Si të ridrejtoni përdoruesit në WordPress

Si të ridrejtoni përdoruesit në WordPress


Rirregullimet janë një pjesë standarde e faqeve të internetit, shtojcave dhe temave. Disa po ndodhin para syve, dhe ju mund të mos jeni të vetëdijshëm se çfarë po ndodh në shpinë.

Megjithëse ridrejtimet zakonisht lihen për zhvilluesit, ne do t’ju tregojmë disa këshilla që do t’ju lejojnë:

 • Përcaktoni përdoruesit pas hyrjes së suksesshme
 • Përcaktoni përdoruesit pas hyrjes me shtojcën e Regjistrimit të Identifikimit të Peter
 • Përcaktoni përdoruesit pas Logout
 • Përcaktoni përdoruesit pas lënies së një komenti
 • Përcaktoni përdoruesit pas kontrollit nëse u gjet vetëm një rezultat
 • Përcaktoni përdoruesit Kur gjendet vetëm një postim në një kategori
 • Drejtojini përdoruesit në një faqe të rastit në WordPress

Si të ridrejtoni rolet specifike të përdoruesit pas hyrjes së suksesshme

Në këtë pjesë të artikullit, ne do t’ju tregojmë një kod të cilin lehtë mund ta modifikoni dhe kontrolloni ku një përdorues i caktuar zbret pas hyrjes së suksesshme në uebfaqen tuaj të mundësuar me WordPress.

Si parazgjedhje, WordPress do të çojë çdo përdorues në pult, dhe kjo mund të jetë një problem për disa prej jush. Ndoshta ju doni të mbani administratorët dhe autorët tuaj në sfond, ndërsa dëshironi drejtoni përdoruesit tuaj të tjerë direkt në faqen tuaj ose ndoshta në një faqe tjetër të përparimit që keni krijuar posaçërisht për ta.

Për të ridrejtuar përdoruesit bazuar në rolet e tyre, ndiqni hapat e ardhshëm:

 1. Hap skedarin e funksioneve.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm:
 3. funksiononi my_login_redirect (url $, kërkesë $, $ përdorues) {
  nëse ($ user && is_object ($ user) && is_a ($ user, 'WP_User')) {
  nëse ($ user-> has_cap ('administratori') ose $ user-> has_cap ('autori')) {
  $ url = admin_url ();
  } tjeter
  $ url = home_url ('/ custom-page /');
  }
  }
  kthehu url $;
  }
  add_filter ('login_redirect', 'my_login_redirect', 10, 3);
 4. Ruaj ndryshimet

Kodi i treguar më lart do t’i lërë administratorët aty ku duhet të jenë – panelin e administratorit, ndërsa të gjithë përdoruesit e tjerë do të merren në një faqe me porosi.

Ju lehtë mund të ndryshoni URL-të duke ndryshuar variablin e url $ në 4th dhe 6th linjë dhe për këtë arsye drejtojini përdoruesit tuaj në çdo postim / faqe që keni krijuar për ta.

Nëse dëshironi të kontrolloni rolet e përdoruesit, mund ta bëni atë lehtësisht në rreshtin e tretë të kodit. Në shembullin e mësipërm, ne kemi lënë administratorë dhe autorë në panelin e administratorit. Nëse doni vetëm administratorë atje, thjesht hiqni autorët nga fotografia:

nëse ($ user-> has_cap ('administratori')) {

Në vend që të hiqni autorët, mund të shtoni edhe role të tjera; varet nga ju të vendosni se kush do të përfundojë në cilën faqe.

Kjo eshte. Me këtë kod, nuk keni nevojë për ndonjë plugin për të kontrolluar ridrejtimet, pasi një përdorues të regjistrohet. Nëse ende nuk jeni duke ndryshuar kodin, shihni se si të ridrejtoni përdoruesit pas hyrjes me një plugin.

Përcaktoni përdoruesit pas hyrjes me shtojcën e Redrejtimit të hyrjes së Peter

Ndërsa ju mund të ridrejtoni shpejt përdoruesit pas hyrjes duke vendosur një kod që ju treguam më herët, ky nuk është alternativa më e mirë për ata që nuk janë në kodim. Gjithashtu, nëse doni të merrni më shumë kontroll mbi ridrejtimet, do të duhet të dini se si të modifikoni kodin.

