Si të përdorni fushat e personalizuara në WordPress

Si të përdorni fushat e personalizuara në WordPress


Ndërsa jeni duke shkruar artikullin tuaj të mëparshëm, ju mund të keni lëvizur në zonën Custom Fields në redaktorin e postës.

Kjo veçori e thjeshtë, por kaq e fuqishme e WordPress, mund të kalojë pa u vënë re nga fillestarët, por në të vërtetë është një veçori e cila padyshim që mund ta shndërroni faqen tuaj të thjeshtë dhe të thjeshtë në një portal dinamik të cilat do të tërheqin vizitorë të rinj.

Le t’ju tregojmë më shumë rreth fushave të personalizuara dhe mënyrën e përdorimit të tyre në faqen tuaj:

 • Cilat janë fushat e personalizuara dhe si funksionojnë ato
 • Si të renditni postimet me një fushë specifike me porosi
 • Trego shiritin anësor duke përdorur fushat e personalizuara
 • Ndryshoni header, footer ose sidebar për postimet individuale me fushat e personalizuara
 • Implementoni fushat e avancuara të personalizuara më lehtë me Kodin e Temave ACF
 • Afishoni gjendjen tuaj shpirtërore ose një këngë me fusha të personalizuara

Cilat janë fushat e personalizuara dhe si funksionojnë ato

Cilat janë saktësisht fushat me porosi? Këto fusha të vogla lejojnë çdo përdorues të shkruajë informacion shtesë në lidhje me postimin. Kjo njihet si meta-të dhëna, d.m.th. “të dhëna rreth të dhënave” dhe ju lejon të bashkëngjitni informacion shtesë në postimet tuaja. Vlerat që mund të futni në fushat me porosi mund të variojnë nga diçka e thjeshtë si shtimi i një teksti ose një numri në postimin tuaj, shtimi i imazheve, ndryshimi i stileve përmes fushës, ose në të vërtetë duke bërë ndonjë gjë që kalon në mendjen tuaj.

Fushat e personalizuara

Ndoshta gjithçka do të jetë më e qartë me një shembull.

Imagjinoni që po drejtoni një faqe në internet të dedikuar për lojëra video. Ju shkruani lajme dhe botoni rimorkiot, luani me harduerin e lojrave, në mënyrë që të mund të flisni për të dhe sigurisht të shkruani komente pasi të keni mbërritur lojëra të reja. Pasi të keni shkruar një përmbledhje dhe të vendosni screenshots dhe video gameplay në artikull, ju ndoshta dëshironi të shfaqni informacione të rëndësishme në lidhje me lojën.

Në vend që të fshehni informacionin më të rëndësishëm për një lojë në tekstin e gjatë, ju mund të dëshironi të shfaqni rezultatin e një loje, emrat e zhvilluesve dhe botuesve që lidhin në faqen e tyre të internetit, datën e lëshimit, etj. Po, fushat me porosi janë diçka që mund t’ju ndihmojë të bëni magji.

Nëse lejoni autorët tuaj të hyjnë në atë informacion në një fushë të personalizuar, ju lehtë mund të ekstraktoni informacionin dhe t’i shfaqni ato përveç rishikimit. Keni parë infoboxe në vendet e rishikimit. Nëse e bëni këtë, të gjitha shqyrtimet mund të kenë një model të standardizuar – kjo mund të përmirësojë përvojën e përdoruesit, si në pjesën e përparme ashtu edhe në pjesën e pasme.

Duke ndjekur shembullin e faqes së internetit të lojrave, do të përfundonit të keni disa fusha me porosi të cilat autorët tuaj mund të futen dhe të cilat ua shfaqni lexuesve tuaj:

Informacion për thirrjen e detyrës

Ky është informacioni që autorët tuaj do të hyjnë në fusha me porosi, dhe ju mund të shfaqni të njëjtën gjë në një postim. Por si?

Shfaq të gjitha fushat me porosi:

Nëse keni vetëm një fushë ose doni të tregoni të gjitha fushat tuaja në të njëjtin vend, mund të lidhni të dhënat meta të gjitha menjëherë me një funksion të thjeshtë:

 1. Hapur single.php
 2. Gjeni funksionin_content () dhe ngjisni këtë kod para ose pas tij (në varësi të vendit ku dëshironi të shfaqni fushat e personalizuara):
 3. Ruaj ndryshimet

Shfaq fushën e veçantë me porosi:

Kjo eshte. Ky funksion i thjeshtë tani do të mbetet i tëri dhe do të tregojë të gjitha fushat me porosi nga një postim. Por çfarë nëse doni të tregoni fushë të ndryshme në një pozicion të ndryshëm apo nëse doni vetëm të tregoni një çelës specifik? Pastaj do të përdorni një qasje pak më të ndryshme dhe do të përcaktoni çelësin që do të shfaqet:

 1. Hapni skedarin single.php
 2. Gjeni përmbajtjen dhe c / p sa vijon:
ID, 'kyç', e vërtetë); ?>
 1. Zëvendësoni ‘çelësin’ me fushën aktuale të personalitetit që po përdorni në një postim. Për shembull: “Botuesi”
 2. Ruaj ndryshimet

Ky funksion do të kontrollojë çdo postim në lak dhe do të kërkojë një fushë të personalizuar të quajtur “Publisher”. Nëse u gjet çelësi, vlera e tij do të shfaqet. Mund të rregulloni më tej mënyrën se si po shfaqet një fushë me porosi duke shtuar një klasë në të dhe stiloni klasën me CSS ose mund të futni direkt HTML në vlerën e fushës.

Fushat me kusht të kushtëzuar:

Nëse dëshironi, mund të përdorni fushat e personalizuara si të kushtëzuara. Le të qëndrojë me shembullin dhe le të themi se ka raste që ju nuk do të mund të dini një datë të lëshimit për lojën për të cilën po shkruani. Në vend që të shtypni një fushë të personalizuar, mund të automatizoni procesin dhe t’i thoni WordPress që të shkruaj “TBA” (për t’u njoftuar) në fushën e Release Date nëse nuk ka ndonjë të dhënë të shtuar nga përdoruesi:

ID, 'Data e lëshimit', e vërtetë);
nëse ($ lëshimi_date) {
?>


Të shpallet.

OK, do ta përfundojmë nga këtu. Kjo është mënyra më themelore e përdorimit të fushave me porosi. Por tani që keni mbuluar bazat, në të vërtetë mund të bëni asgjë me to. Për shembull, mund të tregoni gjendjen shpirtërore ose një këngë që po dëgjoni. Ose, ju mund të tregoni një listë të postimeve që përmbajnë çelës specifik dhe / ose vlerë. Qielli është kufiri.

Si të renditni postimet me një fushë specifike me porosi

Fushat e personalizuara janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të shtrirë funksionalitetin e postimeve tuaja. Në vend që t’i lejoni përdoruesit të merren me kodin, ju mund t’i lini ata të shkruajnë një vlerë në një fushë me porosi dhe të bëjnë diçka me atë informacion – ka mundësi të pafundme.

Ndonjëherë, kur tashmë po përdorni fusha specifike me porosi, mund t’ju duhet të renditni postimet me ato fusha.

Për shembull, nëse po shkruani rishikime të lojërave dhe tashmë keni fusha të ndryshme me porosi ku shfaqni botuesin, zhanrin, rezultatin, etj. Në një kuti informacioni të veçantë në rishikimin tuaj, ju mund të dëshironi të shfaqni vetëm lojëra nga ai botues specifik, lojëra nga zhanri FPS ose vetëm ato komente me rezultatin 10.

