Sådan flyttes din blog fra Wix til WordPress

Wix til WordPress


Sandheden skal siges, Wix er en fantastisk webstedsbygger, der synes perfekt tilpasset begyndernes behov. Det ser smukt ud, kommer med nogle store premade designs der vil hjælpe dig med at hoppe starte dit første websted, og det er faktisk relativt let at håndtere og administrere.

Vi er sikre på, at du allerede har snublet over nogle Wix-reklamer og bannere online, som er lette at huske ved et søde logo, der ligner en lille gul & hvid stjerne (det er faktisk en kombination af bogstaverne, men hvem bryder sig om; for os – det er en stjerne).

På grund af alle de grunde, vi netop har nævnt, er det ikke ualmindeligt, at førstegangsbloggere beslutter at starte med Wix i stedet for WordPress. Du delegerer blot alle de tekniske problemer til eksperter på Wix, mens du kan fokusere på det, du skriver, og selvfølgelig fotos af din kat, der spiser en cheeseburger. Men efter et par måneder eller måske endda år, har du måske indset, at blogging er meget sjovere, end du troede, det ville være. Du kunne også have indset, at blogging kan være en indtægtskilde, der muligvis endda giver dig modet til at droppe dit 9 til 5-job på det kontor, du hader så meget. Hvis du genkender noget af dette, overvejer du sandsynligvis allerede at migrere din Wix-blog til WordPress.

Hvordan man forbereder sig til migrationen

I modsætning til Wix, hvor hosting, domæner og alt det tekniske, du sandsynligvis ikke er interesseret i, er blevet taget af af en anden, er WordPress en anden historie. For at starte med, for at kunne have et WordPress-websted, skal du finde et hostingfirma, der fra nu af skal tage sig af disse tekniske forhold.

Når det gælder hosting af WordPress-websteder, er Bluehost en af ​​de førende i branchen, der hjælper dig med at få et professionelt websted til overkommelige priser. Følg bare linket for at få en rabat, så du kan starte din nye blog på den rigtige måde så lavt som $ 2,75 pr. måned.

bluehost hjemmeside

Når du beslutter dig for pakken og et domæne, du vil bruge til bloggen, bliver du nødt til at installere WordPress. Hvis du beslutter at gå med Bluehost som din hostingudbyder, kan du slappe af og springe denne del over, fordi hostingtjenesten automatisk installerer WordPress for dig. Alt hvad du skal gøre i dette tilfælde er at forberede dit brugernavn og din adgangskode, så du kan navigere til instrumentbrættet og logge ind på dit nye arbejdsområde.

Flyt din blog fra Wix til WordPress

Hvis du nogensinde har snublet over en artikel, der viser processen med at migrere fra en platform til en anden, er du sandsynligvis allerede begyndt at bekymre dig. Men start ikke med at trække dit hår ud endnu. Selvom andre overførsler ikke er så tekniske, tvinger de dig til at bruge lidt ekstra tid på at følge hvert eneste skridt for at gøre overførslen rigtig. I modsætning til at overføre Tumblr til WordPress eller Blogger til WordPress, der selv er vært, er det meget lettere at overføre Wix til WordPress.

Desværre betyder det også, at du får færre muligheder, du kan vælge imellem. Men lad os starte med en interessant del.

Vælg et tema

Da du har brugt Wix, skal du allerede være opmærksom på, hvordan skabeloner eller temaer fungerer – de giver dig mulighed for hurtigt at ændre hele din blogs udseende til noget, du vil lide. WordPress-temaer fungerer på en meget lignende måde. Der er titusinder af gratis og premium WordPress-temaer, du kan vælge imellem, og der er praktisk taget ingen grænser for dem.

