Setări WordPress și Structura URL personalizată

WordPress-permalink-structure.png


Permalink-urile sunt unul dintre acei termeni pe care mulți bloggeri îi folosesc zilnic, dar nu mulți dintre ei îi înțeleg complet. Sunt foarte importante și chiar înainte de a crea un site web în WordPress, ar trebui să vă gândiți la cea mai bună structură pentru site-ul dvs. Dar înainte de a le putea personaliza corect, ar trebui să știți care sunt legăturile permanente și cum afectează un blog.

Aceste tipuri de adrese URL care duc la postări, pagini, categorii, etichete, imagini și alt conținut de pe site-ul dvs. sunt unice pentru fiecare site web și pagină de pe acesta. Deoarece ar trebui să fie infinite și niciodată schimbate, ele sunt numite permalinkuri (scurte pentru legături permanente).

Imaginați-vă legăturile permalink ca adrese directe pentru conținutul care poate fi găsit pe un site. Dacă vă puteți imagina un site ca un oraș, fiecare categorie de conținut ar fi o stradă, în timp ce fiecare legătură permanentă ar acționa ca o adresă cu numărul său unic..

De ce ar trebui să schimbi structura de legături permanente

Încă din momentul în care instalați WordPress, legăturile permanente vor fi activate și active. Fiecare postare nouă pe care o publicați va primi un link unic și totul va funcționa fără probleme. Așadar, o întrebare comună în rândul începătorilor este de ce chiar să luăm în considerare schimbarea în primul rând a structurii de legături permanente.

Deși, în multe cazuri, ar trebui să urmezi filozofia „nu o rezolvi dacă nu este ruptă”, acesta nu este unul dintre acele momente. Structura implicită de permalink în WordPress pare urâtă și poate provoca probleme atât pentru vizitatorii dvs. cât și pentru motoarele de căutare. În mod implicit, WordPress utilizează o structură simplă de legătură permanentă care arată astfel: http://example.com/?p=123.

Mulți bloggeri folosesc structura de date de care pur și simplu nu au nevoie. De exemplu, în timp ce marcatele de timp pot ajuta site-urile care depind de articole de știri, ele pot răni alte tipuri de site-uri web. Încercați doar să vă imaginați într-o situație în care vă veți poticni cu un articol care arată câțiva ani înapoi în trecut. Chiar dacă postarea nu a fost sensibilă la timp, ați presupune imediat că este depășită și nu merită citită, nu-i așa??

Așadar, pentru a ajuta toți utilizatorii și, de asemenea, pentru a ajuta motoarele de căutare să îți indexeze paginile în mod corespunzător, este important să schimbi structura implicită de legături permanente în ceva mai atrăgător vizual atât pentru oameni cât și pentru mașini.

Care este cel mai bun pe care ar trebui să-l folosești?

Deși nu există un răspuns corect la această întrebare, Internetul este plin de dezbateri cu privire la structuri perfecte de legături permanente. Vă sugerăm să încercați să evitați structura de permalink implicită (simplă) care folosește doar ID-uri de pagină. Se consideră că este mai greu de indexat corect și nu este deloc ușor de utilizat.

Dar orice altă structură de legături permanente poate sau nu să fie potrivită pentru site-ul dvs. Totul depinde de ce scrii. Dacă aveți tendința să scrieți zeci de articole de știri pe zi, este firesc să includeți ora și data în legăturile dvs. permanente. Pe de altă parte, dacă aveți câțiva autori celebri pe care trebuie să-i distingeți, nimeni nu vă poate spune să nu adăugați șiret de autor în structura de legături permanente. Deci, după cum vedeți din aceste exemple, totul depinde de blogul pe care îl creați.

În orice caz, majoritatea site-urilor WordPress folosesc structura „Nume poștal” sau una personalizată similară. Dacă aveți numele postărilor în legătură permanentă, aveți șansa de a include cuvântul cheie direct pe adresa articolului dvs. Acest lucru ar putea ajuta motoarele de căutare să îți clasifice mai bine articolul. Chiar și pluginurile SEO populare pentru WordPress vă vor avertiza dacă cuvântul cheie focalizare nu este în legătură permanentă. Din perspectiva utilizatorului, nu credeți că este mai bine să aveți titlul postării în link decât să aveți doar un ID sau o dată?

Modificarea structurii permalink

Când decideți că este timpul să schimbați structura de legături permanente a blogului, navigați la Setări -> Permalink.

În pagina cu setări de legături permise, puteți vedea șase opțiuni disponibile pentru modificarea adreselor URL de pe site-ul dvs.:

 • Simplu – ID de post într-un format care nu este ușor de utilizat
 • Ziua și numele – formatul an / lună / dată urmat de numele postului
 • Luna și numele – formatul an / lună urmat de numele postului
 • Numeric – numărul de identificare a postării
 • Numele postului – numele igienizat al postului
 • Personalizat – vă permite să construiți structură personalizată cu zece etichete disponibile

Permalinklează setările comune

Pentru a schimba structura, trebuie doar să selectați opțiunea care vă place și să salvați modificările. Ei bine, asta este cel puțin valabil pentru primele cinci opțiuni, în timp ce cea personalizată are nevoie de ceva mai multă acțiune din partea ta.

Cum se utilizează o structură personalizată

Când utilizați o structură personalizată de permalink, WordPress vă permite să utilizați zece etichete diferite care descriu legăturile dvs.:

 • %an% – anul postului
 • % Monthnum% – luna anului
 • %zi% – ziua lunii
 • %ora% – ora din zi
 • %minut% – minutul orei
 • %al doilea% – secunda din minut
 • % POST_ID% – numărul unic de identificare a postării
 • % Postname% – versiunea igienizată a titlului postului (câmpul de postare)
 • %categorie% – versiunea igienizată a numelui de categorie (câmpul de slugă de categorie)
 • %autor% – versiunea igienizată a numelui autorului

Simte-te liber să folosești orice combinație de etichete care îți plac. În mod implicit, în numele de post personalizat apare doar numele postării, astfel încât se face aceeași cu structura „Nume postare” pe care o puteți selecta deja din listă.

De exemplu, dacă vă bazați foarte mult pe categorii, puteți modifica structura de permalink-uri pentru a conține atât etichete de categorie, cât și nume de post:

http://example.com/wordpress/%category%/%postname%/

În timp ce construiți o structură personalizată, nu uitați să adăugați un semn „/” după fiecare etichetă.

Păstrați aceeași structură

Deoarece legăturile permalink afectează întregul site, este important să le păstrați la fel tot timpul. Cel mai bine ar fi să decizi asupra structurii de legături permise chiar înainte de publicarea primei tale postări. În cazul în care vi-l schimbați în viitor când s-ar putea să aveți zeci sau sute de postări publicate, modificarea structurii de legături permise poate cauza pierderi de trafic. Motoarele de căutare vor avea deja indexate vechile permalinkuri, iar utilizatorii ar fi putut să le marcheze în forma inițială.

Dacă mai trebuie să schimbați structura, nu vă faceți griji. Poate fi făcut, dar veți avea nevoie de un plugin de redirecție care să corecteze întregul lucru și să indice motoarele de căutare și utilizatorii către noul link atunci când este necesar.

Baza de categorii și etichete

Categoriile și etichetele au pagini de arhivă. De exemplu, dacă aveți o categorie „prăjituri” și doriți să enumerați toate articolele care se încadrează în acea categorie specifică, va trebui să navigați la http://www.yoursite.com/category/cakes.

După cum se vede din exemplu, legătura permanentă conține baza „categorie”. În partea de jos a paginii de setări Permalink, puteți găsi opțiuni pentru a schimba baza în orice altceva vă place.

Baza de categorii și etichete

De exemplu, dacă construiți un blog dedicat gătitului, este posibil să aveți categorii doar pentru rețetele dvs. Așadar, în loc să o denumim „categorie”, ar fi mai rezonabil ca baza să fie schimbată în „rețete”. Dacă ați schimbat opțiunea, noul dvs. link permanent va arăta astfel: http://www.yoursite.com/recipes/cakes.

Același lucru este valabil și pentru etichete. In loc de http://www.yoursite.com/tag/chocolate, s-ar putea să doriți să schimbați baza, să spunem, „ingrediente” dacă aveți doar ingrediente ca etichete. Deci, noua structură de legături permanente ar arăta astfel: http://www.yoursite.com/ingredients/chocolate.

Gânduri finale

Deoarece definesc întregul material al blogului, legăturile permalink sunt elementul esențial al site-ului dvs. Din această cauză, nu ar trebui să le ignorați. Înainte de a începe să personalizați site-ul și să scrieți articole, este esențial să vă gândiți la permalinkuri și să personalizați structura lor în funcție de nevoile site-ului dvs. web. Ai încredere în noi; este o opțiune mult mai bună să o faceți acum decât să luptați cu redirecționări după ce vă dați seama că structura simplă nu este suficient de bună.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map