Sådan kontrolleres uddrag i WordPress

Sådan kontrolleres uddrag i WordPress


Et uddrag er et indlægssammendrag, der bruges til at beskrive din artikel i et par korte sætninger. Disse beskrivelser er en fantastisk måde at lade dine besøgende se, hvad posten handler om, og beslutte, om de er interesseret i at læse resten af ​​det, før de klikker på knappen. Det er også et fremragende værktøj til RSS-læsere.

I WordPress kan uddrag være manuelle eller automatiske, og de er lidt forskellige fra teasere (tekst før <–more–> tag) bare fordi WordPress håndterer dem forskelligt. Hvis du ikke skriver dit eget uddrag, opretter WordPress automatisk et resume og tager de første 55 ord fra dit indlæg.

I denne artikel skal vi vise dig, hvordan du kontrollerer uddrag i WordPress. Hvis du fortsætter med at læse, kan du lære:

 • Sådan ændres uddragslængde i WordPress
 • Skift standarduddragslængde for forskellige kategorier
 • Tilføj et “Læs mere” -link til slutningen af ​​et uddrag
 • Vis uddrag på WordPress-sider
 • Kontroller WordPress-uddrag med Advanced Excerpt-plugin

Sådan ændres uddragslængde i WordPress

Hvis du er ny med WordPress, og nu prøver du at finde dit eget uddragsboks, hvor du vil skrive et manuelt resume, har du sandsynligvis ikke fundet noget. Det er fordi uddrag er skjult som standard. Klik på for at gøre tekstboksen synlig, mens du redigerer et indlæg eller skriver et nyt “Skærmindstillinger” som kan findes øverst på siden, hvor du skal kontrollere “Uddrag”. Nu er du klar til at rulle under dit indlæg og skrive dit uddrag.

Men som du kan se, er der ingen mulighed, der blot vil ændre længden på et uddrag. Det er sandsynligvis en af ​​grundene til, at du læser denne artikel, og i de næste par linjer skal vi vise dig en hurtig og enkel måde at gøre det på.

 1. Gå til Udseende-> Editor
 2. På højre side skal du finde function.php-filen eller åbne filen fra din FTP-klient
 3. Kopier og indsæt følgende funktion:
 4. funktion my_excerpt_length ($ længde) {
  retur 110;
  }
  
  add_filter ('uddrag_længde', 'min_ekspert_længde');
  
 5. Gem ændringer, hvorefter dine uddrag har en grænse på 110 i stedet for 55 ord

Selvfølgelig er du fri til at ændre antallet til ethvert heltal, du ønsker. Men husk, at vi taler om resume – du ønsker ikke, at dit resume skal være for kort, men der er ikke behov for at overdrive. Du kan altid lægge et “læs mere” -link efter hvert uddrag.

Hvis du ønsker endnu mere kontrol over dine uddrag, skal du overveje Advanced Excerpt-plugin, som er i stand til at udføre det samme job med nogle ekstra funktioner, plus du behøver ikke at beskæftige dig med koden og PHP-filer.

Skift standarduddragslængde for forskellige kategorier

Efter nogen tid brugt på din WordPress-blog kan nogle kategorier muligvis kræve flere ord i uddrag, og nogle har brug for kortere. Så lad os vise dig, hvordan du ændrer længden på kategoriuddraget.

Det første eksempel giver dig mulighed for at vælge en kategori, som du vil indstille en anden uddragslængde til. Vælg den kategori, definer antallet af ord for dets uddrag og antallet af ord for alle andre kategoriers uddrag:

 1. Åbn features.php
 2. Kopier og indsæt denne funktion:
 3. funktion excerpt_length_category ($ længde) {
  if (in_category ('Anmeldelser')) {
  retur 20;
  } andet {
  retur 60;
  }
  }
  add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');
  
 4. Skift kategorinavn på 2nd linje
 5. Skift længden på uddrag (antal ord) for den kategori på linjen # 3
 6. Skift længde på alle andre kategorier på linjen # 5
 7. Gem ændringer

Selvom dette vil være mere end nok til at ændre uddragslængde for den ene kategori, der generer dig, hjælper det ikke meget, hvis du har brug for definere længden for flere kategorier på én gang. I dette tilfælde har du brug for følgende:

funktion excerpt_length_category ($ længde) {
if (in_category ('Review')) {
retur 35;
} elseif (in_category (matrix ('Nyheder', 'Videoer', 'Redaktionel'))) {
retur 60;
} andet {
retur 55;
}
}
add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');

Denne funktion giver dig mulighed for at indstille forskellige uddragslængder for forskellige kategorier og stadig lade dig vælge standardtypen.

Tilføj et “Læs mere” -link til slutningen af ​​et uddrag

I stedet for at vise hele indlægget på din startside, giver uddrag dig mulighed for kun at vise en del af det, der kan gøre brugeren interesseret i artiklen.

Når brugere ser titlen, billedet og et uddrag af dit indlæg, skal du informere dem om, at de kan læse mere om emnet ved at følge linket til din artikel. Hvis du spørger os, skal et fremhævet billede altid føre til hovedartiklen, men du skal også give dine læsere mulighed for at følge linket “Læs mere” eller en knap.

