Si të kontrolloni fragmentet në WordPress

Si të kontrolloni fragmentet në WordPress


Një fragment është një përmbledhje pas, e cila është duke u përdorur për të përshkruar artikullin tuaj në disa fjali të shkurtra. Këto përshkrime janë një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i lënë vizitorët tuaj të shohin se çfarë është postimi dhe të vendosin nëse ata janë të interesuar të lexojnë pjesën tjetër të tij para se të klikoni në butonin. Gjithashtu, është një mjet i shkëlqyeshëm për lexuesit RSS.

Në WordPress, fragmentet mund të jenë manuale ose automatike, dhe ato janë pak më ndryshe nga ngacmuesit (teksti më parë <–more–> etiketë) vetëm sepse WordPress është duke i trajtuar ato ndryshe. Nëse nuk shkruani fragmentin tuaj, WordPress do të bëjë një përmbledhje automatikisht dhe do të marrë 55 fjalët e para nga postimi juaj.

Në këtë artikull, ne jemi gati t’ju tregojmë se si të kontrolloni fragmentet në WordPress. Nëse vazhdoni të lexoni, mund të mësoni:

 • Si të ndryshoni gjatësinë e fragmenteve në WordPress
 • Ndryshoni gjatësinë ekstrakte të paracaktuar për kategori të ndryshme
 • Shtoni një lidhje “Lexo më shumë” për fundin e një fragmenti
 • Trego fragmente në faqet e WordPress
 • Kontrolloni fragmentet e WordPress me shtojcën Advanced Advanced Excerpt

Si të ndryshoni gjatësinë e fragmenteve në WordPress

Nëse jeni i ri në WordPress dhe tani po përpiqeni të gjeni kutinë tuaj të fragmenteve ku dëshironi të shkruani një përmbledhje manuale, me siguri nuk keni gjetur asnjë. Kjo për shkak se fragmentet janë fshehur si parazgjedhje. Për ta bërë kutinë e tekstit të dukshme, ndërsa jeni duke redaktuar një postim ose duke shkruar një të re, klikoni mbi “Opsionet e ekranit” të cilat mund të gjenden në krye të faqes ku duhet të kontrolloni “Ekstrakte”. Tani ju jeni gati të lëvizni nën postimin tuaj dhe të shkruani fragmentin tuaj.

Por siç mund ta shihni, nuk ka asnjë mundësi që thjesht mund të ndryshojë gjatësinë e një ekstrakti. Kjo është ndoshta një nga arsyet pse po e lexoni këtë artikull dhe në rreshtat e ardhshëm, ne do të ju tregojmë një mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë për ta bërë atë.

 1. Shko tek Pamja-> Redaktori
 2. Në anën e djathtë, gjeni skedarin function.php ose hapni skedarin nga klienti juaj FTP
 3. Kopjoni dhe ngjitni funksionin e mëposhtëm:
 4. funksioni my_excerpt_l gjatësi ($ gjatësi) {
  kthimi 110;
  }
  
  add_filter ('excerpt_l gjat', 'my_excerpt_l gjatësi');
  
 5. Ruani ndryshimet pas të cilave fragmentet tuaja do të kenë një kufi prej 110 në vend të 55 fjalëve

Sigurisht, ju jeni të lirë të ndryshoni numrin në çdo numër të plotë që dëshironi. Por mbani mend që po flasim për përmbledhje – nuk dëshironi që përmbledhja juaj të jetë shumë e shkurtër, por nuk ka nevojë për të ekzagjeruar. Gjithmonë mund të vendosni një lidhje “lexo më shumë” pas çdo fragmenti.

Nëse doni edhe më shumë kontroll mbi fragmentet tuaja, duhet të merrni parasysh shtojcën Advanced Excelpt e cila është e aftë të bëjë të njëjtën punë me disa veçori shtesë, plus, nuk do të duhet të merreni me kodin dhe skedarët PHP.

Ndryshoni gjatësinë ekstrakte të paracaktuar për kategori të ndryshme

Pas disa kohësh të kaluar në blogun tuaj në WordPress, disa kategori mund të kërkojnë më shumë fjalë në fragmente dhe disa do të kenë nevojë për ato më të shkurtra. Pra, le t’ju tregojmë se si të ndryshoni gjatësinë e fragmentit të kategorisë.

Shembulli i parë do t’ju lejojë të zgjidhni një kategori për të cilën dëshironi të vendosni një gjatësi të ndryshme fragmenti. Zgjidhni atë kategori, përcaktoni numrin e fjalëve për fragmentin e tij dhe numrin e fjalëve për fragmentin e të gjitha kategorive të tjera:

 1. Funksionet e hapura.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni këtë funksion:
 3. funksioni excerpt_l gjatësi_kategoria ($ gjatësi) {
  if (në_kategori ('Shqyrtime')) {
  kthimi 20;
  } tjeter
  kthimi 60;
  }
  }
  add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_categ');
  
 4. Ndrysho emrin e kategorisë në 2nd linjë
 5. Ndryshoni gjatësinë e fragmenteve (numrin e fjalëve) për atë kategori në rreshtin # 3
 6. Ndryshoni gjatësinë e të gjitha kategorive të tjera në rreshtin # 5
 7. Ruaj ndryshimet

Ndërsa kjo do të jetë më se e mjaftueshme për të ndryshuar gjatësinë ekstrakt për atë kategori që ju shqetëson, nuk do t’ju ndihmojë shumë nëse duhet përcaktoni gjatësinë për disa kategori njëherësh. Në atë rast, ju do të keni nevojë për sa vijon:

funksioni excerpt_l gjatësi_kategoria ($ gjatësi) {
nëse (në kategorinë ('Shqyrtimi')) {
kthimi 35;
} otherif (brenda_kategorisë (grupi ('Lajme', 'Video', 'Redaksi'))) {
kthimi 60;
} tjeter
kthimi 55;
}
}
add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_categ');

Ky funksion do t’ju lejojë të vendosni gjatësi të ndryshme të fragmenteve për kategori të ndryshme dhe prapë ju lejon të zgjidhni atë të paracaktuar.

Shtoni një lidhje “Lexo më shumë” për fundin e një fragmenti

Në vend që të shfaqni të gjithë postimin në faqen tuaj kryesore, fragmentet ju lejojnë të tregoni vetëm një pjesë të saj që mund ta bëjë përdoruesin të interesuar për artikullin.

Pasi përdoruesit të shohin titullin, imazhin dhe një fragment të postimit tuaj, ju duhet t’i informoni ata që ata mund të lexojnë më shumë rreth temës duke ndjekur lidhjen për artikullin tuaj. Nëse na pyesni, një imazh i paraqitur gjithmonë duhet të çojë në artikullin kryesor, por gjithashtu duhet t’i lejoni lexuesit tuaj të ndjekin lidhjen “Lexo më shumë” ose një buton.

shtoj

Nëse tema juaj e WordPress nuk e përfshin veçorinë tashmë, duhet të krijoni një për veten tuaj. Në këtë pjesë të mësimit, ne do të tregojmë se si të shtoni me shpejtësi lidhjen “Lexo më shumë” në fund të secilit fragment:

 1. Funksionet e hapura.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin:
 3. funksion excerpt_readmore ($ më shumë) {
  kthimi '... ID). '"class =" readmore ">". "Lexo më shumë".';
  }
  
  add_filter ('excerpt_more', 'excerpt_readmore');
 4. Ndryshoni tekstin nëse dëshironi
 5. Shtoni një klasë tjetër nëse dëshironi ta stiloni lidhjen ndryshe
 6. Ruaj ndryshimet

Ky është në të vërtetë gjithçka. Pasi të keni ruajtur ndryshimet, secili fragment në uebfaqen tuaj të mundësuar me WordPress tani do të marrë një tekst “Lexo më shumë” (ose çfarëdo që ke shkruar në kodin e mësipërm) me një lidhje me postimin origjinal bashkangjitur automatikisht.

Ju mund të shikoni rezultatin duke hapur faqen tuaj, blogroll ose kudo ku jeni duke shfaqur fragmentet e postimit.

Nëse dëshironi të keni më shumë kontroll mbi fragmentet ose nuk ju pëlqen të grindeni me funksionet e personalizuara, duhet të hidhni një sy në shtojcën Advanced Advanced Excerpt.

Trego fragmente në faqet e WordPress

Si parazgjedhje, WordPress nuk përfshin fragmente në faqe. Kjo është mjaft e arsyeshme pasi faqet janë bërë të jenë të ndryshme nga postimet. Por në disa raste, do t’ju duhen fragmente edhe në faqet tuaja.

Meqenëse nuk ka mënyrë të lehtë për ta lejuar këtë, d.m.th., nuk ka kutinë e kontrollit të cilën thjesht mund ta klikoni për të mundësuar fragmente për faqe, ne do t’ju tregojmë mënyrën e dytë më të lehtë për ta bërë atë.

Jo, nuk do të keni nevojë për një shtojcë, as nuk do të duhet të futeni në konfigurime të hollësishme. Në rreshtat e mëposhtëm, ne do t’ju tregojmë një funksion vërtet të shkurtër i cili do të bëjë punën për ju.

Trego fragmente në faqe:

 1. Funksionet e hapura.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni copën e kodit:
 3. funksioni wploop_pages_excerpt ()
  add_post_type_support ('faqe', 'fragment');
  }
  add_action ('init', 'wploop_pages_excerpt');
 4. Ruaj ndryshimet

Padyshim që nuk është aq e thjeshtë sa të klikosh kutinë e zgjedhjes, por nuk ishte shumë më e vështirë se kaq, a nuk ishte? Tani që keni përfunduar me kopjimin e kodit, mund të lundroni në çdo faqe për të provuar funksionin.

Me shumë mundësi nuk do ta keni fragmentin e paraqitur menjëherë nën përmbajtjen e faqes menjëherë. Por mos u shqetësoni – ju vetëm duhet të lejoni që ekstrakti të shfaqet në faqe:

 1. Shkoni në krye të faqes
 2. Gjeni skedën “Mundësitë e ekranit” dhe hapeni atë
 3. Gjeni kutinë e kontrollit “Ekstrakt” dhe shënojeni

Epo, duket sikur ka qenë kutia e kontrollit e përfshirë në proces gjatë gjithë rrugës!

Tani mund të lëvizni poshtë dhe të shkruani një fragment të faqes tuaj. Copat e kodit si kjo mund të ndihmojnë shumë, apo jo?

Kontrolloni fragmentet e WordPress me shtojcën Advanced Advanced Excerpt

MIMI: Falas

Shtojcë shtesë e përparuar për WordPress

Pasi ta instaloni dhe aktivizoni këtë shtojcë falas, ekzistojnë disa opsione nga të cilat mund të zgjidhni për të kontrolluar fragmentet tuaja:

 • Gjatësia e fragmentit – zgjidhni numrin e karaktereve ose fjalëve që do të shfaqen në një fragment
 • shenja që tregojn heqjen e tekstit – zgjidhni një simbol HTML i cili do të tregohet në vend të pjesës së lënë në harresë të artikullit. Si parazgjedhje, & hellip përdoret për të shfaqur tre pika. Nëse nuk jeni të njohur me kodin, mund të gjeni më shumë prej tyre këtu
 • finish – zgjidhni si dëshironi që fragmenti juaj të përfundojë. Nëse lejoni WordPress të numërojë numrin e karaktereve, një fjalë mund të pritet në mes, ose fjalia juaj mund të përfundojë e papërfunduar. Nëse dëshironi të keni një fragment të plotë, mund të zgjidhni ta përfundoni me një fjali të plotë, por kini kujdes që kjo nënkupton edhe një përmbledhje pak më të gjatë
 • Lexoni më shumë lidhje – zgjidhni nëse doni që lidhja “lexo më shumë” të shfaqet në fund të një fragmenti
 • Nuk ka fragmente me porosi – nëse kontrolloni këtë mundësi, shtojca automatikisht do të gjenerojë një ekstrakt edhe pse mund të ketë një porosi tashmë të shtypur në
 • Shkurtesat e shiritit – ndonjëherë ju duhet të përdorni një kod të shkurtër në fillim të artikullit tuaj. Por kjo nuk do të thotë që ju dëshironi që kodi i shkurtër të shihet në fragment. Rekomandohet të lini kontrollin dhe të zhveshni kodet e shkurtra nga fragmenti juaj
 • filtër – në varësi të temës suaj, zgjidhni një funksion i cili përdoret për shfaqjen e fragmenteve. Disa tema përdorin the_excerpt () ndërsa disa përdorin funksionin the_content (). Mund të ketë madje një kombinim të këtyre dy në një temë, kështu që lini të kontrolluar të dy nëse nuk jeni të sigurt se çfarë po bëni
 • Disaktivizo – për ndonjë arsye, ju mund të dëshironi të lini jashtë fragmentin në disa faqe (për shembull, faqen tuaj ose arkivin e etiketave). Zgjidhni ku doni të çaktivizoni shtojcën

Kontrolloni fragmentet e WordPress me shtojcën Advanced Advanced Excerpt

Nëse doni të mësoni më shumë rreth shtojcës dhe kodit që po e fuqizon atë (i cili mund të personalizohet lehtë), vizitoni wiki e pluginit për dokumentacionin shtesë.

përfundim

Megjithëse përmbledhjet mund të duken të parëndësishme për blogerët fillestar, është e rëndësishme të keni rregullat e fragmenteve tuaja. Pavarësisht nëse do të shkruani përmbledhje për secilën postim ose le të WordPress të trajtojë gjërat, varet nga ju, por sigurohuni që të trajtoni fragmente në kohë. Shpresojmë, ky tutorial do t’ju ndihmojë të rregulloni fragmentet ashtu si dëshironi. Nëse keni ndonjë pyetje, ndjehuni të lirë të shkruani një koment dhe ne do të jemi të lumtur t’ju ndihmojmë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked