Si të shtoni Google Analytics në një Uebfaqe të WordPress

Si të shtoni Google Analytics në një uebfaqe të WordPress


Pavarësisht nëse është një blog, uebfaqe e thjeshtë personale apo portofol biznesi që po ndërtoni me WordPress, ju po e bëni atë për një arsye. Ju dëshironi që njerëzit të jenë në gjendje të arrijnë në përmbajtjen që keni prezantuar në internet. Pa audiencën, projekti juaj në internet nuk i shërben qëllimit të tij. Pra, një mënyrë ose tjetër, ju duhet të filloni të kuptoni njerëzit që vizitojnë fushën tuaj.

Kush janë individët që hapën faqen tuaj? Sa prej tyre vizitojnë faqen tuaj në një muaj? A kthehen ata dhe sa kohë e mbajnë hapur faqen tuaj? A ato kanë origjinën nga një motor kërkimi, siti i rrjeteve sociale apo ndoshta ata kanë hyrë me dorë në adresë? Këto janë vetëm disa pyetje të rëndësishme që secili pronar i faqes në internet duhet t’i bëjë vetes rregullisht.

Bërja e pyetjeve është pjesa e lehtë; por si u përgjigjeni atyre?

Isfarë është Google Analytics?

Ju mund t’i përgjigjeni pyetjeve të mësipërme me një shërbim falas të Google. Google Analytics është shumë i fuqishëm (kjo është ende një nënvlerësim) analitikë në internet mjet që mund të gjurmojë sjelljen e një faqe në internet dhe të gjithë vizitorëve që janë pjesë e saj. Edhe pse nuk është i vetmi i një lloji, Google Analytics është padyshim një nga mjetet më të njohura të analitikës për punën. Njerëzit e përdorin atë në të gjithë botën për të marrë statistika në lidhje me faqet, duke filluar nga bloget e thjeshta deri te portalet e korporatave që gjenerojnë miliona përdorues mujorë.

Shërbimi u prezantua në vitin 2005. Ai ofron mjete të panumërta të raportimit; nga shfaqja e vizitorëve në kohë reale, vendndodhjet dhe teknologjia deri tek të dhënat e e-commerce që mund të gjurmojnë numrin e shitjeve.

Si punon?

Google Analytics kërkon nga të gjithë të hapin një llogari falas që merr një kod unik të identifikimit të ndjekjes. Pas vendosjes së kodit në një sit, Google Analytics vrapon çdo herë që një vizitor ngarkon ndonjë nga faqet e shoqëruara.

Ky kod i ndjekjes shkon më pas në shfletuesit e klientëve dhe gjurmon sjelljet. Edhe pse kjo nuk ishte e mundur disa vjet më parë, të dhënat zakonisht dërgohen në kohë reale në shërbim që interpreton shpejt të gjitha sinjalet. Kjo ju lejon të shihni menjëherë se sa përdorues po ngarkojnë faqen tuaj dhe të gjitha detajet në lidhje me vizitën e tyre.

Leximi i rekomanduar: Udhëzuesi i fillestarit për Google Analytics

Si të shtoni Google Analytics në faqen tuaj

Para se të vendosni kodin e gjurmimit në faqen tuaj, do të duhet të krijoni një llogari Google Analytics:

 1. Shkoni te Google Analytics
 2. Hyni me llogarinë tuaj Gmail
 3. Klikoni në butonin “Regjistrohu”
 4. Zgjidhni opsionin “faqja e internetit”
 5. Vendosni informacionin si emrin e llogarisë tuaj, emrin e faqes në internet, URL, vendin dhe zonën e kohës
 6. Pajtohemi me termat dhe kushtet

Pas përfundimit të hapave, llogaria duhet të jetë gati, dhe tani mund të filloni ta lidhni atë në faqen tuaj të internetit. Ashtu si me çdo gjë në WordPress, ju mund ta bëni punën në disa mënyra të ndryshme. Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë dy teknika të ndryshme të shtimit të Google Analytics në faqen tuaj të WordPress.

1. Përdorni shtojcat WordPress për të shtuar Google Analytics

Nëse doni thjesht një informacion themelor të përcjelljes përmes Google Analytics, metodat manuale janë thjesht të shkëlqyera. Por nëse doni të jeni në gjendje të gjurmoni statistikat në baza ditore, shtojca mund të jetë një zgjedhje më e mirë. Ka disa shtesa të mahnitshme të WordPress që i janë kushtuar shërbimit të gjurmimit të Google. Ata do t’ju ndihmojnë të lidhni sitin me të pa e rregulluar kodin, dhe ato gjithashtu do të ofrojnë disa veçori shtesë që ndoshta do t’i doni.

Duke përdorur një shtojcë, mund të keni Google Analytics në pultin tuaj WordPress. Pra, në vend që gjithmonë të hapni faqet zyrtare të shërbimit, ju mund të shihni statistikat më të rëndësishme direkt nga faqja juaj e administratorit të WordPress.

