Sådan opretter du WordPress-kortkoder og arbejder lettere med dem

Sådan opretter du WordPress-kortkoder og arbejder lettere med dem


WordPress-genveje er små tags, der bruges som genveje til at udføre bestemte funktioner i indlæg og sider. Du kan genkende kortkoder ved firkantede parenteser, der omgiver et enkelt ord eller en sætning. De blev introduceret i version 2.5 med en mission at hjælpe folk med at udføre funktioner på den lette måde.

Som du måske allerede ved, WordPress bruger PHP-programmeringssprog til at tænde sig selv. Så når du vil tilføje en bestemt funktion direkte til indlæg og sider, bliver du nødt til at skrive koden i teksteditoren. I stedet tillader kortkoder brugerne at erstatte hele kodeblokken med en simpel term og køre den bare ved at offentliggøre et indlæg. Fantastisk, er det ikke?

I denne vejledning kan du lære:

 • Sådan bruges WordPress-kortkoder
 • Sådan opretter du en simpel kortkode
 • Sådan bruges kortkoder i tekst widget

Anbefalet læsning: WordPress-kurser af Udemy

Sådan bruges WordPress-kortkoder

Kortkoder i tekst- og visuelle redaktører

For at bruge kortkoder behøver man ikke vide, hvordan man koder eller forstår, hvordan de fungerer i backend. WordPress selv, såvel som de fleste af WordPRess-temaer og plugins, bruger forskellige kortkoder for at tillade brug af mange avancerede funktioner.

For at få vist hele billedgalleriet, skal du bare bruge [galleri] kortkode, der følger med WordPress. De fleste kortnumre kan bruges i deres grundlæggende form som det foregående eksempel.

Kortkoder erstattes af det faktiske indhold, så snart du offentliggør eller får vist et indlæg eller en side.

Kortkodeparametre

Oftere end ikke, kortkoder kan have yderligere parametre. Ved at tilføje ekstra information til dem kan du tilpasse og ændre output. Selvom den trivielle -kode for eksempel viser alle billeder, der er knyttet til indlægget, er det muligt at ændre det. Galleri-kortkode giver dig mulighed for at specificere billeder efter deres ID, så du kan vise bare de specifikke billeder eller endda inkludere billeder, der ikke er en del af det pågældende indlæg.

Det er også muligt at definere en størrelse på galleriet og mange andre ting ved at tilvejebringe yderligere parametre. Her er et eksempel:

[galleri-id = “1,5,7” størrelse = “medium”]

Galleriet fra dette eksempel viser kun billeder med specificerede ID-numre. I dette tilfælde ændres størrelsen automatisk til medium. Og det får du med en simpel kortkode. Forestil dig nu, hvordan ville det hele se ud, hvis du var ved at tilføje PHP-koden manuelt, som ville have titusinder, hvis ikke hundreder af linjer. Tak, kortkoder!

Start og slut tags

Nogle mere komplekse kortkoder kan have start- og slutkoder. Så i stedet for en kort kode, ville du ende med at have to med specifikt indhold derimellem.

For eksempel kan et Google Maps-plugin muligvis vise dig en placering på kortene via kortkoden. De fleste af sådanne plugins har start- og slutkoder, mens adressen skal skrives imellem. Her er et eksempel:

[[maps]] New York, USA [[/ maps]]

Som du kan se fra eksemplet, starter slutningskoden altid med et skråstreg “/”. Ved at have begge tags kan WordPress lettere identificere delene af kortkoder.

Arbejd i teksteditoren

WordPress-shortcodes

Selvom de bare er genveje til funktioner, er kortkoder faktisk WordPress-specifikke kryptogrammer alene. Så hvis du prøver at skrive en shortcode i den visuelle editor, viser WordPress straks output (eller bare pladsholderen) for den shortcode. Hvis du fulgte gallerieksemplet og skrev kortkoden i Visual editor, ville du se, at WordPress straks viste sit indhold (se det første billede i dette indlæg for at se, hvordan det fungerer).

Hvis du vil redigere en kortkode og arbejde med dens parametre, skal du skifte til en teksteditor, der giver dig mulighed for at se strukturen på en given kortkode.

Standard WordPress-shortcodes

Kortkoder administreres normalt af temaer og plugins. Hver udvikler registrerer kortkoder på egen hånd, så hver af dem er forskellige. Hvad gør en shortcode, hvad er dens parametre og funktioner, afhænger udelukkende af det specifikke plugin og det tema, du bruger.

For eksempel kan et plugin, der hjælper dig med at vise en placering på Google Maps, have [[maps]] -kode, en der viser abonnementsformularer vil bruge [[form]] og så videre.

Hvert produkt er forskellige, så sørg for at kontrollere beskrivelsen og dokumentationen til temaer og plugins for at lære mere om deres specifikke anvendelse.

Men WordPress kommer med et sæt standardkortkoder, som du kan bruge uden at installere yderligere udvidelser. Som standard er dette kortkoder, du kan arbejde med:

 • [lyd] – integrere lydfiler
 • [billedtekst] – indpak billedtekster omkring indhold
 • – indpak indlejrede elementer, og indstil deres maksimale dimensioner
 • [galleri] – vis billedgalleri
 • [afspilningsliste] – Vis en samling lyd- og videofiler
 • – integrere videofiler

Undslipper shortcodes (vis kortcodes tekst uden at udføre den)

Undertiden kan det være en god ide at vise tekst, der repræsenterer en kortkode i stedet for at udføre den. Hvis du prøvede at tilføje en kort kode både til teksten og visuelle redaktører, indså du, at den blev udført ved begge lejligheder.

For at få vist teksten på en kortkode skal du bruge dobbeltbeslag: [[Kortkode]]

Hvis du vil vise en kortkode med start- og slutmærker, skal du kun bruge den første og den sidste dobbeltbeslag: [[kort] New York, USA [/ maps]]

Når du arbejder i teksteditoren, kan du også erstatte firkantede parenteser med deres koder. Så i stedet for “[” kan du bruge “[”, og i stedet for “]” bruge “]”. For eksempel: [Kortkode & # 93; viser også kortkoden uden at udføre den.

Sådan opretter du en simpel kortkode

Når du skriver artikler i WordPress dagligt, er der tidspunkter, hvor du gentager dig selv, og når du skal skrive noget igen og igen. Det betyder ikke noget, om det er en websteds-URL, en lang sætning eller måske et stykke HTML-kode, som du konstant skriver fra bunden, skal du overveje at skrive en kortkode til det.

Og med denne enkle funktion behøver du ikke at være programmør, eller du vil ikke engang ansætte en for at gøre tingene enkle for dig. Følg de næste par trin, og lav dig en brugerdefineret kortkode:

 1. Åbn function.php-filen i menuen Appearance -> Editor
 2. Placer følgende kode i slutningen af ​​filen:
 3. funktion fsg_shortURL () {
  returner 'http://www.firstsiteguide.com';
  }
  add_shortcode ('fsg', 'fsg_shortURL');
 4. Gå til Text Editor, og skriv [FSG] for at få URL i stedet for kortkode

Det var ikke så svært, ikke sandt?

Mere avanceret eksempel: Tilføj billedkortkode

Ved at placere følgende kode i features.php kan du oprette en kortkode til placering af et billede med brugerdefinerede bredde- og højdeegenskaber:

 1. Gå til filen filen.php
 2. Indsæt følgende kode:
 3. funktion img_shortcode ($ atts, $ content = null) {
  
  ekstrakt (shortcode_atts (
  array (
  'bredde' => '',
  'højde' => '',
  ), $ atts)
  );
  Vend tilbage '';
  }
  add_shortcode ('img', 'img_shortcode');
  
  
 4. Åben teksteditor:

Her kan du bruge [img bredde = ‘x’ højde = ‘y’] http: // … [/ img] kortkode, hvor “x” og “y” er tal, der repræsenterer bredde og højde i pixels.

