Què és el sistema de gestió de continguts de WordPress (CMS)?

what-is-wordpress.png


Tot i que mai no heu treballat amb WordPress, hi ha bones ocasions que hagueu sentit a parlar d’aquest sistema de gestió de contingut (CMS). Des dels seus primers passos per a nadons el 2003, WordPress ha guanyat ràpidament popularitat i es va convertir en una de les millors i més utilitzades solucions de programari a l’hora de construir i gestionar un lloc web o bloc. Avui, WordPress s’adreça tant a principiants com a professionals; et pot ajudar amb un hobby, una carrera completa i alguna cosa entremig.

Quan decidiu crear el vostre primer bloc amb WordPress, és important conèixer les diferències entre WordPress.com i WordPress que s’allotja a si mateix (WordPress.org). En el text següent, ens centrarem en la versió autopropulsada de WP simplement perquè arribava abans de la versió WP.com.

Breu historial de WordPress

En els seus inicis, els desenvolupadors van imaginar WordPress com una eina de blocs escrita en llenguatge PHP que ajuda la gent a crear ràpidament un bloc simplement seleccionant un disseny, escollint uns widgets que mostrarien text, imatges o calendaris i afegint contingut. Va ser creat per proporcionar un entorn fàcil d’utilitzar per escriure noves obres mestres (o escriure sobre gats, el que és més probable). Van passar anys abans que WordPress comenci a atraure grups més grans i abans que es popularitzés.

Versió per versió, persones treballadores que han treballat gratuïtament, van desenvolupar una plataforma que va superar la seva idea inicial. Una simple eina de blogs ha començat a donar-se forma un sistema complet de gestió de continguts (CMS). Tot i que es va publicar inicialment i es va comunicar com a “eina de blog” versió per versió, va créixer fins a una plataforma que admet comerç electrònic, llocs de notícies i bàsicament qualsevol altre tipus de lloc. Va ser quan va esdevenir atractiu per a un grup més gran de desenvolupadors web i va enlairar-se realment.

Per això, pràcticament cada quart lloc web d’Internet utilitza una mà d’ajuda de WordPress per alimentar-se.

WordPress és popular

Segons w3Techs, WordPress és responsable del 28% de tots els llocs web i està clar que està molt més estès que els seus competidors com Joomla, Drupal, Magento i Blogger.

El nombre d’usuaris, llocs, publicacions i altres continguts de WordPress arriba a xifres de desenes i centenars de milions. Fins i tot podeu imaginar aquests dígits?

La potència del codi obert

És probable que WordPress no fos tan popular si no fos completament gratuït. Al ser una plataforma de codi obert, WordPress va tenir l’oportunitat d’atraure més usuaris del que si es tractés d’un producte de pagament. També, tenir centenars de desenvolupadors altament qualificats que treballen en noves funcions de forma gratuïta va permetre a tothom gaudir del suport continu del WP. El millor és que ni tan sols heu de demanar-ho. Els desenvolupadors continuen corregint errors i introduint noves funcions de manera regular.

A causa del concepte de codi obert, WordPress està disponible a més de 50 idiomes! També hi ha desenes de traduccions que encara necessiten una mica de treball. També podeu participar activament traducció del CMS al vostre idioma.

La força està en els nombres

Al món, gestionat per les xarxes socials, una comunitat és tan forta com la seva gent. I això és alguna cosa en què WordPress realment destaca de la multitud. Des dels seus inicis, WordPress ha estat amable amb els seus usuaris. Ha estat connectant persones que van treballar en projectes similars i sempre s’ha orientat cap a la comunitat. Si sou un principiant complet o un professional experimentat que guanya diners d’un bloc, us sentireu com a casa amb el WP gràcies a nombrosos grups socials dedicats a ell.

WordCamp San Francisco

Hi ha nombrosos llocs i fòrums (inclosos) el fòrum original de WordPress) on podeu aprendre coses noves, conèixer gent i fer créixer el vostre lloc web. WordPress fins i tot va aconseguir treure gent de les seves cases; n’hi ha incomptables WordCamps – esdeveniments organitzats que connectin homes i dones interessats en aquest particular sistema de gestió de continguts. Independentment d’on visqueu, és probable que hi hagi un esdeveniment anual en algun lloc del vostre barri.

Creeu un lloc sense codificar

Tots aquells desenvolupadors s’han assegurat que els usuaris no han d’escriure una sola línia de codi si realment no volen. Per tant, si només comenceu a aprendre sobre la web, només voleu crear un lloc web o simplement aprendre quelcom nou WP és una manera fantàstica d’afegir-vos a un món que, al principi, pot semblar espantós i complicat..

WordPress és fàcil d’utilitzar

Podeu crear el vostre primer lloc web en qüestió d’hores i no haureu de saber què signifiquen fins i tot HTML, CSS, PHP o MySQL. Necessiteu ajuda per configurar el vostre bloc? Permeteu-nos ajudar-vos!

Potser heu sentit a parlar dels vostres amics que heu de “utilitzar WP” o que “WP és el millor”. Es tracta, òbviament, d’opinions esbiaixades que varien en funció del que necessiteu d’un CMS o del tipus de lloc que esteu construint. Tot i això, independentment del que necessiteu, garantim que almenys haureu de considerar l’ús i l’aprenentatge d’utilitzar WordPress. És fàcil entrar a la WP i començar a fer alguna cosa, però alhora, després d’aprendre una mica, t’adonareu que té infinites possibilitats i que aquí es queda, el WP continua guanyant impuls i usuaris, creixent dia a dia. Si busqueu una carrera professional, penseu també en el WP. I no, no heu de ser programador. Escriure, traduir, gestionar, dissenyar (són treballs que es poden basar en el WP i els voltants) només cal començar a aprendre els fonaments bàsics..

Conclusió

WordPress s’ha convertit en la plataforma més popular per desenvolupar blocs i llocs web. Hi ha moltes raons per això i n’hem esmentat alguns d’aquests articles. Ara que heu conegut WordPress, és el moment de conèixer-lo encara millor. Si decidiu iniciar el vostre lloc web amb WordPress, roman amb nosaltres i us ajudarem en cada pas de la vostra nova aventura.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked