Променете WordPress администраторски менюта според вашите нужди

Променете WordPress администраторски менюта според вашите нужди


Всяко административно меню на WordPress изглежда същото след инсталирането. Това може да е добре, ако работите в различни сайтове, задвижвани от любимия ни WordPress, но ако създавате блог за клиент, може да искате да промените административното меню, за да постигнете уникален вид.

Въпреки че няма много опции на таблото за управление на WordPress, все още можете лесно да промените нещата сами. В днешното ръководство нека ви покажем няколко бързи съвета, които ще ви помогнат да промените административно меню на WordPress според вашите нужди:

 • Пренаредете администраторското си меню за WordPress
 • Как да персонализирате WordPress Admin Menu
 • Как да промените цветовете в административните менюта
 • Как да променяте цветовете в административните менюта без приставки

Пренаредете администраторското си меню за WordPress

След като започнете да добавяте нови плъгини и функции към системата си за блогове, ще продължите да подреждате иконите в администриращото меню и лесно можете да стигнете до объркващо меню, където авторите ви няма да могат да намерят публикациите си или галерия за добавяне на нови изображения.

Тогава ще започнете да мислите за пренареждането на иконите. И точно тогава обикновеният плъгин ще бъде чудесен помощник за вас.

Администратор на менюто

ЦЕНА: Безплатно

Администратор на менюто

След като инсталирате този безплатен и лек плъгин, ще получите само една опция. И това е опцията за редактиране на менюто.

Ако натиснете бутона, менюто ви започва „в процес на изграждане“ и вие сте свободни да движите елементите наоколо. Плъзнете и пуснете менюто и подменютата и създайте меню, което е най-подходящо за вас. Искате ли връзката „Нова публикация“ да е точно до „Нова страница“? Можеш да го направиш. Всъщност можете да пренареждате елементи, колкото искате. Можете да плъзнете елемент от менюто от най-високо ниво в подменю и обратно, така че защо не бихте имали елемент „Нова публикация“, който виси сам, вместо да го включвате в подменю? Ти избираш.

Ако все още не сте сигурни защо този малък плъгин е толкова готин, разгледайте демо видео.

Как да персонализирате WordPress административни менюта

Докато фронтендът на WordPress е много адаптивен и буквално имате неограничени опции за вашия сайт, бекенд, т.е. таблото за управление на WordPress е малко ограничено и вие сте в основата на това, което имате.

Тъй като в WordPress има приставки за почти всичко, защо не би имало такъв, който да ви позволи да персонализирате администраторската си област? Е, има, и не само един разбира се.

Ако се занимавате с кодиране, може да не се интересувате от тази част от ръководството, защото няма да ви покажем кода зад приставката, а само ще ви дадем кратко ръководство как да настроите приставки и лесно да промените дизайна на вашия администратор област. Но вероятно искате точно това, нали??

Клиент Даш

ЦЕНА: Безплатно

Като за начало може да искате да промените административното меню за себе си или за друг потребител. Това може лесно да се направи с този безплатен плъгин, където имате право да променяте цялото меню, което виждате, докато работите в своя блог на WordPress. Например, можете да добавите нови елементи от менюто, да премахнете такива, които не ви трябват или не искате да направите достъпни за конкретна потребителска роля, можете да промените икони и т.н. И така, как да направите това? Да започваме:

 1. Отидете на Приставки -> Добавяне на нови
 2. Инсталиране и активиране на плъгин Client Dash
 3. Навигирайте до Настройки -> Клиентска тире
 4. Във втория раздел изберете „Менюта“
 5. Изберете потребителска роля и щракнете върху „Добавяне на меню“

Оттук започва вашето персонализиране. След като плъгинът създаде вашето ново меню, ще видите екрана, както изглежда в момента. Тук можете да добавите или премахнете елементите от менюто, да въведете нови етикети и дори да промените стандартните икони. Независимо дали е тип публикация, която искате да добавите или може би персонализирана връзка, Client Dash ще ви позволи да го направите. Плъзнете и пуснете елементи и си създайте персонализирано меню, което ще ви накара да работите по-бързо.

Admin Menu Editor

ЦЕНА: Безплатно / 19 $
ДЕМОНСТРАЦИЯ

меню-редактор про

Въпреки че е по-популярен от гореспоменатия плъгин, Admin Menu Editor се предлага в безплатна и премиум версия, така че ще трябва да закупите лиценза, ако искате всички допълнителни функции. Няма големи разлики между плъгините и Admin Menu Editor също ще ви даде възможност да пренаредите менюто за себе си или за друга потребителска роля, просто като плъзнете и пуснете менютата и подменютата, където искате.

Можете да промените права за достъп, икони и заглавия за всички менюта, да ги експортирате и импортирате и дори да използвате кратки кодове. Вижте демонстрационната версия на PRO версията, за да видите реалната мощност на този плъгин.

 1. Инсталирайте Admin Menu Editor и го активирайте
 2. Навигирайте до Настройки -> Редактор на менюта (PRO)
 3. Изберете Потребителска роля, която искате да редактирате и да настроите менюто по ваше желание
 4. Запазите промените

Как да промените цветовете в административните менюта

Когато става въпрос за персонализиране, може да искате да промените начина, по който изглежда вашата административна област. По подразбиране има 8 цветни схеми които можете да изберете за вашия профил. Но може би не харесвате стандартните цветове или искате тези да съвпадат с цветовете на вашия сайт. И точно тук искате повече опции, нали?

Има различни начини за промяна на цветови схеми за вашето администраторско меню. В тази част на статията, ще ви покажем два плъгина което може да свърши чудесна работа – можете да инсталирате обикновен плъгин, който ще добави още осем цветови схеми или да играете с цветовия подбор в другия.

Цветови схеми на администратора

ЦЕНА: Безплатно

Цветови схеми на администратора

Ако не е необходимо да навлизате в подробности и да избирате всеки цвят сами, може да искате да изпробвате този прост и безплатен плъгин. Просто трябва да инсталирате схеми за администраторски цветове и плъгинът автоматично ще добави 8 нови цветови схеми които можете да намерите в потребителски опции:

 1. Инсталирайте приставката и активирайте цветовите схеми на администратора
 2. Навигирайте до Потребители -> Вашият профил
 3. Под Admin Color Scheme изберете нова схема, която искате да използвате

Генератор на WordPress Admin Color Scheme

ЦЕНА: Безплатно

По-горе споменатият плъгин просто ще добави онези 8 цветови схеми, но ако искате да имате контрол над всеки цвят във вашата схема, ще ви трябват още опции. За съжаление, тази приставка е премахната от оригиналния уебсайт, което ви позволява да избирате цветове директно от браузъра си, но все пак можете да изтеглите тази приставка и да я инсталирате ръчно.

Следвайте следващите няколко стъпки и ще имате персонализирана цветова схема за администратор след минута или две (или ако сте като нас, може да прекарате час, преди да намерите идеалната цветова комбинация).

 1. Изтеглете WordPress Admin Color Scheme Generator
 2. Инсталирайте и активирайте приставката
 3. Създавайте персонализирани схеми, като избирате цветове

Как да променяте цветовете в административните менюта без приставки

Вместо да инсталирате допълнителни плъгини за промяна на цветовете в административните менюта, в тази част, ние ще ви научим как да променяте цветовите схеми, просто като поставите следния код във вашите функции.php и всъщност направете прост плъгин сами.

С този код можете да избирате всякакви цветове, които искате, но вместо да изберете един от цветовия подбор, ще трябва да напишете цветни шестнадесетични тризнаци. Можете да ги получите, като използвате всеки избран от вас цвят – от Paint до Photoshop или който и да е онлайн подбор на цветове.

 1. Отидете до файла function.php
 2. Поставете следния код в края:
 3. функция Additional_admin_color_schemes () { // Вземете директорията с теми $ topic_dir = get_template_directory_uri (); //Океан wp_admin_css_color ('isitwpcolor', __ ('Има ли WP'), $ topic_dir. "/Admin-colors/isitwp/colors.min.css", масив ('# ed2a0c', '# 000000', '# 738e96', '# f2fcff') ); } добавяне ('admin_init', 'Additional_admin_color_schemes');
 4. Със следващото парче код активирайте новата си цветова схема:
 5. функция set_default_admin_color ($ user_id) { $ args = масив ( 'ID' => $ user_id, 'admin_color' => 'isitwpcolor' ); wp_update_user ($ args);

  }
  добавяне („user_register“, „set_default_admin_color“);

  За съжаление все още не сме свършили. След тази стъпка трябва да поставите друга функция, за да промените етикета на вашите новосъздадени цветови схеми, за да може тя да работи

 6. Поставете следния код:
функция rename_fresh_color_scheme () { глобални $ _wp_admin_css_colors; $ color_name = $ _wp_admin_css_colors ['fresh'] -> име; if ($ color_name == 'По подразбиране') { $ _wp_admin_css_colors ['fresh'] -> name = 'Fresh'; } върнете $ _wp_admin_css_colors; } add_filter ('admin_init', 'rename_fresh_color_scheme');

Това беше последната стъпка в създаването на вашата персонализирана цветова схема, без да инсталирате допълнителни плъгини. Въпреки че това може да отнеме малко повече време, няма да ви се налага да се грижите за този допълнителен плъгин, инсталиран на вашия WordPress.

заключение

Въпреки че персонализирането на административното меню на WordPress няма да е първото нещо в списъка ви със задачи, определено е нещо, за което трябва да се погрижите, ако ще работите на сайта си за по-дълъг период от време. Наличието на персонализирано меню, различни икони или набори от цветове могат да ви помогнат да работите по-лесно. Той също така ще създаде онова уникално усещане за всички потребители, които имат достъп до бекенда.

Така че, ако разполагате с няколко минути, прегледайте тази статия и модифицирайте своите административни менюта.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map