Në vend që të modifikoni kodin, ne do t’ju tregojmë një shtojcë e cila do të bëjë punën e ndyrë për ju. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të vendosni se cili përdorues shkon atje, klikoni në disa kuti kontrolli dhe ngjisni URL-të ndërsa plugin do të kujdeset për pjesën tjetër..

Referimi i hyrjes së Pjetrit

Edhe pse ka plugins të panumërta WordPress të dizajnuara për të bërë të njëjtën gjë, ne kemi zgjedhur Redrejtimin e Identifikimit të Peter për këtë pjesë të artikullit.

Kjo shtojcë do t’ju lejojë të zgjidhni përdoruesit bazuar në emrat e tyre, rolet e përdoruesit dhe madje edhe aftësitë e përdoruesit dhe thjesht ngjisni URL-në në të cilën ata përdorues do të ridrejtohen pasi të regjistroheni. ’shtë e mundur që madje të zgjidhni një faqe tjetër nëse dëshironi të ridrejtoni atë përdorues ose grup përdoruesish pasi të regjistroheni. Për më tepër, ju mund të zgjidhni një URL të veçantë e cila do të përdoret si një faqe destinacioni për çdo përdorues pas regjistrimit të tyre.

Nëse kjo nuk është e mjaftueshme për ju, dhe ju doni të përmirësoni më tej ridrejtimet tuaja, Udhëzimi i hyrjes së Peter ju bëri të mbuluar. Nëse keni, për shembull, një faqe të veçantë për secilin përdorues, mund të gjeneroni URL-në direkt nga plugin. Në atë rast, një kode e thjeshtë e përshkruar në shtojcë do të jetë e mjaftueshme emrin e përdoruesit të hyrjes dhe kështu çon atë përdorues të veçantë në faqen e tij / saj specifike.

Në fund, ekzistojnë disa mundësi shtesë për plugin të cilat mund t’ju ndihmojnë të kontrolloni më tej sjelljen e plugin-it. Ju mund ta vendosni shtojcën të përdorë vetëm një lloj URL-je dhe, për shembull, të lejojë që vetëm linqe të brendshme të përdoren, kontrolloni ridrejtimet e POST-it dhe GET-it, përdorni një skedar të ridrejtimit të jashtëm nëse është e nevojshme dhe zgjidhni kush mund ta kontrollojë këtë shtojcë duke zgjedhur nivelet e lejes.

Nëse keni nevojë për të menaxhuar login, logout dhe ridrejtimet e regjistrimit, Redrejtimi i hyrjes së Peter do t’ju ​​marrë praktikisht gjithçka që ju nevojitet. Oh, po, kemi përmendur që shtojca është falas? Mund ta merrni nga depoja e pluginave të WordPress dhe të instaloni brenda sekondave, pas së cilës gjithçka që duhet të bëni është të lundroni në Cilësimet -> Redirects Hyrja / Logout.

Si të ridrejtoni një përdorues të WordPress pas logout

Si parazgjedhje, kur një përdorues të dalë nga një faqe në internet WordPress, ai ose ajo do të kthehen në faqen e hyrjes. Do të tregohet një mesazh që njofton një përdorues në lidhje me daljen e suksesshme dhe pjesa tjetër e lundrimit u lihet përdoruesve.

Por çfarë të doni nëse përdoruesit tuaj do të jenë ridrejtuar automatikisht në faqen tuaj, faqet e diskutimit që dëshironi që ata të shohin ose ndonjë faqe tjetër me interes? Ndoshta ju dëshironi të krijoni një faqe tjetër logjike e cila do të përmbajë pajisje shtesë ose t’i udhëheqë përdoruesit tuaj diku tjetër? Nëse po, do t’ju duhet ky kod i vogël për të bërë gjithçka.

Në rreshtat e rradhës, ne do t’ju tregojmë se si ta drejtoni lehtë një përdorues në çdo URL që dëshironi. Nëse nuk doni të përdorni kodin për ridrejtime, ne jemi gati t’ju tregojmë një shtojcë të thjeshtë e cila do të bëjë gjithçka për ju. Por para kësaj, le ta ridrejtojmë një përdorues në faqen kryesore:

 1. Hap skedarin e funksioneve.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm:
 3. add_action ( 'wp_logout' auto_redirect_after_logout ');
  funksioni auto_redirect_after_logout ()
  wp_redirect (home_url ());
  dalje ();
  }
 4. Ruaj ndryshimet
 5. Identifikohu dhe shijo faqen tënde të bukur

