Ελέγξτε τη ροή RSS στον ιστότοπό σας WordPress σαν επαγγελματίας

Ελέγξτε τη ροή RSS στον ιστότοπό σας WordPress σαν επαγγελματίας


Εάν έχετε δημιουργήσει έναν ιστότοπο που υποστηρίζεται από το WordPress, οι πιθανότητες είναι ότι θα δημοσιεύετε νέο περιεχόμενο σε καθημερινή βάση ή τουλάχιστον κάθε εβδομάδα. Εάν ναι, θα θελήσετε να διανείμετε το περιεχόμενό σας στους χρήστες.

Ενώ πολλές από αυτές θα λαμβάνουν ενημερώσεις από τον ιστότοπό σας μέσω του ίδιου του ιστότοπου και των σελίδων κοινωνικών μέσων που δημιουργείτε, δεν πρέπει να ξεχάσετε τη ροή RSS.

Η Περίληψη εμπλουτισμένων ιστότοπων ή το Really Simple Syndication έχει σχεδιαστεί για να εμφανίζει συχνό περιεχόμενο και να το παραδίδει σε ευρύ κοινό. Το έγγραφο RSS που είναι γνωστό ως «ροή» αποτελείται από έναν τίτλο που ακολουθείται από ένα μικρό απόσπασμα, μια εικόνα ή διαφορετικές επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις δημοσιεύσεις, τον ιστότοπο, τον συγγραφέα κ.λπ..

WordPress δημιουργεί αυτόματα μια ροή για τον ιστότοπό σας και μπορείτε να την δείτε εύκολα www.yourdomain.com/feed.

Όχι, οι ροές δεν είναι ακόμη νεκρές και υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Έτσι, οι πιθανότητες είναι οι επισκέπτες σας να χρησιμοποιούν διαφορετικά αθροιστικά στους υπολογιστές ή τα smartphone τους για να λαμβάνουν νέα από τον ιστότοπό σας. Εξαιτίας αυτού, είναι προς το συμφέρον σας να κάνετε τη ροή RSS όσο το δυνατόν καλύτερα. Να τι θα μάθετε σήμερα:

 • Προσθέστε οποιαδήποτε τροφοδοσία RSS στον πίνακα ελέγχου σας
 • Πώς να εμφανίσετε εύκολα οποιαδήποτε εξωτερική τροφοδοσία RSS
 • Ενεργοποίηση εικόνων σε τροφοδοσίες RSS. είναι ευκολότερο από ό, τι νομίζετε
 • Προγραμματίστε τις αναρτήσεις σας για RSS σε 5 απλά βήματα
 • Ο ευκολότερος τρόπος εξαίρεσης κατηγοριών από RSS feed

Προσθέστε οποιαδήποτε τροφοδοσία RSS στον πίνακα ελέγχου σας

Από προεπιλογή, το WordPress εμφανίζει τη ροή RSS στον πίνακα ελέγχου σας. Προφανώς, αυτή η ροή περιέχει ειδήσεις που δεν είναι ενδιαφέρουσες για όλους. Αντί να το αφήσετε έτσι, μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως τον πίνακα ελέγχου και να καταργήσετε τη ροή ή μπορείτε να προσαρμόσετε μόνο τη ροή και να προσθέσετε πράγματα που σας ενδιαφέρουν πραγματικά.

Χωρίς άλλη παραλλαγή, πρόκειται να σας δείξουμε πώς να αλλάξετε τη ροή του WordPress και να προσθέσετε έναν προσαρμοσμένο σύνδεσμο που θα σας ενδιαφέρει πραγματικά:

 1. Μεταβείτε στο αρχείο functions.php και ανοίξτε το
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον κωδικό:
 3. συνάρτηση wpc_dashboard_widgets () {
  παγκόσμια $ wp_meta_boxes;
  // αφαιρέστε περιττά widget
  // var_dump ($ wp_meta_boxes ['dashboard']); // χρησιμοποιήστε για να λάβετε όλα τα αναγνωριστικά widget
  ξεπερασμένος (
  $ wp_meta_boxes ['dashboard'] ['normal'] ['core'] ['dashboard_plugins'],
  $ wp_meta_boxes ['dashboard'] ['side'] ['core'] ['dashboard_secondary'],
  $ wp_meta_boxes ['dashboard'] ['side'] ['core'] ['dashboard_primary']
  )
  // προσθέστε ένα προσαρμοσμένο widget πίνακα ελέγχου
  wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'WP Loop', 'dashboard_custom_feed_output'); // προσθέστε νέα έξοδο τροφοδοσίας RSS
  }
  
