Sådan bruges widgets i WordPress Dashboard

wordpress-widgets.png


WordPress-widgets er små uafhængige komponenter, der giver brugerne mulighed for at anvende en bestemt funktion på din nye WordPress-blog. Bare ved at aktivere en widget kan brugerne udvide deres blogs og vise yderligere oplysninger om foruddefinerede områder.

Ved at bruge widgets kan enhver have kontrol over temaernes funktioner uden at have nogen teknisk viden. Hvis der ikke var nogen widgets, skulle du manuelt forberede koden for at vise enkle ting på siderne på webstedet. I stedet er alt hvad du skal gøre, at trække og slippe de små blokke, hvor du vil bruge dem.

Ledige placeringer

Selvom der er femten WordPress-widgets, der kommer forudinstalleret, betyder det ikke, at du kan bruge dem med det samme. For det første skal et tema have specificerede områder til widgets, også kendt som widgetiseret område.

Widgetized er i WordPress

Normalt tillader WordPress-temaer widgets på sidebjælker. Der kan kun være en eller flere mulige sidefelt til dit websted. Men da temaer konstant bliver bedre, udvidede widget-områder fortsat. Chancerne er store, at dit nuværende tema giver dig mulighed for at knytte widgets til sidefoden, overskriften eller endda under indholdet i indlæg og sider.

Sådan ved du, hvor du kan bruge widgets?

Ikke rolig; behøver du ikke at udforske meget, da alle widget-klare områder er angivet i Udseende -> Widgets. Når du har åbnet siden, er de tilgængelige områder placeret på højre side. Hvis du bruger WordPress ‘Twenty Seventeen-tema, kan du forvente et sidebjælke og to sidefodsområder, der accepterer widgets.

Sådan tilføjes en widget

Da WordPress-widgets er designet til begyndere, er det relativt let at tilføje dem til dit websted.

 1. Gå til Udseende -> Widgets
 2. Vælg en widget fra listen “Tilgængelige widgets” til venstre
 3. Tilføj en widget:
  1. Træk widgetten til et widgetiseret område til højre eller
  2. Klik på widgetten, og vælg, hvor den skal tilføjes
 4. Udfyld detaljerne, og kontroller indstillingerne

Sådan tilføjes WordPress-widget

Afhængig af en widget kan du forvente forskellige funktioner og indstillinger. Fra det øjeblik, du slipper det til dets nye placering, åbner WordPress muligheder, der er tilgængelige for den pågældende widget.

Hvis du f.eks. Valgte Tekstwidget, får du øjeblikkeligt muligheden for at skrive i titel og indhold. Vær opmærksom på, at hver widget har en Gem-knap, så glem ikke at bevare ændringerne, før du navigerer væk.

Enhver widget kan bruges flere gange.

Hvad hvis du ikke kan bruge træk og slip-teknik?

I sjældne tilfælde kan du muligvis ikke bruge træk og slip-funktionalitet til at tilføje nye widgets. I dette tilfælde kan du aktivere en mere ligetil valgmulighed:

 1. Se til toppen af ​​Widgets-siden, og klik på fanen “Skærmindstillinger”
 2. Klik på “Aktivér tilgængelighedstilstand”

Dette viser widgets i noget forskellige omgivelser, hvor hver komponent får en “Tilføj” -knap ved siden af. For at tilføje en widget skal du klikke på knappen, vælge dens indstillinger og vælge et widgetiseret område, hvor du vil tilføje den.

For at slukke for tilgængelighedstilstand skal du gå tilbage til “Skærmindstillinger” og vælge “Deaktiver tilgængelighedstilstand”

Inaktive widgets

Hvis du sletter en widget fra et af de widgetiserede områder, vil alle indstillinger, du har brugt på den, gå tabt. Så for ikke at miste konfigurationen kan du skjule en widget for offentligheden ved at trække den til listen “Inaktive widgets”, der kan findes på venstre side af siden. Hvis du gør det, vil ingen indstillinger gå tabt. I stedet vil den bestemte widget sidde på listen og vente på, at du genaktiverer den, når det er nødvendigt.

Inaktiv WordPress-widget på listen

Når du skifter temaer, der har et andet antal sidebjælker og andre widget-klare områder, kan du muligvis miste nogle widgets. Ikke rolig; hvis WordPress ikke var i stand til at genkende nye widgetområder, ville det flytte dem til listen “Inaktive widgets”. For at genaktivere dem skal du bare flytte widgets til et nyligt tilgængeligt sted.

Administrer med Live Preview

Hvis du er mere af en visuel type, og du skal have et eksempel på, hvad du laver, er der en godbid for dig. Klik på knappen “Administrer med Live Preview” øverst på siden. Dette åbner en ny skærm.

Widgets med Live Preview

Mens der vises en forhåndsvisning af startsiden, viser Customizer dig et widgetiseret område på venstre side. Vælg en sidepanel, sidefod eller ethvert andet område, du skal redigere det. Herfra kan du ændre eksisterende widgets eller tilføje nye. Hvad der er anderledes her, er at du øjeblikkeligt kan se alle ændringer, der er foretaget på widgets. Hvis du vil omarrangere widgets, skal du bare trække og slippe dem i den position, som du kan lide fra venstre side af skærmen.

Standard WordPress-widgets

WordPress leveres med femten widgets. Gå til for at finde dem Udseende -> Widgets

Som standard er der femten WordPress-widgets, der kommer forudinstalleret:

 • Arkiv – månedligt arkiv over dit websteds indlæg
 • Audio – viser en lydafspiller
 • Kalender – tidsplan for dine indlæg
 • Kategorier – liste eller dropdown af alle kategorier
 • Brugerdefineret menu – opret en brugerdefineret menu
 • Billede – vis et billede
 • Meta – vis login-, RSS- og WordPress.org-links
 • Sider – liste over alle sider
 • Seneste kommentarer – seneste kommentarer
 • Seneste indlæg – seneste indlæg
 • RSS – poster fra ethvert RSS- eller Atom-feed
 • Søg – viser en enkel søgeform
 • Tag Cloud – gruppe af de mest anvendte tags
 • Tekst – tilføj tekst, billeder, videoer eller en hvilken som helst HTML-kode
 • Video – viser en video fra mediebiblioteket eller YouTube, Vimeo eller en anden udbyder

Yderligere widgets

Ved at installere nye plugins og temaer kan du forvente nye widgets på listen. Da der er titusinder af temaer og plugins tilgængelige til WordPress, der er praktisk taget utallige widgets, du kan finde. For eksempel kan du udfylde listen med widgets, der viser Google Maps, abonnementsformularer, gallerier osv.

Udnyt widgets

Som du kunne se fra dette indlæg, er det relativt ligetil at bruge WordPress-widgets. Selv de er meget begyndervenlige, lad ikke det vildlede dig. Disse små komponenter kan gøre dit websted mere interaktivt og hjælpe med at tiltrække besøgende opmærksomhed på specifikke ting. De kan også tilpasses meget, og du kan have praktisk talt alt, hvad du vil have i en widget. Når du lærer, hvordan du arbejder med dem, vil du sandsynligvis aldrig være i stand til at opbygge et websted uden widgets.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map