Sådan bruges Tilpas-siden til at redigere WordPress-tema

wordpress-tilpas-options.png


Bare en af ​​de fantastiske funktioner i WordPress, der har gjort det så populært blandt bloggere, er muligheden for at bruge temaer. Uden teknisk viden kan enhver nu have et smukt designet websted, som alle vil elske.

Men selvom WordPress-temaer tjener dig alt på et fad, betyder det ikke, at du skal forlade tingene uændrede efter installation af et tema. De fleste af de elementer, der danner et websted, er tilbøjelige til tilpasning. Afhængigt af et tema er det muligt at ændre titler, skrifttyper, farver, tekst, billeder og stort set alt hvad du ønsker.

Selvfølgelig er det muligt at gøre meget mere, hvis du ved, hvordan du koder, men det er ikke grunden til, at du er her. Da WordPress giver dig mulighed for at ændre temaer gennem en nybegyndervenlig Customizer, viser vi dig, hvordan du får adgang til det, og hvordan du personliggør det tema, du vælger. Da hvert element har forskellige tilpasningsmuligheder, bruger vi Twenty Seventeen til denne tutorials formål.

Sådan får du adgang til WordPress-tilpasningsside

WordPress Tilpas side er også kendt som WordPress Customizer. Det blev introduceret i version 3.4, og siden giver det brugere mulighed for at få vist et websted, mens der gøres ændringer til det. Hvad en bedre måde at tilpasse dit websted på, men at se den levende version af det sikkert fra bagsiden af ​​din stol? Det store ved dette er, at disse ændringer ikke påvirker livewebstedet, så dine besøgende ikke kan se, hvad du laver, før du gemmer ændringer.

For at få adgang til WordPress Customizer skal du navigere til Udseende -> Tilpas.

WordPress Tilpas side

Dette er det. WordPress har åbnet startsiden for din blog og inkluderet Customizer på venstre side af skærmen. Du er klar til at begynde at foretage ændringer på dit websted.

Sådan tilpasses et WordPress-sted

Lad os først starte med at fokusere på indstillingerne på venstre side af skærmen.

Øverst på siden vil WordPress fortælle dig navnet på dit websted. Lige nedenfor viser det navnet på det tema, du i øjeblikket bruger. Hvis du vil skifte temaer, skal du blot klikke på knappen “Skift” og vælge ethvert andet tema, som du har installeret på din blog.

Webstedsidentitet

Til at begynde med skal du ændre et par indstillinger, der er afgørende for dit websteds identitet. Hvis du har et logo, eller du vil tilføje et, skal du klikke på knappen “Vælg logo”. Vælg ethvert billede fra mediebiblioteket, eller upload et nyt. Normalt er et logo et firkantet billede, der repræsenterer dig eller din virksomhed. Hvis du vælger en ud af tyve sytten, vises logoet lige ved siden af ​​webstedets titel. Dette kan være anderledes, hvis du bruger noget andet WordPress-tema.

Webstedsidentitet

Webstitets titel og tagline skal være unikke for hvert websted. Ikke kun disse vises på startsiden, men de vil direkte påvirke den måde, din blog vises på på søgemaskinens resultatsider. På grund af det er det bydende nødvendigt, at du giver et navn til dit websted og skriver en en-sætnings beskrivelse som dets tagline.

Glem ikke at tilføje et webstedsikon. Dette lille billede vises i brugernes browser øverst på vinduer og faner. De viser også til brugere, der bogmærker nogen af ​​dine sider eller opretter nogen form for genveje. Webstedsikon kan hjælpe folk med at genkende din blog lettere. Folk vælger normalt deres logoer som webstedets ikon. Den skal være firkantet og mindst 512 × 512 pixels bred og høj.

farver

Som mange typer af forskning allerede har bevist, kan farver forme hele websitet. Bare ved at vælge hovedfarver kan du indstille en anden tone på dit websted og tiltrække den rigtige (eller forkerte) type brugere. Uanset om du vil vælge farver i henhold til forskellige undersøgelser eller efter din egen tilknytning, vil fanen Farver i Customizer give dig de nødvendige ændringer.

farver

Når det gælder 20 Seventeen, kan du vælge mellem tre farveskemaer, og du kan tilpasse farven på overskriftteksten.

Nogle andre temaer giver dig endnu flere muligheder, og du kan muligvis tilpasse hver eneste farve på webstedet. Det hele afhænger af, hvor stor indsats udvikleren har lagt i at opbygge temaets muligheder.