Ky lloj informacioni mund të jetë me të vërtetë interesant për vizitorin tuaj. Ju mund t’i lejoni ata të shfletojnë përshtypjet tuaja të lojës në shumë më shumë detaje ose lejoni ata të shohin 10 lojërat më të vlerësuarat në faqen tuaj. Edhe nëse nuk doni të publikoni një listë të re, kjo metodë mund t’ju ndihmojë në minierat e të dhënave – në vend që të krijoni një artikull prej tij, mund të rendisni të gjitha postimet me pronë të caktuar vetëm për qëllime kërkimore.

Sipas mendimit tonë, mënyra më e mirë e renditjes së postimeve të renditura nga një fushë me porosi është sipas krijimin e një modeli të ri faqesh dhe shfaqjen e një liste në një faqe të re. Kjo metodë ju lejon të organizoni faqet tuaja dhe të përdorni me lehtësi një faqe të re për të shfaqur atë që ju nevojitet. Në rreshtat e mëposhtëm, ne jemi gati t’ju tregojmë se si t’i gjeni të gjitha postimet me një fushë specifike me porosi dhe / ose vlerën e saj dhe t’i tregoni në një faqe të re.

1. Krijoni një model të personalizuar:

Le të qëndrojmë me shembullin e rishikimit të lojës, ku ne duam të shfaqim të gjitha lojërat nga Bethesda Softworks (a thoshte dikush të dështojë?). Për fillestarët, do t’ju duhet të krijoni dhe përgatitni një model të personalizuar:

 1. Krijoni një shabllon të faqeve me porosi dhe emërojeni atë bethesda-games.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm në skedar:
 3. 
  
  
  
   "Botues",
  'meta_value' => 'Bethesda'
  ));
  
  nëse (kanë_posts ()) ndërsa (kanë_post ()): the_post ();
  jehonë '';
  Titulli();
  jehonë '';
  endwhile;
  
  wp_reset_query (); ?>
  
  
  
  
 4. Ruaj ndryshimet

Kodi është i gatshëm të kalojë nëpër të gjitha fushat e personalizuara dhe të gjejë vetëm çelësat e “Botuesit” me vlerën e “Bethesda”. Ju mund të ndryshoni çelësin dhe vlerën për çdo gjë që dëshironi. Nëse dëshironi të shfaqni të gjitha postimet me “fushën e personalizuar të Botuesit” që përmban ndonjë vlerë, thjesht hiqni rreshtin ‘meta_value” plotësisht.

Mos harroni të ndryshoni titullin e shabllonit në diçka që do të njihni më vonë.

2. Shtoni faqen:

Tani shablloni juaj është gati, në mënyrë që të vazhdoni të krijoni listën:

 1. Shkoni te Faqet-> Shto të Re
 2. Shtoni një titull
 3. Në anën e djathtë, gjeni “Atributet e faqes”
 4. Zgjidhni modelin tuaj nga lista përmbysëse “Model”
 5. Publikoni faqen

Kjo eshte! Tani nëse hapni faqen tuaj të re, mund të shihni listën e të gjitha postimeve tuaja që përmbajnë fusha të personalizuara me vlerat që keni zgjedhur.

Tani duhet të shtoni disa tekst në faqen tuaj të re, të stiloni listën dhe të gjeni mënyrën më të mirë për ta treguar atë tek vizitorët tuaj. Shpresojmë që kjo metodë do t’ju ndihmojë të renditni postimet tuaja në një nivel krejt tjetër dhe se do ta shijoni.

Trego shiritin anësor duke përdorur fushat e personalizuara

Një prezantues anësor u prezantua në versionin 2.2 të WordPress. Që atëherë, është bërë një mënyrë popullore për të treguar përmbajtje shtesë dhe më shpesh sesa jo, temat e WordPress do të kenë një nga ato ku mund të vendosni çdo pajisje shtesë që dëshironi.

Edhe pse shumë e dobishme, ju nuk dëshironi që shirita anësor të jetë i pranishëm kudo. Zakonisht, këto bare tregohen kudo tjetër, por në faqen kryesore. Dhe nuk ka një mundësi të tillë që ta ktheni me lehtësi dhe fikur shiritin anësor.

Pra, pse të mos e bëni vetë. Në këtë pjesë të artikullit, ne do t’ju tregojmë se si ta vendosni shiritin tuaj anësor në një fushë me porosi dhe ta quajmë atë vetëm për postimet që dëshironi.

1. Përgatitni modelin:

 1. Hap skedarin faqe.php ose single.php
 2. Gjeni kodin e mëposhtëm:
 3. Zëvendësoni kodin me këtë:
 4. ID, "sidebar", e vërtetë);
  get_sidebar ($ sidebar);
  ?>
  
 5. Ruaj ndryshimet
 6. Krijoni një shabllon me porosi ku do të jetë shiriti anësor
 7. Hapni skedarin sidebar.php
 8. Kopjoni gjithçka nga sidebar.php dhe ngjitni në skedarin tuaj të modelit personal
 9. Ruaj ndryshimet.

Tani duhet të hapni një postim ose një faqe ku mund të gjeni “fusha të personalizuara” nën Redaktorin e Tekstit / Visual. Për të shtuar një shirit anësor në atë post / faqe, bëni si më poshtë.

2. Përdorimi i shiritit anësor në fushat me porosi:

 • Shtypni “shiritin anësor” nën emrin e fushës tuaj të personalizuar
 • Shtypni emrin e shabllonit tuaj personal si një vlerë fushore
 • Kjo eshte. Nëse i keni lënë bosh fushat tuaja të personalizuara, postimi juaj do të jetë pa shirita anësor ndërsa në rastin tjetër, shiriti anësor duhet të ngarkojë nëse keni bërë gjithçka në mënyrë korrekte.

  Ndryshoni header, footer ose sidebar për postimet individuale me fushat e personalizuara

  Zakonisht, një uebfaqe e WordPress do të ketë vetëm një kokë, futboll dhe një shirit anësor të përcaktuar tashmë nga tema që po përdorni. Secili prej tyre ka funksionet dhe modelin e tij të ruajtur në skedarë të veçantë të cilët thirren nga tema dhe më pas shfaqen në sitin ku është e nevojshme. Për shkak se secila pjesë e temës është e ruajtur në një skedar të ndryshëm, ju lehtë mund t’i modifikoni ato pa u shqetësuar se do të ngatërroni të gjithë faqen, dhe ju mund të ndryshoni mënyrën se si vetëm një kryefjalë, futboll apo një sidebar sillet në faqen tuaj.

  Por ndonjëherë, një element nuk do të jetë i mjaftueshëm dhe për shembull, do të dëshironi të ndryshoni kokën. Nëse doni ta ndryshoni atë për të gjithë sitin, ju tashmë jeni gati për të shkuar – hapni kokën.php dhe modifikoni atë ashtu siç dëshironi. Po sikur të dëshironit të shtoni një reklamë në një kokë vetëm për postimet tuaja të vetme? Ose ndoshta modifikoni kokën vetëm për një postim në tërë koleksionin tuaj pa ndryshuar pjesën tjetër?

  Edhe një herë, fushat me porosi do t’ju ndihmojnë.

  1. Përgatitni skedarin:

  Para se të përdorim një fushë të personalizuar për të ndryshuar headers, footers ose shirita anësore, duhet të keni një skedar të përgatitur. Le të themi se dëshironi të ndryshoni një kokë për një ose dy poste dhe keni krijuar një skedar të ri të quajtur header-header2.php ku keni ndryshuar modelin ose futur një shpallje specifike në postim. Para se të mund të vazhdoni me krijimin e një fushe me porosi, sigurohuni që skedari është i koduar siç duhet dhe po punon në faqen tuaj. Pasi skedari të jetë gati dhe gati, mund të vazhdoni.

  Kini kujdes emërtimin e skedarit – nëse po përpiqeni të ndryshoni kokën, skedari juaj i ri i header-it duhet të duket si ky: arkitra-newname.php

  2. Zëvendësoni kodin:

  1. Hapni skedarin single.php
  2. Kërkoni për get_header (); pjesë e kodit i cili zakonisht është në pjesën e sipërme të faqes single.php
  3. Zëvendësoni funksionin me sa vijon:
  4. $ wp_query globale;
   $ postid = $ wp_query-> post-> ID;
   $ header = get_post_meta ($ postid, "header", e vërtetë);
   nëse (! bosh ($ header)) {
   get_header ($ header);
   } tjeter
   get_header ();
   }
   wp_reset_query ();
   
  5. Ruaj ndryshimet

  Me këtë kod, ju i keni thënë WordPress të kontrolloni një fushë me porosi “kokë” në çdo postim të vetëm. Nëse u gjet një fushë me porosi me atë emër, WordPress do të marrë vlerën e saj dhe do të përdorë emrin e skedarit si një titull vetëm për atë post.

  3. Ndryshoni një kokë përmes fushës me porosi:

  Nëse keni ngarkuar header-header2.php në temën tuaj, tani mund ta thirrni atë në një fushë të personalizuar:

  1. Hapni një postim për të cilin dëshironi të ndryshoni një kokë
  2. Shkoni poshtë dhe lundroni në fushat me porosi
  3. Vendosni një fushë të re dhe emërtojeni atë “header”
  4. Shkruajni “header2.php” në vlerën e fushës
  5. Përditësoni ose publikoni postimin

  Nëse nuk ka ndonjë gabim në tuaj arkitra-header2.php skedar, titulli i ri duhet të shfaqet në krye të postimit për të cilin keni bërë ndryshimin. Ende, të gjitha postimet e tjera do të ngarkojnë skedarin tuaj standard të header të përcaktuar nga tema.

  Siç mund ta keni vënë re, ju kërkohet të shkruani emrin e skedarit tuaj të ri të header pas pjesës “header-“. Për shkak të kësaj, është e rëndësishme të emërtoni skedarin tuaj të ri të titullit si duhet dhe shtoni pjesën “header” para emrit të vërtetë që po përdorni në fushën e porosisë.

  E njëjta gjë vlen edhe për skedarin e shiritit anësor, ose natyrisht, duke ndryshuar get_sidebar () dhe get_footer () pjesë e kodit.

  Implementoni fushat e avancuara të personalizuara më lehtë me Kodin e Temave ACF

  Fushat e personalizuara janë pjesa e pashmangshme e praktikisht çdo teme WordPress atje. Këto fusha u lejojnë të gjithëve të përfshijnë informacion shtesë rreth postit, por për fat të keq, kjo veçori standarde WP është mjaft e papërpunuar. Fillestarët kanë nevojë për ca kohë për t’u mësuar të përdorin fusha me porosi dhe zhvilluesit duhet të kalojnë shumë kohë shtesë kur kodojnë rreth tyre.

  Kjo është arsyeja pse Fushat e përparuara me porosi (ACF) shtojca është kaq e popullarizuar në mesin e përdoruesve të WordPress në të gjithë botën. Kjo shtojcë falas numëron më shumë se 1 milion instalime aktive në këtë moment, dhe ne nuk shohim pse numri do të fillojë të bjerë. ACF ju lejon të krijoni fusha të fuqishme, profesionale dhe intuitive me porosi përmes një redaktori vizual.

  Edhe pse është mjaft popullor, ACF ende kërkon njohuri për kodifikimin dhe shumë nga koha juaj nëse planifikoni të zbatoni ato fusha në një temë. Po, krijimi i një grupi fushor është i lehtë, por shfaqja e këtyre fushave nuk është një copë tortë. Dhe ja ku hapet Kodi i Temave ACF për të kursyer zhvilluesit.

  Kodi i Temës ACF

  MIMI: Falas

  Kodi i Temave ACF për WordPress

  Kjo shtojcë e mrekullueshme është një produkt i dy zhvilluesve që vendosën se është koha për të ndaluar humbjen e kohës për të shkruar vazhdimisht të njëjtin kod përsëri dhe përsëri. Kur zhvilloni një temë ose modifikoni një ekzistues, Fushat e përparuara të personalizuara kërkojnë nga një zhvillues të zbatojë kodin e duhur në vendin e duhur brenda një teme. Meqenëse nuk kishte ndonjë mënyrë më të lehtë, një zhvillues duhej të memorizonte copëzën dhe të gjitha tiparet e një API në mënyrë që të bënte punën.

  Aaron Rutley, një nga krijuesit, shpjegoi në lidhje me të blog:

  “Kur zbatoni një fushë brenda një teme të WordPress, ka të ngjarë të harroj emrin e fushës, a ishte ai” profile_image “ose” profile_photo “? Unë gjithashtu kam gjasë të harroj se si e kam caktuar atë fushë që të kthehet, a ishte ajo ID, URL apo Array? Unë e gjeta veten duke redaktuar vazhdimisht grupin në terren për ta zbuluar. ”

  Dhe kjo është aty ku Kodi i Temave ACF mund të ndihmojë një zhvillues. Pasi ta instaloni këtë shtojcë falas e cila tani është shkarkuar më shumë se 4,000 herë, mund të kurseni kohë kur merreni me kodin. Kurdoherë që të publikoni, modifikoni ose azhurnoni një grup fushor në Fushat e përparuara me porosi, kjo shtojcë e mahnitshme do të gjenerojë automatikisht nevojë për kod për zbatimin e fushave në çdo temë.

  Ju do të gjeni këtë kod të dhënë në fund të faqes. Pranë secilës copë, do të gjeni një ikonë të tastierës, e cila do ta lehtësojë kopjimin e kodit. Tani nuk keni pse të mësoni përmendësh asgjë dhe ju mund të relaksoheni kur punoni me fusha të personalizuara.

  Edhe pse shtojca tashmë është e domosdoshme për çdo zhvillues atje, Aaron thotë se ata tashmë po planifikojnë të zgjerojnë Kodin e Temave të ACF:

  “Ne planifikojmë të shtojmë mbështetje për fushat më të njohura të palëve të treta në të ardhmen. Ne gjithashtu planifikojmë t’u japim zhvilluesve më shumë kontroll mbi kodin që është krijuar. “

  Ndërsa shtojca është e lirë kur çiftohet me versionin falas të ACF, do t’ju duhet një Versioni PRO nëse përdorni një version të zgjeruar të Fushave të Përshtatura të Avancuara. ACF Theme Code Pro krijon kod për të gjitha llojet e tjera të fushës ACF Pro si fusha e klonit, galerisë, përsëritësit dhe përmbajtjes fleksibël.

  Afishoni gjendjen tuaj shpirtërore ose një këngë me fusha të personalizuara

  Blogimi duhet të jetë argëtues. Edhe nëse jeni duke shkruar artikuj rreth temave serioze, blog-u juaj mund të ketë akoma një gjë ose dy gjë që e bën atë më pak argëtuese për një lexues mesatar. Mund të jetë gjithçka – një shënim i vogël nga autori, një imazh qesharak ose ndoshta mund të shtoni një humor në të cilin gjendeshin ndërsa po shkruani artikullin. Ndoshta do të dëshironit të shtonit edhe një titull këngësh që po dëgjonit.

  Në këtë pjesë, ne do të tregojmë si ta zbatoni me lehtësi një veçori për shfaqjen e një humor / kënge në postimet tuaja. Ju nuk do të duhet të instaloni ndonjë shtesë shtesë dhe funksioni nuk do të marrë pjesën më të madhe të hapësirës suaj. Shtë një rresht i thjeshtë teksti i cili mund të shtohet automatikisht në pjesën e sipërme ose në fund të postimit tuaj.

