Slik bruker du Appearance Editor i WordPress

wordpress-utseende-editor.png


Til nå har du hatt en sjanse til å tilpasse WordPress CMS gjennom forskjellige brukervennlige redaktører. Customizer har tillatt deg å gå gjennom forskjellige utseendealternativer som temaet støttet. Men når du bestemmer deg for å tilpasse nettstedet ditt utover de gitte alternativene, bør du vite om WordPress Appearance Editor.

Blant mange filer i WordPress som kan endres, er det to spesielt interessante. Vi snakker om temamalen og stilarkfiler som du kan redigere direkte fra WordPress.

Før du selv begynner å vurdere å endre kode på egen hånd, bør vi advare deg om at WordPress oppretter ikke sikkerhetskopier av de berørte filene. Så alle endringer er permanente.

Slik redigerer du temaer med Appearance Editor

Når du er klar til å lære mer om WordPress og skitne hendene dine ved å skrive inn noen tilpasset kode, naviger til Utseende -> Redaktør. Denne innebygde redigereren lar deg endre koden som er lagret i temamalen og stilarkfiler. Når du har åpnet den, vises stilen.css-filen som det nåværende temaet bruker, automatisk foran deg.

WordPress Utseende Editor

Avhengig av konfigurasjonen av nettstedet ditt, har du kanskje ikke tilgang til noen filer. I så fall vil WordPress vise en advarsel som forteller deg at du må endre filtillatelser for den aktuelle filen. Hvis du vil lære mer, se hvordan du endrer filtillatelser i WordPress.

Hvordan velge filer for redigering

Så snart du åpner Editoren, vil WordPress vise deg alle tilgjengelige mal- og stilarkfiler med det aktive temaet. Hvis du vil redigere et inaktivt tema, går du til toppen av listen, velger et element fra rullegardinmenyen og klikker på “Velg” -knappen. WordPress vil deretter laste alle filene tilknyttet det valgte temaet.

maler

For å velge en fil, gå gjennom listen på høyre side av vinduet. Hver av dem har et navn og filnavn som vises i parentes nedenfor. For å redigere noen av filene, klikker du bare på den og koden vises i den venstre redigereren.

Vær forsiktig

Selv om redigering av stilarkfiler er relativt trygt, kan redigering av PHP-filer føre til feil som kan gjøre nettstedet ditt ubrukelig. Vær veldig forsiktig hvis du bestemmer deg for å redigere PHP-filer fra Appearance Editor.

Eksempel: Hvordan endre skriftstørrelse via Appearance Editor

For å vise hvordan redaktøren fungerer, er vi i ferd med å endre skriftstørrelse på tekst i innlegg i Twenty Seventeen-tema.

Før vi fortsetter, vil vi avspore oppmerksomheten din et kort øyeblikk. I versjonen 4.7 introduserte WordPress en ny funksjon som lar deg legge til tilpasset CSS raskere. I stedet for å redigere koden gjennom Appearance Editor, foreslår vi at du åpner Utseende -> Tilpass -> Tilleggs CSS hvor du kan skrive en hvilken som helst tilpasset CSS-kode du ønsker uten å påvirke stilarket direkte.

Inspiser elementer

Inspiser elementer i Google Chrome

Hvis du fremdeles vil redigere stilarket direkte gjennom Appearance Editor, kan du gjøre dette:

 1. Åpne alle innlegg fra bloggen din
 2. Velg teksten til et innlegg
 3. Høyreklikk på utvalget og velg “Inspiser” eller “Inspiser element” (avhengig av nettleser du bruker)
 4. Finn det fremhevede i det nye avsnittet eller vinduet som åpnet

  element

Inspiser elementer avsnitt

Klassen skal også være synlig i fanen “Stiler”. Hvis du klikker på stilen, skal nettleseren din åpne stilarket og la deg redigere CSS direkte fra nettleseren. Du kan bruke denne funksjonen til å teste tilpasset CSS-kode før du faktisk bruker endringer på nettstedet ditt. Siden vi ønsket å endre skriftstørrelsen på tekst i innlegg, er følgende CSS-kode i vår interesse:

p {
skriftstørrelse: 50px;
}

Bruk endringer

Etter å ha testet noen få skriftstørrelser fra nettleseren, må du huske den du likte best. Deretter kan du gå videre til Editor og endre skriften:

 1. Navigere til Utseende -> Redaktør
 2. Hvis ikke allerede valgt, velg Stilark (stil.css) fil fra listen til høyre
 3. Finn “p” -klassen
 4. Legg til “font-størrelse: 50px;” (hele koden skal se ut som den vi skrev ovenfor)
 5. Klikk på “Oppdater fil” -knappen

Endre skriftstørrelse for avsnitt

Den nye stilen er lagret, og du er klar til å laste inn siden på nytt. Åpne et innlegg for å se endringen i størrelsen på teksten. Hvis du ikke kan se forskjellen, og du er sikker på at du har justert koden riktig, må du sørge for at du gjør det tøm nettleserbufferen eller trykk CTRL + F5 for å oppdatere siden.

Vær forsiktig når du jobber med Appearance Editor

Utseende Editor er et fantastisk verktøy for å gjøre raske endringer i mal- og stilarkfiler. Men for å få det beste ut av det, er det viktig at du er helt sikker på endringene du gjør. Enhver endring i PHP-filer kan låse nettstedet ditt til du fikser dem via FTP. Så når du jobber med PHP-filer, foreslår vi at du jobber med en lokal fil som du kan overføre via FTP mens du alltid beholder den originale sikkerhetskopien. Hvis du gjør endringer i stilarkene, må du ikke glemme tilleggs CSS-funksjonene som ble introdusert for noen måneder siden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map