Sådan sikkerhedskopieres dit WordPress-websted

wordpress-manual-backup.png


Backup er et af disse computerrelaterede udtryk, som alle kan lide at bruge, selvom de ikke helt forstår det. Hvis du stadig ikke kender udtrykket, er det en proces med kopiering eller arkivering af data, så du hurtigt kan gendanne dem, hvis der sker noget forfærdeligt med de originale filer.

Når man taler om WordPress, repræsenterer backup en proces med kopiering af WordPress ’filer og databaser til et sikkert sted. Så hvis du rodet dit websted, bliver hacket, eller hvis du blot har brug for en ældre version af webstedet af en eller anden grund, kan du gendanne det smertefrit.

Normalt får din WordPress-hostingudbyder dig dækket. De fleste af hostingfirmaerne i dag lover at lave regelmæssige sikkerhedskopier af dit websted. Nogle virksomheder sikkerhedskopierer dit websted dagligt, mens det andet gør det hver uge eller måned. Stadig er dette noget, du ikke helt kan stole på. Ja, de fleste af hostingfirmaerne holder op med deres løfte og har dine sikkerhedskopier tilgængelige hele tiden, men vil du virkelig helt stole på en anden, når det kommer til dit websted?

Hvad hvis du vil have en komplet sikkerhedskopi i de følgende ti minutter, og supportteamet ikke svarer i timevis? Hvad hvis dit hostingfirma ikke kan hente de data, du har anmodet om, af en eller anden grund, de kommer frem til?

Derfor er du nødt til at tage sig af dine egne sikkerhedskopier. Misforstå os ikke; vil du sandsynligvis være i stand til at gendanne dit websted fra hostingfirmaet, men hvis du tjener penge på dit WordPress-sted, skal du ikke spille på sikkerhed.

I denne artikel viser vi dig, hvordan du opretter en manuel sikkerhedskopi af WordPress-filer og databaser. Begge dele er afgørende, hvis du vil oprette en fuld sikkerhedskopi. Derefter viser vi dig nogle af de bedste plugins til automatiseret WordPress-sikkerhedskopi. Disse plugins hjælper dig med at kopiere filerne, giver dig mulighed for at vælge mellem et stort antal indstillinger, og du vil endda have tilladelse til at planlægge automatiske sikkerhedskopier til dit websted. Selvom de fungerer bedre end store, er de fleste af backup-plugins premium, hvilket betyder, at du bliver nødt til at betale for dem. Og de fleste af dem kræver, at du betaler månedlige gebyrer for at få alle de smarte funktioner, de tilbyder.

Sådan sikkerhedskopierer du WordPress-filer manuelt

Som du måske allerede ved, gemmer WordPress plugins ‘, temaer’ og brugernes data både i filer og databaser. For at starte din manuelle sikkerhedskopi, skal du downloade alle de tilpassede filer fra dit websted.

Hvis du åbner det vigtigste WordPress-bibliotek, finder du flere undermapper som wp-admin, wp-indhold, og wp-omfatter (se skærmbilledet nedenfor). Disse mapper indeholder værdifulde data, som alle kombinerede tænder for dit websted. For eksempel i wp-indhold mappe, kan du finde alle dine temaer, plugins, opgraderinger og uploads. Du ønsker ikke at miste nogen af ​​disse filer, ikke? Hvad med filer placeret i wp-omfatter og wp-admin der indeholder anden nødvendig information til at køre dit websted?

Sådan sikkerhedskopieres WordPress-filer

Og det er bare toppen af ​​isbjerget; der er nogle vigtige filer i rodmappen som wp-config.php der holder alle detaljerne om dit websteds konfiguration. Du skal passe på alle disse data, så lad os se, hvordan du sikkerhedskopierer dem.

For at komme i gang skal du have en FTP-adgang til dit websted. Hvis du aldrig har oprettet forbindelse til din FTP-konto, skal du finde alle de nødvendige oplysninger i e-mailen fra dit hostingfirma, eller du kan oprette en ny konto fra cPanel.

 1. Åbn en FTP-klient som FileZilla
 2. Log ind på din konto
 3. Download hele WordPress-mappen til din computer

Det var slet ikke svært, ikke? Efter tre enkle trin har du nu en fuld sikkerhedskopi af dine WordPress-filer, og du skal holde dem sikre. Opbevar mappen et sted på din computer, og sikr den med sky hosting , gemme på en ekstern disk, USB-hukommelsespind, DVD … bare sørg for, at den kun er tilgængelig for dig.

Gendan filer ved hjælp af FTP-adgang

Gendannelse af WordPress-filer via FTP er lige så behageligt som at kopiere dine fotos fra en mappe til en anden. Hvis du nogensinde har trukket og droppet filer i Windows, ved du allerede, hvordan du gendanner en sikkerhedskopi via FTP:

 1. Åbn din FTP-klient (ved hjælp af FileZilla eller en hvilken som helst anden klient)
 2. Log ind på din konto
 3. Naviger til WordPress installationsmappe
 4. Åbn sikkerhedskopimappe på din computer
 5. Træk & slip alle filerne fra din computer til FTP-serveren
 6. Vælg at overskrive / udskifte filerne, når du bliver spurgt

Afhængigt af din forbindelseshastighed kan dette tage op til ti minutter. Vent tålmodig på, at overførslen er færdig med overførslen af ​​alle sikkerhedskopifiler.

Sådan sikkerhedskopieres WordPress-databaser

For at få en manuel sikkerhedskopi af WordPress-databaser, skal du have adgang til PhpMyAdmin. Du kan finde denne software i cPanel ved at åbne kategorien Databaser.

 1. Log ind på din cPanel
 2. Naviger til Databaser kategori
 3. Åben phpMyAdmin
 4. Vælg Eksport fanen
 5. Vælg en metode (hurtig eller indstil indstillinger i den tilpassede metode)
 6. Vælg et format til databasen
 7. Klik knap, der gemmer databasen på din computer

Opret WordPress-databasebackup

Afhængig af størrelsen på dit websted og hastigheden på din internetforbindelse kan dette tage op til flere minutter. Vær tålmodig og vent på, at hele processen er afsluttet.

Hvis du er på en delt hosting, er chancerne for, at du ikke kan få adgang til PhpMyAdmin. I så fald skal du kontakte din hostingudbyder. Du skal muligvis opgradere din konto eller bare bede dem om at aktivere funktionen.

Gendan WordPress-database

Gendannelse af WordPress-databaser er en lidt mere kompliceret proces:

 1. Log ind på phpMyAdmin
 2. Find databasen fra listen til venstre på skærmen
 3. Hvis du vil gendanne hele databasen, skal du rulle ned og vælge Tjek alle mulighed
 4. Vælg nu Dråbe fra listen
 5. Mens databasen stadig er valgt, skal du klikke på Importere knap
 6. Klik Vælg fil , vælg databasefilen fra din computer og åbn den
 7. Behold Delvis import mulighed markeret
 8. Sørg for, at formatet vises SQL og det INGEN vælges til SQL-kompatibilitetstilstand
 9. Klik Gå for at afslutte importprocessen

Download den fulde sikkerhedskopi via cPanel

cPanel-filer

Hvis du har adgang til cPanel, kan ting blive endnu lettere for dig, da du kan downloade den komplette eller delvis sikkerhedskopi af dit websted bare ved at klikke på en knap. Vi har allerede dækket dette i vores Ultimate cPanel-guide til WordPress-brugere, men lad os vise dig denne enkle proces igen:

 1. Naviger til Filer kategori
 2. Åben Guiden til sikkerhedskopiering værktøj
 3. Klik Backup knap fra venstre side
 4. Vælg en Fuld sikkerhedskopi eller vælg specifikke mapper, databaser eller e-mail-videresendere og filtre
 5. Klik Generer sikkerhedskopi hvis du har valgt en fuld sikkerhedskopi eller vælger en knap til andre sikkerhedskopier
 6. Klik på linket for at downloade sikkerhedskopien og gemme det lokalt

Kontroller igen, at du gemmer sikkerhedskopien på et sikkert sted. Du har brug for filerne, hvis du beslutter at gendanne sikkerhedskopien.

Fuld sikkerhedskopi

En fuld sikkerhedskopi, der er downloadet via cPanel, inkluderer alle filer, mapper, databaser og endda e-mail-videresendere og filtre.

Gendan dit websted ved hjælp af cPanel

Lad os håbe, at du ikke behøver at gendanne dit websted. Men hvis du bliver på dit websted i en længere periode, kan før eller senere noget gå galt, og den eneste måde at løse ting på er at gendanne den seneste sikkerhedskopi. Hvis du bruger cPanel, er tingene ikke så komplicerede:

 1. Log ind på din cPanel
 2. Åben File manager Ansøgning
 3. Klik på knappen Upload øverst på siden
 4. Vælg den seneste sikkerhedskopi fra din computer, og upload den til serveren

Vent et stykke tid, da uploadprocessen kan tage nogen tid. Når filen er uploadet, skal du vælge den komprimerede mappe på listen over alle filer. Mens filen stadig er valgt, skal du klikke på knappen Uddrag, som du kan finde øverst til venstre på siden.

Du skal nu se et nyt popup-vindue, der beder dig om biblioteket. Vælg den mappe, hvor dine webstedsfiler er placeret (i de fleste tilfælde vil det være / public_html-mappen), og klik på Ekstraher fil (er). Efter nogle få øjeblikke skal alle filer overskrives, og dit websted gendannes til den version, du sikkerhedskopierede. Hvis du har sikkerhedskopieret dit websted regelmæssigt, skal du ikke føle, at du mister for meget.

Bedste plugins til automatisk WordPress-sikkerhedskopi

Manuel oprettelse af sikkerhedskopier er ikke så svært. Men som du ser fra ovenstående afsnit, tager det tid at fuldføre den fulde sikkerhedskopi. Bloggere har normalt ikke så meget tid til at allokere sig til tekniske forhold, og det at gå gennem hele processen manuelt en eller to gange om ugen kan måske føles som spild af tid.

Da du har valgt WordPress som din blogplatform, er du heldig. Der er flere gratis og premium-plugins, der vil fjerne dine bekymringer, dvs. plugins, der automatiserer hele sikkerhedskopieringsprocessen. Her er de bedste plugins til automatiseret WordPress-sikkerhedskopi.

Vault Press

Vault Press

PRIS: $ 99 pr. År eller $ 9 per måned

Anerkendt som en af ​​de bedste, Vault Press vil helt sikkert give dig alt (og mere), du har brug for, når det kommer til sikkerhedskopiering af dit WordPress-sted. Plugin er let at installere og administrere. Udover standardindstillinger til sikkerhedskopiering af dit websted (som inkluderer planlagte sikkerhedskopieringer, gendannelsesindstillinger og valg af filer, som du vil inkludere i en sikkerhedskopi), får du med dette plugin statistik og aktivitetsoplysninger. Afhængig af din betaling, kan du endda tilføje en sikkerhedsindstilling, der lader Vault Press tage sig af dine sikkerhedskopier og gøre det sikkert. Du burde Tjek tilbudet i detaljer, og med alle de indstillinger, det inkluderer, kan du muligvis udbetale lidt mere for denne.

Backup Buddy

Backup Buddy

PRIS: fra $ 80

Med Backup Buddy kan du sikkerhedskopiere hele dit WordPress-sted og gendanne det med bare et par klik. Når du har installeret plugin, skal du blot indtaste din e-mail-adresse og adgangskode, og du er klar til at gå. Dette plugin giver dig mulighed for at downloade din sikkerhedskopi i en ZIP-fil, som du kan gemme lokalt, eller du kan med det samme uploade den til en online tjeneste. Med Backup Buddy får du 1 GB ledig plads til opbevaring af dine sikkerhedskopier på Backup Buddy Stash, eller du kan sende sikkerhedskopien til din e-mail, FTP, Amazon S3, Dropbox eller Rackspace Cloud.

Der er forskellige muligheder for dig at vælge imellem, så du kan vælge kun at sikkerhedskopiere databaser eller individuelle mapper i stedet for at lave en fuld sikkerhedskopi hver gang – noget der kan hjælpe de af jer med mere end blot et par gigabyte data. Hvis du planlægger din sikkerhedskopi, kan du tillade dig selv at glemme det og lade Backup Buddy gøre det hårde arbejde.

BackUpWordPress

Sikkerhedskopier WordPress

PRIS: Gratis / $ 99

Dette plugin kommer i en gratis og betalt version. Med den gratis kan du hurtigt oprette sikkerhedskopier på din server, planlægge dem let og vælge, hvilke filer der skal inkluderes i din sikkerhedskopi. Hvis du vælger at købe bundtet, vil du automatisk kunne overføre dine data til tjenester som Google Drive, DropBox, Amazon S3, Dreamhost DreamObjects, Rackspace Cloud og Microsoft Azure og gøre dine sikkerhedskopier endnu mere sikre.

BackWPup

BackWPup

PRIS: Gratis / $ 75

Dette plugin findes også i to versioner. En gratis vil lade dig tage backup af dit websted på din computer og også give dig muligheden for at uploade din sikkerhedskopi til Dropbox, S3-tjenester, Rackspace Cloud. Der er en planlagt backup inkluderet i den gratis version, og du kan naturligvis altid gendanne dine sikkerhedskopier. Men hvis du vil have flere muligheder og tjenester som Google Drive, bliver du nødt til at åbne din tegnebog og betale for PRO-versionen af ​​BackWPup. Hvis du vil sammenligne alle funktioner fra gratis og PRO-version for at beslutte, om det er værd at købe, skal du tjekke det officielle websted.


Hvis du har fundet et problem med dit WordPress-websted og har brug for en hurtig sikkerhedskopi, ved du allerede, hvor vigtigt det er at tage sig af dit websted. Hvis du hidtil har været heldig, skal du ikke vente med at lære af dine fejl. Sørg for, at din hostingudbyder regelmæssigt sikkerhedskopierer dine filer og databaser.

Vær venlig ikke doven; sikkerhedskopierer dit WordPress-sted manuelt fra tid til anden. Du ved aldrig, hvornår du har brug for disse filer. Når du har lavet sikkerhedskopien for første gang, vil du se, at det tager kun et par klik for at få de nyeste filer gemt på din computer. Og hvis du kan spare et par dollars, skal du vælge et af de bedste plugins til automatisk WordPress-sikkerhedskopi og slappe af, når det kommer til sikkerhedskopier.

Hvad er dine oplevelser? Hvor ofte sikkerhedskopierer du dit WordPress-sted?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map