Si të ndryshoni tiparet e titullit në WordPress

Si të ndryshoni tiparet e titullit në WordPress


Të kesh një faqe në internet ose një blog WordPress pa menaxhuar tituj është mjaft e pamundur. Nëse ndonjëherë keni harruar të shkruani një titull, e kuptuat shpejt që WordPress shtoi një më vete. Meqenëse janë të rëndësishme për administratorët, përdoruesit e tjerë, vizitorët dhe madje edhe motorët e kërkimit, duhet të bëni kujdes më shumë kur shkruani tituj.

Ndërsa duhet të kaloni patjetër një minutë shtesë për çdo titull që shkruani, ka disa gjëra që mund t’i ndryshoni në të gjithë sitin. Pra, qëndroni me ne përmes këtij udhëzuesi dhe mësoni se si të modifikoni atribute të ndryshme të titullit në WordPress.

 • Si të kufizoni gjatësinë e titullit të WordPress
 • Si të ndryshoni përafrimin e titullit të postës suaj
 • Shkruaj një listë fjalësh që nuk mund të përdoren në titujt e postimit
 • Një ndryshim i vogël i ndarësit të titullit mund të sjellë një ndikim të madh në faqen tuaj
 • Etiketat e titullit mund të ndryshohen lehtësisht përmes fushave të personalizuara

Si të kufizoni gjatësinë e titullit të WordPress

Kur doni të mbani titujt e postimit tuaj sa më të shkurtër dhe të punoni me autorë të shumtë, kjo mund të bëhet problem. Pavarësisht nëse po filloni një blog të modës, një blog ushqimesh ose ndonjë lloj tjetër të një faqe në internet, të gjithë do të duhet të kujdesen për titujt e tyre, të numërojnë fjalë ose shkronja dhe ndoshta do të ishte një kohë e vështirë ta bësh këtë sa herë që të shkruash një të re artikull.

Pra, si e kufizoni një titull postimi në WordPress, kështu që automatikisht kujdeset për gjatësinë e titullit që tregohet në faqen tuaj?

Le të fillojmë me një zgjidhje të thjeshtë.

 1. Hapni funksionet.php në temën tuaj
 2. Vendosni kodin e mëposhtëm:
 3. funksioni max_title_l gjatësi ($ titulli) {
  $ max = 20;
  nëse (strlen (titulli $)> $ max)
  kthimi i substratit (titulli $, 0, $ maksimum). " …";
  } tjeter
  kthimi i titullit $;
  }
  }
 4. Vendosni funksionin tjetër kudo që dëshironi në temën tuaj. Për shembull, nëse doni të tregoni tituj të shkurtuar në faqen tuaj, ju doni ta vendosni këtë kod në Modelin tuaj të Indeksit Kryesor (index.php)
 5. add_filter ('the_title', 'max_title_l gjatësi');

Siç mund ta shihni në kod, ndryshueshme $ max përdoret për të kufizuar gjatësinë e titullit të postës suaj. Ju jeni i lirë ta ndryshoni atë në çdo numër që dëshironi. Por kini kujdes se gjatësia optimale e titullit tuaj është midis 55 dhe 60 karaktere.

Atje shkon Nëse e keni thirrur funksionin në Modelin tuaj të Indeksit Kryesor, titujt tuaj do të shfaqen të shkurtuar dhe pasi, në rastin tonë 20 karaktere, tre pika të zbulohen për të treguar se ka më shumë për të shfaqur.

Duke bërë të njëjtën gjë, ju jeni të lirë të lidhni funksionin kudo që dëshironi – qoftë ai me kokë, këmbë, rrip anësor ose ndonjë gjë tjetër.

Si të ndryshoni përafrimin e titullit të postës suaj

Temat e WordPress të cilat mund të përdorni në WordPress janë të ndryshme. Ju mund të përdorni një standard që vjen me WordPress, të krijoni tuajin, të gjeni një të lirë midis mijëra temave në dispozicion ose të blini një premium nga Interneti.

