Sådan installeres WordPress CMS

how-to-install-wordpress.png


WordPress er det mest populære CMS (content management system). Alle ved det, og det er ikke så svært at starte en WordPress-blog, da der er millioner af brugere over hele verden, der kan gå med på det.

Hvis du stadig ikke kender CMS, inviterer vi dig til at lære mere om WordPress. Før du kommer til et punkt, hvor du installerer WordPress, skal du også kende forskellene mellem WordPress.org og WordPress.com. I dag vil vi fokusere på den selvhostede version og vise dig, hvordan du installerer WordPress på din egen.

Brugere, der ikke har nogen teknisk erfaring, kan blive skræmmet af installationsprocessen. Men inden du begynder at narre, skal vi fortælle dig, at selv en komplet begynder kan installere WordPress på få minutter. Det vil tage nogle få skridt, men vi vil guide dig gennem hele processen.

Før du installerer WordPress

Selvom WordPress er en open source-platform, som betyder, at du kan få den gratis, er der et par ting, du skal forberede (og betale for) inden du installerer WordPress. For at få dit websted i gang skal du bruge en webhostingudbyder og et domænenavn til webstedet.

Der er mange hostingfirmaer, der specialiserer sig i WordPress. For så lavt som $ 2,75 pr. Måned kan du få plads på en server til at være vært for den nye blog og et domænenavn efter eget valg. Da der er snesevis af muligheder og endnu flere hostingfirmaer, kan vi ikke dække alt dette i denne tutorial. I stedet skal vi antage, at du allerede har betalt for hosting, og at du er klar til at starte installationsprocessen.

Selvom de fleste af hostingfirmaerne understøtter WordPress, den officielle WordPress-websted anbefaler Bluehost som den mest pålidelige hostingudbyder. Bluehost giver dig mulighed for at starte en WordPress-blog til så lidt som $ 2,75 per måned! Med Bluehost giver selv den billigste mulighed dig en Gratis domæne, SSL-certifikat, der vil gøre dit websted mere sikkert, mulighed for at installere WordPress gennem et par klik og support 24/7.

Bluehost tilmeldingsproces

 • Gå til Bluehosts hjemmeside
 • Vælg “Kom i gang nu”
 • Vælg en plan
 • Indtast dit domænenavn

Installer WordPress

Efter at have oprettet din profil på Bluehost kan du logge ind og begynde at bruge alle de funktioner, du har valgt. Fantastisk ved Bluehost er, at det leveres med en Et-klik-installationsprogram til WordPress. I stedet for at skjule rundt med filer og databaser, kan du installere WordPress og opsætte din blog på bare et par minutter.

 • Når du logger ind, skal du gå til cPanel
 • Rul til afsnittet “MOJO Marketplace”
 • Vælg Installationer med et enkelt klik
 • Find og klik på WordPress-ikonet
 • Klik på “Start” -knappen
 • Vælg et domæne, som du vil installere WordPress på
 • Vis avancerede indstillinger og generer en unik admin-konto for WordPress
 • Marker afkrydsningsfeltet for at acceptere Vilkår og betingelser
 • Klik på “Installer nu” -knappen
 • Vent til installationen er afsluttet

Og det er det! Du kan nu gå til WordPress-login-siden og begynde at arbejde på din nye WordPress-blog.

Sådan installeres WordPress manuelt

Ligesom med enhver anden software kan WordPress installeres manuelt ved at overføre nødvendige filer og opsætte miljøet. Men på grund af dens popularitet har erfarne mennesker udviklet en række browser-applikationer, der kan installere WordPress for dig bare gennem et par brugervenlige trin. I denne tutorial vil vi vise dig, hvordan man installerer WordPress manuelt, og hvordan man gør det ved at bruge en af ​​de mest populære installationsprogrammer.

 • Sådan installeres WordPress med Softaculous installationsprogram
 • Sådan installeres WordPress manuelt (mere avanceret)

Sådan installeres WordPress med Softaculous installationsprogram

Softaculous er et af de mest populære script-biblioteker, der giver brugerne mulighed for hurtigt at installere forskellige kommercielle og open source-software uden nogen teknisk viden. Blandt mere end 50 applikationer, der er tilgængelige med den gratis version, kan WordPress findes i den første position.

Da Softaculous har brug for et administratorområde som cPanel for at fungere korrekt, er den første ting at gøre at logge ind på cPanel:

 1. Gå til https://www.yourdomain.com/cpanel, https://www.yourdomain.com:2083 eller https: // server-ip-adresse: 2083
 2. Indtast brugernavn og adgangskode
 3. Klik på knappen “Login”

cPanel-login

Efter en vellykket login, prøv ikke at blive skræmt af dimensionerne på cPanel. Dette kontrolpanel indeholder normalt utallige indstillinger, der giver dig adgang til alt serverrelateret. Bare for nu, glem alt andet og fokus på Softaculous installationsprogram, der hjælper dig med at installere WordPress.

For at finde fanen Softacoulus skal du rulle helt ned (i de fleste tilfælde vil Softaculous være en af ​​de sidste faner i cPanel) og åbne WordPress-scriptet.