WordPress-tema-udbydere teaser

Selvom det er ganske fristende at vælge en gratis WordPress-tema, Husk, at disse typer temaer normalt kræver mere teknisk viden. Medmindre du kender din vej omkring WordPress, PHP, HTML og CSS, der er påkrævet for at tilpasse et gratis tema, foreslår vi, at du går efter en premium et. Populære premium-temaer leveres normalt med træk og slip-buildere, der lader dig bogstaveligt lege med muligheder og farver, indtil du får det perfekte udseende på din blog, du kiggede efter. I stedet for at skrige på din computerskærm for ikke at have vist den rigtige farve eller ikke ændre størrelsen på et headerbillede, når du ser stedet på mobilskærmen, skal du trække de ekstra få bukke ud af tegnebogen og nyde at tilpasse din blog.

Indstil permalinks

Ja, vi ved det. Ligesom dig vil vi hellere bruge tid på at tilpasse et tema end at manipulere med indstillinger, som almindelige besøgende ikke engang vil lægge mærke til. Men permalinks er en vigtig del af din nye WordPress-blog, og det er vigtigt, at du indstiller dem med det samme.

Ikke rolig; selvom udtrykket permalink muligvis lyder skræmmende, er det faktisk ganske let at konfigurere dem. Permalinks er dele af webadresserne, dvs. adressen på hvert indlæg, side, billede osv. På din blog. Så dette er tid til at beslutte, om du vil have dem til at være enkle, have en date indkodet eller gøre noget andet du kan lide.

Valg af permalinks

I stedet for www.yournewblog.com/2019/08/my-first-post kan du f.eks. Ændre dine permalinks til www.yournewblog.com/my-first-post. Selvom det måske lyder rart at have en dato i permalink, anbefaler vi den anden mulighed. Kortere webadresser er renere, lettere at læse og huske og søgemaskiner kan lide dem bedre.

For at foretage disse ændringer skal du blot navigere til Indstillinger -> Permalinks og vælg indstillingen “Postnavn”. Gem ændringer, og genindlæs din side for at få alt til at fungere.

Eksportér indhold fra Wix

I modsætning til WordPress er Wix en lukket platform, hvilket betyder, at du ikke får kigge bag gardinerne for at se koden. Det lyder måske irrelevant, men det betyder også, at folk ikke kan oprette værktøjer til at hjælpe dig med visse ting. Naturligvis ønsker folk hos Wix ikke, at du skal flytte væk fra deres platform, så der er ingen værktøjer, der hurtigt og let eksporterer alt fra Wix til WordPress.

Men rol ikke; Du kan stadig tage dine ting ved hjælp af forskellige metoder.

For at eksportere indhold fra Wix skal du få adgang til RSS-feed. Du behøver faktisk ikke vide noget om RSS-feed, men hvis du vil lære mere, kan du lære, hvad et RSS-feed virkelig er. Der er endnu en ulempe med dette. For nylig besluttede Wix at fjerne RSS-feeds fra deres blogs, så hvis du har en ny, har du sandsynligvis ikke adgang til feedet.

Gem en RSS-feed

For at få adgang til dit Wix RSS-feed skal du blot navigere til dineusername.wixsite.com/blogname/feed.xml eller dineusername.wixsite.com/blogname/blog-feed.xml. Brugernavn er dit Wix-brugernavn, og angiv navnet på din blog, du kører på Wix. Hvis du har brugt et brugerdefineret domænenavn på din Wix-blog, skal du blot tilføje feed.xml eller /blog-feed.xml i slutningen af ​​dit brugerdefinerede domæne for at få adgang til RSS-feed.

Eksporten skulle være meget hurtig, og du skulle ende med en fil, der er gemt et sted på din computer (desktop er helt fint). Dette kræver alt for at eksportere indholdet fra Wix. Vi viser dig, hvordan du håndterer billeder senere.

Importer Wix-indhold til WordPress

Næste trin kræver, at du importerer indholdet til dit nye WordPress-sted. Heldigvis er WordPress en open source-platform, så der er masser af plugins & værktøjer designet til at hjælpe dig med at nå forskellige mål. Et af disse værktøjer kaldes RSS Importer, og dets fulde formål er at importere information fra en RSS-feedfil som den, du har gemt i det forrige trin, mens du eksporterer indhold fra Wix.

