Sådan opretter du XML-sitemap til dit WordPress-websted

xml-sitemap.png


Sitemap er, som navnet allerede antyder, et kort over dit websted. For at være mere specifik er et sitemap en liste over alle sider, der findes på dit websted.

Undertiden kan denne liste oprettes manuelt for at få vist strukturen på dit websted. Ved at vise listen over dine sider kan du vise dine hovedkategorier og deres underkategorier, så brugerne kan komme rundt. Denne metode var langt mere populær i fortiden; Der er stadig et sitemap på alle velorganiserede websteder, men i en noget anden form.

I stedet for manuelt at oprette et sitemap og linke alle sider manuelt, giver dagens teknologi dig mulighed for at gøre det automatisk. I stedet for at vise et sitemap til din besøgende, skal du organisere din navigation bedre og kun bruge et sitemap til søgemaskiner.

Når du opretter et sitemap til søgemaskiner, gør WordPress-plugins det for dig. I stedet for almindelig HTML skrives dokumentet i XML, og sitemap vil være en meget vigtig del af dit websted. Når du har oprettet et sitemap, vil søgemaskiner som Google og Bing være mere effektive, når det kommer til indeksering af dit websted. Da denne liste fortæller søgemaskinebots om strukturen på dit websted, vil den vide nøjagtigt, hvad den skal kigge efter. Det vil resultere i bedre SEO, hvilket betyder, at folk lettere kommer til dit websted gennem søgemaskiner.

I WordPress er der mange tilgængelige plugins, der kan udføre det samme job og oprette et sitemap for dig. Det betyder ikke noget, hvilken du vælger, men vi anbefaler, at du kun holder fast ved et plugin. Brug af flere plugins kan forvirre WordPress såvel som søgemaskiner, og du kan faktisk gøre tingene værre, hvis du opretter flere sitemaps med forskellige plugins. I de følgende linjer skal vi vise dig to populære sitemaps-plugins.

Google XML-sitemaps

PRIS: Gratis


Med næsten 18 millioner downloads og over 1 million aktive installationer er dette enkle plugin bestemt et af de mest populære til jobbet. Det er ikke fordi dette plugin giver dig masser af muligheder at vælge imellem, men fordi det kommer i gang på få sekunder. Alt hvad du skal gøre for at oprette dit sitemap er at installere plugin:

 1. Gå til Plugins -> Tilføj nyt
 2. Søg efter: “Google XML Sitemaps”
 3. Installer og aktiver plugin
 4. Naviger til Indstillinger -> XML-sitemaps

Når du kommer til plugins indstillinger, vil du bemærke, at dit sitemap allerede er oprettet. Plugin linker dig til dit sitemap, som du muligvis kan åbne i din browser til testformål.

Selvom du er færdig bogstaveligt på få sekunder, giver Google XML Sitemaps dig muligheden for at konfigurere dit sitemap i detaljer. Hvis du ruller gennem indstillingerne, vil du bemærke, at du kan vælge, hvilke søgemaskiner der skal inkluderes, du vil være i stand til at vælge sider, som du (ikke) vil have i dit sitemap og meget, meget mere.

Det fantastiske ved Google XML-sitemaps er, at det fortsætter automatisk med at opdatere dit sitemap. Hvis du tilføjer en side, tilføjer plugin-en den til dit sitemap. Hvis du sletter en, får plugin dig dækket og gør det samme i XML-filen.

SEO af Yoast

PRIS: Gratis


Dette plugin er et af de mest populære plugins til WordPress. Dets hovedformål er at kontrollere dit indhold for at opnå bedre SEO, men i denne artikel går vi ikke nærmere ind på SEO af Yoast. Da plugin er så populært, er det meget sandsynligt, at du også har det installeret på din WordPress. Og hvad angår sitemaps, er der ikke behov for at installere yderligere plugins, da SEO af Yoast giver dig det modul, der er ansvarlig for dit sitemap. Så hvis du har installeret plugin, så kan du oprette dit sitemap:

 1. Naviger til SEO> XML-sitekort
 2. Generer dit sitemap

Som vi fortalte dig, er det virkelig nemt at oprette et sitemap, og der er mange andre plugins, der vil gøre et godt stykke arbejde. Uanset hvilken du brugte til at generere dit sitemap, skal du nu fortælle søgemaskinerne, hvor sitemap er placeret. I de følgende linjer skal vi vise, hvordan man tilføjer en til Google Webmasterværktøjer. Hvis du stadig ikke har tilføjet og bekræftet dit websted, skal du se, hvordan du tilføjer dit websted til Google Webmasters Tools.

 1. Gå til Google Webmasterværktøjer
 2. Åbn dit websted fra listen
 3. Naviger til gennemgang -> Sitemaps
 4. Klik på knappen “Tilføj / test sitemap”
 5. Indtast placeringen af ​​dit sitemap
 6. Klik på Test-knappen og klik til sidst på knappen Send

Du er færdig. Dit sitemap oprettes, og Google får besked om det. Efterlad XML-filen på din server, og lad din plugin udføre sit job.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map