  1. Le të shtojmë një “tipar humor”:

  1. Hapni skedarin single.php
  2. Kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm në vendin ku dëshironi të shfaqni gjendjen shpirtërore:
  3. $ customField = get_post_custom_values ​​("humor");
   nëse (emetimi ($ customField [0])) {
   jehonë ""." Mood: ". $ CustomField [0]."";
   }
  4. Ruaj ndryshimet

  Humor fushat me porosi

  Tani që keni përgatitur WordPress për disponimin tuaj, jeni gati t’i shfaqni ato në çdo postim që dëshironi. Si parazgjedhje, WordPress nuk do të tregojë gjendjen tuaj shpirtërore dhe nuk do të ketë asnjë humor të paracaktuar që do të ngarkojë derisa të vendosni të tregoni një të tillë. Nëse keni dashur të shtoni një këngë në vend, thjesht ndryshoni “humor” në “këngë” në rreshtin e parë të kodit dhe gjithashtu mund të ndryshoni emrin e klasës në rreshtin e tretë.

  2. Shtoni disponimin / këngën tuaj në një postim:

  Për të futur një humor ose një këngë, do t’ju duhet ta shkruani atë në një fushë të personalizuar:

  1. Hapni një postim për të cilin doni të shkruani një humor
  2. Shkoni poshtë derisa të shihni “Fushat e personalizuara”.
  3. Nëse nuk keni fusha të personalizuara të shfaqura nën përmbajtjen e postimit, klikoni në “Opsionet e ekranit” në krye të ekranit të redaktorit tuaj dhe kontrolloni kutinë e kontrollit ngjitur me “Fushat e personalizuara”.

  4. Shkruani “humor” në fushën e emrit ose “këngë” nëse keni vendosur të shkoni me të
  5. Shkruani gjithçka që dëshironi në fushën “Value” – kjo do të jetë disponimi / kënga e shfaqur në postimin tuaj
  6. Klikoni në butonin “Shto terrenin personal”
  7. Publikoni postimin tuaj

  3. Stili atë:

  Siç mund ta shihni tashmë nga vetëm tre rreshta të kodit, kjo është forma më e thjeshtë për të shtuar një fushë të re me porosi. Nëse dëshironi të stiloni gjendjen shpirtërore me disa CSS, mund të shihni që kodi tashmë shtoi klasën “my_mood” në tekstin tuaj. Për të modifikuar stilin, bëni sa më poshtë:

  1. Skedar i hapur.css i hapur
  2. Kopjoni dhe ngjitni kodin:
  3. .DISPONIMI im {
   ngjyra: blu;
   }
  4. Shtoni çdo stil CSS që ju pëlqen
  5. Ruaj ndryshimet.

  Shpresojmë, kjo do të jetë e mjaftueshme që të filloni me personalizimin e “funksionit të humorit / këngës” për blogun tuaj dhe shpresojmë që “bluja” nuk do të jetë një vlerë e shpeshtë me të cilën merreni. Nëse nuk doni të publikoni gjendjen tuaj shpirtërore, thjesht mos shkruani asgjë në fushën “zakon”.

  Përmbledhja

  Nëse dikush tjetër ka krijuar një fushë me porosi për ju (si një zhvillues i një teme ose plugin), përdorimi i tij për të përmirësuar blogun tuaj është mjaft i lehtë. Por shpresojmë që ky artikull të ju ndihmojë të personalizoni fushat në tuaj.

  Me modifikime të thjeshta në kodin që ju treguam, ju mund të krijoni dhe menaxhoni fushat tuaja personale që do t’ju ndihmojnë të gjeneroni një blog unik. Do të keni mundësi të nxirrni informacionin që ju nevojitet, dhe do të thjeshtoni procesin e shkrimit dhe gjenerimit të përmbajtjes. Dofarë mendoni për fushat me porosi në WordPress?

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map