Shtë e thjeshtë si kjo. Siç mund ta merrni me mend nga kodi, mund të ridrejtoni një përdorues në ndonjë URL tjetër duke ndryshuar rreshtin e tretë. Pra, nëse doni të udhëheqni përdoruesit tuaj në një faqe tjetër të faqes tuaj ose në ndonjë faqe të jashtme, kodi juaj duhet të duket diçka si kjo:

add_action ( 'wp_logout' auto_redirect_after_logout ');
funksioni auto_redirect_after_logout ()
wp_redirect ('http://www.firstsiteguide.com');
dalje ();
}

Nëse doni të bëni më shumë me funksionin wp_redirect, mund të mësoni më shumë rreth tij Faqet e Codex WordPress.

Referimi i hyrjes dhe logout

MIMI: Falas

Redirects të hyrjes dhe logout
Kjo shtojcë falas është relativisht e thjeshtë dhe do ta bëjë punën e saj të përsosur. Në vend që të merreni me kodin, Login dhe Logout Redirect do të krijojnë një segment shtesë në faqen e cilësimeve. Pasi ta instaloni dhe aktivizoni, duhet ta bëni lundroni tek Cilësimet -> Të përgjithshme dhe lëvizni deri në fund të faqes. Këtu do të gjeni kutitë e veçanta të hyrjes për ridrejtimet e hyrjes dhe logout. Vendosni URL-të e dëshiruara, kurseni ndryshime dhe keni mbaruar!

Nëse keni nevojë për më shumë mundësi ridrejtimi për faqen tuaj të internetit në WordPress, ju sugjerojmë që ju kontrolloni plugin 5sec Redirect të cilat mund t’ju ndihmojnë të ridrejtoni çdo postim, faqe, kategori, etiketë ose URL të personalizuar. Kjo do t’ju lejojë të mashtroni URL-të tuaj që mund të jetë një gjë e shkëlqyeshme për fshehjen e lidhjeve të bashkëpunimit ose ndonjë URL nga vizitorët tuaj. Shtojca gjithashtu ju tregon statistika për secilën lidhje të ridrejtuar në mënyrë që të dini se çfarë po ndodh në faqe.

Përcaktoni përdoruesit pasi të keni lënë një koment

Kur filloni të botoni artikuj, do të dëshironi që njerëzit t’i komentojnë ato, natyrisht. Në këtë pjesë të udhëzuesit, ne do të tregojmë se si të ridrejtoni një përdorues pasi të paraqisni një koment.

Ky funksion mund të jetë i dobishëm për ju në situata specifike. Për shembull, ju mund të dëshironi të krijoni një faqe “faleminderit” për një dhuratë që po organizoni. Kështu që, kur vizitorët marrin pjesë në një dhuratë duke lënë një koment, ju lehtë mund t’i ridrejtoni ato në faqen “faleminderit” ku mund të ofroni informacione shtesë rreth çmimeve.

Ekzistojnë vërtet shumë arsye të ndryshme që mund të keni për ridrejtimin e një përdoruesi pas lënies së një komenti, kështu që pa ado të mëtejshme, këtu janë ato që duhet të bëni në mënyrë që të automatizoni procesin.

Përcaktoni përdoruesin pasi të paraqisni një koment:

 1. Hap skedarin e funksioneve.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni këtë kod në skedar:
 3. funksion redirect_after_comment ()
  wp_redirect ( '/ thank-you /');
  dalje ();
  }
  add_filter ('comment_post_redirect', 'redirect_after_comment');
 4. Ndryshoni emrin e faqes në 2nd linjë
 5. Ruaj ndryshimet

Kjo eshte. Tani mund të vazhdoni dhe të provoni funksionin. Hapni ndonjë nga postimet tuaja dhe lini një koment. Nëse keni bërë gjithçka në mënyrë korrekte, duhet të përfundoni në faqen http: /www.yoursite.com/thank-you ose atë të specifikuar në rreshtin e dytë të kodit tuaj.

Faleminderit faqe

Mos harroni të falënderoni njerëzit për komentet, por gjithashtu mos harroni se dëshironi që vizitorët tuaj të qëndrojnë në faqe dhe të vazhdojnë të shfletojnë. Një ide e mirë mund të jetë të shtoni një listë të postimeve tuaja të fundit ose më të njohura, ose ndoshta edhe më mirë të rendisni të gjitha postimet e lidhura që mund të jenë me interes për një komentues. Nëse keni një listë poste, ky është një vend i mirë për të ofruar një pajtim në të.