Paneli i Google Analytics për WP (GADWP)

MIMI: Falas

Me më shumë se një milion përdorues aktivë, kjo është shtesa më e popullarizuar WordPress që mund të lidhë faqen tuaj me mjetin popullor të ndjekjes së Google. Numrat nuk befasojnë kur e kuptoni që është renditur si partneri zyrtar i Google Analytics.

Kjo do t’ju lejojë të shtoni kodin e identitetit të ndjekjes për të cilin folëm, dhe gjithashtu do të instalojë një modul pulti në mënyrë që ju të mund të gjurmoni statistikat direkt nga faqja.

GADWP shkon edhe më larg sesa thjesht lidh shërbimin. Për shkak të karakteristikave të saj të përparuara, ju mundeni analizoni sitin përmes koleksioneve të tjera të të dhënave të nivelit të lartë. Kjo do të thotë që ju të shihni për të parë ngjarje dhe segmente direkt nga pulti.

Tani le të shohim se si të instalojmë shtojcën dhe të bëjmë lidhjen me shërbimin:

 1. Shko tek Plugins -> Shto të Re
 2. Kërkoni për “Panelin e Google Analytics për WP”
 3. Instaloni dhe aktivizoni plugin
 4. Në anën e majtë, gjeni artikullin e menusë të Google Analytics dhe hapni Cilësimet e Përgjithshme
 5. Klikoni në butonin “Autorizoni shtojcën”
 6. Klikoni në lidhjen “Merrni Kodin e Qasjes”
 7. Në një dritare të re, zgjidhni llogarinë tuaj Google Analytics dhe lejoni hyrjen në shtojcë
 8. Kopjoni kodin e gjeneruar
 9. Kthehuni përsëri në shtojcë dhe ngjisni kodin e hyrjes

Nëse llogaria e Google Analytics është vendosur si duhet, duhet të shihni listën e raporteve në dispozicion nga ajo llogari (nëse keni një llogari të re, do të keni vetëm një artikull në listë). Pas kësaj, mund të filloni të përdorni plugin, të ndryshoni cilësimet dhe të monitoroni ndryshimet në statistikë.

Paneli i Google Analytics në GADWP

Për të parë raportin e parë vizual, thjesht lundroni në Panelin e WordPress tuaj, ku do të keni mundësi të shihni një grafik me statistikat e tridhjetë ditëve të fundit. Përshtypëse, nuk është ashtu?

NK Google Analytics

MIMI: Falas

Një prej shtojcave të tilla është Fal Google Analytics falas. Meqenëse ne kemi krijuar tashmë një video udhëzuese hap pas hapi, ju lutemi hidhini një vështrim më lart dhe mësoni se si ta instaloni shtojcën dhe ta lidhni atë në llogarinë tuaj personale Google Analytics.

Shtojcat e tjera

Në këtë artikull, ne kemi përmendur vetëm dy plugins WordPress. Vetëm për t’ju dhënë më shumë mundësi, ju gjithashtu mund të hidhni një vështrim në zgjidhje të tjera të njohura si:

2. Shtoni manualisht kodin

Nëse gjithçka që dëshironi është të lidhni shërbimin në faqen tuaj, mënyra manuale do të jetë më se e mjaftueshme. Edhe pse nuk do të duhet të instaloni shtojca shtesë, gjithashtu nuk do të jeni në gjendje të gjurmoni statistikat direkt nga faqja. Në vend të kësaj, gjithmonë do të duhet të lundroni në faqet e Google Analytics për të filluar analizën.

Ne ju sugjerojmë të përdorni këtë metodë vetëm nëse e dini se si të trajtoni modelet e kodit dhe WordPress. Meqenëse do të duhet të azhurnoni skedarët, po rrezikoni të bëni gabime dhe të frenoni faqen tuaj. Gjithashtu, nëse nuk jeni duke punuar me një temë për fëmijë, mund të humbni kodin menjëherë pasi të azhurnoni temën tuaj aktive të WordPress.

Metoda # 1

Kodi Google Analytics duhet të vendoset në skedarin header.php i cili ngarkohet në çdo faqe të faqes tuaj. Kështu që ka kuptim të redaktoni skedarin dhe ngjisni kodin në vendin e duhur:

 1. Shkoni në Google Analytics
 2. Klikoni mbi Administratori -> Informacioni i Ndjekjes -> Kodi i Ndjekjes
 3. Kopjoni të gjithë kodin duke filluar dhe mbaruar me të etiketë
 4. Shko tek Pamja -> Redaktor
 5. Gjeni skedarin header.php dhe modifikoni atë
 6. Vendosni kodin e gjurmimit menjëherë pas etiketë
 7. Ruaj ndryshimet

Kodi i ndjekjes së Google Analytics

Metoda # 2

Metoda tjetër ju lejon të shtoni të njëjtin kod në kokën e faqes suaj të internetit përmes skedarit Funksionet.php:

 1. Shko tek Pamja -> Redaktor
 2. Redaktoni skedarin e funksioneve.php
 3. Kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm:

add_action ('wp_head', 'fsg_googleanalytics');
funksioni fsg_googleanalytics ()?>

// Vendosni kodin tuaj të ndjekjes së Google Analytics këtu (ai që fillon dhe mbaron mee