Hvis du er interesseret i detaljerne, kan du skifte mellem faner for at se skærmbilleder, demo, ratings og mere om WordPress-scriptet i installationsprogrammet. Når du er klar, skal du klikke på knappen “Installer nu” eller skifte til den første fane “Installer”.

Softwareopsætning

Softwareopsætning

Vælg en protokol, der skal bruges til dit nye websted. Som standard viser indstillingen HTTP-protokollen. Men hvis du har SSL-certifikat til dit websted, hvilket ville gøre det mere sikkert, skal du vælge HTTPS-protokol her. Du kan også beslutte, om du vil bruge “www” foran adressen. Hvis du ikke er sikker på alt dette, skal du bede din udbyder om detaljer eller blot forlade HTTP-protokollen for nu, da det vil være muligt at ændre alt senere.

Vælg det domæne, du vil installere WordPress på. Hvis dette er dit første websted, har du sandsynligvis netop det ene domæne, du har købt, så hold det valgt. Men hvis du har mere end et domæne, skal du være forsigtig, når du beslutter, hvor du skal installere WordPress.

Vælg et bibliotek, hvor du vil installere filerne. For at installere WordPress i rodkataloget skal du lade dette felt være tomt. Hvis dette er det eneste sted, du vil have på serveren, foreslår vi, at dette felt er tomt.

Webstedsindstillinger

Webstedsindstillinger

Vælg et navn til dit websted, og giv det en kort beskrivelse. Da dette er de muligheder, du hurtigt kan ændre fra WordPress-indstillinger til enhver tid, skal du ikke trække hovedet for meget på, hvad du skal skrive i øjeblikket.

Hvis du planlægger at aktivere en WordPress Multisite, er det her du skal markere afkrydsningsfeltet. Hvis du ikke ved, hvad en multisite er, og dette er den første WordPress-blog, du opretter, skal du bare lade indstillingen være markeret.

Administrationskonto

Administrationskonto

Opret hurtigt en admin-konto, der giver dig mulighed for at logge ind på dit websted og begynde at arbejde på det. Vi foreslår at udskifte standard “admin” brugernavnet af sikkerhedsmæssige årsager og vælge et unikt, der repræsenterer dig. Brug f.eks. Dit navn eller kaldenavn.

Opret en adgangskode til din profil, og sørg for, at ingen udover dig ved det. Hvis du ikke er kreativ i øjeblikket med at komme med en stærk adgangskode, skal du klikke på det lille tastikon til højre. WordPress genererer derefter automatisk en stærk adgangskode, der indeholder forskellige bogstaver, tal og tegn for at skabe en sikker adgangskode, der er svært at gætte.

Før du tilføjer din e-mail-adresse i det næste felt, skal du huske eller skrive brugernavn og adgangskode ned, da du bliver nødt til at bruge dem til at logge ind i bloggen efter installationen.

Vælg sprog

Vælg sprog

Selvom engelsk er standardsproget for WordPress, kan du ændre det her. Vælg et hvilket som helst andet sprog, der er tilgængeligt på listen, hvis du vil.

Vælg plugin (r)

Vælg plugins

Softaculous installationsprogrammet tilbyder muligvis en eller flere plugins, der kan installeres samtidigt med WordPress. Vi foreslår, at du springer over denne mulighed, da du altid kan installere plugins manuelt. Men hvis der er et plugin, som du tidligere har brugt på andre websteder og vil fortsætte med at bruge, skal du markere et felt ud for dets navn.

Avancerede indstillinger

Avancerede indstillinger

Disse ekstra muligheder påvirker databaser, som WordPress bruger til at fungere korrekt. Som standard skjules avancerede indstillinger. Hvis du er nybegynder og ikke forstår disse indstillinger, anbefaler vi, at du springer dem helt over.

Her kan du skrive et brugerdefineret databasenavn og præfiks. Men dem, som Softacoulus genererede, er mere end tilstrækkelige og sikre at bruge, så der er ingen grund til at ændre dem.

Hvis du ikke ønsker at modtage underretninger om opdateringer, skal du vælge indstillingen.

Installationsprogrammet giver dig mulighed for at vælge indstillinger til automatisk at opgradere WordPress, plugins og temaer. Selvom det muligvis lyder som en god idé, anbefaler vi kraftigt, at du ikke markerer disse indstillinger. Automatiske opdateringer kan undertiden forårsage problemer, og du kan miste alle ændringer, du har udført til specifikke temaer og plugins. Du kan altid tænde dem igen, når du beslutter det.

Vælg en sikkerhedskopi placering (vi foreslår at forlade standardpladsen) og vælg, om du vil have, at installationsprogrammet automatisk genererer sikkerhedskopier af dit websted. Hvis du har mulighed for det, er du velkommen til at tjekke den. Når du beslutter dig for, hvor ofte du vil oprette sikkerhedskopier, kan du slappe af ved at vide, at du med jævne mellemrum kan vende tilbage til gamle indstillinger, i tilfælde af, at der sker noget dårligt med dit websted. Hvis du vælger et nummer ud for backup-rotation, vil Softaculuos holde styr på antallet af sikkerhedskopier. Hvis grænsen er nået, slettes den ældste sikkerhedskopi automatisk for at give plads til den nye. Vælg nummeret afhængigt af hvor meget plads du har på serveren.

Vælg tema

Vælg tema

Selv før du installerer WordPress, giver applikationen dig mulighed for at vælge et tema, der bliver aktivt på den nye blog. Selvom du kan vælge et her, er dette valgfrit, da du altid kan installere nye temaer via WordPress når som helst.

Installere

Installer-knap

Før du klikker på knappen “Install”, skal du gennemgå alle mulighederne endnu en gang og kontrollere, om hvert stykke information er rigtigt. Rul derefter tilbage ned, indtast din e-mail-adresse, hvis du vil modtage oplysningerne, og klik på knappen.

Du er nu fri til at navigere til http://yoursite.com hvor du skal se det nye websted. Åbn for at logge ind på dit websted med de administratoroplysninger, du oprettede http://yoursite.com/wp-admin.

Sådan installeres WordPress manuelt

I modsætning til at bruge et installationsprogram, der praktisk talt gør alt for dig, er det muligt at installere WordPress på egen hånd. Det tager kun et par trin at installere WordPress manuelt, men det er bare lidt mere kompliceret end at bruge et installationsprogram som Softaculous.

Da processen med manuel installation kan opdeles i et par segmenter, lad os gå et skridt ad gangen for at gøre alt lettere. Parat?

Download den nyeste version af WordPress

Download WordPress

 1. Gå til wordpress.org/download
 2. Klik på den blå “Download WordPress” -knap til højre
 3. Gem den seneste version af WordPress på ethvert sted på din computer
 4. Vent til download er afsluttet
 5. Uddrag ZIP-filen (du skal have en mappe med navnet “wordpress”)

Upload WordPress til din server

Dette trin kræver, at du opretter forbindelse til FTP-serveren. Før du opretter forbindelse, skal du have FTP-legitimationsoplysninger fra din hostingudbyder. Normalt får du alle detaljerne i den indbydende e-mail, når du registrerer en konto hos et hostingfirma. Hvis du ikke kan finde e-mailen, skal oplysningerne være tilgængelige i cPanel.

FTP-konti i cPanel

 1. Besøg https://www.yourdomain.com:2083 eller https: // server-ip-adresse: 2083
 2. Log ind på cPanel
 3. Naviger til kategorien Filer
 4. Åbn værktøjet FTP-konti
 5. Rul ned til listen over alle FTP-konti
 6. Find admin FTP-kontoen
 7. Klik på “Konfigurer FTP-klient” for at se legitimationsoplysninger

Hvis du ikke har en FTP-konto, kan du oprette en fra den samme side.

Når du har legitimationsoplysningerne klar, er det tid til at uploade WordPress-filer til en ny server:

 1. Åben FileZilla eller enhver anden FTP-klient
 2. Opret forbindelse til FTP-server
 3. Vælg alle filer fra “wordpress” -mappen, du har downloadet og uddraget tidligere
 4. Træk valgte filer fra computeren til en “public_html” eller “www” mappe placeret på serveren

Opret en MySQL-database:

WordPress bruger databaser til at administrere indholdet. Så for at få alt til at fungere, er det næste trin at oprette en MySQL-database og bruger:

Opret ny database

Tilføj ny bruger

 1. Gå til cPanel: http://yourdomainname.com/cpanel
 2. Åbn MySQL-databaser
 3. Indtast det valgte databasenavn
 4. Klik på knappen “Opret database”
 5. Rul ned til MySQL-brugergrænsefladen
 6. Indtast et brugernavn, adgangskode, og klik på “Opret bruger” -knappen

Afslutning af installationen

Dette er det sidste trin. Du skal indtaste et par detaljer om databasen og dit websted.

Sådan installeres WordPress manuelt

 1. Åbn en browser og gå til http://yourdomain.com
 2. Vælg det sprog, du vil bruge til webstedet
 3. Forbered følgende oplysninger: databasens navn, brugernavn og adgangskode, du oprettede
 4. Værten skal forblive “localhost” for de fleste hostingfirmaer
 5. Vælg en hvilken som helst tabelpræfiks, eller forlad standardpræficen
 6. Klik på knappen “Lad os gå”
 7. Indtast alle detaljer om din database, og klik på “Indsend”
 8. Klik på “Kør installationen” -knappen
 9. Indtast titlen på dit websted, vælg et brugernavn og adgangskode til WordPress-login. Udfyld e-mail-adresse, og kontroller, om du vil have søgemaskiner til at indeksere dit nye websted
 10. Klik på “Installer WordPress”
 11. Log ind og nyd dit nye websted

Konklusion

Selvom installation af WordPress kan virke kompliceret, er sandheden, at alle er i stand til at starte en blog på egen hånd. Uanset om du beslutter at bruge et installationsprogram som Softaculous eller at overføre filerne manuelt, skal du have det nye websted kørt i løbet af få minutter. Når WordPress er installeret, kan det sjove begynde, og du kan begynde at tilpasse webstedet i detaljer. Held og lykke!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map