Savjeti, trikovi i najbolji dodaci za prilagodbu izbornika WordPressa

Savjeti, trikovi i najbolji dodaci za prilagodbu izbornika WordPressa


Izbornici su jedan od najvažnijih dijelova svake web stranice. Oni su sveprisutni i vode korisnike putem vašeg bloga. Iako je relativno jednostavno dodati navigacijski izbornik u WordPressu, postoji toliko puno više što možete učiniti kako biste ga prilagodili za svoju web stranicu.

Bez obzira da li se radi o maloj ikoni koju želite imati na izborniku ili želite da se u potpunosti rukuje s njom, ovaj vodič ima sve. Pogledajte savjete, trikove i neke od najboljih dodataka izbornika koje smo pripremili za vas u ovom vodiču:

 • Dodajte ikone u svoj WordPress izbornik
 • U izbornik dodajte gumb za prijavu / odjava
 • Prikažite WordPress menije gdje god želite
 • Kako dodati okvir za pretraživanje u svoj WordPress izbornik
 • Kako se navigacijski izbornik staviti na vrh stranice
 • Napravite svoj ljepljivi navigacijski izbornik pomoću dodataka
 • Kako ukloniti stavke izbornika najviše razine u programu WordPress
 • 4 glavna izbornika dodataka za WordPress
 • Najbolji dodaci za WordPress mobitel

Stvaranje izbornika u WordPressu nikada nije bilo lakše. Sve što trebate učiniti je generirati stranice i dodati ih uz svoju početnu stranicu. Vaš će se glavni navigacijski izbornik izvršiti sa samo nekoliko klikova, ali izgledat će vrlo jednostavno.

Brojni su dodaci koji vam mogu pomoći u stvaranju vizualno zapanjujućeg navigacijskog izbornika. Možete ga, naravno, kodirati ako znate kako to učiniti, ali postoji jednostavniji način da svoj redoviti izbornik učinite jednostavnijim – dodavanjem ikona.

Ikone su postale nešto bez čega ne možemo živjeti. Kad nešto tražite na nadzornoj ploči WordPress-a, na radnoj površini ili na pametnom telefonu i tabletu, vjerojatno ste navikli koristiti ikone. Nakon samo nekoliko puta korištenja nove aplikacije, vjerojatnije je da ćete zapamtiti njenu ikonu nego sav tekst opisa koji dolazi s njom. Pa zašto ne biste stavili ikonu pored stavke svog izbornika i pustili ljude da lako pregledavaju vašu web lokaciju?

Ikone izbornika

CIJENA: Besplatno

Ikone izbornika

Ako ne znate kako to učiniti, ne brinite, zato ste ovdje. U ovom dijelu vodiča nećemo vam smetati prilagođeno kodiranje, ali jednostavno ćemo vam pokazati uredan besplatni dodatak koji možete konfigurirati u sljedećih nekoliko minuta.

 1. Ići Dodaci-> Dodaj novo
 2. Potražite “Ikone izbornika”
 3. Instalirajte i aktivirajte dodatak
 4. Dođite do Izgled -> Izbornici
 5. Otvorite svoj navigacijski izbornik
 6. Odaberite stranicu u strukturi izbornika za koju želite odabrati ikonu
 7. Odaberite ikonu, uredite njezin položaj i veličinu
 8. Izbornik Spremi

To je to! Sada pronađite neke zgodne ikone na svom izborniku i uživajte u svom novom dizajnu. Dok još uvijek radite s ikonama, ne zaboravite da na svoj WordPress blog možete lako dodati i favicon.

U izbornik dodajte gumb za prijavu / odjava

Jedna od mnogih značajki WordPress-a koju volimo je jednostavan način registracije novih korisnika. Kontroliranje različitih korisničkih uloga na popularnoj platformi ne bi moglo biti lakše; već postoje registrirane uloge koje možete dodijeliti i čak možete stvoriti brojne korisničke uloge za potrebe vaše web lokacije.

Registracija ih je brza i jednostavna, briga o svojim korisnicima može biti težak posao. Ali morate učiniti sve što je u vašoj moći kako bi njihova iskustva na web stranici bila što bolja.