Ndryshoni shtrirjen e titullit të postimit

Edhe nëse keni paguar shuma të mëdha për temën tuaj, nuk do të ketë gjithçka në dorën tuaj dhe është e pamundur të përfshini gjithçka në një ndërfaqe miqësore për përdoruesit. Pra, nëse doni të ndryshoni rreshtimin e titujve tuaj të postimit dhe tema juaj nuk do të vijë me një mundësi për tu ndryshuar lehtë, do të duhet ta bëni vetë.

Përgatitni mjetet tuaja dhe le të humbasim disa vida, në mënyrë që të mund ta mbaroni punën. Në rregull, kjo dukej sikur ka orë të tëra pune para jush – mos u shqetësoni, do të bëheni brenda një minutë apo më shumë.

Nuk ka rëndësi se cilën temë po përdorni, një titull për postimin tuaj do të vendoset në të njëjtën skedar:

 1. Shkoni te Appearance-> Editor
 2. Në anën e djathtë, gjeni skedarin Single Post (single.php) dhe hapeni atë ose edhe më mirë, hapni skedarin në disa redaktorë të jashtëm
 3. Kërko skedarin për “
 4. Modifikoni etiketën me shtrirjen e dëshiruar:
 5. LEFT:

  QENDRA:

  DREJTA:

 6. Ruaj ndryshimet

Kjo eshte. Tani jeni i lirë të hapni cilindo nga postimet tuaja dhe të shihni ndryshimet që keni bërë. Nëse keni ndjekur hapat dhe keni ndryshuar shtrirjen, titulli i postimit tuaj duhet të shfaqet në të majtë, në qendër ose në të djathtë.

Puna me WordPress është argëtuese, apo jo? Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth blogjeve dhe rregullimit të WordPress, shihni burimet tona dhe niveli i aftësive tuaja të drejtorit në asnjë kohë.

Shkruaj një listë fjalësh që nuk mund të përdoren në titujt e postimit

Ndërsa mund të kufizoni relativisht lehtë gjatësinë e një titulli në WordPress, ndonjëherë ju do të duhet të modifikoni tituj edhe më shumë. Kufizimi i numrit të karaktereve në një titull post mund të ju ndihmojë të mbani një dizajn të qëndrueshëm dhe mund t’ju ndihmojë me SEO, por autorët tuaj do të jenë akoma në gjendje të shkruajnë gjithçka që dëshirojnë.

Në varësi të asaj që ju shkruani ose nga partneriteti juaj me ndonjë kompani tjetër, mund të keni disa fjalë ose fraza që dëshironi t’i shmangni në titujt tuaj. Këto mund të jenë fjalë marrëzie që ju doni të shmangni ose thjesht një markë ose dy që nuk dëshironi të reklamohen në faqen tuaj.

Ndërsa mund të uleni dhe të bisedoni me autorët tuaj për këtë dhe t’i kërkoni prej tyre të mos përmendin fjalë që mund të dëmtojnë reputacionin e faqes tuaj, është vetëm çështja e kohës kur njëri nga autorët do të harrojë gjithçka rreth tij dhe do të publikojë një titull që mund t’ju bëjë duken keq ose madje humbasin para duke shkelur marrëveshjen me një partner.

Lista e fjalëve që nuk duhet të përdoren në tituj

Në vend të një paralajmërimi verbal, pse nuk do të shkruani një funksion që do t’i ndalojë ndokujt në faqen tuaj të shkruajnë një titull me fjalë të veçanta? Ose edhe më mirë, pse nuk do të kopjoni dhe ngjisni të njëjtin funksion nga poshtë dhe thjesht ndryshoni fjalët që doni të bllokoni?

Tani që keni vendosur të hiqni fjalë specifike nga titujt e postimit, le të shohim se si mund ta bëni atë.

Hiq fjalët specifike nga titujt:

 1. Hap skedarin e funksioneve.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin:
 3. përcaktimi i titullit të funksionit ($ titulli) {
  poste globale $;
  $ titulli = $ post-> post_title;
  $ limited limitedWords = "word1; word2; word3";
  $ limited limitedWords = shpërthejnë (";", $ limitedWords);
  parathënie ($ e kufizuarWords si $ e kufizuarWord) {
  nëse (stristr (titulli $, $ i kufizuar)
  wp_die (__ ('Gabim: Ju keni përdorur një fjalë të ndaluar në titullin e postimit'));
  }
  }
  add_action ('publiko_post', 'titrestriction');
  
 4. Ndryshoni fjalët në 4th Shtoni sa më shumë që dëshironi, por mos harroni t’i ndani me pikëpresje
 5. Rregulloni mesazhin e gabimit në 8th linjë
 6. Ruaj ndryshimet

Nëse hapni një postim të ri dhe përpiqeni ta publikoni ndërsa titulli përmban një nga fjalët që keni specifikuar në kod, WordPress do t’ju ndalojë të publikoni postimin dhe paralajmërojeni me mesazhin.

Megjithëse ju mund t’u keni thënë autorëve tuaj për fjalët e ndaluara, nuk do të dëmtojë t’i tregojë ato fjalë drejt nën titull dhe t’i shkruaj si kujtesë.

Nëse nuk është sekrete, mund të na thoni cilat fjalë i keni futur në listë dhe pse?

Një ndryshim i vogël i ndarësit të titullit mund të sjellë një ndikim të madh në faqen tuaj

Ndarësi i titullit është ai karakter i thjeshtë që ndan titullin e faqes suaj të internetit nga emrat e postave dhe faqeve. Edhe pse nuk është aq e rëndësishme sa gjetja e fjalëve të duhura për artikujt tuaj, kjo mund të shihet në krye të skedarit të shfletuesit tuaj sapo të hapni një faqe në internet, por më e rëndësishmja, kjo ndarës do të përdoret nga Google dhe motorët e tjerë të kërkimit kur shfaqin faqen tuaj në rezultatet e kërkimit.

Ndërsa nuk ka asnjë provë që ndarës të ndryshëm mund të kenë një ndikim të ndryshëm në SEO tuaj, ju mund të dëshironi të ndryshoni ndarësin standarde vetëm në mënyrë që të ndryshoni mënyrën se si po shfaqet faqja juaj e internetit e WordPress në të gjitha faqet e tjera në ato rezultate të kërkimit.

Ndryshoni ndarësin e titullit:

Pasi WordPress 4.4 erdhi në jetë, u prezantuan filtra të rinj, dhe njëri prej tyre është drejtpërdrejt i ngarkuar me ndarësit e titujve. Për të ndryshuar ndarësin e titullit tuaj, ndiqni këto disa hapa:

 1. Hap skedarin e funksioneve.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm:
 3. funksioni wploop_change_separator ()
  {
  kthimi '|';
  }
  add_filter ('document_title_separator', 'wploop_change_separator');
 4. Ndryshoni ndarësin në mes të kuotave të vetme në rreshtin e tretë
 5. Ruaj ndryshimet

Ndryshoni ndarësin e titullit për versionet më të vjetra të WordPress:

Para se të prezantohej WordPress 4.4, ndarësi i titullit mund të ishte ndryshuar lehtësisht duke përdorur funksionin wp_title. Zhvilluesit e WordPress së pari hoqi funksionin nga lista e të përkrahurve dhe u zhvlerësua. Por duke qenë se një numër i madh temash ende po i përdorin, zhvilluesit vendosën ta rikthejnë atë.

Funksioni i mëposhtëm mund të ju ndihmojë akoma të ndryshoni atë ndarës nëse përdorni versionin më të vjetër të WordPress, por ju këshillojmë që të azhurnoni WordPress tuaj sa më shpejt të jetë e mundur (për shumë arsye të ndryshme) dhe të shkoni me metodën e re të treguar më lart; herët a vonë, funksioni wp_title do të zhvlerësohet një herë e përgjithmonë dhe do të duhet të modifikoni funksionet.php edhe një herë.

funksioni ndryshim_wp_title_separator ($ titulli, $ sep) {
$ sep = '-';
$ titulli = str_replace ('|', $ sep, $ title);
kthimi i titullit $;
}
add_filter ('wp_title', 'change_wp_title_separator', 10, 2);

Ndërsa mund ta ndryshoni ndarësin në çdo karakter që dëshironi, ju këshillojmë të mos e bëni këtë. Për shembull, ka disa karaktere të veçanta që Google thjesht nuk do t’i shfaqë dhe nuk dëshiron që titulli i faqes tënde të duket joprofesionale. Disa nga ndarësit më të zakonshëm janë “|”, “-” dhe “> kështu që mos e teproni dhe zgjidhni atë që ju pëlqen më së miri.

Etiketat e titullit mund të ndryshohen lehtësisht përmes fushave të personalizuara

Etiketat e titullit janë të rëndësishme për faqen tuaj të internetit. Jo vetëm që ata do të shfaqen te përdoruesit, por ata do të marrin një rol të rëndësishëm në SEO tuaj. Zgjedhja e etiketës së titullit të duhur mund të ketë një ndikim të madh në motorët e kërkimit dhe mund të përfitoni nga ndryshimi i etiketave të titujve nëse bëhet si duhet.

Për një përdorues të rregullt, është e lehtë të ndryshoni etiketat e titullit thjesht duke lundruar te Cilësimet -> Të përgjithshme. Në mënyrë të ngjashme, duke shkuar për të Pamja -> Rregulloje do të tregojë një vend ku pothuajse çdo temë do t’ju lejojë të ndryshoni titullin dhe etiketën e faqes tuaj. Zakonisht, faqet e internetit përdorin emrin e tyre dhe emrin e faqes / faqes, të ndara nga një personazh. Por ju mund ta ndryshoni atë nëse dëshironi të jeni kaq rebelë.

Krijoni një etiketë statike për të gjitha postimet tuaja:

Edhe pse nuk rekomandohet, ju mund të dëshironi të ndryshoni etiketën e titullit të faqes dhe ta bëni atë të njëjtë në të gjitha postimet dhe faqet tuaja në WordPress. Për shembull, në vend që të përdorni një titull, ndarës dhe emër postimi, mund ta ndryshoni atë në diçka statike:

 1. Hap skedarin e funksioneve.php
 2. Kopjoni dhe ngjisni sa vijon:
 3. funksioni same_title_tag ()
  {
  kthimi 'Udhëzuesi i parë i sitit';
  }
  add_filter ('pre_get_document_title', 'same_title_tag');
  
 4. Ndryshoni titullin në 3rd linjë
 5. Ruaj ndryshimet

Ky funksion do të ndryshonte çdo postim dhe titull faqesh në “Udhëzuesin e parë të faqes” (hej, mos e përdorni emrin tonë, jini krijues), por kjo është e pranueshme nëse do të keni vetëm një faqe. Përkundrazi, përdorimi i titujve të paracaktuar është një mundësi shumë më e mirë kur bëhet fjalë për SEO dhe përvojën e përgjithshme të përdoruesit. Edhe nëse keni vetëm faqe në shtëpi dhe kontakte, është akoma një mundësi më e mirë të keni atë pjesë të “kontaktit” të shkruar në etiketën e titullit.

Ndryshoni etiketat e titullit përmes fushave të personalizuara:

Por, le ta ndërtojmë këtë dhe t’u japim autorët tuaj mundësinë të shtojnë tituj me porosi në postimet e tyre:

 1. Funksionet e hapura.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin:
 3. funksioni post_meta_title_tag ()
  {
  $ customPostTitleMeta = get_post_meta (get_the_ID (), 'custom_post_title', e vërtetë);
  në qoftë se ($ customPostTitleMeta)
  {
  kthej $ customPostTitleMeta;
  }
  kthimi '';
  }
  add_filter ('pre_get_document_title', 'post_meta_title_tag');
  
 4. Ruaj ndryshimet
 5. Hapni një postim për të cilin dëshironi të ndryshoni titullin
 6. Në emrin e fushës me porosi, shkruaj “custom_post_title”
 7. Në vlerën e fushës me porosi, shkruani çdo titull që dëshironi të përdorni për atë postim
 8. Ruani ndryshimet / publikoni postimin

Tani, në vend që të merrni një titull të paracaktuar, postimi juaj do të përdorë porosinë që keni futur në 6th hap. Nëse e lini fushën e personalizuar, WordPress do të ngarkojë etiketën e titullit të paracaktuar dhe do ta përdorë atë për atë postim.

Kontrolloni titujt tuaj në WordPress

Shpresojmë që ky udhëzues të ju ndihmojë të kontrolloni më lehtë titujt tuaj në WordPress. Por nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të lini dhe komentoni dhe ne do të përpiqemi t’i përgjigjemi sa më shpejt që të jetë e mundur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked