Sådan bruges kategorier i WordPress

wordpress-categories.png


WordPress-kategorier er en måde at gruppere indlæg på din WordPress-blog. De er blot en af ​​de taksonomier, som WordPress bruger til at organisere indhold på webstedet. Da vi taler om taksonomier, er dette det perfekte tidspunkt at blive bekendt med ordet, inden du bliver bange for det. Grundlæggende er det alt hvad du skal vide – taxonomier er en måde at gruppere ting sammen på. Du kan oprette så mange taksonomier, som du har brug for, men det kræver tilpasset kode eller plugins. Standardtaksonomier, der bruges til at gruppere indlæg, er kategorier og tags.

Selv hvis du ikke er klar over det, har du allerede stødt på kategorier på andre sider. Normalt er de den centrale del af navigationsmenuer, og de giver dig mulighed for at finde indhold, der er interessant for dig. For eksempel har online butikker normalt kategorier, der grupperer produkter, der passer ind i tøj, sko, teknologi, kunst, sport osv.

Inden du fysisk begynder at tilføje og administrere WordPress-kategorier (som er den lettere del), skal du tage dig tid til at organisere indholdet i dit hoved og også på papiret. Hvis du er ved at oprette et websted med adskillige emner af interesse, er det vigtigt, at du tænker over strukturen på dit websted på forhånd. For at følge det samme eksempel på en online butik, har du brug for bare tøjkategorien, eller skal du have separate underkategorier til skjorter, bukser, kjoler osv.? Vi overlader planlægningsdelen til dig og fokuserer på, hvordan du arbejder med kategorier og tags i WordPress.

Sådan tilføjes kategorier i WordPress

Tilføj ny WordPress-kategori

Når du er klar til at arbejde med WordPress-kategorier, skal du navigere til Indlæg -> Kategorier. Oprettelse af din første kræver, at du kun udfylder fire felter:

 1. Navn – navnet på, hvordan det ser ud på din blog
 2. Slug – URL-venlig version af navnet. Det er normalt alle små bogstaver og indeholder kun bogstaver, tal og bindestreger (lad det være tomt, og WP genererer dette felt automatisk fra det navn, du indtaster)
 3. Forældre – Da kategorier kan have et hierarki, skal du vælge rækkefølgen af ​​kategorier og underkategorier ved at vælge deres overordnede elementer, hvis du vil
 4. Beskrivelse – beskriv emnet. Afhængigt af det tema, du bruger, kan det vises på kategorisider; dette er et valgfrit felt

Når du er tilfreds med det, skal du klikke på knappen “Tilføj ny kategori” nederst på skærmen. Derefter vises din nye WordPress-kategori på listen til højre på skærmen.

Denne liste viser alle de kategorier, du aktuelt har. Udover de oplysninger, du lige har udfyldt, vil du se antallet af stillinger, der falder ind i den bestemte kategori.

Alternativt kan du tilføje nye kategorier direkte fra skærmen til redigering af indlæg. I dette tilfælde viser WordPress dig en enkel form, der giver dig mulighed for at indtaste navnet og forælderen til din nye kategori. Selvom dette er en hurtigere måde at tilføje nye taksonomier, mens du skriver indlæg, skal du stadig administrere den nye kategori for at redigere dens snegle og beskrivelse.

Børnekategorier

Børnekategorier er kategorier, der “afhænger” af en anden kategori, der kaldes deres forælder.

Hvis du har en bredere gruppe, der skal opdeles i mindre sektioner, skal du bruge underordnede kategorier. Disse er underordnet de overordnede.

For eksempel, hvis du udgiver en kategori “Tøj”, kan du oprette “skjorter” som et barn, “bukser” som en anden, og så videre.

Det vil have en anden permalink-struktur, da den vil indeholde den overordnede snegle i den. I dette eksempel ville en overordnet kategori have en permalink www.yoursite.com/clothes mens barnet er tilgængeligt fra www.yoursite.com/clothes/shirts.

Sådan administreres kategorier

Administrer WordPress-kategorier

På samme side, hvor du oprettede en ny kategori, skal du placere markøren på et hvilket som helst listet emne. Tre nye links skal vises lige under navnet på den valgte gruppe:

 1. Redigere – åbner en side, hvor du kan ændre navn, snegle, overordnet og beskrivelse
 2. Hurtig redigering – uden at åbne en ny side, skal du ændre navn og snegle
 3. Slet – Fjern kategorien permanent. Du kan ikke fjerne standardindstillingen
 4. Udsigt – åbner en side, der viser alle de stillinger, der er tildelt til den kategori

Sletning af en kategori sletter ikke dens indlæg. I stedet er artikler, der kun blev tildelt den slettede kategori, indstillet til standardkategorien.

Masseindstillinger kan hjælpe dig med at styre flere elementer på én gang. Vælg dem, du vil slette, og vælg “Slet” i menuen “Bulk Options”.

Standardkategori

For at WordPress skal fungere korrekt, skal der være mindst en tilgængelig kategori. Som standard er det kategorien “Ikke kategoriseret”, som ikke kan slettes, men du kan nemt omdøbe den. Hvis du offentliggør et nyt indlæg og glemmer at vælge en kategori til det, tildeler WordPress det automatisk til standardindlægget.

Standardkategorien kan ændres. Når du opretter mindst en ny kategori, skal du navigere til Indstillinger -> Skrivning. Den øverste mulighed giver dig mulighed for at ændre standardindlægskategorien til din blog, og vi anbefaler kraftigt, at du ændrer den eller i det mindste omdøbe den “Ukategoriserede”.

Skift standard WordPress-kategori

Sådan vises kategorier på dit WordPress-sted

Normalt viser WordPress kategorier i navigationsmenuen eller widgeten. Du kan vise dem i begge dele, hvis du vil. Se, hvordan du arbejder med WordPress-menuer og widgets for at lære, hvordan du administrerer dem.

Sådan konverteres kategorier til tags

Der er to standarder WordPress taxonomier som du kan bruge til at organisere indhold i grupper. Da der er små forskelle mellem kategorier og tags, er det godt at vide, at du kan konvertere kategorier til tags og vice versa. For at dette skal ske, skal du installere et plugin:

 1. Naviger til Værktøjer -> Import
 2. Find “Kategorier og tags-konverter” (skal være den tredje ovenfra)
 3. Klik på “Installer nu”
 4. Vent et par sekunder, indtil der vises et nyt link
 5. Klik på “Kør importør”
 6. Vælg kategorier, du vil konvertere til tags
 7. Klik på “Konverter kategorier til tags” -knappen

Konverter WordPress-kategorier til tags

Hvad har vi lært

Kategorisering af indhold er vigtigt for hvert websted. Det er vigtigt ikke kun for SEO, men for brugervenligheden af ​​hele websitet. Planlæg dine kategorier forude, så du ikke behøver at ændre dem hele tiden. Og medmindre du har tusinder af artikler, foreslår vi, at du har et begrænset antal kategorier, højst ti. I denne artikel har du haft en chance for at lære, hvordan du tilføjer nye kategorier og administrere dem gennem en enkelt side. Når du tilføjer alle de kategorier, du har ønsket, skal du vise dem i din navigationsmenu eller en widget. Da der er forskelle mellem kategorier og tags, giver WordPress dig mulighed for at konvertere den ene til den anden bare ved at klikke på en knap.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map