Si të përdorni redaktorin e paraqitjes në WordPress

wordpress-paraqitja-editor.png


Deri më tani, ju keni pasur një shans për të rregulluar WordPress CMS përmes redaktuesve të ndryshëm miqësore. Customizer ju ka lejuar të shkoni përmes opsioneve të ndryshme të pamjes që mbështesin tema juaj. Por kur vendosni të personalizoni faqen tuaj përtej opsioneve të dhëna, duhet të dini rreth Redaktorit të Paraqitjes së WordPress.

Midis shumë skedarëve në WordPress që mund të modifikohen, ekzistojnë dy ato veçanërisht interesante. Ne po flasim për modelin e temave dhe skedarët e fletëve të stilit që mund t’i ndryshoni direkt nga WordPress.

Para se të filloni të merrni parasysh ndryshimin e kodit tuaj, ne duhet t’ju paralajmërojmë se WordPress nuk krijon kopje rezervë të skedarëve të prekur. Pra, çdo ndryshim është i përhershëm.

Si të redaktoni temat me Redaktorin e Paraqitjes

Kur të jeni të gatshëm të mësoni më shumë rreth WordPress dhe t’i merrni duart tuaja të ndyra duke shtypur një kod personal, lundroni tek Pamja -> Redaktor. Ky redaktues i integruar ju lejon të ndryshoni kodin e ruajtur në shabllonin e temës dhe skedarët e fletës së stilit. Pasi ta hapni atë, skedari style.css që po përdor tema juaj aktuale do të shfaqet automatikisht para jush.

Redaktori i Dukjes së WordPress

Në varësi të konfigurimit të faqes tuaj, ju mund të mos keni mundësi të përdorni disa skedarë. Nëse është kështu, WordPress do të shfaqë një mesazh paralajmërues për t’ju thënë se duhet të ndryshoni lejet e skedarëve për atë skedar të veçantë. Për të mësuar më shumë, shiko si të ndryshoni lejet e skedarëve në WordPress.

Si të zgjidhni skedarët për redaktim

Sapo të hapni Redaktorin, WordPress do t’ju tregojë të gjithë modelin e disponueshëm dhe skedarët e stileve të temës aktive. Nëse doni të redaktoni një temë joaktive, shkoni në krye të listës, zgjidhni një artikull nga menyja rënëse dhe klikoni në butonin “Zgjidh”. WordPress do të ngarkojë të gjitha skedarët e lidhur me temën e zgjedhur.

templates

Për të zgjedhur një skedar, kaloni nëpër listën në anën e djathtë të dritares. Secila prej tyre ka një emër dhe emrin e skedarit të paraqitur në kllapat më poshtë. Për të modifikuar ndonjë nga skedarët, thjesht klikoni mbi të dhe kodi do të shfaqet në redaktorin e majtë.

Bej kujdes

Ndërsa redaktimi i skedarëve të fletës së stilit është relativisht i sigurt, redaktimi i skedarëve PHP mund të shkaktojë gabime që mund ta bëjnë faqen tuaj të papërdorshme. Jini shumë të kujdesshëm nëse vendosni të redaktoni skedarët PHP nga Redaktori i Paraqitjes.

Shembull: Si të ndryshoni madhësinë e fontit përmes Redaktorit të Paraqitjes

Për t’ju treguar se si punon redaktori, ne do të ndryshojmë madhësinë e shkronjave të tekstit në postime në temën Njëzet e Shtatëmbëdhjetë.

Para se të vazhdojmë, do të dëshironim të largon vëmendjen tuaj për një moment të shkurtër. Në versionin 4.7, WordPress prezantoi një veçori e re që ju lejon të shtoni CSS me porosi më shpejt. Në vend që të redaktoni kodin përmes Redaktorit të Paraqitjes, ju sugjerojmë të hapni Pamja -> Rregulloje -> CSS shtesë ku ju duhet të shkruani ndonjë kod CSS të personalizuar që dëshironi pa ndikuar direkt në fletën e stilit.

Inspektoni elementet

Inspektoni elementet në Google Chrome

Nëse ende dëshironi të redaktoni fletën e stilit direkt përmes Redaktorit të Paraqitjes, këtu është se çfarë të bëni:

 1. Hapni çdo postim nga blogu juaj
 2. Zgjidhni tekstin e një postimi
 3. Klikoni me të djathtën mbi zgjedhjen dhe zgjidhni “Inspect” ose “Inspect Element” (në varësi të shfletuesit që përdorni)
 4. Në seksionin e ri ose dritaren që hapet, gjeni të nxjerrë në pah

  element

Inspektoni paragrafin e elementeve

Klasa duhet të jetë e dukshme në skedën “Stilet”. Nëse klikoni në stil, shfletuesi juaj duhet të hapë fletën e stilit dhe t’ju lejojë të redaktoni CSS direkt nga shfletuesi. Ju mund ta përdorni këtë funksion për të provuar kodin CSS me porosi përpara se të aplikoni ndryshime në faqen tuaj. Meqenëse kemi dashur të modifikojmë madhësinë e shkronjave të tekstit në postime, kodi i mëposhtëm CSS është në interesin tonë:

p {
madhësia e fontit: 50px;
}

Aplikoni ndryshime

Pasi të keni provuar disa madhësi të shkronjave nga shfletuesi, mbani mend atë që ju pëlqeu më së miri. Pastaj mund të vazhdoni te Redaktori dhe të modifikoni fontin:

 1. Shkoni te Pamja -> Redaktor
 2. Nëse nuk është zgjedhur tashmë, zgjidhni Fleta e stilit (stili.css) skedar nga lista në anën e djathtë
 3. Gjeni klasën “p”
 4. Shtoni “madhësinë e shkronjave: 50px;” (i gjithë kodi duhet të duket si ai që kemi shkruar më lart)
 5. Klikoni në butonin “Përditëso skedarin”

Madhësia e fontit të paragrafit Modifiy

Stili i ri ruhet, dhe ju jeni gati të rifreskoni sitin. Hapni çdo postim për të parë ndryshimin në madhësinë e tekstit. Nëse nuk mund ta shihni ndryshimin dhe jeni i sigurt që e keni rregulluar saktë kodin, sigurohuni që ju pastroni cache të shfletuesit ose shtypni CTRL + F5 për të rifreskuar faqen.

Kini kujdes kur punoni me Redaktorin e Paraqitjes

Paraqitësi i Edukimit është një mjet i mahnitshëm për të bërë ndryshime të shpejta në skedarët e modeleve dhe fletëve të stilit. Por për ta përfituar sa më mirë, është e rëndësishme që të jeni plotësisht të sigurt për ndryshimet që po bëni. Do ndryshim në skedarët PHP mund të bllokojë faqen tuaj derisa t’i rregulloni ato përmes FTP. Kështu që, kur punoni me skedarë PHP, ju sugjerojmë që të punoni në një skedar lokal të cilin mund ta transferoni përmes FTP duke e mbajtur rezervën origjinale në çdo kohë. Nëse bëni modifikime në fletët e stilit, mos harroni për veçoritë shtesë të CSS që u prezantuan disa muaj më parë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map