Jedna od mnogih stvari koje biste mogli učiniti za njih je omogućavanje jednostavnog načina prijave i odjave sa svoje web lokacije. Da bi veze za prijavu / odjavu uvijek bile u rukama korisnika, možete ih postaviti pravo na svoj glavni izbornik. Prva stvar, imaju te veze u izborniku vrlo praktične i drugo, vaši se korisnici vjerojatno naviknu na tu značajku iz raznih drugih aplikacija koje koriste isti način prijave i odjave.

U ovom slučaju, nema potrebe za hvatanjem drugog dodatka. Jednostavna WordPress funkcija koju ćemo vam pokazati u ovom dijelu članka može vam odlično uraditi. To će automatski staviti ispravnu vezu na vaš izbornik. To znači da će korisnik dok je odjavljen dobiti vezu “prijaviti se” i obrnuto. Ni vi ni korisnik nećete morati ponovo brinuti o gumbima za prijavu.

Ako ste spremni dodati ovu jednostavnu, ali urednu prijavu u izbornik, evo što ćete morati učiniti:

 1. Otvorite funkcije.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeće:
 3. funkcija add_login_logout_link ($ items, $ args) {
  $ loginoutlink = wp_loginout ('index.php', netočno);
  $ items. = '
 4. ”. $ loginoutlink. '
 5. „; vratiti $ predmete; } add_filter ('wp_nav_menu_items', 'add_login_logout_link', 10, 2);
 6. Spremi promjene

Kao i kod većine isječaka, to ste napravili jednostavno kopiranjem i lijepljenjem funkcije u datoteku. Nakon što završite, možete nastaviti i ponovno učitati početnu stranicu. Budući da ste i dalje prijavljeni, na posljednjem mjestu vašeg glavnog izbornika dobit ćete vezu “odjava”. Obavezno provjerite cijelu funkciju, pa se pokušajte odjaviti i ponovno prijaviti da biste bili sigurni da je sve u redu.

Sada kada ste završili s ovom malom značajkom, ne zaboravite da možete jednostavno preusmjeriti korisnike na drugu stranicu nakon uspješne prijave ili čak prikazati sadržaj samo za prijavljene ili odjavljene korisnike..

Također, sada kada imate prilagođeni izbornik, možda će vas zanimati da ga pokažete bilo gdje na web mjestu pružanjem prilagođenog kratkog koda.

Volimo prilagoditi WordPress s malim isječcima poput ove, što je s vama?

Prikažite WordPress menije gdje god želite

Nakon što je WordPress stigao do verzije 3.0, mnoge su stvari postale jednostavnije za korištenje. Između različitih novih značajki, stvaranje navigacijskog izbornika postalo je dostupno svima i danas svatko može stvoriti vlastite izbornike s nekoliko jednostavnih klikova na tipku miša.

Dok kreirate izbornike na kojima možete lako povezati bilo koji post, stranicu, kategoriju ili bilo koju vanjsku vezu, komad je torte, prikazivanje izbornika na različitim mjestima na vašoj web lokaciji može biti malo veći zalogaj za one koji nisu u razvoju WordPress-a.

Ovisno o WordPress temi koju koristite, lako možete prikazati novootvoreni izbornik na vrhu stranice gdje smo sve koristili za pronalaženje navigacije. Možda imate mogućnost smjestiti svoj izbornik na bočnu traku ili čak desno dolje u području podnožja, ali što ako želite prikazati izbornik u svojim postovima, na stranicama ili čak u widgetu?

Ne, ne morate stvarati prilagođene popise ili ponovno upisivati ​​cijeli HTML kôd da biste replicirali veze; možete iskoristiti prednosti kratkih kodova i postaviti postojeći izbornik bilo gdje!

U sljedećim će vam se redovima pokazati kako to učiniti i sigurni smo da će vam se svidjeti vaš novi “izbornik u kratkom kodu”.

Stvorite kratki kôd i prikažite WordPress menije gdje god želite

 1. Otvorite function.php datoteku
 2. Kopirajte i zalijepite kôd koji će registrirati kratki kod:
 3. izbornik funkcija_funkcija ($ atts, $ content = null) {
  ekstrakt(
  shortcode_atts (
  array ('ime' => null,),
  $ atts
  )
  );
  vratiti wp_nav_menu (
  array (
  'menu' => $ name,
  'odjek' => lažno
  )
  );
  }
  add_shortcode ('menu', 'menu_function');
  
 4. Spremi promjene

Odmah nakon što spremite promjene, moći ćete prikazati WordPress izbornike na bilo kojem mjestu. Sve što trebate je napisati kratki kod gdje morate odrediti naziv izbornika koji ćete koristiti:

[naziv izbornika = “glavni izbornik”]

U većini slučajeva, vaš će glavni izbornik imati privezano ime “glavnog izbornika”. Ali ako želite koristiti bilo koji drugi izbornik, jednostavno unesite njegovo ime u kratki kôd. Ne morate znati ime svakog izbornika napamet; umjesto toga, pomaknite se do Izgled -> Izbornici i pregledavanje popisa izbornika ili stvaranje novih.

Budući da sada možete WordPress izbornike prikazivati ​​praktički bilo gdje, možete stvoriti brojne navigacije koje ćete koristiti na web mjestu sa sustavom WordPress. Možete ga imati u postu, drugog u datotekama predložaka, tekstualnom widgetu itd.

Kako dodati okvir za pretraživanje u svoj WordPress izbornik

Ako niste uklonili značajku, WordPress omogućuje posjetiteljima da pretražuju kroz cijelu vašu web lokaciju. Nekoliko smo puta spomenuli ovu sjajnu značajku i pokazali vam različite stvari koje biste mogli učiniti sa svojim stranicama za pretraživanje. Na primjer, lako možete preusmjeriti korisnike na post ako postoji samo jedan rezultat ili čak postavljanje prilagođene Google pretrage.

Ako ste pregledali svoje standardne WP widgete, vjerojatno ste to vidjeli postoji widget za pretraživanje spreman za postavljanje na bočnu traku. Ali što ako želite da se umjesto vas pretražuje okvir za pretraživanje?

U sljedećim ćete redovima prikazati funkciju koja će preuzeti vaš svakodnevni okvir za pretraživanje i staviti je u navigacijski izbornik.

Dodajte okvir za pretraživanje u izbornik:

 1. Otvorite funkcije.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeće:
 3. add_filter ('wp_nav_menu_items', 'add_search_box', 10, 2);
  funkcija add_search_box ($ items, $ args) {
  $ items. = '
 4. '. get_search_form (lažno). '
 5. „; vratiti $ predmete; }
 6. Spremi promjene

Da biste bili sigurni da će kôd raditi za vas, pobrinite se da vam je na vašoj web lokaciji već dodan navigacijski izbornik.

Kôd je prilično jednostavan i njegova je jedina funkcija dodavanje okvira za pretraživanje vašem nav izborniku. Najvjerojatnije, vaš okvir za pretraživanje neće biti usklađen tamo gdje ste htjeli. To znači da ćete morati reći WordPress-u gdje staviti okvir za pretraživanje:

 1. Dodajte predavanje u
 2. oznaka pronađena u trećem retku koda:
 3. $ items. = '
 4. '. get_search_form (lažno). '
 5. '
 6. Spremi promjene
 7. Otvoreni stil.css
 8. Kopirajte i zalijepite CSS kôd:
 9. .položaj za pretraživanje {
  margina-top: 15px;
  margina-desno: 20px;
  }
  
 10. Promijenite kôd po vašoj želji
 11. Spremi promjene

Nadamo se da ste okvir ugnijezdili baš pored vašeg jelovnika. Nije potrebno mnogo da stanete kutiju tamo gdje želite. Ne zaboravite stilizirati sam okvir za pretraživanje i uživati ​​u značajci.

Ako želite veću kontrolu nad svojim izbornikom i okvirom za pretraživanje, pogledajte kako dodati ikone u svoj izbornik i kako dodati opciju glasovnog pretraživanja za posjetitelje koji vole diktirati svoje pojmove za pretraživanje. Puno više možete učiniti sa svojim izbornikom i mogućnostima pretraživanja, tako da testirate naš okvir za pretraživanje i naučite nešto novo.

Vjerojatno ste vidjeli web stranice gdje navigacijski izbornici drže se na vrhu stranice i prate vas svaki korak vaše pomične avanture. Ta bi značajka mogla biti nešto što želite na vašoj web stranici WordPress, a u ovom dijelu vodiča mi ćemo vam pokazati kako stvoriti.

Ne samo da ima funkcionalnu stranu gdje je izbornik uvijek dostupan nadohvat ruke, ali također može izgledati vrlo lijepo i fluidno.

Ako imate malo znanja o CSS-u, nećete imati problema s tim da vaš izbornik postane ljepljiv. Morate dodati samo datoteku koda u datoteku Style.css nakon koje možete uživati ​​u svojoj novoj mogućnosti izbornika.

 1. Otvorite tablicu stila (style.php)
 2. Pronaći .nav-izbornik ili .Geneza-nav-izbornik (ili slično, ovisno o temi koju koristite)
 3. Koristite sljedeći kôd za spremnik glavnog izbornika:
 4. .navigacijski meni {
  Položaj: fiksni;
  pozadina: # 333;
  vrh: 0px;
  desno: 0px;
  lijevo: 0px;
  z indeks: 99;
  }

  Kao što možete pogoditi iz koda, važan dio dolazi u drugom redu gdje trebate popraviti položaj svog izbornika. Nakon toga, gornje, desne i lijeve elemente možete postaviti na 0 piksela ili ih premjestiti na bilo koju udaljenost od vrha ili s lijeve i desne margine stranice (na primjer: top: 10px će vaš izbornik postaviti 10 piksela od gornju marginu vaše web lokacije).

 5. Ažurirajte datoteku i uživajte u vašem ljepljivom navigacijskom izborniku

Ako vam se ne sviđa da se posvađate s kodom, pomoću dodataka možete učiniti da vaši izbornici budu ljepljivi.

Naučili smo vas kako stvoriti ljepljivi navigacijski izbornik jednostavno promjenom linije CSS koda u vašoj temi. No, koliko god ovo moglo biti lako, ne vole svi prolaziti kroz WordPress datoteke i sami uređivati ​​kôd. Ako ste ta osoba ili vam je potrebna veća kontrola izbornika, ne brinite se. Izbornik možete lako postaviti i učiniti ga ljepljivim pomoću dodataka. U ovom dijelu članka pokazat ćemo vam nešto najbolje.

UberMenu ljepljivo proširenje

CIJENA: 8 USD

UberMenu ljepljivo proširenje

UberMenu Sticky Extension je dodatak za UberMenu dodatak što znači da prvo morate instalirati ovaj dodatak da bi proširenje radilo. Proširenje čini sve jednostavno; nakon instalacije spremni ste učiniti svoj izbornik ljepljivim. Bez obzira na to gdje smjestite svoj izbornik, kad se korisnik kreće kretati, izbornik će se staviti na vrh stranice i učiniti ga lako dostupnim.

Kako bi mobilni korisnici mogli pristupiti svim dijelovima izbornika, ljepljiva opcija se isključuje nakon što je otkriven mobilni uređaj. Ovdje nema puno toga za dodati – provjerite demonstraciju na službenim stranicama i ako već imate UberMenu, nastavite i učinite svoj meni ljepljivim.

myStickymenu

CIJENA: Besplatno
DEMO

myStickymenu

Ovaj je dodatak dizajniran za upotrebu na temi Twenty Trinaest. Ali ako ga malo tvitujete, možete ga koristiti na bilo kojoj temi koja vam se sviđa. Prema zadanim postavkama koristi tematsku navigacijsku CSS klasu „.navbar“. Ako ga želite koristiti na nekoj drugoj temi, morate pronaći klasu koju vaša tema koristi opisati navigacijski izbornik i promijeniti naziv te klase.

Ako je vaša tema responzivna, dodatak će također odgovarati. Ako želite to više izmijeniti, slobodno unesite svoje prilagođene CSS stilove i učinite svoj ljepljivi izbornik još personaliziranijim.

Sticky Menu (ili bilo što!) Na Scroll

CIJENA: Besplatno

Sticky Menu (ili bilo što!) Na Scroll

Ovaj dodatak omogućit će vam da vaš izbornik postavite na vrh i učinite ga ljepljivim. Ali ne samo to, dodatak će vam omogućiti da učinite bilo koji element ljepljivim samo pronalaskom pravog odabirača za element. To znači da možete napraviti svoj logotip ili čak cijelo zaglavlje zaglavljeno na vrhu stranice, dok korisnici pregledavaju vašu web stranicu. Da bi sve uspjelo, morat ćete znati malo o HTML-u i CSS-u, tako da možete pronaći pravi selektor.

Kako ukloniti stavke izbornika najviše razine u programu WordPress

Vjerojatno već znate da je WordPress vrlo prilagodljiv. Ako znate kako kodirati ili barem pronaći prave dodatke, možete transformirati pozadinu kao i sučelje i predstaviti jedinstveno web mjesto posjetiteljima i svojim autorima..

U ovom ćemo dijelu prikazati jednostavan kôd koji će vam omogućiti uklanjanje stavki izbornika najviše razine sa vaših administratorskih stranica WordPress-a..

Kôd koji možete pronaći u nastavku uklonit će sve stavke izbornika najviše razine svim korisnicima umjesto administratorima. Prije nego što nastavite, trebali biste znati da ovaj isječak uklanja samo stavke izbornika, ali da će one i dalje biti dostupne svima koji znaju pravi put do stranice postavki. Ako želite potpuno ograničiti pristup određenim stranicama izbornika, morat ćete promijeniti korisničke mogućnosti.

Uklanjanje stavki izbornika najviše razine:

 1. Otvorite datoteku svoje funkcije.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd:
 3. if (! current_user_can ('management_options')) {
  dodavanje ('admin_menu', 'my_remove_menus', 999);
  }
  funkcija my_remove_menus () {
  ukloni_menu_stranicu ('index.php'); // ploča
  ukloni_menu_stranicu ('uredi.php'); // Postovi
  ukloni_menu_stranicu ('upload.php'); // Mediji
  Remove_menu_page ('edit.php? post_type = stranica'); // stranica
  ukloni_menu_stranicu ('edit-comments.php'); // Komentari
  ukloni_menu_stranicu ('themes.php'); //Izgled
  remove_menu_page ('plugins.php'); // Dodaci
  ukloni_menu_stranicu ('users.php'); // Korisnici
  remove_menu_page ('tools.php'); // alati
  remove_menu_page ('options-general.php'); // Settings
  }
 4. Spremi promjene

Kako ovaj kôd uklanja sve izbornike najviše razine koje vjerojatno ne želite raditi, slobodno modificirajte kôd prema svojim potrebama. Svaki redak “remove_menu_page” zadužen je za uklanjanje jedne stranice (koja je opisana u zagradama kao i u komentaru pored retka koda). Jednostavno dodajte ili uklonite stranicu na kojoj želite biti odsutna iz svog izbornika i spremite promjene još jednom.

Sada kada ste naučili kako ukloniti stranice najviše razine s izbornika, možda želite ukloniti samo neke podstranice koje se nalaze ispod onih na najvišoj razini.

4 glavna izbornika dodataka za WordPress

Nakon što započnete izgradnju nove web stranice, prije ili kasnije trebat će vam izbornik. Možete ga stvoriti koristeći standardnu ​​opciju izbornika u WordPressu, ali ako želite profesionalniju, morat ćete znati svoje HTML i CSS kodove. To također znači da ćete potrošiti neko vrijeme dizajnirajući kako bi sve moglo savršeno funkcionirati i istovremeno izgledati lijepo.

Ali ako vam treba brže rješenje ili jednostavno ne znate kako kodirati vlastiti fancy izbornik, WordPress vam omogućuje instaliranje sjajnih dodataka koji su dizajnirani za stvaranje prekrasnih izbornika u nekoliko klikova. Bez posebnog naloga, evo nekoliko najboljih dodataka izbornika za WordPress.

Izbornik Uber

CIJENA: 20 USD
DEMO

Izbornik Uber

S preko 43 000 prodaje, Uber Menu jedan je od najpopularnijih dodataka za WordPress. Nakon što otvorite demo stranicu i vidite kako izgleda izbornik stvoren s ovim dodatkom, shvatit ćete zašto je tako popularan. A kad počnete nabrajati njegove značajke, vjerojatno ćete je poželjeti za sebe.

Izbornici stvoreni pomoću Uber izbornika bit će osjetljivi i osjetljivi na dodir za vaše posjetitelje mobilnih uređaja. Možete stvoriti prekrasne rasporede i staviti ikone, slike, videozapise i karte u svoj izbornik. Cijeli obrazac može biti smješten u podizbornik, tako da možete stvoriti kontakt obrazac bez potrebe za dodavanjem dodatne stranice. Dodatak je vrlo prilagodljiv i možete se igrati s više od 50 postavki stila uz pregled uživo. Možete podizbornike automatski izraditi iz svog drugog sadržaja, stvoriti kartice pod svojim izbornikom i još mnogo, puno više.

 • Dinamična generacija predmeta
 • Podmeni s karticama
 • Poboljšano korisničko sučelje

Morph: Prilagodljivi Fly-Out WordPress izbornik

CIJENA: 20 USD
DEMO

Morph

Morph je letak izbornik dizajniran za mobilne uređaje. Ali, kao što možete vidjeti na demo stranici, ako je otvorite na osobnom računalu, izgleda i sjajno i na radnoj površini.

Upotrebom ovog dodatka, možete sakriti izbornik i nazvati ga jednostavnim klikom. Na području izbornika možete stvoriti standardni padajući izbornik, dodati slike, gumbe za pretraživanje i cijelo je područje widgetized što znači da možete ugraditi sve što želite i želite. Dodatak je vrlo prilagodljiv tako da možete birati boje koje želite, mijenjati visinu slike i dodavati ili uklanjati elemente prema vašim potrebama. Ako ćete ga koristiti za mobilne uređaje, lako možete postaviti razlučivosti za koje će se prikazati izbornik.

 • Odlično radi i na radnim površinama i na mobilnim uređajima
 • Dodavanje / uklanjanje prilagodljivih elemenata
 • Može aktivirati bilo koji element

Izbornik heroja

CIJENA: 19 USD
DEMO

Izbornik heroja

Bez obzira želite li jednostavan izbornik ili složeni “Mega Izbornik”, možete ga stvoriti pomoću dodatka Hero Menu. Svaki će izbornik koji stvorite odgovarati i izgledat će sjajno na bilo kojem uređaju; ako odlučite stvoriti mega izbornik, stavke se mogu prikazati ili sakriti kako ne biste morali brinuti o izgledu na manjim zaslonima.

Postoji posebna podrška na dodir za Android, iOS i Windows Phone. Odaberite navigacijsku traku pune ili fiksne širine tamo gdje možete lako dodajte dodatne elemente jednostavno pomoću tehnike povlačenja i ispuštanja. Postoji više od 60 unaprijed postavljenih shema boja i slobodno možete koristiti svaku besplatnu Google fontove. Izbornik učinite ljepljivim, odaberite udaljenost za aktivaciju … ovaj sjajni dodatak može ponuditi mnogo više, pa svakako pogledajte cijeli popis značajki na CodeCanyonu.

 • Gradite strukturu izbornika povuci i ispusti
 • Stvorite jednostavan izbornik ili složeni mega izbornik
 • Posebna mobilna navigacija

Više-X traka

CIJENA: 16 USD
DEMO

Više X traka

Traka Multi-X modularni je dodatak i omogućava vam da na navigacijsku traku stavite praktički sve što želite. Pored stavki izbornika, na traku možete smjestiti do 8 predmeta – bilo da se radi o kontaktnom obliku, obrascu za pretraživanje, ikonama za dijeljenje na društvenim mrežama, području widgeta itd.

Postoje dvije različite teme koje možete odabrati između plus prilagođene teme gdje možete postaviti vlastite boje, dok se gradijent automatski izračunava. Navigacijska traka može se postaviti kao fiksni ili pomični izbornik. Ako ste programer, voljet ćete znati da je spreman set kuka ako želite stvoriti novi dodatak iz Multi-X trake. Ovaj dodatak nudi puno, puno više, zato svakako pogledajte sve značajke na CodeCanyonu.

 • 8 ugrađenih funkcionalnih modula
 • 2 boje teme + prilagođena tema
 • Gornji ili donji položaj

Najbolji dodaci za WordPress mobitel

Svi znamo koliko je tehnologija stigla. Pametni telefoni i tableti postali su neizbježni i sve je veći broj vlasnika mobilnih uređaja. WiFi mreže pokrivaju svaki dio naših gradova i ako ga nema, uvijek možete svoj mobilni uređaj povezati s Internetom putem svog davatelja usluga. Sve to znači da je broj mobilnih web surfera veći nego ikad i da se o njima trebate pobrinuti ako imate web stranicu.

Ako gradite mobilnu web lokaciju ili je želite poboljšati, definitivno trebate napraviti poseban mobilni izbornik koji će se prilagoditi bilo kojoj veličini zaslona i mobilnim korisnicima omogućiti lakšu navigaciju.

S WordPressom ovaj zadatak nije toliko težak kao što možda mislite. Ne morate znati kodirati ili kako postaviti izbornik. Sve što trebate je dodatak koji možete lako instalirati i prilagoditi svojim potrebama.

U ovom dijelu vodiča upravo ćemo vam pokazati neke od najboljih premium dodataka koji mogu stvoriti mobilni izbornik za vaše web mjesto WordPress. Pomaknimo se prema dolje i pogledajte.

Taktilni

CIJENA: 18 USD
DEMO

Taktilni

Ovaj će premium dodatak stvoriti čisto mobilno zaglavlje s ugrađenim mobilnim izbornikom. Animacije su vrlo jednostavne i na ekranu pametnog telefona mogu izgledati jako lijepo i fluidno. S taktilnim, možete stvoriti višeglasni harmonikski izbornik, napraviti jednosjelni vodoravni izbornik koji se može pomicati ili stvoriti widgetized bočnu traku koja može letjeti na vašu web stranicu.

Sve je prilagodljivo što znači da možete obojiti svoje elemente u bilo koju boju, promijeniti pozadinu i postaviti njihove boje, neprozirnosti i još mnogo toga. Vaš izbornik može se ispraviti ili postaviti apsolutno. Ako želite još veću kontrolu nad mobilnim uređajima, možete postaviti rješenja za koja će se ovaj izbornik aktivirati.

 • Nekoliko vrsta izbornika
 • Funkcije pretraživanja
 • Fiksno / apsolutno pozicioniranje

TapTap

CIJENA: 10 USD
DEMO

Tap-Tap

TapTap će vam dati moć stvaranja jedinstvenog mobilnog izbornika za vaše web mjesto WordPress. Kao što možete vidjeti na demo mjestu, možete stvoriti gotovo sve što zamislite, a vaši će izbornici izgledati stvarno uredno. Ovim dodatkom, možete izraditi izbornike na više razina, odlučiti koje elemente želite prikazati, dodati opise ili omogućiti opciju integriranog pretraživanja.

Postoje dva dizajna tipki s izbornicima i nekoliko animacija koje možete odabrati. Pozicija vašeg izbornika može se popraviti ili možete upotrebljavati apsolutno pozicioniranje. Odaberite stilove pozadine i igrajte se s brojnim opcijama za oblikovanje kako biste savršeno uklopili izbornik u svoju temu. Posljednje, ali ne najmanje bitno, TapTap će vam omogućiti da odaberete rezoluciju na kojima će se prikazivati. Što više možete poželjeti od mobilnog navigacijskog izbornika?

 • Izbornici na više razina
 • Dizajni i animacije s gumbima izbornika
 • Fiksno / apsolutno pozicioniranje

Mobi

CIJENA: 16 USD
DEMO

Mobi

Mobi je još jedan jednostavan, ali sjajan WordPress dodatak spreman za pomoć s mobilnim web mjestima. Uz ovaj dodatak, vaša responzivna tema imat će još bolju navigaciju. Jednom kada stvorite izbornik pomoću intuitivan alat za pravljenje drag & drop, možete ga postaviti na vrh ili dno vaše web lokacije.

Sve stavke izbornika su prilagodljive i slobodno možete dodati ikone društvenih medija na svoju navigacijsku traku. Postoji preko 700 fontova ikona i možete dovršiti dizajn koristeći jedan od Google fontova. Ako trebate, možete kontrolirati vidljivost korisnika za goste i prijavljene korisnike.

 • Povlačenje i povlačenje
 • Pozicioniranje gornjeg ili donjeg izbornika
 • Vidljivost korisnika za goste i prijavljene korisnike

Wah-izbornik

CIJENA: 44 USD
DEMO

Wah-wah

Wah izbornik je a prilagodljiv izbornik savršeno za mobilne web stranice, posebno dizajnirane za iPad navigaciju na dodir. S ovim premium dodatkom možete dodati do 8 veza sa izbornicima koji će se lijepo uklopiti sa strane vaše WordPress web stranice.

Nakon što kliknete određenu ikonu u izborniku, pojavit će se podizbornik koji omogućava HTML, ugrađene videozapise, mape i gotovo sve što želite. Dodatak je vrlo prilagodljiv, što znači da možete birati između 8 akcentnih boja, igrati se s širinom izbornika, ikonama, vezama itd. Stvaranje izbornika vrlo je jednostavno uz WYSIWYG uređivač. Bez obzira odlučite li koristiti tamnu ili svijetlu temu, možete biti sigurni da će izgledati lijepo.

 • WYSIWYG editor
 • Podizbornici s podrškom za HTML, ugrađenim videozapisima itd.
 • Opcija stanja van ili priključene veze

Izbornik stila puta

CIJENA: 12 USD
DEMO

Stil staze

Ovaj se premium dodatak pomalo razlikuje od vašeg uobičajenog dodatka posvećenog stvaranju izbornika. Umjesto klasične trake izbornika ili bočne trake, Path Style Menu stvara gumb. Nakon što aktivirate gumb, prikazat će se izbornik oko gumba u krugu, proširiti ga linijom u kojem smjeru želite ili čak organizirati svoje ikone u luku.

Ako postoji više razina izbornika, gumb će stvoriti tipku za povratak koja će korisnicima omogućiti ponovno vraćanje u glavni izbornik. Postoje tone mogućnosti prilagodbe i stvaranja izbornika; jednostavno možete upotrebljavati standardni uređivač izbornika WordPress. Ako tražite jedinstveni mobilni izbornik, pružite priliku izborniku Path Style Menu.

 • Stvorite izbornik oko gumba
 • Vrlo prilagodljiv
 • Za uređivanje izbornika koristite standardni WP izbornik

Scrollnav

CIJENA: 10 USD
DEMO

Scrollnav

Još jedan jedinstveni dodatak izbornika koji vam pruža izvrsne funkcije i može izgledati sjajno na vašoj web stranici. Scrollnav se sastoji od kruga koji sadrži nekoliko opcija izbornika. Na sredini gumba nalazi se poveznica na početnoj stranici, gornja veza logično vas vodi na vrh stranice, tu su okvir za pretraživanje, prilagođeni izbornik i dio kruga prema prilagođenom linku.

Prilagođeni izbornik dat će vam dovoljno prostora za kreiranje cijelih izbornika s podizbornicima, izgledat će sjajno i pružit će vam prijeko potreban prostor na vašoj mobilnoj web stranici. Možete odabrati nekoliko shema boja i sve je lako konfigurirati. Svakako treba provjeriti demo stranicu da biste vidjeli kako ovaj mali dodatak radi.

 • Kružni gumb s različitim funkcijama
 • Prilagođeni izbornik i prilagođeni dio veze
 • Nekoliko shema boja

Pomičite se do Izbornika

CIJENA: 24 USD
DEMO

Pomaknite se do Izbornika

Ovaj jednostavan premium dodatak dobit će vam cool izbornik bočne trake koji je izgrađen za iOS i Android navigaciju na dodir. Jednom kada stvorite izbornik, on će sadržavati ikone koje se povezuju na drugi dio stranice i automatski se pomicati.

Važno je to napomenuti ScrollTo nije potpuni navigacijski izbornik, ali se pomiče samo do drugog dijela iste stranice. Možete birati između više od 750 ikona ili možete koristiti vlastite slike kao stavke izbornika, a za oglase ima dodatnog prostora. Da bi sve uspjelo, morat ćete imati osnovno HTML znanje kako biste mogli slijediti upute. Možda će vam trebati nekoliko minuta vremena, ali krajnji rezultat izgleda sjajno.

 • Dodirnite omogućen
 • Preko 750 ikona + prilagođenih slika
 • Dodatni oglasni prostor

Zaključak

Nadamo se da ste do sad shvatili da je teško pokrenuti web mjesto bez izbornika. Čak i ako pokrenete jednojavni poziv, i dalje ćete htjeti navigaciju između odjeljaka. Dok ste već ovdje, odvojite vrijeme za prilagodbu svog WordPress izbornika i napravite najbolju moguću.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map