  συνάρτηση dashboard_custom_feed_output () {
  ηχώ '
  "; wp_widget_rss_output (πίνακας ( 'url' => 'http://www.firstsiteguide.com/feed', "αντικείμενα" => 5, 'show_summary' => 1, 'show_author' => 0, 'show_date' => 1 )) ηχώ "
  "; } add_action ('wp_dashboard_setup', 'wpc_dashboard_widgets');
 4. Αλλάξτε τις παραμέτρους που θέλετε
 5. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Εάν δεν θέλετε να κωδικοποιήσετε, μην φοβάστε από όλα όσα βλέπετε παραπάνω. Η προσαρμογή του κώδικα έτσι ώστε να μπορείτε να προσθέσετε τροφοδοσία RSS που πραγματικά θέλετε είναι λίγα μόνο βήματα μακριά.

Ας ξεκινήσουμε με το πιο σημαντικό μέρος, και αυτή είναι η διεύθυνση τροφοδοσίας RSS. Απλώς βρείτε την ακόλουθη γραμμή κώδικα στην παραπάνω συνάρτηση και αλλάξτε τη διεύθυνση URL:

'url' => 'http://www.yourrssfeed.com/feed'

Τώρα που εντοπίσατε τη γραμμή και αλλάξατε τη διεύθυνση, μπορείτε αργά να συνεχίσετε να διαβάζετε τον κωδικό. Για αρχάριους, αλλάξτε τον αριθμό των ειδήσεων που θέλετε να εμφανίζονται στη ροή σας. Η περίληψη, ο συντάκτης και η ημερομηνία μπορούν να έχουν μόνο τιμές “1” ή “0” που σημαίνει ότι θέλετε ή δεν θέλετε να εμφανίσετε περίληψη, το όνομα του συντάκτη και μαντέψατε – ημερομηνία δημοσίευσης.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, πιθανότατα θα θέλετε να αλλάξετε τον τίτλο της ροής RSS. Εάν ναι, βρείτε την ακόλουθη γραμμή στη συνάρτηση που έχετε c / p πριν από λίγο και αλλάξτε τον τίτλο:

wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'TITLE GOES ΕΔΩ', 'dashboard_custom_feed_output'); // προσθέστε νέα έξοδο τροφοδοσίας RSS

Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου σας. Εάν όλα γίνουν σωστά, η προσαρμοσμένη ροή ειδήσεων είναι έτοιμη. ωραίο, έτσι δεν είναι?

Πώς να εμφανίσετε εύκολα οποιαδήποτε εξωτερική τροφοδοσία RSS

Ενώ μπορείτε εύκολα να εμφανίσετε τη δική σας τροφοδοσία RSS απλώς ανακατευθύνοντας τους χρήστες σε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας στο WordPress, η εμφάνιση ενός εξωτερικού συνδέσμου θα μπορούσε να είναι λίγο πιο περίπλοκη. Αλλά μην το αποθαρρύνετε, επειδή μπορείτε να εμφανίσετε μια ροή RSS οπουδήποτε στον ιστότοπό σας, απλώς αντιγράφοντας / επικολλώντας μια λειτουργία την οποία θα σας δείξουμε σε αυτό το άρθρο.

Αντί να εγκαταστήσετε μια άλλη προσθήκη που θα ελέγχει τις ροές και θα απαιτεί συνεχή φροντίδα και ενημερώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας λίστα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε έναν σύνδεσμο προς τη ροή που θέλετε να εμφανίσετε και να τροποποιήσετε τον αριθμό των ροών που εμφανίζονται στον ιστότοπό σας.

Είτε πρόκειται να εμφανίσετε εξωτερική τροφοδοσία RSS σε μια νέα σελίδα / ανάρτηση είτε θέλετε να την τοποθετήσετε στην πλευρική γραμμή, στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο, η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια:

 1. Ανοίξτε το αρχείο sidebar.php ή οποιοδήποτε αρχείο στο οποίο θέλετε να εμφανίζεται η ροή
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:
 3. get_item_quantity (4);
  $ rss_items = $ rss-> get_items (0, $ maxitems);
  ?>
  
  
 4. Αλλάξτε τη διεύθυνση URL στη γραμμή # 2
 5. Αλλάξτε τον αριθμό των τροφοδοσιών RSS που θα εμφανίζονται στη γραμμή # 3
 6. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Τώρα που έχετε ρυθμίσει μία ή περισσότερες ροές RSS από άλλους ιστότοπους, μην ξεχάσετε να φροντίσετε τις δικές σας τροφοδοσίες RSS.

Ενεργοποίηση εικόνων σε τροφοδοσίες RSS. είναι ευκολότερο από ό, τι νομίζετε

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι τροφοδοσίες RSS είναι μέρος της ιστορίας. Ωστόσο, ακόμη περισσότερο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν RSS σε καθημερινή βάση. Όχι μόνο μπορείτε να αποθηκεύσετε τους αγαπημένους σας ιστότοπους στο πρόγραμμα περιήγησής σας, στον ιστότοπό σας ή ακόμα και στον διαχειριστή του WordPress, οι ροές δεδομένων έγιναν ακόμη πιο δημοφιλείς όταν τα smartphone ανέλαβαν τον κόσμο. Τώρα μπορείτε να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις από τις αγαπημένες σας ενημερώσεις και συγγραφείς εν κινήσει και να έχετε πρόσβαση σε νέο περιεχόμενο σε δευτερόλεπτα μετά τη δημοσίευση ενός νέου άρθρου.

Ακόμα κι αν δεν είστε ακόμα σε ροές RSS, μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον δικό σας ιστότοπο, θα πρέπει να σκεφτείτε εκείνους που χρησιμοποιούν τακτικά αυτήν την υπηρεσία.

τροφή rss

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι χειρισμού περιεχομένου RSS στο WordPress. Για παράδειγμα, μπορείτε να προγραμματίσετε την ανάρτησή σας για τροφοδοσίες RSS ή μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο το WordPress εμφανίζει αποσπάσματα που επηρεάζουν και τις ροές RSS. Αλλά ό, τι κι αν κάνετε, εξακολουθείτε να μην έχετε επισυνάψει μια εικόνα στη ροή RSS.

Φανταστείτε ότι έχετε αρκετούς ιστότοπους στο ίδιο θέμα που ενημερώνουν τακτικά τις ροές τους. Ανοίγετε την εφαρμογή ροής (για παράδειγμα Feedly) στο smartphone σας και υπάρχει ένας ιστότοπος με εικόνα δίπλα στον τίτλο της ανάρτησης, ενώ ο άλλος δεν έχει εικόνες. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα πάνε στον σύνδεσμο με την εικόνα δίπλα του, επειδή φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα και σας δίνει την αίσθηση ότι ο συγγραφέας νοιάζεται για τα πράγματα του.

Δεδομένου ότι έχετε ήδη επισυνάψει εικόνα σε κάθε ανάρτηση, δεν υπάρχει δικαιολογία – μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε αυτήν την εικόνα στη ροή RSS και να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο ελκυστικό για άτομα που χρησιμοποιούν ροές.

