Sådan bruges Appearance Editor i WordPress

wordpress-udseende-editor.png


Indtil nu har du haft en chance for at tilpasse WordPress CMS gennem forskellige brugervenlige redaktører. Customizer har gjort det muligt for dig at gå gennem forskellige udseendeindstillinger, som dit tema understøttede. Men når du beslutter at personalisere dit websted ud over de givne indstillinger, skal du vide om WordPress Appearance Editor.

Blandt mange filer i WordPress, der kan ændres, er der to særligt interessante. Vi taler om temas skabelon og stilarkfiler, som du kan redigere direkte fra WordPress.

Inden du selv begynder at overveje at ændre kode på egen hånd, bør vi advare dig om, at WordPress opretter ikke sikkerhedskopier af de berørte filer. Så enhver ændring er permanent.

Sådan redigeres temaer med Appearance Editor

Når du er klar til at lære mere om WordPress og få dine hænder beskidte ved at skrive en brugerdefineret kode, skal du navigere til Udseende -> Editor. Med denne indbyggede editor kan du ændre koden, der opbevares i temas skabelon- og stilarkfiler. Når du har åbnet den, vises stilen.css-filen, som dit nuværende tema bruger, automatisk foran dig.

WordPress Appearance Editor

Afhængig af opsætningen af ​​dit websted kan du muligvis ikke få adgang til nogle filer. Hvis det er tilfældet, vil WordPress vise en advarselsmeddelelse, der fortæller dig, at du skal ændre filtilladelser for den pågældende fil. For at lære mere, se hvordan man ændrer filtilladelser i WordPress.

Sådan vælges filer til redigering

Så snart du åbner Editoren, vil WordPress vise dig alle de tilgængelige skabelon- og stilarkfiler til det aktive tema. Hvis du vil redigere et inaktivt tema, skal du gå til toppen af ​​listen, vælge et emne i rullemenuen og klikke på knappen “Vælg”. WordPress indlæser derefter alle de filer, der er tilknyttet det valgte tema.

Skabeloner

For at vælge en fil skal du gå gennem listen til højre for vinduet. Hver af dem har et navn og filnavn vist i parentes nedenfor. Klik på den for at redigere en af ​​filerne og koden vises i editoren til venstre.

Vær forsigtig

Mens redigering af stilarkfiler er relativt sikker, kan redigering af PHP-filer forårsage fejl, der kan gøre dit websted ubrugeligt. Vær meget forsigtig, hvis du beslutter dig for at redigere PHP-filer fra Appearance Editor.

Eksempel: Sådan ændres skriftstørrelse via Appearance Editor

For at vise dig, hvordan redaktøren fungerer, er vi ved at ændre skrifttypestørrelsen på teksten i indlæg i Twenty Seventeen-tema.

Inden vi fortsætter, vil vi gerne afspore din opmærksomhed et kort øjeblik. I version 4.7 introducerede WordPress en ny funktion, der giver dig mulighed for at tilføje tilpasset CSS hurtigere. I stedet for at redigere koden gennem Appearance Editor, foreslår vi at åbne Udseende -> Tilpas -> Yderligere CSS hvor du kommer til at skrive en hvilken som helst brugerdefineret CSS-kode uden direkte indflydelse på stilarket.

Kontroller elementer

Kontroller elementer i Google Chrome

Hvis du stadig ønsker at redigere stilarket direkte gennem Appearance Editor, er det, hvad du skal gøre:

 1. Åbn ethvert indlæg fra din blog
 2. Vælg teksten til et indlæg
 3. Højreklik på markeringen og vælg “Inspekter” eller “Inspekter element” (afhængigt af den browser, du bruger)
 4. I det nye afsnit eller vindue, der åbnes, skal du finde det fremhævede

  element

Kontroller elementets afsnit

Klassen skal også være synlig under fanen “Styles”. Hvis du klikker på stilen, skal din browser åbne stilarket og give dig mulighed for at redigere CSS direkte fra browseren. Du kan bruge denne funktion til at teste tilpasset CSS-kode, før du faktisk anvender ændringer på dit websted. Da vi ønskede at ændre skriftstørrelsen på teksten i indlæg, er følgende CSS-kode i vores interesse:

p {
skriftstørrelse: 50px;
}

Anvend ændringer

Når du har testet et par skriftstørrelser fra browseren, skal du huske den, du bedst kunne lide. Derefter kan du gå videre til Editoren og ændre skrifttypen:

 1. Naviger til Udseende -> Editor
 2. Hvis det ikke allerede er valgt, skal du vælge Stylesheet (style.css) fil fra listen til højre
 3. Find klassen “p”
 4. Tilføj “font-størrelse: 50px;” (hele koden skal se ud som den, vi skrev ovenfor)
 5. Klik på knappen “Opdater fil”

Ændring af afsnitstørrelse til afsnit

Den nye stil gemmes, og du er klar til at indlæse siden igen. Åbn ethvert indlæg for at se ændringen i størrelsen på teksten. Hvis du ikke kan se forskellen, og du er sikker på, at du har justeret koden korrekt, skal du sørge for, at du gør det ryd browsercache, eller tryk på CTRL + F5 for at opdatere siden.

Vær forsigtig, når du arbejder med Appearance Editor

Appearance Editor er et fantastisk værktøj til hurtige ændringer af skabelon- og stilarkfiler. Men for at få det bedste ud af det, er det vigtigt, at du er helt sikker på de ændringer, du foretager. Enhver ændring af PHP-filer kan muligvis låse dit websted ned, indtil du løser dem via FTP. Så når du arbejder med PHP-filer, foreslår vi, at du arbejder på en lokal fil, som du kan overføre via FTP, mens du altid holder den originale sikkerhedskopi. Hvis du foretager ændringer af stilark, skal du ikke glemme de yderligere CSS-funktioner, der blev introduceret for et par måneder siden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map