-tema via brukervennlige alternativer som finnes på denne siden. Noen temaer har flere eller færre valg, men ta deg tid til å gå gjennom dem alle. Å ha en unik nettside er viktig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map