Σε αυτό το μέρος του οδηγού, πρόκειται να σας δείξουμε πώς να προσθέσετε επιλεγμένη εικόνα στις ροές σας. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ απλό και θα πρέπει μόνο να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον κώδικα που βρίσκεται παρακάτω:

 1. Ανοίξτε το αρχείο functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον κωδικό:
 3. add_filter ('the_content_feed', 'rss_post_thumbnail');
  συνάρτηση rss_post_thumbnail (περιεχόμενο $) {
  καθολική ανάρτηση $;
  εάν (has_post_thumbnail ($ post-> ID))
  $ content = '

  ". get_the_post_thumbnail ($ post-> ID, "μικρογραφία"). "

  ". περιεχόμενο $; επιστροφή περιεχομένου $; }
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Ορίστε. Κάθε ανάρτηση που έχει προσαρτημένη εικόνα θα χρησιμοποιεί πλέον την ίδια εικόνα με μια προσθήκη στις τροφοδοσίες RSS. Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε και να δοκιμάσετε την ενημερωμένη RSS feed σας σε οποιαδήποτε εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Αντί για βαρετό και απλό κείμενο, θα έχετε μια εικόνα που αλλάζει ολόκληρη την παρουσίαση του ιστότοπού σας.

Προγραμματίστε τις αναρτήσεις σας για RSS σε 5 απλά βήματα

Συνήθως, το WordPress θα δημοσιεύσει το νέο σας άρθρο στη ροή RSS αυτόματα αφού πατήσετε το κουμπί δημοσίευσης. Αν και δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό και θέλετε πραγματικά το άρθρο σας να εμφανίζεται στη ροή το συντομότερο δυνατό, μερικές φορές μπορεί να θέλετε να προγραμματίσετε αυτήν την ανάρτηση. Σε αυτό το μέρος του άρθρου, θα σας δείξουμε πώς να καθυστερήσετε μια ανάρτηση RSS. Για παράδειγμα, αν καθυστερήσετε την ανάρτηση για λίγα λεπτά, αρκεί να κάνετε κάποιες επιπλέον αλλαγές πριν από την ανάρτηση δημοσιεύτηκε στη ροή.

Ακολουθεί ο κωδικός που θα χρειαστείτε για να επιτύχετε αυτήν την καθυστέρηση:

 1. Ανοίξτε το αρχείο functions.php
 2. Ξαναγράψτε τη λέξη κώδικα για τη λέξη… ή αντιγράψτε και επικολλήστε τον κώδικα, φυσικά:
 3. λειτουργία sched_feed ($ όπου) {
  παγκόσμιο $ wpdb;
  
  εάν (is_feed ()) {
  // χρονική σήμανση σε μορφή WP
  $ now = gmdate ('Y-m-d H: i: s');
  
  // τιμή για αναμονή; + συσκευή
  $ wait = '10'; // ακέραιος
  
  // http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_timestampdiff
  $ device = 'MINUTE'; // ΛΕΠΤΑ, ΩΡΗ, ΗΜΕΡΑ, ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΜΗΝΑ, ΕΤΟΣ
  
  // προσθέστε SQL-sytax στο προεπιλεγμένο $ όπου
  $ Where. = "AND TIMESTAMPDIFF ($ device, $ wpdb-> posts.post_date_gmt, '$ now')> $ αναμονή";
  }
  
  επιστρέψτε $ όπου;
  }
  
  add_filter ('posts_where', 'sched_feed');
 4. Αλλάξτε τη μεταβλητή συσκευής $ σε λεπτά, ώρες, ημέρες και ούτω καθεξής
 5. Αλλάξτε τη μεταβλητή $ wait στον αριθμό λεπτών, ωρών, ημερών ή οτιδήποτε έχετε επιλέξει. Αυτή είναι η ώρα που η ανάρτησή σας θα περιμένει προτού δημοσιευτεί αυτόματα στο RSS Feed
 6. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Αυτό είναι. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο για να προγραμματίσετε τη ροή RSS.

Αυτοματοποιήστε τη ροή RSS της ανάρτησής σας

Αυτοματοποιήστε τη ροή RSS έξοδος με ειδοποιήσεις push web. Ενσωματώστε εύκολα τις ειδοποιήσεις προώθησης ιστού για να δημοσιεύσετε αυτόματα τα στοιχεία τροφοδοσίας RSS μέσω στοχευμένων ειδοποιήσεων ώθησης ιστού.

Ο ευκολότερος τρόπος εξαίρεσης κατηγοριών από RSS feed

Από τη στιγμή που δημοσιεύετε την πρώτη σας ανάρτηση χρησιμοποιώντας το WordPress, οι νέες δημοσιεύσεις σας θα δημοσιεύονται αυτόματα ως RSS feed. Αυτή η τροφοδοσία μπορεί εύκολα να προσεγγιστεί από οποιονδήποτε χρήστη που θέλει να ακολουθήσει τον ιστότοπό σας και γι ‘αυτό, πρέπει να κάνετε την τροφοδοσία RSS σας όσο καλύτερη μπορεί.

Ροή RSS

Ενώ μπορείτε εύκολα να αναβάλλετε τη δημοσίευση των ροών σας όποτε θέλετε, μερικές φορές θα χρειαστεί να εμφανίσετε μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες στους οπαδούς σας. Ακόμα καλύτερα, θα θελήσετε να εξαιρέσετε τις κατηγορίες που δεν θέλετε να εμφανίζονται στη ροή.

Εξαιρέστε εύκολα κατηγορίες από τη ροή RSS:

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε δώδεκα κατηγορίες που ενημερώνονται με νέο περιεχόμενο σε καθημερινή βάση και δεν θέλετε να κατακλύζετε τους χρήστες σας. Ίσως μια συγκεκριμένη κατηγορία έχει σχεδιαστεί μόνο για να προσελκύει χρήστες από ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Ή ίσως θέλετε η τροφοδοσία RSS να εμφανίζει μόνο την κατηγορία «ειδήσεις». Ανεξάρτητα από τον λόγο, στις ακόλουθες γραμμές πρόκειται να σας δείξουμε πώς μπορείτε να εξαιρέσετε εύκολα μια κατηγορία από τη ροή RSS:

 1. Ανοίξτε το functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον κωδικό:
 3. function exclude_categories_from_rss (ερώτημα $) {
  εάν ($ query-> is_feed) {
  $ query-> set ('cat', '- 10, -21, -32');
  }
  επιστροφή ερωτήματος $;
  }
  add_filter ('pre_get_posts', 'exclude_categories_from_rss');
  
 4. Αλλαγή αναγνωριστικού κατηγορίας στο 3rd γραμμή
 5. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Ο ευκολότερος τρόπος εύρεσης του αριθμού ταυτότητας μιας κατηγορίας είναι το άνοιγμα μιας κατηγορίας από Δημοσιεύσεις -> Κατηγορίες. Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί “Επεξεργασία”, το αναγνωριστικό θα εμφανίζεται στο επάνω μέρος του προγράμματος περιήγησής σας σε μορφή URL.

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε από τον κωδικό, για να εξαιρέσετε μια κατηγορία θα πρέπει να εισαγάγετε έναν χαρακτήρα “-” πριν από το αναγνωριστικό. Μόλις ορίσετε τα αναγνωριστικά, αυτές οι κατηγορίες δεν θα εμφανίζονται πλέον στη ροή RSS. Εάν πρέπει να το αλλάξετε στο μέλλον, μπορείτε απλά να αλλάξετε τη λειτουργία όταν χρειάζεται και να προσθέσετε / αφαιρέσετε μια κατηγορία από τη λίστα.

Η τροφοδοσία RSS σας έχει γίνει ακόμα καλύτερη. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τους άλλους οδηγούς μας για το πώς να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας που υποστηρίζεται από το WordPress και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ήδη εξαιρετική πλατφόρμα blogging.

Τυλίγοντας

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε αποδεχτεί το γεγονός ότι οι τροφοδοσίες RSS εξακολουθούν να είναι κάτι. Και ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις του RSS, θα πρέπει να σκεφτείτε τους επισκέπτες σας που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ροές σε καθημερινή βάση. Για να τους βοηθήσετε, αξιοποιήστε στο έπακρο το RSS feed σας εφαρμόζοντας οποιαδήποτε από τις συμβουλές που σας δείξαμε σε αυτόν τον οδηγό.

Τι πιστεύετε για το RSS; Συγκεντρώνετε ειδήσεις στους υπολογιστές ή τα smartphone σας; Τι γίνεται με το RSS στο ιστολόγιό σας?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map