Du kan nemt tilføje andre billedattributter, hvis du har brug for nogen; tjek listen over alle billedattributter på W3-skoler.

Sådan bruges kortkoder i tekst widget

Med WordPress version 4.9, der er blevet frigivet den 15. november 2017, fungerer kortkoder automatisk i Text Widgets. Men hvis du stadig bruger en ældre version af WordPress, vil denne del af tutorial hjælpe dig med at få resultatet.

Kortkoder kan indeholde forskellige funktionaliteter, som du kan tilføje til dit WordPress-websted. Uanset om du har oprettet en til dig selv, eller det fulgte med et tema eller et plugin, du lige har installeret, bruger du sandsynligvis kortkoder hele tiden. Da du virkelig kan spare tid og drage fordel af dem, er der ingen grund til ikke at bruge kortkoder.

Hvis du lige er begyndt at opbygge dit WordPress-websted, har du muligvis kun brugt kortkoder i Post-redigeringen. Men, sandheden er, at du praktisk talt kan bruge kortkoder overalt.

For eksempel, hvis du bruger 5sec Google Maps PRO-plugin, som giver dig mulighed for ubesværet at oprette kort med utallige stifter på det, kan du muligvis indsætte kortet via kortkode direkte i din tekst widget og vise din placering på sidebjælken i stedet for en enkelt stolpe. Men hvis dit tema ikke understøtter kortnumre i widgets, bliver du nødt til at aktivere funktionen selv, og det er hvad vi vil vise i denne artikel.

Hvis du har brug for at bruge en kort kode i dine PHP-filer (hvis du f.eks. Vil køre koden i din header.php-fil og køre kortkoden, uanset hvor overskriften findes), kan du gøre det nemt ved at pakke koden rundt om den . Men hvis du har forsøgt at bruge en kortkode i din tekstwidget som i det eksempel, vi har nævnt ovenfor, blev du skuffet, fordi det simpelthen ikke fungerer, og widgetten viste kortkoden i stedet for det er indhold. Medmindre dit tema allerede har funktionen registreret, skal du aktivere det selv.

Så hvis du vil være i stand til at sætte en shortcode i en tekst widget og få den til at køre, skal du ikke bekymre dig; du kan få det til at ske inden for få sekunder:

 1. Åbn features.php
 2. Kopier og indsæt følgende to linjer:
 3. add_filter ('widget_text', 'shortcode_unautop');
  add_filter ('widget_text', 'do_shortcode');
 4. Gem ændringer

Selvom det faktisk er tilstrækkeligt at kun bruge den anden linje, der får kortkoden til at fungere, vil du have den første linje for at undgå WordPress ‘automatisk indsættelse af afsnittet og bryde tags, hvor du ubevidst opretter linjeskift ved at formatere teksten i en widget . Bare i tilfælde af at du lægger en shortcode på en separat linje, unautop vil stribe disse afsnitskoder, og kortkoden fungerer som en charme.

Nu kan du navigere til Udseende -> Widgets og træk tekstwidget, hvor du vil have det. Når alt dette kommer til alt, når du skriver en kortkode direkte i din tekstwidget (som naturligvis er registreret på dit websted), udføres den ligesom den blev indtastet i posteditoren.

Tilsvarende kan du køre PHP-kode fra din tekst widget. Det var let nok, ikke sandt? Nyd dine kortkoder.

Kortkoder findes overalt

Hvis du lige starter en WordPress-blog, kan shortcodes virke overflødige og vanskelige at forstå. Det er mest muligt at undgå kortkoder ved hjælp af en brugervenlig grænseflade, der leveres af et plugin. Men når du bliver mere involveret i bloggen, og når du begynder at bruge flere plugins, vil du forstå den virkelige magt ved kortkoder.

Brug af dem bliver en rutine, og du vil hurtigt vænne dig til at skrive firkantede parenteser i hvert nyt indlæg, du opretter. Så tag et par minutter, og brug denne artikel til at lære det grundlæggende.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map