Ndërsa ky funksion ofron një mënyrë të lehtë dhe të shpejtë për të ridrejtuar përdoruesit pasi të lënë një koment, ju mund të jeni të interesuar për një plugin të cilat do t’ju japin me disa veçori shtesë.

Përcaktoni përdoruesit pas kontrollit nëse u gjet vetëm një rezultat

Funksionaliteti i kërkimit është i domosdoshëm nëse merresh me një numër më të madh artikujsh. Nëse po shkruani çdo ditë, imagjinoni numrin e artikujve të shpërndarë në kategori të ndryshme. Nëse publikoni vetëm tre artikuj të shkurtër në ditë, do të ketë mbi një mijë tituj të ndryshëm në bazën e të dhënave tuaja pas vitit të parë. Tani imagjinoni veten të vini në faqe për herë të parë ndërsa kërkoni diçka specifike – do të dëshironi ta kërkoni.

Si parazgjedhje, WordPress do të kërkojë nëpër tituj postash, etiketa dhe natyrisht përmbajtje. Pra, nëse kërkoni për ndonjë fjalë ose një frazë specifike, me siguri do të gjeni dhjetëra postime dhe faqe që përmbajnë pyetjen. Po sikur të kishte vetëm një rezultat i kërkimit?

Nëse dikush po kërkonte një frazë shumë specifike ose një fjali të tërë, shanset janë se do të ketë vetëm disa ose mbase vetëm një rezultat. unëf është gjetur vetëm një rezultat, ridrejtimi i një përdoruesi në faqen e rezultateve të kërkimit është mjaft i panevojshëm. Përkundrazi, pse nuk do ta merrnit atë përdorues direkt në postin / faqen e gjetur në rezultat?

Le të shohim se si ta bëjmë atë:

 1. Funksionet e hapura.php
 2. Kopjojeni këtë kod dhe ngjisni në fund të skedarit:
 3. add_action ('shabllon_redirect', 'redirect_search_result);
  funksion redirect_search_result ()
  nëse (is_search ()) {
  $ wp_query globale;
  nëse ($ wp_query-> post_count == 1 && $ wp_query-> max_num_pages == 1)
  wp_redirect (get_permalink ($ wp_query-> postime ['0'] -> ID));
  të dalë;
  }
  }
  }
 4. Ruaj ndryshimet

Ju keni përgatitur WordPress tuaj për funksionalitetin e ri. Pasi të keni ruajtur ndryshimet, sa herë që një përdorues kërkon diçka që do të kthejë vetëm një rezultat, ai përdorues do të ridrejtohet direkt në post / faqe.

Edhe nëse duket sikur nuk ka asgjë më shumë, ne jemi të sigurt që vizitorët tuaj do t’ju pëlqejnë, pasi u kurseni atyre një klik të një butoni. Ruajtja e një klik këtu dhe një klik atje do të rezultojë në një përvojë më të mirë të përdoruesit dhe kjo është ndoshta diçka që dëshironi në faqen tuaj të internetit, nuk është?

Përcaktoni përdoruesit kur gjendet vetëm një postim në një kategori

Në vend që të hapni një faqe kategori ose etiketash që përmban vetëm një rezultat, ju mund ta ridrejtoni atë përdorues direkt në post / faqe. Si me shumicën e copave të kodit, do të jetë e mjaftueshme vetëm për të kopjuar dhe ngjitur kodin:

Ridrejtoni një përdorues nëse kishte vetëm një postim në një kategori ose një etiketë:

 1. Hap skedarin e funksioneve.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm:
 3. funksion redirect_to_post ()
  $ wp_query globale;
  nëse (is_archive () && $ wp_query-> post_count == 1)
  the_post ();
  $ post_url = get_permalink ();
  wp_redirect ($ post_url);
  }
  } add_action ('shabllon_redirect', 'redirect_to_post');
  
 4. Ruaj ndryshimet

Pasi të keni përfunduar me kodin dhe të keni ruajtur ndryshimet, mund të provoni veçorinë duke hapur një faqe kategori ose etiketash që përmban vetëm një postim / faqe në të. Në vend që të hapni një faqe ku shfaqet vetëm ajo postë / faqe, do të ridrejtoheni direkt në postim. Mrekullueshëm, nuk është ashtu?

Meqenëse disa përdorues mund të hutohen nga kjo, do të ishte një ide e bukur të përfshini një mesazh me porosi i cili do t’u tregojë përdoruesve se ka gjetur vetëm një rezultat dhe se ridrejtimi ka ndodhur. Nëse dëshironi ta bëni atë, mund të lini mesazhin në krye të postës / faqes së cilës një përdorues u ridrejtua duke futur një deklaratë të thjeshtë “jehonë”. Në atë rast, kodi juaj do të duket kështu:

funksion redirect_to_post ()
$ wp_query globale;
nëse (is_archive () && $ wp_query-> post_count == 1)
the_post ();
$ post_url = get_permalink ();
wp_redirect ($ post_url);
}
jehona "Meqenëse u gjet vetëm një rezultat, ju jeni ridrejtuar në këtë post / faqe!";
}
add_action ('shabllon_redirect', 'redirect_to_post');

Tani që edhe një mesazh është implementuar, ju jeni bërë dhe nuk do të duhet të kujdeseni për ato kategori dhe etiketa që përmbajnë vetëm një postim / faqe. Por mos lejoni që kjo veçori të jetë një justifikim për të mos shkruar artikuj të rinj në kategori.

Drejtojini përdoruesit në një faqe të rastit në WordPress

Kjo mund të mos jetë një tipar standard i çdo faqe në internet WordPress, por i sigurt mund të jetë një mjet argëtues për të pasur diku në faqen tuaj. Nëse shkruani shumë ose ndoshta keni galeri të shumta, mund të përfundoni të keni mijëra faqe të cilat një përdorues mesatar nuk do t’i marrë. Prandaj, pse nuk do t’i bëni gjërat pak më interesante me përcjelljen e një përdoruesi në një post të rastësishëm?

OK, ju nuk do ta ridrejtoni një përdorues në një post të rastësishëm pa dijeninë e tyre ose do ta bëni atë në faqen fillestare, natyrisht. Por ju mund të krijoni një buton ose lidhje të thjeshtë, e cila një përdorues mund të klikojë, pas së cilës ai do të dërgohet në një faqe tjetër të faqes tuaj. Ndoshta është një galeri. Ndoshta një editorial i lezetshëm që kishit shkruar vite më parë. Kush e di. Mund të jetë argëtuese.

Le të fillojmë:

 1. Së pari ju duhet të përgatisni lidhjen tuaj të ridrejtimit. Hapni skedarin tuaj të funksioneve.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm:
 3. add_action ( 'init' random_add_rewrite ');
  funksion i rastit_add_rewrite ()
  wp $ globale;
  $ Wp-> add_query_var ( 'random');
  add_rewrite_rule ('rastësi /? $', 'index.php? e rastësishme = 1', 'e lartë');
  }
  
  add_action ( 'template_redirect' random_template ');
  
  funksion i rastësishëm (model) ()
  nëse (get_query_var ('e rastësishme') == 1)
  $ postime = get_posts ('post_type = post & rendby = rand & postposts = 1');
  foreach ($ postime si $ postim) {
  $ link = get_permalink ($ post);
  }
  wp_redirect ($ lidhje, 307);
  të dalë;
  }
  }
 4. Ruaj ndryshimet
 5. Shkoni te www.yourdomain.com/?random=1

Pas kësaj, ju jeni gati të krijoni lidhjen / butonin tuaj. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të lidhni http://www.yourdomain.com/?random=1 dhe sa herë që një përdorues hap faqen, ai do të ridrejtohet në një faqe të rastit. Shijoni tiparin tuaj të ri.

Duke ju ridrejtuar në përfundim

Herët a vonë, do të doni të ridrejtoni përdoruesit specifikë në situata specifike. Nëse ka një arsye të mirë për këtë dhe po përpiqeni t’i bëni vizitorët tuaj të blejnë diçka ose thjesht keni dashur ta bëni procesin e hyrjes më të rehatshëm, ky mësim do t’ju ndihmojë të menaxhoni ridrejtimet.

Nëse jeni mjaft të kënaqur me kodimin, do të jeni në gjendje të përmirësoni këtë dhe të ridrejtoni përdoruesit edhe në situata të ndryshme. Nëse jo, shpresojmë që këto shembuj të ishin vetëm sa të mbulonin nevojat tuaja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked