Si të përmirësoni imazhet në WordPress

Si të përmirësoni imazhet në WordPress


Ka kaluar shumë kohë që imazhet ishin diçka shumë e madhe për tu ngarkuar në internet. Sot, faqet e internetit nuk mund të ekzistojnë pa to. Edhe pse shpejtësitë e Internetit janë rritur ndjeshëm me kalimin e viteve, është e rëndësishme që të kujdeseni për fotografitë në blogun tuaj.

Vetëm për shkak se është e lehtë të ngarkoni imazhe në faqen tuaj, kjo nuk do të thotë që ju duhet ta bëni atë pa ndonjë përgatitje. Imazhet e paqena mund të dëmtojnë faqen tuaj në shumë mënyra; nga ndikimi në mënyrën se si vizitorët mendojnë për ju në shpejtësinë e faqes tuaj të internetit dhe renditjen e SEO. Nëse ende nuk e keni menduar këtë, ne jemi këtu për t’ju treguar disa mënyra për të përmirësuar imazhet në WordPress.

Në këtë udhëzues, ne jemi gati t’ju tregojmë:

 • Si të zgjedhni imazhet për WordPress për të shpejtuar faqen tuaj dhe të përmirësoni SEO
 • Ndryshoni mënyrën se si WordPress kompreson imazhet JPEG
 • Shtojcat më të njohura të optimizmit të imazhit për WordPress
 • Shtoni ngarkim dembel për videot dhe imazhet tuaja
 • Shfaqni para dhe pas pamjeve në një mënyrë tërheqëse
 • Si të krijoni imazhe interaktive – vizatoni, shtoni përshkrime dhe lidhje
 • Si të rigjeneroni madhësi shtesë të imazhit
 • Hiq atributet e imazhit me gjerësi dhe lartësi me jQuery
 • Si të krijoni madhësi të figurave me porosi në Media Uploader
 • Krijoni pamjen automatike të çdo faqe në internet dhe publikojeni si imazh në postimin tuaj

Contents

Si të zgjedhni imazhet për WordPress në mënyrë që të shpejtoni faqen tuaj dhe të përmirësoni SEO

Pse duhet të zgjedhni imazhe për WordPress? Nëse bëni një përpjekje, mund të prisni si më poshtë:

 • Vend i shpejtë
 • SEO më ​​e mirë
 • Rezervime më të vogla
 • Përdorim më pak i gjerësisë së bandës
 • Përdoruesit më të lumtur

Duhet të dini gjithashtu se ekzistojnë faza të ndryshme në të cilat mund të optimizoni imazhet. Ju mund të kujdeseni për fotografitë edhe para se t’i ngarkoni në një blog ose mund ta bëni atë pas ngarkimit.

Testoni shpejt imazhet në faqen tuaj

Para se të filloni të punoni në optimizim, mund të kontrolloni shpejt faqen tuaj për shpejtësinë dhe performancën. Duke përdorur ndonjë nga mjetet nga lista, do të mësoni shpejt se në çfarë forme janë imazhet në faqen tuaj.

Ne na pëlqen të përdorim GTmetrix të cilat madje do t’ju tregojnë imazhet e sakta që po bëjnë që faqja juaj të ngarkohet më ngadalë.

Optimizoni imazhet për WordPress para se të ngarkoni

Ndërsa bëni blog-un, shumica e njerëzve nuk ndërmarrin të gjitha hapat e nevojshëm për të optimizuar imazhet e tyre. Zakonisht, njerëzit thjesht bëjnë një foto nga kamera ose smartphone i tyre, shkarkojnë një nga Interneti ose krijojnë një duke përdorur softuer kompjuterik.

Ata nuk mendojnë për formatet, dimensionet e figurave dhe as emrat e skedarëve. Nëse fotografia duket e mirë, ata thjesht supozojnë se është e gatshme për internet. Nëse nuk kontrolloni imazhet tuaja, po ndërtoni drejt një katastrofe.

Madhësia e imazheve

Madhësia e imazheve

Mos i ngarkoni imazhet në uebfaqen tuaj të WordPress përpara se të kontrolloni gjerësinë dhe lartësinë e secilës fotografi. Nëse shfaqni imazhe në një maksimum prej 700px, për shembull, nuk ka vërtet nevojë për të ngarkuar një pamje më të gjerë. Nëse e bëni këtë, do të keni një skedar më të madh i cili do ta bëjë faqen tuaj më të ngadaltë, ndërsa prodhimi do të jetë i njëjtë. WordPress do të krijojë madhësi shtesë, por nuk është justifikim për të mos përgatitur imazhe para se të ngarkoni.

Ndryshimi i imazheve është i shpejtë dhe i lehtë. Ka shumë mjete falas si Microsoft Paint që do t’ju ndihmojnë për këtë. Ju mund të gjeni edhe mjete falas në internet për ndryshimin e imazheve si Madhësia e thjeshtë.

Dimensionet e figurës do të ndryshojnë nga tema në temë. Nëse nuk jeni të sigurt se cilën duhet të përdorni, hidhni një vështrim më të hollësishëm në temën tuaj të WordPress dhe inspektoni fotografi, kërkoni dokumente ose kërkoni ndihmë.

Ndryshoni cilësinë

Pas ndryshimit të dimensioneve, duhet të merrni parasysh ndryshimin e cilësisë së pamjeve. Në varësi të softverit, ekzistojnë mënyra të ndryshme për të modifikuar cilësinë e fotografive. Për shembull, gjithmonë Photoshopi popullor ju lejon të ruani imazhe për në internet. Ky opsion do t’ju lejojë të ruani imazhe me një cilësi më të ulët, por ato do të optimizohen për sitin tuaj.

Gjithashtu, nëse vendosni të ruani një fotografi si JPEG, Photoshop do t’ju kërkojë të zgjidhni nivelin e cilësisë. Në këtë rast, ulja e cilësisë nga 12 në vetëm 8 do të zvogëlojë në mënyrë dramatike madhësinë e një imazhi, ndërsa ndryshimi në cilësi nuk do të jetë aq i madh.

Nëse ende nuk përdorni ndonjë softuer për të ndryshuar cilësinë e fotove tuaja, mund të provoni falas online PNG i vogël mjet. Thjesht ngarkoni një foto dhe shikoni se çfarë ndryshimi mund të bëjë.

Zgjidhni format e duhura

Edhe pas ndryshimeve në madhësi dhe cilësi, duhet të merrni parasysh ndryshimin e formatit. Për fillestarët, thjesht duke zgjedhur formatin e duhur, mund të hiqni disa kilobajt nga një imazh, nëse jo më shumë.

Format e figurave

Rregulli i përgjithshëm është shumë i thjeshtë. Nëse keni një fotografi, bëjeni JPEG. Nëse keni një logo, imazh vektori ose një grafik të gjeneruar në kompjuter shumë të thjeshtë, shkoni me PNG. Nëse keni një imazh vërtet të vogël pa gradient ose dëshironi të tregoni një animacion të thjeshtë si ai i treguar më lart, mund të përdorni GIF. Në përgjithësi, imazhet PNG do të jenë mjaft më të mëdha se ato JPEG, dhe ju mund të përfitoni nga ndryshimi i formatit.

Në shumë raste, riformatimi i imazheve nuk do të bëjë dallime të konsiderueshme në cilësi, ndërsa mund të prisni ndryshimin në madhësi. Herën tjetër para se të ngarkoni një fotografi PNG, jepni një fotografi dhe provoni ta kurseni atë si JPEG për të parë ndryshimin. Për shpjegime më të hollësishme, ju lutemi shikoni ndryshimi midis PNG, JPEG, GIF dhe SVG.

Kujdesuni për skedarët

Ndërsa emri i filenit mund të duket i parëndësishëm, është në të vërtetë diçka për të cilën duhet të keni shumë dijeni. Emri i skedarit tuaj të imazhit mban një informacion të vlefshëm për SEO. Nëse dëshironi që të tjerët të jenë në gjendje të gjejnë imazhin tuaj në Google dhe motorët e tjerë të kërkimit, duhet t’i jepni një emër të duhur.

Ne ju sugjerojmë që të emërtoni imazhe pa përdorur hapësira. Mos harroni të përfshini fjalë kyçe nëse doni që faqja dhe imazhi të renditen. Për shembull, nëse jeni duke ngarkuar një fotografi të Ferrari California, emri i skedarit duhet të jetë “ferrari-california.jpg”. Nëse përdorni një shtojcë SEO për WordPress, tashmë e dini që ajo kontrollon etiketat tuaja alt për fjalë kyçe. Po, është vërtet e rëndësishme të kesh emrin e duhur të figurës.

Optimizoni imazhet për WordPress pas ngarkimit

Pasi të përgatitni imazhe në kompjuterin tuaj, mund të vazhdoni me ngarkimin. Shpresojmë, imazhet tuaja janë vetëm madhësia dhe cilësia e duhur. Ju keni siguruar që formati dhe emri i filenit janë të sakta. Pas ngarkimit, WordPress do t’ju kërkojë informacion shtesë. Mos e kalo informacionin e meta; plotësoni detajet në lidhje me imazhet tuaja në mënyrë që të mund t’i organizoni ato lehtësisht dhe të përgatiteni për SEO.

Titulli, përshkrimi, teksti alt dhe titulli

Ndërsa kujdeseni për tekniket, nuk duhet të harroni për SEO. Gjithmonë shtoni titullin dhe përshkrimin në median tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë me menaxhimin e mediave WordPress, dhe gjithashtu do të punojë drejt SEO më ​​të mirë. Gjithashtu, mos harroni etiketën alt që do të shfaqet për vizitorët që nuk mund ta shohin siç duhet imazhin tuaj. Jo vetëm kjo do të jetë e dobishme për përdoruesit tuaj, por gjithashtu do t’ju ndihmojë me SEO. Faqja juaj do të renditet më mirë, dhe përdoruesit do të jenë në gjendje të gjejnë më lehtë imazhet tuaja të reja.

Edhe pse nuk do të keni nevojë për titra gjatë gjithë kohës, sigurohuni që të shtoni ato për imazhe që kanë nevojë për shpjegime shtesë (për shembull, pamje të ekranit).

Redaktoni imazhet me WordPress

Nëse e kuptoni që një foto ka ende nevojë për redaktim të mëtejshëm, duhet të dini që WordPress ju lejon ta bëni këtë edhe pasi të keni ngarkuar skedarin. Ndryshoni fotot e rrotullimit, të korrjes dhe shkallës keni ngarkuar tashmë. Ju madje mund të modifikoni vetëm një tablo apo të gjitha madhësitë e tjera. Redaktori amtare i WordPress është shumë i thjeshtë, por mund të kurseni kohë pas kohe.

Rigjeneroni të gjitha tablot

Shumica e teknikave të mëparshme do t’ju ndihmojnë me skedarë të rinj imazhesh që ende do të ngarkoni. Por, sikur të keni qindra nëse jo mijëra skedarë të ngarkuar tashmë në faqen tuaj të WordPress? Mos u shqetëso; ju prapë mund të optimizoni ato imazhe dhe të ndryshoni madhësitë e tyre.

Për një rregullim të shpejtë, ju mund të interesoheni për një shtesë falas të Rigjenerimit të Thumbnails që përdoret nga më shumë se një milion përdorues. Nëse doni më shumë kontroll mbi imazhet, duhet të shikoni disa nga shtojcat më të mira të WordPress për optimizimin e imazhit, të cilat do t’ju tregojmë në rreshtat e mëposhtëm të këtij artikulli.

Si të rigjeneroni madhësi shtesë të imazhit

Përdorni shtojcat WordPress

Sigurisht, ka dhjetëra plugins të WordPress që mund t’ju ndihmojnë të zgjedhni imazhet në faqen tuaj. Shkoni poshtë për të parë shtojcat më të mira të WordPress për optimizimin e imazheve.

Imazhe me ngarkesë dembel kur është e nevojshme

Ndonjëherë, cilësia e fotove do të jetë shumë më e rëndësishme se madhësia e tyre. Kjo është kryesisht e vërtetë për fotografët që duan që fotografitë e tyre të jenë të nivelit më të lartë. Ata nuk mund të rrezikojnë të zvogëlojnë madhësinë dhe cilësinë e skedarëve. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju duhet të harroni për optimizimin. Për të optimizuar imazhet për WordPress në këtë rast, duhet të merrni parasysh ngarkimin dembel.

Ngarkesa dembel është një teknikë që ngarkon imazhe vetëm kur përdoruesit u duhen atyre (lëvizni tek ata). Për shembull, nëse ngarkoni njëzet fotografi me cilësi të lartë në një artikull, ato do të ngadalësonin jashtëzakonisht shumë faqen tuaj. Por nëse ngarkoni dembel imazhet, artikulli do të jetë i rrufetë shpejt dhe fotografitë do të ngarkoheshin vetëm kur të ishte e nevojshme – në momentin kur një përdorues i merr ato.

Keni imazhe të përgjegjshme

Edhe pse shumica e temave të WordPress janë të përgjegjshme, kjo nuk do të thotë se imazhet tuaja janë gjithashtu të përgjegjshme. Meqenëse nuk dëshironi që një imazh i madh të ngarkohet në një ekran të vogël, do të duhet të regjistroni madhësi shtesë të imazhit për faqen tuaj. Nëse tema juaj nuk është duke përdorur imazhe të përgjegjshme, konsideroni të punësoni një profesionist për punën – nuk është aq e lehtë sa mund të tingëllojë.

Optimizoni imazhet për mediat sociale

Nëse doni të siguroheni që imazhet tuaja të duken të mira në mediat sociale, do të duhet të bëni një hap shtesë dhe të optimizoni etiketat meta dhe shënjimin e skemës..

Nëse jeni duke përdorur një plugin SEO si Yoast, mos harroni të kontrolloni cilësimet. Për shembull, Yoast do t’ju lejojë të vendosni disa gjëra që lidhen me mediat sociale. Pra, lundroni tek SEO -> Social dhe shkruani informacionin në Facebook, Twitter, Google+ dhe Pinterest.

Nëse dëshironi më shumë dhe dëshironi të optimizoni imazhet për faqet e internetit shtesë të mediave sociale, shikoni WPSSO – Etiketa të Sakta Meta + Markup Skema për Optimization Sharing Social & plugin SEO.

Ndryshoni mënyrën se si WordPress kompreson imazhet JPEG

Nëse jeni duke ngarkuar një bandë të imazheve JPEG në faqen tuaj të internetit në WordPress, mund të keni vërejtur se ato po humbasin cilësinë e tyre origjinale. Nëse keni pyetur veten nëse fajësohet WordPress, tani do të keni përgjigjen tuaj – po, është!

Pasi të ngarkoni një imazh në formatin JPEG, WordPress ndryshon automatikisht ngjeshjen dhe vendos që ju dëshironi që imazhi të humbasë në cilësi. Për të qenë më specifik, WP përdor kompresim 90% në JPGEs tuaj. Kjo është e shkëlqyeshme nëse imazhet tuaja janë vetëm atje për t’u përdorur si figura të postës ose për t’u shfaqur në një postim, por nëse jeni duke ngarkuar fotografitë tuaja, dëshironi që ato të jenë sa më mirë të jetë e mundur, apo jo?

Për fat të mirë, do t’ju duhet vetëm një linjë kodi për ta ndryshuar këtë.

Ndaloni shtypjen e imazheve JPEG:

Nëse nuk doni që fotografitë tuaja JPEG të kompresohen, thjesht kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm në skedarin tuaj të funksioneve.php:

add_filter ('jpeg_quality', funksioni ($ arg) {kthimi 100;});

Mos harroni të ruani ndryshimet dhe jeni gati të ngarkoni imazhe të reja.

Nga ana tjetër, imazhet mund të mos jenë aq të mëdha për ju. Kështu që ju mund të dëshironi që ata të jenë edhe më të ngjeshur dhe t’ju kursejnë kohë në ngarkimin e faqes tuaj. Nëse ndryshoni numrin e fundit në atë linjë kodi, do të ndryshoni cilësinë e pamjeve të ngarkuara rishtas.

Kompresoni imazhet JPEG edhe më shumë:

Sa më i ulët numri, aq më shumë imazhe do të kompresohen. Për shembull, për të kompresuar ato JPEG akoma më shumë, do t’ju duhet ky kod:

add_filter ('jpeg_quality', funksioni ($ arg) {kthimi 80;});

Mos harroni; niveli i ngjeshjes së paracaktuar është 90.

i rëndësishëm: Kjo do të ndikojë vetëm në imazhet që i ngarkoni pasi të keni ngjitur kodin në funksionet.php. Për të ndryshuar madhësinë dhe cilësinë e pamjeve që keni tashmë në bibliotekë, do t’ju duhet një plugin. Shikoni se si të rigjeneroni madhësi shtesë të imazhit.

Shtojcat më të njohura të optimizmit të imazhit për WordPress

Në fillim të këtij artikulli, ne folëm për mënyrën e zgjedhjes së imazheve për WordPress në mënyrë që të shpejtoni faqen tuaj dhe të përmirësoni SEO. Siç mund ta keni parë, ekzistojnë disa metoda të ndryshme që mund të përdorni. Shtë e rëndësishme të kujdeseni për imazhet edhe para se t’i ngarkoni ato në blogun tuaj. Por kur fotografitë tashmë janë në faqe, mund të bëhet e pamundur të ri-vlerësoni secilën imazh veç e veç dhe t’i ngarkoni përsëri.

Mos u shqetëso; askush nuk pret që ju ta bëni këtë në radhë të parë. Qëndroni me ne në minutat në vijim ndërsa do të ju tregojmë shtojcat më të njohura të optimizmit të imazhit për WordPress.

Për të optimizuar imazhet, thjesht do të duhet të zgjidhni shtojcën nga lista. Ju do të duhet ta konfiguroni atë dhe të zgjidhni gjërat që shtojca do të bëjë për ju. Pas kësaj, do të jeni në gjendje të relaksoheni dhe të delegoni punën në shtojcën e zgjedhjes suaj, ndërsa mund të filloni të organizoni skedarët tuaj të mediave.

Shtojcat e mëposhtme do t’ju ndihmojnë të kompresoni imazhet në çdo faqe të WordPress që keni. Ata do ta bëjnë ngarkesën e faqes më të shpejtë dhe në fund të fundit ju ndihmojnë të përmirësoni SEO.

WP Smush

MIMI: Falas

Me më shumë se 700,000 instalime aktive, WP Smush duhet të jetë një nga shtojcat më të mira për optimizimin e imazhit për WordPress. Ai shpejt mund të optimizojë imazhet duke përdorur teknika të ndryshme të kompresimit. Gjëja e shkëlqyeshme për kompresimin e imazheve me WP Smush është se pamjet nuk do të humbasin në cilësi. Nuk na beson? Testoni shtojcën.

Kur folëm për përgatitjen e fotove për WordPress, përmendëm se ndryshimi i madhësisë është një pjesë thelbësore e procesit të optimizmit. Me këtë shtojcë, nuk do të duhet të shqetësoheni për këtë pasi WP Smush ju lejon të vendosni dimensionet maksimale. Pasi ta bëni këtë, të gjitha imazhet më të mëdha do të shkallëzohen automatikisht para se t’i shtoni ato në bibliotekë.

Kjo shtojcë fantastike mund të funksionojë me skedarë JPEG, GIF dhe PNG. Ajo funksionon me të gjithë drejtoritë tuaja, kujdeset automatikisht për bashkëlidhjet dhe madje punon në multisite. Ju mund të operoni me dorë në secilën imazh ose të modifikoni pesëdhjetë prej tyre me shumicë. Nëse dëshironi rezultate edhe më të mira dhe më shumë mundësi, shikoni WP Smush PRO.

Optimizuesi i Imazhit EWWW

MIMI: Falas

Pas emrit qesharak, ekziston një nga shtojcat më të njohura të optimizmit të imazhit për WordPress. Ashtu si ai i përmendur më parë, EWWW Image Optimizer mund të kompresojë imazhet tuaja pa ndikuar në cilësinë e tyre. Kur mendoni se shtojca mund të shpejtojë faqen tuaj në sekonda, do të jeni tashmë në rrugën tuaj për ta shkarkuar atë. Pasi ta bëni këtë, do të arrini të optimizoni imazhet me shumicë, dhe galeritë si GRAND FlaGallery, NextCellent dhe NextGEN madje do të marrin faqet e tyre Bulk Optimize.

Të gjitha imazhet që përdorin klasën WP_Image_Editor në WordPress do të jenë i optimizuar automatikisht, ndërsa ju mund të punoni manualisht magjinë mbi të gjithë të tjerët. Ne na pëlqen që ju duhet të zgjidhni dosjet që dëshironi të zgjedhni. Për më shumë detaje rreth kësaj, dhe cilat shtojca përdorin klasën, ju lutemi hapni zyrtarin Faqja EWWW Optimizer Image në depo WordPress.

Kompresoni imazhet JPEG & PNG

MIMI: Falas

Imazhe të vogla të kompresimit

Nëse panda e lezetshme e vogël që mban logon e WordPress nuk ju bën të doni të mësoni më shumë rreth kësaj shtojce, ne nuk dimë se çfarë do të. Dhe nëse panda duket e njohur, kjo është për shkak se është e njëjta që ju ndihmon të kompresoni imazhet në faqen e internetit TinyPNG. Po, duket se kafsha është më e zhdërvjellët sesa menduam fillimisht. Por le të përqendrohemi në shtojcën.

Nëse shkoni me këtë shtojcë, Panda automatikisht do të optimizojë imazhet tuaja. Sa herë që ngarkoni një të re, shtojca do të marrë përsipër dhe do të bëjë punën e saj. Megjithatë, ju mund të optimizoni fotografitë individuale ose ta bëni atë me shumicë vetëm duke shkuar në bibliotekën e mediave.

Kompresoni imazhet JPEG & PNG madje mbështet PNG të animuar, funksionon në mënyrë perfekte në një multisite, është e përputhshme me WooComerce dhe nuk do të ketë probleme me WP Offload S3.

Gjëja e shkëlqyeshme për shtojcën është se ju lejon të vendosni atribute maksimale të gjerësisë dhe lartësisë për të gjitha imazhet. Nëse jeni shqetësuar për atë që do të bëjë metadata, mos u shqetësoni; panda do të mbajë të paprekura të gjitha informacionet.

Nuk ka kufij të madhësisë së skedarit, ju duhet të vendosni një widget të panelit, dhe madje funksionon me aplikacionin celular të WordPress. Sepse e gjithë kjo, Kompresoni imazhet JPEG & PNG ka më shumë se 100,000 instalime aktive dhe meriton një vend në listën e shtojcave më të mira për optimizimin e imazhit për WordPress.

Imsanity

MIMI: Falas

Imsanity

Megjithëse imazhi i kopertinës për këtë shtojcë mund t’ju ​​frikësojë, hidhni një sekondë dhe shikoni të gjitha tiparet e Imsanity. Oh, edhe emri i shtojcës tingëllon i çmendur, apo jo? Pasi të jeni në rregull me emrin e shtojcës, do të shihni që ajo ka shumë për të ofruar.

Qëndrueshmëria mund të shkallëzojë automatikisht imazhet, ju lejon të vendosni dimensione maksimale, dhe madje përmban edhe një mundësi për madhësinë e madhe. Kjo është e rëndësishme nëse tashmë keni qindra fotografi në blogun tuaj që kanë nevojë për optimizim.

Ky shtojcë falas është një opsion i shkëlqyeshëm nëse nuk dëshironi të luftoni shumë me cilësimet e shtojcës. E tëra që duhet është të instaloni dhe aktivizoni Imsanity, të vendosni disa opsione dhe mund të harroni për të; do të menaxhojë mënyrën e vet drejt optimizmit të imazhit.

Ne e donim opsionin që ju lejon të konvertoni imazhet BMP në JPG. Vetëm në rast se keni shumë skedarë BMP që i keni ngarkuar gabimisht disa kohë më parë, ky do të jetë një shpëtimtar.

Optimizues i imazhit të ShortPixel

MIMI: Falas

Optimizues i imazhit të ShortPixel

Me më shumë se 30,000 instalime aktive, ShortPixel Image është ende një nga shtojcat më të njohura të optimizmit të imazhit për WordPress. Shtojca është e mbushur me karakteristika, dhe do të jetë e domosdoshme për faqet që kanë shumë imazhe për të optimizuar.

ShortPixel Image Optimizer jo vetëm që do të optimizojë dokumentet JPG, PNG, GIF dhe PDF për ju, por gjithashtu do t’ju lejojë konvertoni çdo imazh JPEG, PNG ose GIF në WebP. Shtojca funksionon mirë me shtojcat e tjera të galerisë, dhe nuk ka rëndësi nëse faqja juaj përdor HTTP ose HTTPS. Kjo do t’ju lejojë të hiqni të dhënat EXIF ​​nga imazhet (diçka që fotografët do të duan të kenë).

Shtojca i njeh imazhet që tashmë janë optimizuar, kështu që do t’i kalojë ato kur të jetë e nevojshme. Ju duhet të lejoni ose mos lejoni optimizimin e automjeteve, dhe të bëni shumë, shumë më tepër me këtë shtojcë fantastike. Shikoni faqen zyrtare në depo për të parë të gjitha tiparet.

Optimus – Optimizues Imazhi i WordPress

MIMI: Falas

Optimus

Ashtu si shtojcën e përmendur më parë, Optimus do të zgjedh imazhet tuaja për WordPress, dhe do ta bëjë këtë pa ndikuar në cilësinë e fotove tuaja. Ju mund ta lejoni shtojcën të funksionojë gjërat automatikisht, ose mund të fikni opsionin dhe të optimizoni vetëm imazhet kur është e nevojshme.

Optimus funksionon në multisite, nuk është më i huaj për faqet e e-commerce të WordPress dhe është optimizuar plotësisht për WordPress Mobile Apps dhe Windows Live Writer. Do të shpejtojë faqen tuaj pa pasur nevojë të prekni një linjë kodesh. Shtojca ofron shumë më tepër, por do të duhet të zgjedhësh versionin premium. Për të parë më shumë, ju lutemi shkoni në faqen zyrtare në depon e shtojcave WordPress.

Shtoni një ngarkim dembel për videot dhe imazhet tuaja në WordPress

Pasi të filloni të shtoni shumë video dhe video materiale në faqen tuaj të internetit, është e qartë se do të fillojë të ngarkohet më ngadalë. Pavarësisht nga vijnë, videot dhe imazhet e mëdha do të veprojnë si një peshë e rëndë në faqen tuaj dhe do t’i bëjnë vizitorët tuaj të presin shumë më tepër sesa duhet për të ngarkuar të gjithë përmbajtjen. Me WordPress, kjo nuk duhet të jetë një çështje e madhe dhe ja se si mund ta rregulloni me lehtësi situatën.

Nëse e dini rrugën tuaj rreth PHP, ekziston një artikull i shkëlqyeshëm në lidhje me shtimin e ngarkimit dembel për imazhe dhe rrotullimin e pafund të shkruar nga kolegët tanë në Temat Elegante.

Nëse jo, në rreshtat e ardhshëm do të përmendim disa prej shtojcave më të njohura të ngarkimit dembel të cilat do bëni ngarkesën e faqes tuaj më të shpejtë. Dhe nuk do të duhet të bëni shumë, por të instaloni një shtojcë dhe ta vendosni atë në disa hapa të shpejtë.

Ngarkesa e Lazit për Video

MIMI: falas

Ngarkesa e Lazit për Video

Nëse keni shumë video në Youtube dhe Vimeo, duhet të merrni parasysh instalimin e kësaj shtojce. Pasi ta vendosni, shtojca do të vendos një imazh në videon tuaj dhe për shkak të kësaj, faqja juaj e internetit do të ngarkojë shumë më shpejt. Pasi një vizitor shkon te një video, kjo imazh do të shfaqet me një buton “luaj” mbi të. Pas një klikimi, video do të fillojë ngarkimin dhe luajtjen. Një demonstrim i thjeshtë mund të shihet në faqen e zhvilluesit.

WP YouTube Lyte

MIMI: Falas

WP YouTube Lyte

Kjo shtojcë do ta bëjë punën e saj në një mënyrë të shpejtë dhe të lehtë. Pasi ta instaloni, thjesht shtoni një lidhje në videon tuaj në Youtube ose përdorni një kod të shkurtër për të shtuar një. Ju mund të zgjidhni midis shtimit të një videoje normale, playlist ose vetëm audio nga videoja e zgjedhur. Pas kësaj, videot tuaja në Youtube do të marrin një imazh mbi të që do të mundësojë ngarkimin dembel. Thjesht klikoni në imazh për të filluar videon ose audio tuaj.
Shikoni një demonstrim në faqen e zhvilluesit.

a3 Ngarkesa me Lazë

MIMI: Falas
DEMO 1
DEMO 2

a3 Ngarkesa me Lazë

Kjo i dedikohet faqes suaj të lëvizshme. Nëse keni shumë imazhe dhe / ose video të cilat dëshironi t’u tregoni vizitorëve tuaj në pajisjet e lëvizshme, duhet të hidhni një vështrim në një ngarkesë të dembelizuar të a3. Kjo do t’ju lejojë të shtoni ngarkim dembel në imazhet dhe videot tuaja dhe shtojca madje do t’ju lejojë të zgjidhni efektet e tranzicionit të cilat do t’u shfaqen përdoruesve ndërsa ata lëvizin nëpër përmbajtjen që po ngarkon.

Në zonën e administratorit, lehtë mund të ndizni dhe fikni përmbajtjen që dëshironi të ngarkoni dembel. Për ato që janë ndezur, përmbajtja do të ngarkohet vetëm në kohën kur një vizitor shkon tek ajo pjesë e përmbajtjes.
Ekziston një demonstrim i treguar bukur, i cili përmban 1000 imazhe – secila ngarkohet vetëm pasi të shkoni te ajo. Ndërsa kjo video me ngarkesë shtesë të pluginit, ekziston edhe një demonstrim video që mund ta shihni duke klikuar në linkun e mësipërm.

BJ ngarkesë me përtaci

MIMI: Falas

BJ ngarkesë me përtaci

Nëse nuk keni nevojë për mbështetje për video dhe doni vetëm që imazhet tuaja të bien në ngarkesë, duhet të shikoni këtë shtojcë WP. Pasi të instalohet dhe vendoset, ai do të zëvendësojë imazhet, tabelat, fotografitë e Gravatar-it dhe madje edhe iframes me një mbajtës të vendit. Ngjashëm me një shtojcë të përmendur më parë, ajo do të ngarkojë përmbajtjen vetëm pasi një përdorues të vijë tek ajo.

Pavarësisht nëse janë imazhe ose video që doni të ngarkoni dembel, një nga shtojcat e përmendura më lart do t’ju ndihmojë në një sekondë. Të gjithë ata janë falas, kështu që nuk ka asnjë justifikim për të mos provuar të paktën një prej shtojcave dhe të shihni se sa peshë e shpatullave tuaja do të marrë. Sigurisht, ka shumë shtojca të tjera me të njëjtin funksion dhe ju jeni të lirë t’i shfletoni dhe provoni të gjitha.

Shfaqni para dhe pas pamjeve në një mënyrë tërheqëse

Jemi të sigurt që keni parë shumë shembuj të imazheve para / pas. Mos di për ju, por gjëja e parë që kemi në mendje kur shohim frazën “para dhe pas” është programi i trajnimit të fitnesit ku njerëzit tregojnë trupat e tyre para dhe pas një programi stërvitje.

Nëse mendoni për këtë, shumica e faqeve të internetit përdorin një qasje të thjeshtë për të shfaqur ndryshimet – ata marrin të dy imazhet dhe i vendosin ato njëra pranë tjetrës ose edhe një mbi tjetrën. Nëse dëshironi të njëjtin rezultat, nuk do ta lexoni këtë artikull sepse tashmë dini ta bëni atë.

Po sikur të ju thamë se ka një mënyrë vizuale mahnitëse për ta zgjidhur këtë problem para / pas dhe vetëm në dorën tuaj? Epo, ka dhe pas një konfigurimi, ju do t’i lavdëroni zhvilluesit sepse rezultati përfundimtar është vërtet i lezetshëm.

Njëzet e Njëzet

MIMI: falas

Njëzet e Njëzet

Njëzet e njëzet është emri i kësaj shtojce të mrekullueshme të cilën mund ta shkarkoni falas në depon e pluginave të WordPress.

Shtojca do t’ju lejojë të vendosni një imazh mbi tjetrin dhe t’ju lejojë të luani me një rrëshqitës në mënyrë që të mund të fshihni / zbuloni imazhin. Ju lutemi, shikoni demonstrimin dhe do të shihni se për çfarë po flasim.

OK, tani kur jeni fiksuar në këtë shtojcë të vogël, le të shohim se si ta krijoni këtë efekt mahnitës. Edhe pse është relativisht e thjeshtë të rikrijosh efektin demo, do të të duhet të njohësh mënyrën tënde rreth HTML themelore. Shkojme:

 1. Krijoni një postim të ri ose hapni atë ekzistues
 2. Vendosni dy imazhe në postim. Nëse jeni duke punuar në një redaktues vizual, duhet ta shihni një figurë mbi atë tjetër. Nëse jeni duke punuar në një Redaktues teksti, duhet të shihni një kod të ngjashëm me këtë:
 3. 
  
  
  
 4. Vendosni etiketën [njëzet] para figurës së parë
 5. Pas sekondës shkruani [/ njëzet e një] etiketë
 6. Ju duhet të përfundoni me diçka të tillë në Redaktorin e Tekstit tuaj:

  [Twentytwenty]
  
  
  
  [/ Twentytwenty]
  
 7. Sigurohuni që fotografitë tuaja janë në të njëjtën madhësi për të arritur rezultatet më të mira
 8. Paraprakisht ose publikoni postimin tuaj dhe shijoni vizualisht mahnitjen tuaj para dhe pas fotografive

Si të krijoni imazhe interaktive – vizatoni, shtoni përshkrime dhe lidhje

Sot, është e vështirë të drejtosh një faqe në internet pa multimedia. Imazhet, videot dhe muzika janë një pjesë e pothuajse çdo faqe në internet. Një përdorues mesatar i Internetit varet shumë nga stimujt vizualë, kështu që ju duhet të kujdeseni për pjesët vizuale dhe interaktive të faqes tuaj. Artikujt me imazhe marrin 94% më shumë shikime sesa ato pa një. Gjithashtu, është tashmë një fakt i njohur që multimedia në faqet e internetit mund të rritin ROI në marketing të përmbajtjes.

Shpresojmë që të mos ketë nevojë për t’ju bindur që të kujdeseni për imazhet në faqen tuaj. Edhe nëse nuk përdorni imazhe në artikuj (të cilat duhet), përdorni imazhe të paraqitura, apo jo? Ka mjaft shtojca galeri që mund t’ju ndihmojnë të menaxhoni imazhet në faqen tuaj të WordPress, mund të keni tema të lidhura me fotografinë, të lidhni Instagramin me faqen tuaj të WordPress dhe të bëni shumë më tepër. Por, sikur të donit të krijonit më shumë përmbajtje interaktive?

Për fillestarët, mund të jeni të interesuar të shtoni efektin e imazhit para-pas, që përdoruesit tuaj do ta pëlqejnë. Mos harroni për Realitetin Virtual në WordPress e cila po bëhet më e popullarizuar pasi Automattic prezantoi VR në WordPress.com. Ende, mungon diçka. A është e mundur të bëni imazhe interaktive me pjesë të klikueshme? Po, është e mundur dhe ne do të tregojmë se sa argëtues dhe i thjeshtë është ai.

Tërheqë vëmendjen

MIMI: Falas
DEMO

Gjëja e parë në lidhje me këtë shtojcë që ju dëshironi është që është plotësisht e lirë! Ashtu si me çdo shtojcë tjetër nga depoja e WordPress, mund ta shkarkoni, instaloni dhe aktivizoni atë brenda disa minutash. Versioni falas do t’ju lejojë të punoni me një imazh ndërveprues. Nëse dëshironi më shumë, do të duhet të zgjedhni versionin PRO, por ne do të flasim më vonë.

Shtojca është e përgjegjshme dhe nuk do të duhet të shqetësoheni që imazhet interaktive të shfaqen siç duhet në çdo pajisje. Jo vetëm që imazhi do të shkallëzojë sipas madhësisë së ekranit, por do të funksionojë në shfletuesit më modern dhe më të vjetër (desktop dhe celular). Vizato Vëmendjen përdor elementët e kanavacës kur shfaqet në shfletues të rinj ndërsa do të bjerë përsëri në hartat e figurave nëse i ngarkon ato në një më të vjetër.

Features

Para se të marrim një shembull i cili do t’ju tregojë se sa i fuqishëm është ky shtojcë e thjeshtë, le të shohim se çfarë të presim nga Vëmendja Vizato:

 • barazim – Pasi të vendosni një imazh, do të merrni një shans për të vizatuar forma mbi të. Zgjidhni çdo pjesë të figurës tuaj e cila do të bëhet e zgjedhshme / e klikueshme
 • Colors – Rregulloni ngjyrat në mënyrë që të mund t’i bëni pikat e nxehta përshtaten me hartimin e faqes tuaj
 • Ngjyrosje në dritë – Trego një pjesë tjetër të figurës nëse një përdorues rri pezull mbi pjesën e zgjedhur
 • Trego më shumë informacion – Afishoni më shumë informacione rreth pjesës së zgjedhur të figurës
 • Shkoni në URL – Përcaktoni përdoruesit në cilindo URL nëse klikojnë mbi zgjedhjen

Vizato parametrat e vëmendjes

Shembull – Harta interaktive e Havait

Ne do të përdorim shembullin nga faqja demo për t’ju treguar se çfarë saktësisht mund të bëni me tërheqjen e vëmendjes. Pra, le të shohim se si duket një hartë interaktive e Havait kur krijohet me plugin.

Gjëja e parë që ju duhet të bëni është të gjeni një imazh të ishujve Hawaii. Pasi të lundroni tek Vizato vëmendjen -> Ndrysho figurën, duhet të ngarkoni figurën në zonën në shiritin e djathtë. Sapo të ngarkohet imazhi, argëtimi mund të fillojë.

Këtu ju duhet të zgjidhni ngjyrat për pikat kryesore (ngjyra, kufiri, hapësira e hapur, etj.), Stili “kutia më shumë informacione” (imazhi, titulli, ngjyra e tekstit, etj.). Nëse nuk dëshironi të zgjidhni me dorë secilën ngjyrë për figurën, mund të zgjidhni shpejt një skemë ngjyrash nga shiriti i djathtë.

Vizato vëmendjen - si të krijoni imazhe interaktive në WordPress

Pjesa më magjike ndodh në Zonat e pikave të nxehta ekrani i cilësimeve. Këtu do të merrni imazhin tuaj të ngarkuar në madhësinë e plotë. E tëra çfarë duhet të bëni tani është të filloni të vizatoni dhe të krijoni një pikë të nxehtë të re. Ju mund të shtoni sa më shumë pikë që dëshironi, që do të thotë se ju mund të krijoni zgjedhje gjithëpërfshirëse siç dëshironi. Ju duhet të krijoni sa më shumë pikat e nxehta dhe secila mund të ketë cilësimet e veta.

Pra, në këtë shembull, ju duhet të zgjidhni një nga ishujt. Zgjidhni një titull për ishullin, shtoni një përshkrim dhe imazhin shtesë që do të tregojë pasi një përdorues rri pezull (pjesa e djathtë e imazhit GIF të treguar më lart).

Ju duhet të përsërisni procesin për secilin nga ishujt që dëshironi të jeni interaktiv. Pasi të keni gati pikat tuaja të nxehta, thjesht kopjoni kodin e shkurtër nga ana e djathtë. Vendosni kodin e shkurtër në një postim, faqe, widget ose kudo që dëshironi të tregoni hartën tuaj të re interaktive dhe keni përfunduar! Nëse keni dashur të ridrejtoni përdoruesit në ndonjë faqe tjetër pasi të klikojnë në zgjedhje, thjesht duhet të zgjedhësh URL-në në vend të përshkrimit. Lehtë si kjo!

Versioni PRO

Ndërsa versioni falas do të jetë i përsosur nëse ju duhet vetëm një imazh, Versioni PRO do t’ju lejojë të keni sa më shumë imazhe ndërvepruese në faqen tuaj sa dëshironi. Edhe pse kjo do të jetë gjëja më e rëndësishme për t’u marrë parasysh, versioni PRO do t’ju marrë madje më shumë sesa imazhe të shumta.

Karakteristika e opsioneve të paraqitjes do t’ju lejojë të tregoni më shumë informacion mbi pjesët e zgjedhura të figurës. Për shembull, do të tregoni informacione në një kuti të lehta ose në një shirit të thjeshtë mjetesh që do të shfaqen pasi një përdorues rri pezull mbi pjesën e zgjedhur të figurës.

Ekzistojnë gjithashtu njëzet paletë me ngjyra të paracaktuara, kështu që nuk keni nevojë të rregulloni secilën ngjyrë dhe me dorë. Versioni PRO do t’ju kushtojë 74 dollarë për një licencë të vetme në sit, por nëse keni nevojë për më shumë se një imazh ndërveprues, ky do të jetë një inteligjent.

Si të rigjeneroni madhësi shtesë të imazhit

Relativelyshtë relativisht e thjeshtë për të regjistruar madhësi të reja të imazhit në temën tuaj të WordPress. Pasi ta keni treguar sistemin tuaj se sa të mëdha duhet të jenë imazhet tuaja, i quajti ato dhe vendosët se si t’i korrni ato, jeni të lirë të shpërndani imazhe kudo që dëshironi. Po për imazhet e vjetra?

Nëse keni përdorur një nga teknikat që ju kemi treguar, ju keni përgatitur terrenin për imazhe të reja. Nëse përdorni madhësi të imazheve të regjistruara rishtazi për figurat postare ose lejoni autorët t’i përdorin ato në postime, rregulla të reja zbatohen vetëm për ato imazhe që janë ngarkuar pasi të keni bërë ndryshimin në skedarin e funksioneve.php. Për të ndryshuar imazhet më të vjetra, ju sugjerojmë të përdorni pluginin Regenerate Thumbnails.

Thumbnails të Rigjeneruar:

MIMI: Falas
 1. Shko tek Plugins-> Shto të Re
 2. Kërkoni për “Rigjenerimi i Thumbnails”
 3. Instaloni dhe aktivizoni plugin
 4. Shkoni te Tools-> Regen.Thumbnails

Nëse doni të ndryshoni përmasat në të gjitha imazhet tuaja, thjesht klikoni në butonin “Rigjeneroni të gjitha Thumbnails” dhe prisni që plugin të bëjë punën e vështirë.

Si të rigjeneroni madhësi shtesë të imazhit

Nëse doni të shihni imazhet që do të ndryshohen në madhësi, ose nëse doni të ndryshoni përmasat vetëm në disa prej imazheve, shkoni në Bibliotekën tuaj Media ku do të gjeni një opsion të ri nën “Veprimet Bulk” dhe një pranë secilës fotografi në galeri.

Gjëja e mirë për shtojcën është se nuk i fshin imazhet e tua origjinale. Do të krijojë vetëm madhësi të reja imazhi të cilat mund t’i përdorni në temën tuaj, ndërsa ato origjinale do t’ju lihen t’i përdorni më vonë ose t’i fshini me dorë nëse vendosni se nuk ju duhen.

Kjo eshte. Shijoni figurat tuaja të reja ose shikoni Madhësitë e thjeshta të imazhit shtojcë e cila mund të bëjë të njëjtën gjë.

Hiq atributet e imazhit me gjerësi dhe lartësi me jQuery

Kur shtoni imazhe në një postim në WordPress, sistemi automatikisht shton atributet e tij të lartësisë dhe gjerësisë në figurë. Kjo është zakonisht një gjë e mirë, por ka raste kur nuk do të të pëlqejë fakti që çdo imazh i merr ato atribute.

Nëse dëshironi të zhveshni atributet në pikën e ngarkimit, mund ta bëni atë përmes një funksioni të thjeshtë të cilin jua treguam herën e fundit.

Por nëse e keni lexuar artikullin ose e keni provuar vetë funksionin, keni vërejtur se ai ndikon vetëm në imazhet e ngarkuar pasi të instalohet funksioni në sistemin tuaj WP. Nëse tashmë keni një bazë të dhënash të mbushur me postime me imazhe të futura, funksioni i lartpërmendur nuk do t’ju ndihmojë shumë me atributet tuaja të vjetra të imazhit.

Meqenëse me siguri nuk mund të kaloni çdo figurë me dorë dhe të fshini gjerësinë dhe lartësinë një nga një, me siguri keni nevojë për një funksion tjetër i cili do t’i zhveshë ato atribute për të gjitha imazhet ekzistuese të ngulitura në postimet tuaja. Në atë rast, ju jeni në vendin e duhur – sepse ne jemi gati të ju tregojmë një mënyrë të thjeshtë për të hequr automatikisht atributet e imazhit të gjerësisë dhe lartësisë me disa rreshta të kodit jQuery. Mos u trembni me frazën e mëparshme – madje nuk duhet të dini se çfarë është jQuery, thjesht ndiqni tre hapat e ardhshëm dhe do të bëheni në një xhip.

Hiq atributet e imazhit me gjerësi dhe lartësi:

 1. Hapni skedarin header.php nga dosja juaj e temave
 2. Kopjoni dhe ngjitni këtë kod kudo në mes dhe tags:
 3. 
 4. Ruaj ndryshimet

Dhe ju keni mbaruar! Kodi do të bëjë magjinë e tij pasi të hapni një postim i cili përmban një imazh dhe do të heqë etiketat e gjerësisë dhe lartësisë prej tij.

Si të krijoni madhësi të figurave me porosi në Media Uploader

Nëse jeni duke përdorur Media Uploader për t’u marrë me imazhe në WordPress, me siguri keni parë mundësi të shumta për imazhe. Midis shumë, ju jeni në gjendje të zgjidhni një madhësi të imazhit që mund t’i dërgoni në artikullin tuaj.

Ekzistojnë opsione për tablonë, të mesme, të mëdha dhe të përmasave të plota për të zgjedhur, por të gjitha ato mundësi kanë vlera të paracaktuara. Pra, nëse jeni duke përdorur një temë me porosi, më shpesh sesa nuk jeni të mbërthyer me ndryshimin e gjerësisë dhe lartësisë për secilën imazh pa pushim.

Në fakt, ju nuk keni pse ta bëni atë. Ekziston një funksion i vogël i përshtatshëm i quajtur add_image_size () i cili është një mjet i shkëlqyeshëm për zhvilluesit. Dhe pas këtij artikulli, do ta gjeni të dobishëm gjithashtu.

Le të themi se tema juaj ka një gjerësi të zakonshme dhe ju doni të ngulitni lehtësisht imazhe për t’u përshtatur në mënyrë perfekte. Le të themi se gjerësia është 666px (ne nuk do të hyjmë në arsyen pse e keni vendosur gjerësinë në këtë numër, është zgjedhja juaj). Për ta bërë këtë, duhet të shtoni një buton shtesë radio në Media Uploader. Me kodin më poshtë, do të shtoni një madhësi më shumë e cila është gjysma e madhësisë së asaj origjinale.

 1. Hapni skedarin tuaj të funksioneve.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni këtë pjesë të kodit:
 3. funksion personal_image_size ()
  add_image_size ('me një madhësi', 333, 333, e vërtetë);
  add_image_size ('other-size', 666, 666, true);
  }
  
  add_action ('init', 'custom_image_size');
  
  funksion show_image_sizes (madhësi $) {
  $ madhësive ['një-madhësi'] = __ ('Custom Size 1', 'isitwp');
  $ madhësive ['other-size'] = __ ('Custom Size 2', 'isitwp');
  kthimi i madhësive $;
  }
  
  add_filter ('image_size_names_choose', 'show_image_size');
 4. Ruaj ndryshimet
 5. Provoni të shtoni një imazh nga Ngarkuesi juaj Media ku duhet të shihni opsionet e madhësisë tuaj të re nën “Cilësimet e ekranit të bashkëngjitur”

Krijoni pamjen automatike të çdo faqe në internet dhe publikojeni si imazh në postimin tuaj

Nëse dëshironi të shfaqni një tablo të një faqe interneti, do të duhet të shkoni në faqen e internetit, ta shtypni atë në ekran ose të merrni një pamje nga një program ose një shtesë shtesë të shfletuesit. Atëherë do të duhet të modifikoni imazhin, ta shkurtoni atë në madhësinë e duhur dhe ta ngarkoni atë në WordPress tuaj në mënyrë që të mund të përdorni pamjen e ekranit në një postim.

Nëse nuk keni nevojë ta merrni atë fotografi çdo herë pas here, nuk do të jetë problem, por nëse përdorni më shpesh pamje të faqeve të internetit të ndryshme, do të jeni të lumtur të dëgjoni se ekziston një funksion i mrekullueshëm i cili do të ju kursejnë kohë dhe nerva.

Në këtë pjesë të udhëzuesit, ne do të ju tregojmë funksionin e plotë i cili krijon një kod të shkurtër që mund të përdorni për të marrë fotografi të çdo faqe në internet që dëshironi..

Krijo pamje automatike të ekranit:

 1. Funksionet e hapura.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm:
 3. funksioni wp_webscreen ($ atts, $ përmbajtje = NULL)
  ekstrakt (shortcode_atts (grup (
  "snap" => 'http://s.wordpress.com/mshots/v1/',
  "url" => 'http://www.firstsiteguide.com',
  "alt" => 'wploop',
  "w" => '600 ", // gjerësia
  "h" => '450' // lartësia
  ), $ at));
  
  $ img = '' $ alt. '';
  kthim img;
  }
  add_shortcode ("ekran", "wp_webscreen");
 4. Ndryshoni ndryshoret e paracaktuar në varg
 5. Ruaj ndryshimet

Ky funksion krijon një kod të shkurtër që mund ta përdorni lehtësisht kudo në faqen tuaj të internetit në WordPress. Pavarësisht nëse dëshironi të përdorni pamjen e një skaji të një faqe në internet në një postim, miniaplikacion anash ose këmbësorin tuaj, për shembull, thjesht c / p shiritin e shkurtër në vendin e duhur:

[url screen = ”http://www.firstsiteguide.com” alt = ”fsg” w = ”600 ″ h =” 450 ″]

Ajo që është e mrekullueshme për këtë funksion është se ruan imazhin si URL dinamike që do të thotë që pasi të krijoni një fotografi me kodin e shkurtër, automatikisht do të rifreskohet në të ardhmen dhe gjithmonë tregon pamjet aktuale të faqes së internetit të specifikuar në kodin e shkurtër.

Vini re se mund të ndryshoni parametrat e kodit të shkurtër direkt nga ai. Ju nuk duhet të modifikoni kodin në skedarin e funksioneve.php nëse dëshironi të merrni pamjen e një URL-je tjetër ose ta bëni fotografinë në një dimension tjetër.

shembull:

Le të themi që ju doni të merrni një pamje të Google dhe ta bëni atë të madh 200 × 400 pixel:

[url screen = ”http://www.google.com” alt = ”Google” w = ”200 ″ h =” 400 ″]

Ju mund të bëni gjithçka edhe më të lehtë duke ruajtur kodin e shkurtër në një buton, në mënyrë që ta futni në një postim me një klik të vetëm të një butoni.

përfundim

Ju nuk duhet të instaloni të gjitha shtojcat dhe funksionet që përmendëm në mënyrë që të përmirësoni imazhet në faqen tuaj të WordPress. Por shpresojmë që të keni gjetur të paktën disa këshilla që do t’ju ndihmojnë të optimizoni imazhet ose t’i bëni ato më të mira në çdo mënyrë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map