Ruututila vs. WordPress-vertailu 2020

Ruututila vs. WordPress


Epäilemättä WordPress on maailman suosituin web-rakennusalusta. Mutta kuten luultavasti jo tiedät, se ei ole ainoa. Erilaiset muut alustat tarjoavat myös tehokkaita blogi- ja verkkotyökaluja, ja jotkut niistä ovat varsin hyviä kilpailijoita. Ja kuten kaikessa muussakin elämässä, WordPressin ja näiden muiden alustojen käyttämisessä on etuja ja haittoja.

Tänään keskitymme keskittymään Squarespace ja vertaa sitä WordPressiin. Sekaannusten välttämiseksi aiomme puhua WordPressin itse isännöidystä versiosta.
Sillä on joitain erittäin merkittäviä muunnelmia WordPress.comista.

Erojen ymmärtämisen helpottamiseksi olemme jakaneet tämän artikkelin useisiin segmentteihin, joiden avulla voit verrata WordPressiä ja Squarespacea nopeammin:

 • Yksinkertaisuus
 • Teemat ja laajennukset
 • Sisällönhallinta
 • Tuki
 • Kustannukset
 • verkkokauppa
 • Vertailu Taulukko
 • Kumman valitset?

Yksinkertaisuus

Uuden blogin perustamisen yhteydessä suurin osa käyttäjistä suosii yksinkertaista alustaa, jonka avulla he voivat julkaista uuden sivuston mahdollisimman nopeasti.

WordPress

Jos se ei olisi tarpeeksi yksinkertainen, WordPress ei tullut niin suosittua ensinnäkin. Mutta kun puhutaan itse isännöidystä versiosta, vie ehdottomasti jonkin aikaa, jotta kaikki terminologiat ja perusteet saadaan kiinni ennen kuin voit luoda blogin itse. Vaikka monet valinnat ovat hyvä asia, kymmeniä isännöintivaihtoehtoja ja tuhansia teemoja ja laajennuksia voi olla aivan liian paljon jo aloitetulle henkilölle.

Muutaman WordPressissä vietetyn päivän jälkeen suurin osa aloittelijoista mukautuu alustaan, eikä heillä ole ongelmia räätälöida blogeja ja kirjoittaa uusia artikkeleita.

Se voi kuitenkin aina olla hieman yksinkertaisempi, mutta se, että sen avulla voit päivittää aloittelijan blogin ammattimaiseksi rahaa antavaksi koneeksi, on tarpeeksi hyvä syy viettää ylimääräistä aikaa oppia lisää WordPressistä. Jos tarvitset apua, olemme perustaneet uuden WordPress-oppimisosion, joka on henkilökohtainen opas.

Squarespace

Koska kaikki Squarespace-sivustosta on visuaalista, se tekee siitä paljon aloittelijaystävällisemmän. Vaikka voit luoda samanlaisen ympäristön WordPressillä, turpeen valmistelu vie aikaa ja taitoja. Mutta Squarespace-sovelluksessa voit käyttää vetämällä ja pudottamalla -editoria sivujen luomiseen alusta alkaen.

Squarespace sisältää myös melko vähemmän valintoja. Tämä auttaa aloittelijoita tekemään nopeampia päätöksiä, ja se on helpompi oppia. Mutta jos päätät päivittää blogisi ja mukauttaa sitä yksityiskohtaisemmin, tämä valintojen puute on suuri ongelma..

Teemat ja laajennukset

Verkkosivun räätälöimiseksi käyttäjien, joilla ei ole teknisiä taitoja, on käytettävä teemoja ja laajennuksia blogien mukauttamiseen. Kuinka WordPress ja Squarespace ovat tässä asiassa?

WordPress

WordPress tarjoaa tuhansia teemoja ja laajennuksia, joita voit käyttää ilmaiseksi. Tarkemmin sanottuna virallisesta arkistosta löytyy yli 40 000 laajennusta, ja voit käyttää niitä kaikkia ilmaiseksi. Ja tämä ei ole loppu – on olemassa lukuisia verkkomarkkinoita, jotka tarjoavat premium-teemoja ja laajennuksia tietyllä hinnalla. Joten jokaisessa törmännyt ongelmassa on todennäköisesti laajennus, joka voi ratkaista sen.

Lisäksi tuhansia teemoja on suunniteltu tietyille markkinarakoille. Tämä tarkoittaa, että rakentaessasi henkilökohtaista blogia, valokuvaussalkkua tai ammattimaista yrityssivustoa, löydät tarpeitasi räätälöity teema..

WordPress-teemat

Koska teemojen ja laajennusten asentaminen on erittäin yksinkertaista, ainoa aikaa vievä tehtävä on löytää paras teema tai täydellinen laajennus sivustollesi.

Squarespace

Jos haluat laajentaa sivua Squarespace-sovelluksella, sinun on mukauduttava. Valitettavasti Squarespace tarjoaa riittämättömän valikoiman malleja ja laajennuksia. Toisin kuin WordPress, joudut tyytymään käytettävissä olevaan ratkaisuun tai yksinkertaisesti sivuuttamaan ongelman ja pyytämään tukea.

Toisaalta tämä rajoitettu valinta ei välttämättä ole ongelma joillekin käyttäjille. Jos et aio laajentaa sivustoasi ja olet tyytyväinen Squarespace-palveluun käytettävissä oleviin vaihtoehtoihin, voit rentoutua ja lakata ajattelemasta kaikkia muita saatavilla olevia laajennuksia, kuten WordPressissä. Joskus vähemmän vaihtoehtoja on parempi.

Sisällönhallinta

Jos haluat perustaa uuden blogin, on tärkeää, että valitsemasi alustan avulla voit liikkua vapaasti tekstieditorien välillä. Ovatko WordPress ja Squarespace tarpeeksi hyviä bloggaajille?

WordPress

Epäilemättä, WordPress on tehokas työkalu bloggaajille ja yksi parhaista ympärillä. Sen avulla voit käyttää sekä visuaalisia että tekstieditoria, joten voit nauttia kirjoittamisesta ja silti lisää mukautettu HTML tarvittaessa. WordPress huolehtii artikkeleistasi, joten se tallentaa etenemisen automaattisesti. Vain siinä tapauksessa, että tapahtuu jotain huonoa, voit luottaa WordPressiin milloin tahansa. Se pitää myös versiot, joten jos päätät, että haluat vanhan kappaleen takaisin jossain vaiheessa, sinulla on vain yhden napsautuksen etäisyys siitä, että se on sivulla..

Squarespace

valitettavasti, Ruututila ei ole yhtä hyvä bloggaajille. Automaattitallennusominaisuutta ei ole, ja alusta ei anna sinun käyttää versioita. Vaikka Squarespace-alueella on koodilohkoja, ominaisuus ei silti anna sinun ajaa omaa HTML- tai CSS-sivua sivulta. Joillekin bloggaajille tämä voi olla tarjoaja.

Ruututila ei ole niin hyvä myös mediassa. Vaikka WordPress antaa sinun käyttää uudelleen kuvia, jotka olet ladannut aiemmin, Squarespace pakottaa sinut lataamaan saman kuvan uudelleen, jos päätät käyttää sitä uudelleen. Jos yleensä käytät valokuvia säännöllisesti (minkä pitäisi), se voi olla painajainen.

Tuki

Jos olet vasta aloittamassa WordPressistä tai Squarespace-palvelusta, on todennäköistä, että et ole alan ammattilainen. Joten ennemmin tai myöhemmin tarvitset apua alustaan. Millaista tukea saat WordPress- ja Squarespace-palveluilla?