Header Media

Header Media

Headers er blevet et af de vigtigste designelementer på et websted. I moderne temaer indeholder overskrifter normalt billeder og videoer, så det er bare naturligt, at du kan vælge medier på egen hånd. Vi har allerede dækket Header Media i detaljer, så se venligst, hvordan du tilpasser en webstedsoverskrift i WordPress.

Menuer

Menu

Følgende panel giver dig mulighed for at tilføje og redigere navigationsmenuer i WordPress. Da det er vigtigt, at hvert websted har mindst en navigationsmenu, skal du bare lære at tilføje menuer i WordPress. Denne fane giver dig mulighed for at gøre det samme, men med Live Preview-funktion, så du straks kan se og teste resultaterne.

Widgets

Når du åbner panelet Widgets, vil du se faner, der repræsenterer alle tilgængelige placeringer, hvor du kan bruge widgets. Da vi talte om, hvordan man tilføjer widgets til WordPress, nævnte vi, at disse afhænger af et tema, du bruger.

Widgets

Normalt vil der være mindst et par widget-klare områder, som du kan bruge. Hvis du bruger Twenty Seventeen, vil du se mulighederne for at tilføje widgets til Sidebar, Footer 1 og Footer 2.

Åbn en af ​​de tilgængelige placeringer, tilføj og rediger widgets til din smag, mens du ser ændringer på højre side af skærmen. Det er rart, er det ikke?

Statisk forside

Hvis det valgte tema understøtter statiske forsider, giver dette panel dig mulighed for at vælge typen af ​​forsiden. Med Twenty Seventeen kan du få vist dine seneste indlæg på hjemmesiden, eller du kan vælge en anden side.

Statisk forside

I tilfælde af at du vælger en statisk side, åbner WordPress et andet sæt muligheder, der giver dig mulighed for at vælge en forside og en postside. Hvis du ikke kan lide nogen af ​​dem, du allerede har, skal du klikke på “Tilføj ny side” -linket for at oprette en ny.

Temaindstillinger

Hvis du beslutter at bruge en statisk side til forsiden, tilføjer WordPress et yderligere panel i Customizer. Her kan du vælge layoutet på din forside og vælge sider, der vises i et af de tilgængelige afsnit af dit tema.

Temaindstillinger

Yderligere CSS

Cascading Style Sheets (CSS) er det sprog, der bruges til at beskrive stilen på ethvert dokument skrevet i HTML. WordPress-websteder bruger CSS til at definere farver, marginer, skrifttyper og mange andre aspekter af designet. Indtil version 4.7 af WordPress var brugere nødt til at ændre stilarkfilerne direkte eller bruge Appearance Editor for at ændre bestemte stilarter på webstedet.

Yderligere CSS i WordPress

Men nu er det tilstrækkeligt at åbne panelet Yderligere CSS i Customizer. Her kan du skrive din egen tilpassede CSS-kode, der straks vil påvirke webstedet.

Klik for at redigere

Alle elementer, der er tilgængelige på venstre side skærmpanel med indstillinger, får også en cirkulært redigeringsikon i preview-panelet. Bare ved at klikke på ikonet ved siden af ​​et af elementerne, åbner WordPress sine respektive indstillinger på venstre side.

Som du kan se fra skærmbilledet nedenfor, er der blå cirkelikoner ved siden af ​​titlen, tagline, søgefeltet og de nyeste indlægswidgets.

Klik for at redigere

Der er ingen forskel i indstillinger, du ændrer, men denne funktion er dejlig for dem af jer, der kæmper med elementernes nomenklatur. Så hvis du for eksempel stadig ikke er sikker på, hvad en header er eller bare ikke kan se, hvor ændringen træder i kraft, kan du stadig ændre den ved at klikke på ikonet.

Se forskellige skærmstørrelser

I bunden af ​​WordPress Customizer kan du finde skærmkontroller. Disse små ikoner giver dig mulighed for hurtigt at ændre visningen af ​​webstedet. Du kan se hvordan bloggen ser ud på stationære computere, tablets og smartphones. Dette er ideelt til kontrol af det aktuelle tema for reaktionsevne (hvordan opfører temaet sig på forskellige skærmstørrelser).

Skærmkontroller

Det handler om, hvad du kan lide

Som du kan se fra alle tilgængelige indstillinger på Customizer, er det muligt at ændre ethvert WordPress-tema via brugervenlige indstillinger, der findes på denne side. Nogle temaer har flere eller færre valg, men tag dig tid til at gennemgå dem alle. At have et unikt websted er vigtigt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked