Roluri și permisiuni pentru utilizatori WordPress

WordPress-user-roles.png


Când este timpul să gestionați un blog WordPress, nu toți utilizatorii sunt creați în mod egal. Unii vor putea face practic orice le place, în timp ce alții vor avea acces limitat la conținutul, funcțiile, opțiunile și setările site-ului dvs. Și există un motiv bun pentru asta – nu doriți ca nimeni să aibă acces la informații valoroase pe site.

De exemplu, dacă angajați un scriitor, acesta nu trebuie să aibă acces la teme și pluginuri. Sau, dacă permiteți utilizatorilor să se înregistreze pe site-ul dvs. doar pentru a putea lăsa comentarii și pentru a avea câteva avantaje suplimentare, nu doriți ca aceștia să înceapă publicarea postărilor și schimbarea parolelor, nu.?

Roluri utilizator WordPress

Din fericire, dezvoltatorii WordPress au fost suficient de creativi pentru a introduce sistemul de rol de utilizator. Când creați un cont nou, trebuie să descrieți un utilizator cu unul dintre cele cinci roluri de utilizator predefinite. În funcție de un rol, acel utilizator va avea permisiuni diferite și acces limitat la anumite zone ale site-ului. În rândurile următoare, vă vom arăta toate cele cinci roluri de utilizator cu adăugarea Super Admin care se afișează doar într-o instanță a unui site multis.

1. Administrator (admin)

Un administrator (cunoscut și sub numele de Admin) este o persoană responsabilă de întreaga instalare WordPress. Acest rol de utilizator vă oferă posibilitatea de a controla totul; inclusiv instalarea de noi plugin-uri, schimbarea temelor WordPress, publicarea postărilor, ștergerea conținutului etc.. Administratorul este cel mai puternic rol de utilizator pe un site WordPress obișnuit.

Administratorul poate de asemenea atribui roluri de utilizator oricui altcineva de pe un blog WordPress și este singura persoană care poate actualiza și chiar șterge întregul site.

O persoană care instalează WordPress primește automat drepturile de administrator.

Singurul utilizator cu rang superior este Super Admin care este responsabil de o rețea multisolată (un sistem de bloguri WordPress interconectate care funcționează împreună sub același domeniu).

2. Editor

La fel cum un editor dintr-o revistă de știri ar fi responsabil de conținutul publicat în lucrare, un editor în WordPress este responsabil de toate postările și paginile de pe un blog. Acest rol al utilizatorului poate controla orice conținut.

Asta înseamnă că un editor poate scrie, edita, publica și șterge postări și pagini.

De obicei, editorii așteaptă ca autorii și colaboratorii să trimită articole pentru revizuire, să le verifice și să modifice atunci când este nevoie și apoi să le distribuie publicului. Redactorii pot avea, de asemenea, controlul complet asupra comentariilor WordPress.

Deoarece sunt responsabili de conținut, editorii nu reușesc să gestioneze plugin-uri și teme WordPress și nici nu pot lucra cu alte setări.

3. Autor

Acest rol de utilizator determină o persoană cu capacitatea de a scrie, edita, publica și șterge propriul său conținut și unul care poate încărca fișiere fără limitări.

Autorii sunt liberi să adauge etichete noi, dar nu pot adăuga noi categorii (pot alege doar categorii existente din listă). Când vine vorba de comentarii, autorii le pot vedea pe toate, dar nu au permisiunea de a edita comentariile.

Autorii au un nivel de utilizator mai ridicat decât Contribuitorii, dar mai mici decât Editorii.

4. Contribuitor

Acest rol al utilizatorului este foarte similar cu autorul, dar are și mai multe limitări.

Participanții pot crea postări noi și își pot edita propriile articole, dar nu le pot publica și nici nu le pot șterge.

Acestea pot trimite postări numai spre aprobare, astfel încât editorii sau administratorii să le poată publica.

Cea mai mare diferență între Autori și Contribuent este că cei de mai târziu nu pot încărca fișiere media. De asemenea, pot selecta doar categorii existente și adăuga etichete noi. Participanții sunt autorizați să vizualizeze comentarii, dar nu au capacitatea de a le modifica și de a le aproba.

5. Abonat

Abonații sunt cel mai limitat rol de utilizator în WordPress.

Se pot autentifica doar pe site-ul dvs., accesați profilul personal și modificați datele și parola.

Acest rol al utilizatorului nu poate funcționa cu postări, pagini, comentarii, setări și nimic altceva pe site-ul dvs. Abonații sunt rolul perfect de utilizator pe care îl utilizați atunci când creați un site de membru. Deoarece puteți decide să permiteți doar utilizatorilor autentificați să posteze comentarii pe site-ul dvs., aveți nevoie de un rol cu ​​limitări stricte. Alegând abonați, nu puteți greși, deoarece vor primi privilegiul de a lăsa comentarii, dar vor fi retinute din alte zone ale site-ului.

6. Super admin

În unele cazuri, administratorii vor dori mai multe site-uri web pe o singură instalare WordPress. Din exterior, blogurile respective ar putea arăta ca instalații individuale WordPress, dar ele ar fi de fapt parte a rețelei multisite.

În acest caz, Super Admin este o persoană care controlează întreaga rețea de site-uri WordPress.

Pe lângă toate privilegiile de administrator pe care le-am menționat deja la început, Super-Admin-urile pot adăuga noi site-uri în rețea, le pot gestiona și șterge. Acestea pot instala teme și pluginuri care pot fi utilizate pe întregul sistem și, de asemenea, funcționează cu setări specifice rețelei.

Super Administratorul va fi listat printre utilizatorii disponibili doar atunci când activați rețeaua multizuală, astfel încât să nu vă faceți griji dacă nu puteți vedea acest rol de utilizator.

Cum să gestionați utilizatorii în WordPress

Pentru a vedea lista tuturor utilizatorilor care au înregistrat conturi pe blogul dvs., navigați la Utilizatori -> Toți utilizatorii din meniul de administrare al tabloului de bord. Aici puteți vedea toate numele de utilizator, numele efective, e-mailurile, rolurile utilizatorului și numărul de postări atribuite acestora.

Gestionați utilizatorii WordPress

Ca administrator, puteți plasa cursorul mouse-ului peste orice utilizator, astfel încât să le puteți edita sau șterge. În partea de sus a listei, puteți vedea link-uri dedicate fiecărui grup de roluri de utilizator. Așadar, de exemplu, dacă doriți să enumerați doar editorii, faceți clic pe linkul corespunzător.

Acțiunile în vrac vă permit să selectați mai mulți utilizatori simultan și să schimbați rolul utilizatorului, alegându-l din lista derulantă.

Fiecare utilizator își poate gestiona contul individual. Pentru a face acest lucru, deschideți Utilizatori -> Profilul tău link unde puteți edita informații personale, opțiuni și controlați contul.

Cum se adaugă un utilizator nou

Adăugarea de utilizatori noi pe WordPress este relativ ușoară:

 1. Mergi la Utilizatori -> Adăugare nou
 2. Completați detaliile (sunt necesare doar numele de utilizator și e-mailul)
 3. Faceți clic pe „Afișați parola” pentru a vedea parola generată sau introduceți una personalizată
 4. Alegeți dacă doriți să trimiteți un e-mail cu informații despre cont
 5. Alegeți un rol de utilizator
 6. Faceți clic pe butonul „Adăugare utilizator nou”

Cum se adaugă noi utilizatori WordPress

Noul tău utilizator va fi acum inclus pe lista tuturor utilizatorilor. Dacă ați selectat opțiunea de a trimite un e-mail de notificare, acel utilizator va primi un mesaj cu informațiile contului. Din același e-mail, noul tău utilizator va putea deschide pagina de conectare și schimba parola cu ceva unic.

Roluri de utilizator personalizate

Deși dezvoltatorii WordPress au creat roluri de utilizator, astfel încât să se potrivească practic fiecărui site existent, unii oameni au nevoie de funcții personalizate. De exemplu, poate doriți să permiteți editorilor să instaleze pluginuri și să controleze câteva setări pe site-ul dvs..

Din păcate, în mod implicit, WordPress nu acceptă crearea de roluri de utilizator personalizate. Dar le puteți crea pe cele cu ajutorul unui plugin. Un astfel de plugin este gratuit Capabilitatea Managerului îmbunătățită ceea ce vă va permite să modificați permisiunile pentru orice rol, să adăugați noi, să copiați funcțiile existente și chiar să adăugați noi funcții pentru utilizatorii existenți.

Capabilitatea Managerului îmbunătățită

Concluzie

Gestionarea rolurilor utilizatorilor pe blogul dvs. WordPress este o muncă importantă. După citirea acestui articol, ar trebui să fiți mai informați despre rolurile implicite ale utilizatorilor și să știți cum să le atribuiți utilizatorilor. Dacă doriți roluri de utilizator personalizate, aruncați o privire la pluginul gratuit care vă va permite să controlați fiecare parte a fiecărui rol de utilizator WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map