WordPress

Koska isännöit omaa sivustoasi, käytännössä kaikki on sinun käsissäsi. Vaikka tulee joitain teknisiä ongelmia, jotka hosting-yrityksesi pitäisi ratkaista sinulle, tulee olemaan paljon enemmän ongelmia, jotka joudut ratkaisemaan yksin tai palkkaamaan ammattilaisia.

Ilmaisten teemojen ja laajennusten tuki on melko vähäistä. Jos jokin menee pieleen, ainoa apu on tukifoorumeiden ja muiden verkkoresurssien muodossa. Onneksi suosionsa takia on miljoonia opetusohjelmia ja ohjeartikkeleita, jotka auttavat sinua ratkaisemaan käytännössä kaikenlaiset vaikeudet. Jos käytät premium-tuotteita, voit odottaa kehittäjien apua, mutta se riippuu kustakin yrityksestä / henkilöstä.

Squarespace

Ruututilan tuki

Aloittamalla Squarespace-sivuston saat heti pääsyn ammatilliseen tukeen. Järjestelmästä huolehtii koko asiantuntijatiimi. Sinulla on pääsy kokonaisiin kirjastoihin, video-ohjeisiin, live-chattiin ja sähköpostitukiin. Kuten WordPress, on tukifoorumeita, joissa käyttäjät pääsevät keskustelemaan ongelmista ja ominaisuuksista.

Koska Squarespacessa on huomattavasti vähemmän ominaisuuksia kuin WordPressissä, virheellisten toimintojen todennäköisyys on paljon pienempi. Koska asennettavia laajennuksia ei ole kymmeniä tuhansia, yhteensopivuusongelmia on vähemmän.

Kustannukset

Monet ihmiset ajattelevat, että voit saada verkkosivuston ilmaiseksi verkossa. Vaikka haluaisimme kertoa teille, että se on totta, kaikella on hinta. Joten jopa WordPress ja Squarespace pakottavat sinut avaamaan lompakot.

WordPress

Kyllä, olet kuullut sen oikein – WordPress on ilmainen. Mutta se pätee vain itse alustaan. Voit ladata WordPressin, muokata tiedostoja, asentaa ilmaisia ​​laajennuksia ja teemoja ja tehdä niiden kanssa mitä tahansa. Mutta ennen kuin voit näyttää sivuston ihmisille ympäri maailmaa, joudut maksamaan isännöinnistä. Joitakin isännöintiä varten on joitain ilmaisia ​​vaihtoehtoja, mutta suosittelemme, että ne ohitetaan kokonaan.

Silti voit löytää isäntä- ja verkkotunnuksen vain muutamasta taalasta kuukaudessa. Ilmeisesti et voi odottaa paljoa hintaa, mutta se saa sivustosi toimimaan.

Rahan kulutus ei lopu tähän. Vaikka on mahdollista ylläpitää sivustoa kuluttamatta ylimääräistä senttiä, haluat todennäköisesti ostaa uuden teeman tai yhden tai kaksi lisäosaa, joiden avulla voit käyttää tiettyä ominaisuutta sivustolla tai tehdä siitä vain kauniin. Lisäksi, jos päätät palkata huoltomiehiä auttamaan sinua, tai pyydä ohjelmoijaa kehittämään jotain erityistä, kustannukset kasvavat jatkuvasti. Luuletko edelleen, että WordPress on ilmainen?

Squarespace

Jos haluat henkilökohtaisen verkkosivuston, sinun on maksettava 12 dollaria kuukaudessa tilistä, joka ei sisällä niin paljon, ollakseni rehellinen. Tästä hinnasta saat luoda jopa 20 sivua, galleriaa ja blogia rajoittamattomalla kaistanleveydellä ja kahdella avustajalla. Jos haluat päivittää tilin yritystiliin, jossa saat rajoittamattomia vaihtoehtoja, se maksaa sinulle 18 dollaria kuukaudessa.

verkkokauppa

Haluatko valmistaa verkkokaupan myymään tuotteita ja palveluita? Jos näin on, ole erityisen varovainen, kun valitset oikean alustan verkkokaupan käynnistämiseksi.

WordPress

WordPress antaa sinun rakentaa verkkokauppoja omallasi. Useat suositut laajennukset voivat muuttaa sivustosi verkkokauppajärjestelmäksi ilman, että siitä on paljon tietoa. Voit perustaa koko myymälän valitsemallasi teemalla ja muutamalla laajennuksella, jotka laajentavat WordPressin vakioominaisuuksia. Kyllä, vie kaiken aikaa ja oppaat, kunnes kaikki on kunnossa, mutta se, että jopa aloittelijat voivat avata uuden verkkokaupan, on innostava..

Suositun CMS: n avulla voit helposti integroida PayPalin, Stripe, 2Checkout, Google Checkout, Payoneer, Skrill ja Bitcoin.

On myös laajennuksia, jotka auttavat sinua tytäryhtiöohjelmissa. Mitä enemmän tarvitset yksinkertaiseen kauppaan?

Squarespace

Valitettavasti Squarespace on täällä melko rajallinen. Ensinnäkin se antaa sinulle mahdollisuuden käytä vain raitaa maksun käsittelyyn joka torjuu monia käyttäjiä. Paitsi, että Stripe ei ole niin suosittu kuin PayPal, mutta se on rajoitettu muutamaan maahan.

Lisäksi Squarespace on asettanut rajan sille, kuinka monta tuotetta voit myydä sivustoltasi. Jos haluat avata pienen myymälän, tämä tulee olemaan hieno, mutta rajoituksesta tunteminen voi olla uuvuttavaa. Entä jos sinulla on enemmän asiakkaita kuin odotettiin?

Vertailu Taulukko

WordPress

Squarespace

Yksinkertaisuus:Aloittelijaystävällinen oppimiskäyrälläTäydellinen aloittelijoille
Teemat ja laajennukset:Kymmeniä tuhansia laajennuksiaHyvin rajalliset valinnat
Sisällönhallinta:Versiot, automaattinen tallennus, mukautettu HTML …Ei tarkistuksia, automaattinen tallennus tai mukautettu HTML
Tuki:Yhteisö, maksa tukiAmmattitaitoinen tukitiimi
Kustannukset:Muutamasta taalasta kuukaudessaAlkaen 12 dollaria kuukaudessa
verkkokauppa:Valtava valikoima vaihtoehtojaHyvin rajalliset vaihtoehdot

Kumpaa sinun pitäisi käyttää?

Mutta loppujen lopuksi valinnan ei pitäisi olla niin vaikea tehdä. Se on aivan selvää WordPress voittaa Ruututilan käytännössä kaikilla alueilla. Siinä on enemmän ominaisuuksia, antaa sinulle paljon enemmän vapautta ja hallintaa blogiisi.

Jos olet tosissasi uuden verkkosivuston tai henkilökohtaisen blogin perustamisesta, suosittelemme WordPressin hakemista ja itse isännöidyn version mukana. Se vie hieman enemmän aikaa oppia siitä, mutta se maksaa pitkällä tähtäimellä.

Suositeltu lukeminen: Kuinka siirtää blogiisi neliötilasta WordPressiin

Toisaalta, jos kaikki mitä tarvitset on yksinkertainen verkkosivusto, joka ei häiritse sinua viikoittain tekemilläsi valinnoilla ja haluat varmistaa, että tuki on aina saatavilla, Squarespace saattaa olla aivan tarpeeksi hyvä.

Suosittelemme WordPressiä aina Squarespace-tilassa, mutta sinun on aika valita. Jos sinulla on kysyttävää etkä vieläkään ole varma alustoista, ota meihin yhteyttä jättämällä kommentti alla. Mitkä ovat mielipiteesi WordPress vs. Squarespace -palvelusta?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map