 1. Log ind på dit nye WordPress-sted
 2. Naviger til Værktøjer -> Import
 3. Vælg RSS, og klik på “Install” -ikonet under det
 4. Importørværktøjinstallation

 5. Vent et par sekunder på, at WordPress indlæser en ny side, og klik på Kør importør
 6. Kør importørværktøj

 7. Klik på Vælg fil, og vælg den RSS-fil, du eksporterede fra Wix
 8. Vælg filimport

 9. Klik på Upload fil og import-knap

Upload fil og import

Afhængig af størrelsen på din blog kan dette tage et stykke tid, så gå ikke i panik, hvis der ikke sker noget i flere minutter.

Når alt er gjort, skal du se en meddelelse, der bekræfter importen. Gå til til at tjekke det ud Indlæg -> Alle indlæg hvor du skal være i stand til at se alle Wix-artikler, der er opført i WordPress. Det er fantastisk; du har lige med succes importeret indhold fra Wix til WordPress, men der er kun et lille problem. Hvis du åbner et af indlægene, vil du bemærke, at ingen af ​​billederne er der. Desværre tillader RSS-feed dig ikke at importere billeder automatisk, så du bliver nødt til at håndtere denne opgave manuelt.

Sådan importeres billeder fra Wix til WordPress?

Hvis du ikke har haft en masse billeder i dine indlæg, kan du blot gå videre, åbne dine Wix-indlæg og gemme billeder en efter en. Derefter er det tilstrækkeligt at uploade billederne til dit WordPress Media Library. Hvis du holder billednavnet intakt, skulle det gøre det trick, og alle dine billeder skulle vises i indlæg på nøjagtigt de samme steder, som du havde dem på Wix.

Importer billeder fra Wix

Men chancerne er, at du har mere end blot et par billeder. Så manuelt at gå en efter en kunne være tæt på umuligt. Vi har en kur mod dette – husk, WordPress er open source, og der er titusinder af gratis og premium værktøjer, du kan bruge. Heldigvis er et værktøj, der hjælper dig med at håndtere billeder, helt gratis, og du kan få det op og køre i det næste minut.

 1. Gå til Plugins -> Tilføj nyt
 2. Søg efter “Importer eksterne billeder” af Marty Thornley
 3. Installer og aktiver plugin

Vi anbefaler normalt ikke at installere plugins, der er ældre end et år eller to, men denne fungerer stadig uden problemer, så du skal ikke bekymre dig.

Som standard søger plugin Importer eksterne billeder automatisk gennem HTML-koden for et indlæg, når du klikker på knappen Gem. Da du allerede har importeret indholdet fra et RSS-feed, indeholder dit indhold koden for billedet, men ikke selve billedet. Heldige dig – dette betyder, at når først du trykker på Gem-knappen, finder plugin dit indlæg på Wix, genkender alle billeder og downloader dem automatisk til dit bibliotek! Så det betyder ikke noget, hvis du har et eller tusind billeder, plugin skal overføre dem alle.

Held og lykke med din nye WordPress-blog!

Dette er det. Som vi har fortalt dig i de første par linjer, at migrere fra Wix til WordPress tager ikke meget tid og dygtighed. Hvis du har fulgt alle trinene, skulle du have endt med en ny WordPress-blog, der allerede indeholder alle dine gamle Wix-poster.

Selvom dette er slutningen på din Wix-blog, skal du ikke være ked af det. Overvej denne migration som et skridt fremad. WordPress er meget mere magtfuld end Wix, og det giver dig mulighed for at udvikle det videre. Det giver dig fuld kontrol over din blog, og hvis du ønsker det, kan du tjene penge med den.

At lære WordPress tager noget tid, og der er så meget, du kan lære om det. Så bliv ikke skuffet, hvis du ikke kan gøre din blog bedre på en dag. Tag dig tid og udvikle både din viden og din blog, og vi er sikre på, at du vil være glad for, at du har migreret din blog fra Wix til WordPress i dag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map