Sådan flyttes din blog fra weebly til WordPress

Sådan flyttes din blog fra weebly til WordPress


Ny teknologi har gjort det muligt for en gennemsnitlig Joe at få sine fem minutters herlighed eller starte sin egen virksomhed fra ethvert hjørne af verden. Så selvom du ikke har nogen idé om, hvordan Internettet fungerer, kan du stadig starte din blog i de følgende timer. Mens en person, der ville gøre det samme for femten år siden, skulle vide en ting eller to om, hvordan internettet fungerer, og hvordan man bruger weboprettelsesværktøjer, der var knappe dengang, har du meget mere at vælge imellem. Bare ved at Googling til gratis værktøjer til oprettelse af web, er du måske kommet på Weebly. Det er et temmelig populært træk og slip-værktøj, der giver dig mulighed for hurtigt at starte dit første sted. Det ser rigtig godt ud, beder ikke om meget, men lader dig stadig have et smukt websted, du kan kalde dit eget.

Hvorfor skulle du migrere fra Weebly til WordPress?

Mens Weebly er et fantastisk værktøj oprettet specifikt for begyndere, giver det dig simpelthen ikke mulighed for at oprette et brugerdefineret websted, du virkelig ønsker. For det første har Weebly sine grænser.

Weebly

Den gratis platform har nogle få begrænsninger, der kan tvinge dig til at skifte til noget bedre. Og i den moderne verden er det svært at finde noget bedre end WordPress, når det kommer til styring af dit indhold. Weebly er ikke SEO-venlig. Betydning, hvis du ønsker, at dit nye websted skal poppe ud, når nogen søger efter et specifikt udtryk på Google og andre søgemaskiner, bliver du nødt til at have et specifikt sæt færdigheder for at få dit websted til at vises, hvor det skal være – på første side af Google.

Og der er ingen ekstra værktøjer, du kan integrere med Weebly for at hjælpe dig med specifikke opgaver som denne. På den anden side tilbyder WordPress et lager med mere end 50.000 gratis plugins, der hjælper dig med at opnå noget på webstedet uden at skulle skrive en enkelt kodelinje. En anden vigtig ting er e-handel. Selv om det er ligetil at oprette en online butik med Weebly, har du sandsynligvis indset, at Weebly tager en 3% provision på din hver transaktion! Hvis du spørger os, er dette et stort no-no og en enorm grund til at skifte platforme.

Sådan flyttes Weebly til WordPress?

Hvis du beslutter, at det endelig er tid til at overføre din blog fra Weebly til WordPress, har du taget det rigtige valg. Og heldigvis er overførslen ikke så kompliceret som at overføre nogle andre blogs til WordPress. I denne guide viser jeg dig hvert trin du skal tage for at flytte dit websted fra Weebly til WordPress. Ja, det vil tage dig nogen tid at installere alle plugins og konfigurere alt, men du er nødt til at vide, at denne slags overførsler ikke er noget, som folk hos Weebly ønskede, at du skulle gøre. Så rulle ærmerne op, og lad os begynde.

Opret en ny WordPress-blog

Før noget andet har du brug for en WordPress-blog. Du har brug for et sted at overføre din Weebly-blog til, ikke? Ikke rolig; at oprette et nyt sted er ikke meget af det store. I stedet for at lære om, hvordan servere fungerer, og hvordan man indstiller dem, har du bare brug for en god vært, der vil støtte WordPress. Bluehost er en af ​​de førende på markedet, og du kan starte din WordPress-blog for kun et par dollars pr. Måned. Og ikke kun dette hostingfirma vil holde dit websted online, men det vil automatisk installere WordPress for dig lige fra det øjeblik du tilmelder dig og vil holde det sikkert hele tiden.

Hvis du ikke har erfaring med at oprette hosting-konto, så lad os hurtigt vise dig, hvordan du gør det:

1. Besøg Bluehost ved at klikke på dette link og finde knappen “Kom i gang nu”, der fører dig til det næste trin

bluehost

2. Vælg din hostingplan – Bluehost giver dig flere muligheder at vælge imellem. Hvis dette er din første gang, du registrerer en konto, foreslår jeg, at du går til Basic.

ændre hosting plan

3. Pas på domænenavnet – Hvis du allerede har et domæne, vil du her kunne overføre det og tildele det til den nye blog. Hvis ikke, skal du blot indtaste det ønskede domæne, og Bluehost vil fortælle dig, om det er tilgængeligt.

domænenavn

Så i stedet for at lære, hvordan man installerer WordPress og messer med databaser, kan du have hele miljøet klar efter blot et par klik med museknappen.

Importerer weebly-indhold til WordPress

Hvis du lige er startet dit Weebly-websted, er der ingen grund til at overkomplicere ting. Hvis du kun har udgivet et par indlæg og sider, er der ingen grund til at manipulere med plugins og overføre, hvor du blot kan kopiere og indsætte indhold fra et websted til et andet. Lad mig vise dig, hvad jeg havde i tankerne:

 1. Åbn dit første Weebly-indlæg
 2. Kopier hele indholdet
 3. Log ind på dit nye WordPress-sted
 4. Naviger til indlæg -> Tilføj nyt
 5. Indsæt indholdet
 6. Gem ændringer

Når du kopierer og indsætter det første indlæg, vil du indse, at det kun tog et minut, og det er kun fordi du sandsynligvis er skiftet tilbage til denne guide for at læse det næste trin. Så hvis du har tilbage med flere flere indlæg, kan du gøre det inden for et par minutter. Alt hvad du skal gøre efter dette er at slette din Weebly-blog, og du er færdig. Men chancerne er store for, at du vil migrere din Weebly-blog, der har snesevis, hvis ikke hundreder af indholdsstoffer. I dette tilfælde kopierer og indsætter teknikken ikke den.

Eksporter Weebly RSS

I modsætning til nogle andre værktøjer, der allerede har fjernet deres RSS-support for at gøre migreringen til WordPress sværere, giver Weebly dig stadig mulighed for at bruge RSS-feed. Det ville ikke meget, men sagen er, at du kan bruge en automatiseret genereret RSS-side til at eksportere hele indholdet fra dit Weebly-sted, så du senere kan importere det til WordPress. Sådan gør du:

 1. Åbn dit Weebly-websted
 2. Tilføje / 1 / foder i slutningen af ​​URL’en (på vores Weebly-demo-websted er den URL, vi leder efter, https://firstsiteguide.weebly.com/1/feed)
 3. Højreklik hvor som helst på siden og vælg “Gem som” indstilling
 4. Gem filen “feed.xml” på din computer (skrivebordet går fint)

Eksporter RSS Weebly

Desværre bruger WordPress og Weebly ikke det samme RSS-format, så du kan ikke bruge WordPress-importøren. Men som jeg allerede fortalte dig, der er mere end 50.000 WordPress-plugins, og der er nogle få, der let kan importere det RSS-feed, du lige har downloadet. Gratis.

 1. Gå til dit WordPress-websted, og log ind
 2. Naviger til plugins -> Tilføj nyt
 3. Søg efter “Importer enhver XML- eller CSV-fil til WordPress” (også kendt som “WP All Import”) plugin
 4. Installer og aktiver plugin
 5. Gå til al import -> Ny import

  WP All Import upload-fil

 6. Vælg at uploade en fil, og vælg feed.xml (filen du downloadede tidligere)
 7. Klik på “Fortsæt til trin 2”

  WP All Import trin 2

 8. Sørg for, at “Element” -elementet er valgt, og klik på “Fortsæt til trin 3”

  WP All Import trin 3

 9. Træk & slip titel til titel og indhold til indhold

  Træk og slip titel og indhold

  Auto Detect guid

 10. Klik på “Fortsæt til trin 4”
 11. Klik på “Auto Detect”, fortsæt og bekræft & kør importør ved at klikke på knappen
 12. Gå til indlæg -> Alle indlæg for at kontrollere, om dine indlæg er importeret

Eksporter Weebly-sider

I modsætning til indlæg har Weebly-sider ikke et RSS-feed. Det betyder, at du ikke kan importere dem på samme måde, som du lavede indlæg. Men der er en anden løsning på problemet, medmindre du manuelt vil kopiere og indsætte indholdet fra sider (hvis du kun har to eller tre sider, kan det være en bedre løsning at kopiere indholdet til en ny side i WordPress for at være ærlig) :

 1. Åbn dit Weebly-websted
 2. Åbn Indstillinger og rulle ned til arkivdelen
 3. Indtast din e-mail-adresse, hvor du vil modtage en ZIP-fil, der indeholder hele koden til dit Weebly-sted
 4. Klik på knappen “E-mailarkiv” til højre

Weebly Archive

Forhåbentlig får du din e-mail i de følgende minutter. Vores erfaring fortæller os, at Weebly ikke er så hurtig med at sende en e-mail (hvis du får en i første omgang), så hvis du er utålmodig, kan du bare tjekke siden Indstillinger endnu en gang. Denne gang skal du se den eksporterede fil, der er knyttet direkte under e-mail-feltet, så i stedet for at vente på e-mailen, kan du blot klikke på filen for at downloade den. For at importere alle siderne skal du bruge et andet plugin. Det hedder HTML-import 2. Som du kan se i beskrivelsen, er plugin ikke blevet opdateret i mere end to år. Jeg foreslår normalt ikke at installere plugins, der ikke er opdateret så længe, ​​men denne er testet, og jeg kan garantere, at den er sikker og stadig fungerer fejlfri.

 1. Download plugin
 2. Gå til dit WordPress-sted
 3. Naviger til plugins -> Tilføj nyt
 4. Klik på knappen “Upload plugin” øverst på skærmen
 5. Vælg den fil, du lige har downloadet, og installer plugin
 6. Naviger til Værktøjer -> Importer, og vælg indstillingen HTML-værktøj
 7. Vælg indstillingen “kør værktøj”, hvorefter du skal advares om, at du ikke har valgt nogen indstillinger
 8. Følg linket til indstillingssiden, og klik bare på “Gem indstillinger” uden at ændre noget faktisk
 9. Gå tilbage til Værktøjer -> Importer og kør HTML-importværktøjet igen
 10. Vælg den fil, du eksporterede (den, du har modtaget i e-mailen)
 11. Sørg for, at du vælger indstillingen til import af en enkelt fil
 12. Klik på knappen “Send”

HTML-import Weebly

Hvis alt var i orden, skulle du ende med flere nye sider, som du kan kontrollere ved at gå til Sider -> Alle sider. Vær ikke doven, og åbn hver side for at se, om indholdet blev importeret korrekt.

Sørg for, at alle billeder er der

Som med de fleste migrationer til WordPress, kan billeder være en hård cookie at sluge. Undertiden importeres billeder perfekt, og du har intet at gøre end at nyde din nye blog. Men på den anden side kan du ende med at have ødelagte billeder, der ikke vises i dine indlæg og sider. Før du gør noget andet, skal du åbne dine nyligt importerede indlæg og sider og prøve at finde alle dine billeder. Hvis du finder ud af, at billederne er ødelagte, kan du prøve at gendanne dem med et andet gratis plugin:

 1. Gå til Plugins -> Tilføj nyt
 2. Søg efter “Auto Upload billeder” plugin
 3. Installer & aktiver det

Auto upload billeder WordPress

Der er ingen indstillinger for dette plugin. Når det er installeret, scanner det automatisk ethvert indlæg eller en side, du redigerer. For at få det til at arbejde, skal du redigere hvert eneste indlæg og gemme ændringer. Når den først har fundet HTML-koden for billeder, vil plugin forsøge at finde hvert billede, og det vil automatisk downloade det til dit WordPress-mediagalleri, hvilket betyder, at du får billederne på dit nye sted.

Omdiriger (nu gammel) Weebly-indlæg og -sider til WordPress

Nu hvor du har oprettet en ny blog, ønsker du ikke, at det gamle Weebly-indhold skal sidde der i mørket. Det er ikke godt for dig, besøgende eller SEO. Så medmindre du lige er startet med Weebly-bloggen og ikke havde nogen besøgende, er den rigtige måde at håndtere dette på at omdirigere alt indhold fra Weebly til WordPress. Dermed bliver alle besøgende, der ender på dit Weebly-site, automatisk omdirigeret til dit nye WordPress-websted. Hvis du har brugt underdomænet (yoursite.weebly.com), kan du hurtigt konfigurere omdirigeringen:

 1. Åbn dit Weebly-websted
 2. Gå til Indstillinger -> SEO
 3. Find afsnittet “Header Code”, og kopier / indsæt denne kode:

 1.  Skift “yournewwordpressdomain.com” til dit faktiske domæne
 2.  Gem ændringer og offentliggør

Hovedkode Weebly
Hvis du åbner dit Weebly-websted, vil du automatisk blive omdirigeret til det domæne, du har angivet i koden! Nem som det. Hvis du har brugt et brugerdefineret domænenavn, skal du følge disse trin:

 1. Log ind på din Weebly-konto
 2. Gå til siden Domæner
 3. Vælg dit brugerdefinerede domæne og åbn indstillinger
 4. Find “Rediger navneservere”, og klik på “Skift” -knappen
 5. Tilføj navneservere fra din nye hosting
 6. Klik på “Gem”

Nu skal du bare vente 1-2 dage på, at ændringer træder i kraft. Derefter får alle, der åbner dit domæne, indholdet fra dit nye WordPress-sted.

Din nye start

Hvis du har fulgt alle de trin, jeg har beskrevet i artiklen, skulle du have endt med, at din Weebly-blog blev overført til et nyt WordPress-sted. Selvom det kan virke som en ende, er det kun begyndelsen på din nye blog. Som jeg kort tid forsøgte at beskrive i introduktionen, er WordPress meget mere kraftfuld end Weebly. Mens strømmen er god, bliver du nødt til at arbejde hårdt for at høste gode resultater. Jeg inviterer dig til at lære mere om, hvordan du vælger et perfekt tema til din nye blog og find fantastiske plugins der hjælper dig med at introducere nye funktioner, du ikke kunne have med Weebly. Bliv ikke bange for WordPress, men start langsomt med at lære om det og forbedre dit websted dagligt. Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med at give en kommentar. Jeg vil gerne hjælpe dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map