Sådan tilføjes dit første indlæg i WordPress på den rigtige måde

WordPress indlæg skærm


Når man taler om WordPress, den bedste bloggplatform, med bloggere, der allerede har brugt et par år på at skrive, lyder det muligvis trivielt at oprette WordPress-indlæg. Sandheden er, at du kan offentliggøre dit første indlæg meget hurtigt. Men hvis du vil gøre det på den rigtige måde, er der ting, du skal udforske fra starten. Lad os hjælpe dig med det.

Selvom begge WordPress-redaktører (visuel og tekst) ser ret intuitive ud, kan nogle gange endda mere erfarne brugere komme i problemer. Bare nogle gange, selvom du har offentliggjort snesevis af artikler, kan du ikke finde den bestemte funktion, du har brug for til indlægget. Ved andre lejligheder bliver du overrasket over at finde en mulighed, der sad foran dig hele tiden.

Hvis du lige lærte, hvordan du starter en WordPress-blog, og du skal begynde at skrive dit første WordPress-indlæg, er du på det rigtige sted. I denne artikel viser vi dig alt, hvad der er tilgængeligt på skærmen.

 1. Sådan tilføjes et første WordPress-indlæg
  1. Titel og permalink
  2. Indholdsområde – Visuel og teksteditor
  3. Sådan slukkes den visuelle editor
  4. Ubekymret skrivning
  5. Tilføj medier
 2. Udgivelsesindstillinger
  1. Gem udkast-knap
  2. Preview-knap
  3. status
  4. Sigtbarhed
  5. Offentliggør straks, planlæg eller bagdatér et indlæg
  6. Flytte til skrald
  7. Offentliggøre
 3. Formater
 4. Kategorier
 5. Tags
 6. Udvalgt billede
 7. Skærmindstillinger
  1. Uddrag
  2. Send trackbacks
  3. Brugerdefinerede felter
  4. Diskussion
  5. Slug
  6. Forfatter
  7. Layout
  8. Yderligere indstillinger og indstillinger
 8. Konklusion

Sådan tilføjes et første WordPress-indlæg

Når du er logget ind på WordPress, skal du se på venstre side af skærmen. I admin-menuen er der Stolpe menupunkt lige under instrumentbræt en.

Hold musemarkøren (eller klik) på for at begynde at skrive dit første indlæg Stolpe vare. Vælg derefter “Tilføj nyt”. 

Alternativt kan du oprette et nyt indlæg ved at vælge Ny -> Indlæg fra adminlinjen.

En af disse muligheder fører dig til en anden side, der giver dig mulighed for at skrive og redigere din første artikel.

Posttitel og Permalink

Det første element på den nye side er en posttitel. Uden særlige indstillinger skal du her skriv titlen på din artikel. Teknisk er det muligt at lade dette felt være tomt, men i dette tilfælde tilføjer WordPress automatisk attributten “(ingen titel)” som din overskrift. Bare set fra et brugeroplevelses synspunkt anbefaler vi, at du altid skriver en brugerdefineret titel til ethvert indlæg, du skal offentliggøre.

Så snart du skriver en titel og skifter fokus på indholdsboksen, Permalink-indstillinger vises under titelfeltet. Hvis du ikke har ændret noget til din permalinkstruktur, vil dette bare hjælpe dig med at se den nøjagtige URL til dit nye indlæg. Hvis du kopierer denne URL, kan du sende den til dine venner, skrive på sociale medier eller bruge andre steder for at få direkte adgang til indlægget, når du har offentliggjort det.

I tilfælde af at du har en tilpasset permalink-struktur, ved at klikke på “rediger” -knappen ved siden af ​​kan du ændre den sidste del af permalink til alt hvad du kan lide.

Indholdsområde – Visuel og teksteditor

Indholdsområde WordPress

Under titelfeltet venter indholdsboksen på dit input. Dette er område, hvor du skal skrive dit første WordPress-indlæg. Afhængig af redaktøren kan tingene se lidt mere forskellige ud. I det følgende segment skal vi vise dig alle de elementer, der er tilgængelige på siden.

Visual vs. Text editor

Den visuelle redaktør er mere begyndervenlig. Det giver dig mulighed for at fokusere på indholdet og bruge formateringsknapper til at style tekst ligesom med enhver tekstbehandler. På den anden side er teksteditoren mere udviklervenlig. Det giver dig mulighed for at skrive og tilføje kode direkte fra editoren.

Selvom det er muligt at skifte mellem redaktører bare ved at vælge den rigtige fane fra højre side af indholdsområdet, anbefales det ikke at gøre det. Ændring af redaktører kan muligvis ødelægge din formatering. For eksempel, hvis du opretter en nummereret liste i teksteditoren og derefter skifter til en visuel, vil WordPress blande listen op ved at tilføje yderligere HTML-tags. Hvis du ikke har nogen erfaring med HTML, foreslår vi, at du holder dig med den visuelle editor.

Når du arbejder i en af ​​redigererne, kan du bruge tastaturgenveje til at arbejde hurtigere og mere effektivt. For eksempel skal du trykke på CTRL + B tastkombination for at gøre markeret tekst fed.

Sådan slukkes den visuelle editor

Sådan slås Visual Editor fra i WordPress

Selvom det ikke er muligt at lukke teksteditoren, kan du nemt slukke for den visuelle. For at gøre det skal du navigere til Brugere -> Din profil som åbner siden med dine profilindstillinger. Under Personlige indstillinger skal du vælge den første “Deaktiver den visuelle editor, når du skriver”. Glem ikke at rulle ned og klikke på knappen Opdater profil for at gemme ændringer.

Nu har du kun teksteditoren, og du behøver ikke at bekymre dig om at skifte gennem redaktører ved en fejltagelse.

Ubekymret skrivning

Når du skriver din nye artikel, skal du ikke bekymre dig om at miste dit indhold. Som standard, WordPress gemmer automatisk hele indholdet af indlæg for dig hvert 60. sekund. Bare i tilfælde af at du glemmer at gemme fremskridtene manuelt, er det godt at vide, at WordPress fik din ryg.

Tilføj medier

Tilføj medier

Klik på den store “Tilføj medie” -knap øverst på indholdsområdet (og lige under titlen) for at åbne Mediebibliotek. Her kan du vælge tidligere uploadede billeder, tilføje nye, oprette gallerier og meget mere.

Udgivelsesindstillinger

WordPress-udgivelsesmuligheder

På højre side af postskærmen venter flere udgivelsesmuligheder på din handling. Lad os se nærmere på alle de muligheder, du får at arbejde med.

Gem udkast-knap

Hvis du klikker på knappen Gem udkast, gemmer WordPress alt hvad du har gjort indtil videre på siden. Det inkluderer indholdet og alt omkring det, som du udfyldte eller valgte (som kategorier, tags osv.).

Preview-knap

Preview-knappen åbner en ny fane eller et vindue i din browser, og det viser dig, hvordan ser din artikel ud på det aktuelle stadie. Dette er hvordan indlægget ville se ud for alle hvis du var ved at offentliggøre det.

Vær opmærksom på, at URL’en til en forhåndsvisning er anderledes end det oprindeligt offentliggjorte indlæg. Også, preview-linket fungerer ikke for ikke-loggede brugere. Selvom det er muligt at gøre forhåndsvisninger tilgængelige for offentligheden, bliver du nødt til at installere yderligere plugins, for at det kan fungere.

status

Indlægsstatus

Mens du stadig arbejder med din artikel, som standard indstilles status til udkast. Ved at ændre status til “Afventer anmeldelse”, kan du fortælle dine kolleger, at du er færdig med at arbejde på stillingen og give redaktører mulighed for at gennemgå og godkende det. Ændring af status er en must-have funktion, når du arbejder i et team.

Når du har offentliggjort et indlæg, ændres status automatisk til “Udgivet”. Det er muligt at ændre status for de allerede offentliggjorte indlæg herfra, så du endda kan offentliggøre et indlæg, hvis du vil.

Sigtbarhed

Post synlighed

Dit nye indlæg kan have tre forskellige synlighedsstatus.

 1. Offentlig – lad alle se din nye artikel. Hvis du markerer muligheden for at sætte indlægget på forsiden, vises det pågældende indlæg altid øverst på din blogliste. Dette er også kendt som en klistret indlæg.
 2. Adgangskodebeskyttet – indtast en adgangskode til indlægget. Kun personer, der indtaster det korrekte kodeord, kan se artiklens indhold.
 3. Privat – Hvis du offentliggør indlægget privat, er det kun brugere, der er logget ind og har redigeringsrettigheder, som kan se det.

Offentliggør straks, planlæg eller bagdatér et indlæg

Post offentliggør dato og tid

Som standard indstiller WordPress alle indlæg, der skal offentliggøres med det samme. Ved at klikke på “Rediger” -linket ud for denne mulighed, kan en artikel være planlagt til offentliggørelse eller indstillet til en hvilken som helst dato i fortiden.

Flytte til skrald

Hvis du beslutter det slet indlægget som du i øjeblikket redigerer, skal du bare klikke på “Flyt til papirkurven”. Hvis du klikker på linket ved en fejltagelse, skal du ikke bekymre dig; WordPress giver dig mulighed for at fortryde ændringer fra den næste skærm. Også din post bliver i papirkurven i 30 dage. I denne periode kan du altid vælge at bringe det tilbage til livet eller permanent slette for at holde tingene pæne.

Offentliggøre

Endelig er der den blå “Publicer” -knap der offentliggør dit indlæg. Ved at klikke på knappen får dit indlæg som standard live øjeblikkeligt, og alle vil kunne se det. Men hvis du klikker på linket “Rediger” ved siden af ​​knappen, Du kan planlægge eller oprette et bagdateret indlæg.

Formater

Som standard tillader WordPress, at ti forskellige postformater bruges til ethvert tema. Afhængigt af det tema, du har installeret, har du muligvis alle ti, ingen eller noget derimellem. Disse formater tillader det ændre layoutet for dit indlæg. Selvom indlægget vises anderledes ved at ændre et format, vil indholdet forblive det samme.

Dette er ti standardformater for WordPress-indlæg:

 • Standard – standardindlægget for indlæg
 • Bortset – indhold uden titel
 • Galleri – bedst brugt, når der vises et galleri med billeder
 • Link – brug et indlæg som link til et andet websted
 • Billede – Vis et enkelt billede
 • Citere – vis det citerede indhold
 • status – offentliggøre en kort statusopdatering
 • video – indsæt en enkelt video eller afspilningsliste
 • Lyd – brug lydfil eller afspilningsliste (god til podcasts)
 • Snak – Vis en chattranskript

Kategorier

WordPress kategorier

Føj dit nye indlæg til en kategori, som du tidligere har oprettet, eller generer et nyt ved at klikke på linket under listen. Du kan vælge en kategori på listen eller se de mest anvendte.

Tags

WordPress-tags

Beskriv dit indlæg med en eller flere tags. Ved at skrive tags, vil WordPress autosuggest dem, du tidligere har brugt. Hvis der ikke vises nogen forslag, skal du tilføje et nyt tag ved at klikke på knappen “Tilføj” eller trykke på Enter-tasten.

Hvis du er mere af en visuel type, kan du klikke på linket “Vælg blandt de mest anvendte tags” fundet nedenfor. Det åbner en liste over tags, hvor de største repræsenterer tags, du brugte hyppigst, mens de mindste er dem, du brugte mindre ofte.

WordPress featured billede

Et fremhævet billede (også kendt som postminiatyr) er et billede, der repræsenterer dit indlæg. Tidligere har kun nogle temaer tilladt denne mulighed. I dag understøtter næsten alle WordPress-temaer fremhævede billeder.

Afhængigt af det WordPress-tema, du bruger, vises et fremhævet billede øverst på dit indlæg, efter at du har offentliggjort det. Det vises også på din startside, blogroll og andre steder, hvor dit tema viser indlæg.

Hvis du vil indsætte et vist billede til indlægget, skal du klikke på “Indstil vist billede” -linket. Vælg et billede, som du allerede har uploadet, fra dette nye vindue, eller tilføj et nyt fra din computer.

Skærmindstillinger

WordPress skærmindstillinger post editor

På dette tidspunkt kan det se ud til, at vi er færdige med alle tilgængelige indstillinger på postskærmen. Men hvis du rulle helt op, ser du en fane Skærmindstillinger. Ved at klikke på det, vil nogle få indstillinger falde fra toppen af ​​din side.

Som standard er boksene Format, kategorier, tags og valgt billede allerede markeret. Som du kan se, det er dem, vi lige har gennemgået sammen. Men et par kasser mere sidder stadig tomme. Hvis du kontrollerer dem, vises nye indstillinger under din indholdsredigerer. Lad os hurtigt se alle mulighederne, og hvad de kan gøre for dig.

Uddrag

WordPress-uddrag

Uddrag er korte resume, som du skal skrive manuelt. Afhængigt af det tema, du bruger, kan du vise uddrag på din startside, hvor du viser alle de nyeste poster. Hvis du ikke bruger disse manuelt skrevne uddrag, tager WordPress automatisk de første par sætninger af dit indlæg for at oprette et uddrag fra det, når og hvor det er nødvendigt.

Send trackbacks

Send trackbacks

Hvis du indtaster webadresser på websteder i dette felt, sender WordPress dem en anmeldelse. På denne måde ved administratorerne, at du linkede til deres websteder fra det pågældende indlæg. Hvis du linker til et andet WordPress-sted, behøver du ikke gøre noget – WordPress sender automatisk en pingback til den linkede blog og fremsætter den samme anmeldelse.

Da trackbacks og pingbacks ofte misbruges til spam, slukker mange bloggere dem helt. Så hvis du beslutter at sende en trackback, skal du ikke blive overrasket, hvis denne bruger aldrig modtager den.

Brugerdefinerede felter

Tilpassede felter

Nogle gange kan WordPress-temaer muligvis Brug brugerdefinerede felter for at lade et par ekstra oplysninger tilføjes til stillingen. Afhængigt af et tema, du bruger, kan der være snesevis af tilgængelige brugerdefinerede felter. Da brugerdefinerede felter kan programmeres til at gøre praktisk talt alt med dit indlæg, kan de blot tilføje ekstra information for at beskrive det, eller de kan ændre det fuldstændigt.

For eksempel, hvis du bruger et professionelt tema designet til madbloggen, kan du muligvis tilføje et brugerdefineret felt, der kun viser en menu eller en opskrift på det specifikke indlæg.

Diskussion

Diskussion

Som standard tillader WordPress kommentarer til hvert enkelt af dine indlæg. Men hvis du vil Sluk for kommentarer bare for det ene indlæg, dette er stedet for at fjerne markeringen af ​​indstillingen. Du kan også deaktivere trackbacks og pingbacks her.

Slug

WordPress indlægsslug

En snegl er den del af den URL, du kan redigere. Det er den samme mulighed, der vises under titlen.

Forfatter

WordPress post forfatter

Hvis dette er dit første indlæg, er chancerne for, at du kun har en brugerkonto – din egen. Men et eller andet tidspunkt i fremtiden, hvor du måske har mere end en konto, er dette stedet at skift forfatteren af ​​et indlæg. WordPress vælger automatisk din konto som forfatter til artiklen, men hvis du vil ændre det, skal du blot vælge en ny bruger fra listen.

Layout

Når du har valgt felter, som du vil have på postskærmen, giver layouten dig mulighed for at vise dem i 1 eller 2 kolonner. Vi foreslår, at du prøver begge indstillinger for at se, hvilken der passer bedre til dig.

I tilfælde af at du beslutter at gå med kun en kolonne, skal du være opmærksom på, at alt, hvad der som standard var på højre side af skærmen, nu vil vises bellow content editor.

Ved at placere markøren over den øverste del af en hvilken som helst boks, vil du være i stand til at trække og slippe hele sektionen til et andet tilgængeligt sted. Ved at flytte elementer kan du omorganisere hele layoutet.

Yderligere indstillinger og indstillinger

Fanen skærmindstillinger giver dig mulighed for at deaktivere redigeringsprogram i fuld højde og fri for distraktion. Som standard bliver de tændt, så du kan ændre størrelse på indholdsområde, og tillade distraktionsfri funktionalitet som åbner editoren i fuldskærm, mens alle andre indstillinger skjules.

Du skal vide, at det er muligt at udvide indstillinger og funktioner på postskærmen ved at installere yderligere plugins. Oftere end ikke har et tema allerede tilpassede bokse og funktioner. Så selvom du lige er startet, har du muligvis nogle ekstra indstillinger på denne skærm, der er unikke for dit websted. Vær ikke bange for at udforske dem.

Konklusion

Selvom der er ganske mange valg og elementer, du kan kontrollere, når du skriver et nyt indlæg, håber vi, at mængden af ​​dem ikke bange dig væk. Når du har gennemgået denne artikel, skal du bare begynde at skrive. Efter et par succesfulde oprettede og offentliggjorte artikler vil du være i stand til at tilpasse dit arbejdsområde, og du vil være hurtigere med hvert nyt indlæg, du tilføjer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map