Sådan opdateres WordPress, temaer og plugins inde i instrumentbrættet

update-wordpress.png


Når du logger ind på din WordPress-blog en gang hver par uger, vil du bemærke, at der er opdateringer til dit websted. Selvom det er let at bare klikke på knappen for at opgradere din WordPress-kerne, temaer og plugins til en nyere version, skal du tage et ekstra skridt og forberede dit websted til opdateringsprocessen. Eller med andre ord, følg et “bedre sikkert end undskyld” -princip.

Selvom dit websted fungerer temmelig meget normalt, selvom du ikke trykker på opdateringsknappen i det øjeblik, du ser et er tilgængeligt, skal du vide om fordelene ved hurtig opgradering. Udviklere af WordPress, dens temaer og plugins arbejder løbende på at forbedre deres produkter. Gennem nye opdateringer introducerer de nye funktioner, der vil gøre dit websted bedre. Og endnu vigtigere er, at udviklere løser fejl og sikkerhedshuller, som hackere muligvis kan bruge til at få adgang til dit websted uden tilladelse.

Da WordPress er en open source-platform, kan alle få hånden på koden, undersøge den og finde en ny måde at hacke ubeskyttede websteder på. Ved at opdatere til den nyeste version beskytter du dit websted mod ondsindet software og farlige mennesker. Ud over svage adgangskoder er ikke den nyeste version af din software en af ​​de mest almindelige grunde til at miste dit websted til en hacker.

Sådan opdateres WordPress-kerne, temaer og plugins

Vi håber, at du nu indser fordelene ved at udføre hurtige, regelmæssige opdateringer. Men inden du skynder dig at klikke på opgraderingsknappen, skal vi overveje et par ting og lære at opdatere WordPress korrekt.

Forbered dig på opdateringen

Fra det øjeblik, du klikker på opdateringsknappen, begynder WordPress at arbejde med dine filer. Det vil downloade nye filer og overskrive de gamle. Da det er en delikat proces, der muligvis kan afbrydes af en simpel skrivefejl i koden, er der en lille, men realistisk chance for, at noget går galt. Før du mister adgangen til dit websted og gør det ubrugeligt for offentligheden, skal du tegne forsikringen i form af sikkerhedskopien. Så hvis noget går galt, kan du nemt vende tilbage til den gamle version af WordPress eller et hvilket som helst bestemt plugin og tema, du var ved at opdatere.

Da cache-plugins (som W3 Total Cache eller WP Super Cache) kan forstyrre opgraderingsprocessen, er det bedst, at du deaktiverer dem under WordPress-opdateringsprocessen. Når opdateringen er afsluttet efter et par minutter, vil du være i stand til at gå tilbage og aktivere plugin uden problemer.

Før opdatering, Opret altid en sikkerhedskopi af dit websted og deaktivere eventuelle cache-plugins du har muligvis installeret.

Opdater manuelt WordPress til en ny version

For at lære mere om tilgængelige opdateringer, skal du navigere til Dashboard -> Opdateringer. Alternativt kan du klikke på opdateringer ikon i WordPress admin bar. Dette fører dig til WordPress-opdateringssiden, der indeholder alle de relevante oplysninger og handlingsknapper, du har brug for.

Selvom WordPress automatisk tjekker for nye opdateringer og giver dig besked om dem via e-mail, kan du fra denne side klikke på knappen for at kontrollere, om der er nye opdateringer manuelt.

Siden kan opdeles i tre sektioner:

 1. WordPress-kerneopdateringer
 2. Plugins-opdateringer
 3. Temaer opdateringer

1. Opdater WordPress

Opdater WordPress-kernen

Det første afsnit giver dig mulighed for at opdatere WordPress-kernen. Hvis du allerede har den nyeste version af WordPress, vil du se en meddelelse, der bekræfter det. Du vil også se en knap, der hjælper dig med at geninstallere den aktuelle version. Mens du kan ignorere det indtil videre, skal du huske muligheden, bare hvis noget går galt i fremtiden.

For at opdatere WordPress til den nyeste version skal du bare klikke på Opdatere nu knappen og vent et par minutter.

Afhængigt af dit websteds hastighed og størrelsen på de filer, der overføres, kan det tage op til et par minutter, før alting afsluttes.

2. Opdater WordPress-plugins

Opdater WordPress-plugins

Det andet afsnit indeholder alle tilgængelige plugins-opdateringer. Afhængig af antallet af plugins, du har installeret, kan listen naturligvis være kortere eller længere. Alle de plugins, der har nye tilgængelige versioner, kommer på listen, og du skal vælge dem. Så vælg blot de plugins, du vil opdatere, og tryk på Opdater plugins knappen under listen.

3. Opdater WordPress-temaer

Opdater WordPress-temaer

Den tredje og sidste sektion på denne side giver dig mulighed for at opdatere dine temaer. På lignende måde som de tidligere nævnte plugins-opdateringer, kan du forvente listen over alle tilgængelige temaer (dem, du har installeret på dit websted), som har en ny tilgængelig version til download. Vælg dem, du vil opdatere med de nye filer, og klik på Opdater temaer knap.

Når du har klikket på en af ​​opdateringsknapperne, skal du være tålmodig og lade op til et par minutter, før alting afsluttes.

Hvad er det bedste tidspunkt at opdatere dit websted?

Selvom du kan opdatere WordPress-kerne, temaer og plugins når som helst, du ønsker, anbefaler vi at gøre det, når du har mindst antal besøgende på dit websted. Afhængigt af dit publikum, kan det være i weekenderne eller på det bestemte tidspunkt på dagen. Overvej altid at opdatere i løbet af natten – de har det mindre travlt.

Hvad sker der med dit websted, mens det opdateres?

Vi nævnte allerede muligheden for, at noget går galt, mens opdateringen kører. Afhængig af opdateringens størrelse og hastigheden på din hostingudbyder (server) kan det tage op til et par minutter, indtil alt går op. På grund af dette viser WordPress automatisk en vedligeholdelsesside til alle brugere, der tilfældigvis åbner dit websted under opdateringen.

Meddelelse om vedligeholdelsestilstand

Under opdatering viser WordPress denne meddelelse: “Kort ikke tilgængelig til planlagt vedligeholdelse. Kom tilbage om et minut. ”

Automatiske WordPress-opdateringer

I oktober 2013 introducerede WordPress automatiske opdateringer. Siden da opdaterer systemet automatisk alle mindre udgivelser (for eksempel fra WordPress v4.7.4 til v4.7.5) og sikkerhedsopdateringer. Du bliver stadig nødt til at opdatere alle større udgivelser manuelt (for eksempel fra WordPress v4.8 til v4.9).

Det er muligt at kontrollere, hvordan automatiske WordPress-opdateringer fungerer, men du bliver nødt til at installere yderligere plugins eller ændre koden. Vi vil dække det i et af vores fremtidige indlæg.

Hvornår IKKE skal lade WordPress opdatere dit websted

Selv om det i de fleste tilfælde er nødvendigt at opdatere WordPress, er der tidspunkter, hvor du ikke skal være hurtig på triggeren. Som du måske allerede ved, giver WordPress dig mulighed for at tilpasse hver eneste del af selve CMS, og dets temaer og plugins.

Hvis du har en ændret (tilpasset) version af noget på din blog, skal du være forsigtig med opdateringer. Da WordPress overskriver hver eneste fil under processen, vil al den ændring, du gjorde til WordPress, temaer eller et hvilket som helst af pluginsne gå tabt!

Det betyder stadig ikke, at du ikke skal opdatere WordPress. I stedet skal du forberede alle ændringer, så du kan erstatte dem efter opdateringen. Der er endda klassiske løsninger, der giver dig mulighed for at opdatere temaer og plugins uden at bekymre dig om tilpassede dele (ved hjælp af underordnede temaer og tilpassede plugin-filer), men det er en avanceret mulighed, som vi vil efterlade til en af ​​vores fremtidige artikler.

Kontroller dit websted efter opdateringen

Efter hver opdatering anbefaler vi kraftigt, at du tjekker dit websted. Selvom det ser ud til, at alt gik glat, kan du blive overrasket over nogle ødelagte designelementer eller nye funktioner, som du ikke forventede. Undertiden er det bare tilfældet, at dit tema eller et af dine plugins ikke er kompatible med den nye version af WordPress. Så vær ikke doven, og åbn et par sider på dit websted for at se, om alt fungerer fint.

Konklusion

Det er bydende nødvendigt, at du altid holder din WordPress opdateret. Ved at have den nyeste version af kernefiler, temaer og plugins sørger du for, at dit websted forbliver sikkert og altid et skridt foran ubehagelige hackere. Du får også nye funktioner og forbedret funktionalitet. Glem ikke at tage backup af dit websted, før du foretager større opdateringer (faktisk skal du tage backup af webstedet regelmæssigt, uanset opdateringer, men vi kommer til det i en anden artikel), og vær forsigtig, hvis du har et tilpasset websted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map