Tilføje

Hvis dit WordPress-tema ikke allerede har funktionen, skal du oprette en til dig selv. I denne del af vejledningen skal vi vise dig, hvordan du hurtigt tilføjer linket “Læs mere” i slutningen af ​​hvert uddrag:

 1. Åbn features.php
 2. Kopier og indsæt koden:
 3. funktion excerpt_readmore ($ mere) {
  Vend tilbage '... ID). '"class =" readmore ">'. 'Læs mere'. '';
  }
  
  add_filter ('excerpt_more', 'excerpt_readmore');
 4. Skift teksten, hvis du vil
 5. Tilføj en anden klasse, hvis du vil style linket anderledes
 6. Gem ændringer

Det er faktisk alt, hvad der er. Når du har gemt ændringerne, får hvert uddrag på dit WordPress-drevne websted nu en “Læs mere” -tekst (eller hvad du skrev i koden ovenfor) med et link til det originale indlæg, der automatisk er knyttet til det.

Du kan tjekke resultatet ved at åbne din startside, blogroll eller hvor du end viser indlægsuddrag.

Hvis du gerne vil have mere kontrol over uddrag, eller du ikke kan lide at komme rundt med de brugerdefinerede funktioner, skal du tage et kig på Advanced Excerpt-plugin.

Vis uddrag på WordPress-sider

Som standard inkluderer WordPress ikke uddrag på sider. Det er ganske rimeligt, da sider er lavet til at være anderledes end indlæg. Men i nogle tilfælde har du også brug for uddrag på dine sider.

Da der ikke er nogen nem måde at tillade dette, dvs. der er ingen afkrydsningsfelt, som du blot kan klikke for at aktivere uddrag til sider, viser vi dig den anden nemmeste måde at gøre det på.

Nej, du har ikke brug for et plugin, og du behøver heller ikke gå i detaljerede opsætninger. I de følgende linjer viser vi dig en rigtig kort funktion, der gør jobbet for dig.

Vis uddrag på sider:

 1. Åbn features.php
 2. Kopier og indsæt kodestykket:
 3. funktion wploop_pages_excerpt () {
  add_post_type_support ('side', 'uddrag');
  }
  add_action ('init', 'wploop_pages_excerpt');
 4. Gem ændringer

Det er bestemt ikke så simpelt som at klikke på afkrydsningsfeltet, men det var ikke meget hårdere end det, ikke? Nu når du er færdig med at kopiere koden, kan du navigere til en hvilken som helst side for at teste funktionen.

Du har sandsynligvis ikke det uddrag, der er vist under sideindholdet med det samme. Men rol ikke – du skal kun tillade, at uddrag vises på siden:

 1. Rul øverst på siden
 2. Find fanen “Skærmindstillinger”, og åbn den
 3. Find afkrydsningsfeltet “Uddrag”, og marker det

Det ser ud til, at der var afkrydsningsfelt inkluderet i processen hele vejen!

Du kan nu rulle ned og skrive et uddrag af din side. Kodestykker som denne kan virkelig hjælpe meget, ikke sandt?

Kontroller WordPress-uddrag med Advanced Excerpt-plugin

PRIS: Gratis

Avanceret uddrag plugin til WordPress

Når du har installeret og aktiveret dette gratis plugin, er der flere muligheder, du kan vælge imellem for at kontrollere dine uddrag:

 • Uddragslængde – vælg antallet af tegn eller ord, der vises i et uddrag
 • ellipse – vælg et HTML-symbol, der vises i stedet for den udeladte del af artiklen. Som standard bruges & hellip til at vise tre prikker. Hvis du ikke er bekendt med koden, kan du finde flere af dem her
 • Afslut – vælg, hvordan du vil have, at dit uddrag skal være færdigt. Hvis du lader WordPress tælle antallet af tegn, kan et ord blive afskåret i midten, eller din sætning kan ende med at blive uafsluttet. Hvis du vil have et komplet uddrag, kan du vælge at afslutte med en komplet sætning, men vær opmærksom på, at det også betyder lidt længere resume
 • Læs mere link – vælg, om du vil have et “læs mere” -link, der skal vises i slutningen af ​​et uddrag
 • Ingen brugerdefinerede uddrag – Hvis du markerer denne indstilling, genererer plugin automatisk et uddrag, selvom der muligvis er en brugerdefineret et allerede indtastet
 • Strip kortkoder – nogle gange er du nødt til at bruge en shortcode i begyndelsen af ​​din artikel. Men det betyder ikke, at du vil have, at kortkoden skal ses i uddraget. Det anbefales at forlade kontrollen og stribe kortkoder fra dit uddrag
 • Filter – afhængigt af dit tema, vælg en funktion, der bruges til at vise uddrag. Nogle temaer bruger_ekscerpt (), mens nogle bruger funktionen_indhold (). Der kan endda være en kombination af disse to i et tema, så lad begge kontrolleres, hvis du ikke er sikker på, hvad du laver
 • Deaktiver den – af en eller anden grund skal du måske udelade uddraget på nogle sider (f.eks. Din startside eller tag-arkiv). Vælg hvor du vil deaktivere plugin

Kontroller WordPress-uddrag med Advanced Excerpt-plugin

Hvis du vil lære mere om plugin og koden, der driver det (som let kan tilpasses), kan du besøge plugins wiki for yderligere dokumentation.

Konklusion

Selvom resume muligvis lyder uvigtigt for begyndere-bloggere, er det vigtigt at have dine uddrag i orden. Uanset om du vil skrive resuméer for hvert indlæg eller lade WordPress håndtere ting, er det op til dig, men sørg for at håndtere uddrag til tiden. Forhåbentlig hjælper denne tutorial dig med at tilpasse uddrag, lige som du har ønsket. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive en kommentar, så hjælper vi dig gerne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked