Primerjava kvadratka v primerjavi z WordPress 2020

Kvadratni prostor v primerjavi z WordPressom


Brez dvoma je WordPress najbolj priljubljena spletna gradbena platforma na svetu. A kot verjetno že veste, ni edini. Različne druge platforme ponujajo tudi močna orodja za bloganje in spletna orodja, nekatere pa so tudi dober tekmec. Tako kot pri vsem drugem v življenju je tudi pri uporabi WordPress-a in tistih drugih platform videti prednosti in slabosti.

Danes se bomo osredotočili na Kvadratni prostor in ga primerjajte z WordPressom. Da se izognemo zmedi, bomo govorili o samostojni različici WordPress-a.
Ima nekaj zelo pomembnih različic WordPress.com.

Da bi lažje razumeli razlike, smo ta članek razdelili na več segmentov, ki vam bodo pomagali hitreje primerjati WordPress in Squarespace:

  • Enostavnost
  • Teme in vtičniki
  • Upravljanje vsebine
  • Podpora
  • Stroški
  • e-trgovina
  • Primerjalna tabela
  • Katerega bi izbrali?

Enostavnost

Ko gre za začetek novega spletnega dnevnika, je večina uporabnikov raje preprosta platforma, ki jim omogoča čim hitrejšo objavo novega spletnega mesta..

WordPress

Če ne bi bil dovolj preprost, WordPress v prvi vrsti ne bi postala tako priljubljena. Ko pa govorimo o samostojni različici, vsekakor traja nekaj časa, da ujamete vso terminologijo in osnove, preden lahko sami ustvarite blog. Medtem ko je veliko izbire dobra stvar, je lahko na desetine možnosti gostovanja in na tisoče tem in vtičnikov preveč za nekoga, ki se je pravkar začel.

Po nekaj dneh, preživetih z WordPressom, se večina začetnikov prilagodi platformi in nimajo težav pri prilagajanju blogov in pisanju novih člankov.

Vedno je lahko nekoliko bolj preprosto, toda dejstvo, da vam omogoča nadgradnjo svojega začetniškega bloga v profesionalni stroj za zaslužek, je dovolj dober razlog, da porabite nekaj dodatnega časa za učenje več o WordPressu. Če potrebujete pomoč, smo začeli nov razdelek za učenje WordPressa, ki bo vaše osebno vodilo.

Kvadratni prostor

Ker je vse o Squarespaceu vizualno, je to veliko bolj prijazno začetnikom. Čeprav lahko s WordPressom ustvarite podobno okolje, bi potrebovali čas in spretnost za pripravo trate. Toda s Squarespaceom lahko za ustvarjanje strani od samega začetka uporabite urejevalnik povleci in spusti.

Kvadratni prostor vsebuje tudi precej manjše število možnosti. Tako boste začetnikom pomagali hitreje sprejemati odločitve in lažje se jih boste naučili. Toda očitno, če se odločite za nadgradnjo svojega spletnega dnevnika in ga podrobneje prilagodite, boste to pomanjkanje izbire našli kot velik problem.

Teme in vtičniki

Za prilagoditev spletnega mesta bodo uporabniki brez tehničnih znanj morali uporabiti teme in vtičnike za prilagajanje blogov. Kako sta WordPress in Squarespace glede tega vprašanja?

WordPress

WordPress ponuja na tisoče tem in vtičnikov, ki jih lahko brezplačno uporabljate. Če sem natančnejši, je v uradnem skladišču več kot 40.000 vtičnikov in vse jih lahko uporabljate brezplačno. In to še ni konec – obstajajo številni spletni trgi, ki ponujajo premium teme in vtičnike za določeno ceno. Torej, za vsako težavo, na katero naletite, verjetno obstaja vtičnik, ki ga lahko reši.

Tudi na tisoče tem je bilo zasnovanih za posebne niše. To pomeni, da ne glede na to, ali gradite osebni blog, portfelj fotografij ali profesionalno spletno mesto, boste našli temo, prilagojeno vašim potrebam.

Teme WordPressa

Ker je namestitev tem in vtičnikov zelo enostavna, je edina zamudna naloga najti najboljšo temo ali popoln vtičnik za vaše spletno mesto.

Kvadratni prostor

Če želite spletno mesto razširiti z uporabo Squarespace, se boste morali prilagoditi. Na žalost Squarespace ponuja nezadostno izbiro predlog in razširitev. Za razliko od WordPress-a se boste morali sprijazniti z razpoložljivo rešitvijo ali preprosto prezreti težavo in prositi za podporo.

Po drugi strani pa ta omejena izbira za nekatere uporabnike morda ne bo predstavljala težav. Če ne nameravate razširiti svojega spletnega mesta in ste zadovoljni z možnostmi, ki so na voljo v Squarespaceu, se lahko sprostite in nehate razmišljati o vseh drugih razpoložljivih razširitvah, kot je WordPress. Včasih je bolje imeti manj možnosti.

Upravljanje vsebine

Če želite začeti nov blog, je ključnega pomena, da vam platforma, ki jo izberete, omogoča prosto gibanje urejevalnikov besedil. Ali sta WordPress in Squarespace dovolj dobra za blogerje?

WordPress

Nedvomno, WordPress je močno orodje za blogerje in eden najboljših okoli. Omogočil vam bo uporabo vizualnih in besedilnih urejevalnikov, tako da boste lahko uživali v pisanju in lahko še vedno dodajte HTML po meri če je potrebno. WordPress skrbi za vaše članke, zato vam bo samodejno prihranil napredek. V primeru, da se zgodi kaj slabega, se lahko kadar koli zanesete na WordPress. Hrani tudi popravke, tako da, če se odločite, da v nekem trenutku želite stari odstavek, boste le en klik stran, da ga ne vidite na strani.

Kvadratni prostor

Na žalost, Kvadrat ni tako dober za blogerje. Funkcija samodejnega shranjevanja ni in platforma vam ne bo dovolila uporabe revizij. Čeprav obstajajo bloki kod, ki jih lahko uporabite v Squarespaceu, funkcija še vedno ne bo dovolila, da s strani zaženete svoj HTML ali CSS. Za nekatere blogerje je to lahko prelomnica.

Tudi kvadratura ni tako dobra z mediji. Medtem ko vam bo WordPress omogočil ponovno uporabo slik, ki ste jih naložili v preteklosti, vas bo Squarespace prisilil, da ponovno naložite isto sliko, če se odločite za ponovno uporabo. Če ste nagnjeni k redni uporabi fotografij (kar bi morali), je to lahko nočna mora.

Podpora

Če šele začnete z WordPress ali Squarespace, obstaja velika verjetnost, da niste strokovnjak na tem področju. Prej ali slej boste potrebovali pomoč pri platformi. Kakšno podporo dobite pri WordPressu in Squarespaceu?

WordPress

Ker boste gostili svojo spletno stran, je praktično vse v vaših rokah. Medtem ko bo nekaj tehničnih težav, ki bi jih moralo rešiti vaše podjetje za gostovanje, bo še veliko več težav, ki jih boste morali rešiti sami ali najeti strokovnjake.

Podpora za brezplačne teme in vtičnike je precej omejena. Če gre kaj narobe, je edina pomoč na voljo v obliki podpornih forumov in drugih spletnih virov. Na srečo je zaradi svoje priljubljenosti na voljo več milijonov vaj in člankov, ki vam bodo pomagali rešiti praktično vse težave. Če uporabljate vrhunske izdelke, lahko pričakujete pomoč razvijalcev, vendar bo to odvisno od vsakega podjetja / posameznika.

Kvadratni prostor

Podpora za kvadratni prostor

Z zagonom spletnega mesta s programom Squarespace takoj dobite dostop do strokovne podpore. Obstaja celotna skupina strokovnjakov, ki skrbijo za sistem. Imeli boste dostop do celotnih knjižnic člankov, video vadnic, klepetanja v živo in podpore po e-pošti. Podobno kot WordPress obstajajo forumi za podporo, na katerih lahko uporabniki razpravljajo o težavah in funkcijah.

Ker ima Squarespace precej manjše število funkcij kot WordPress, je možnost, da nekaj ne deluje, precej manjša. Ker ni več deset tisočakov vtičnikov, ki jih boste morali namestiti, bo manj težav z združljivostjo.

Stroški

Mnogi ljudje mislijo, da lahko spletno spletno mesto dobite brezplačno. Čeprav bi vam radi povedali, da je res, ima vse ceno. Torej, tudi WordPress in Squarespace vas bosta prisilila, da odprete denarnice.

WordPress

Da, pravilno ste slišali – WordPress je brezplačen. Vendar to velja samo za samo platformo. Lahko prenesete WordPress, spreminjate datoteke, namestite brezplačne vtičnike in teme in z njimi počnete vse, kar želite. Preden pa spletno mesto lahko prikažete ljudem po vsem svetu, boste morali plačati za gostovanje. Tudi pri gostovanju obstaja nekaj brezplačnih možnosti, vendar predlagamo, da jih v celoti preskočite.

Kljub temu lahko najdete gostovanje in domeno za nekaj manj dolarjev na mesec. Očitno za to ceno ne morete pričakovati veliko, vendar bo spletna stran začela delovati.

Poraba denarja se tu ne ustavi. Čeprav je mogoče spletno mesto zagnati, ne da bi porabili dodaten cent, boste verjetno želeli kupiti novo temo ali enega ali dva vtičnika, ki vam bodo omogočili, da boste na spletnem mestu imeli določeno funkcijo ali samo polepšali. Če se odločite, da boste najeli fantje za vzdrževanje, ki vam bodo pomagali, ali povabite programerja, da razvije nekaj specifičnega, bodo stroški naraščali. Ali še vedno mislite, da je WordPress brezplačen?

Kvadratni prostor

Če želite osebno spletno mesto, boste morali plačati 12 dolarjev mesečno za račun, ki ne vključuje toliko, če sem iskren. Za to ceno ustvarite do 20 strani, galerije in bloge z neomejeno pasovno širino in dvema avtorjema. Če želite račun nadgraditi na poslovnega, kjer imate neomejene možnosti, vas bo to stalo 18 dolarjev na mesec.

e-trgovina

Ali želite pripraviti spletno trgovino za prodajo izdelkov in storitev? V tem primeru bodite še posebej previdni pri izbiri prave platforme za zagon e-trgovine.

WordPress

WordPress vam omogoča, da sami ustvarite spletne trgovine. Več priljubljenih vtičnikov lahko vaše spletno mesto spremeni v sistem e-trgovine, ne da bi o tem vedeli veliko znanja. Lahko nastavite celotno trgovino z izbrano temo in nekaj vtičniki, ki bodo razširili standardne funkcije programa WordPress. Da, trajalo bo nekaj časa in vadnice, dokler ne boste vsega uredili, samo dejstvo, da lahko tudi začetniki odprejo novo spletno trgovino, navduši.

Priljubljeni CMS omogoča enostavno integracijo PayPal, Stripe, 2Checkout, Google Checkout, Payoneer, Skrill in Bitcoin.

Obstajajo tudi vtičniki, ki vam bodo pomagali pri partnerskih programih. Kaj več potrebujete za preprosto trgovino?

Kvadratni prostor

Na žalost je prostor Squarespace tu precej omejen. Za začetek vam omogoča uporabite samo Stripe za obdelavo plačil kar bo odvrnilo številne uporabnike. Stripe ni le tako priljubljen kot PayPal, ampak je omejen na nekaj držav.

Poleg tega je Squarespace omejil, koliko izdelkov lahko prodate na svojem spletnem mestu. Če želite odpreti majhno trgovino, bo to čisto v redu, vendar je poznavanje omejitev lahko naporno. Kaj pa, če se zgodi, da imate več kupcev, kot so pričakovali?

Primerjalna tabela

WordPress

Kvadratni prostor

Enostavnost: Začetnikom prijazen z učno krivuljo Kot nalašč za začetnike
Teme in vtičniki: Desetine tisoč razširitev Zelo omejena izbira
Upravljanje vsebine: Revizije, samodejno shranjevanje, HTML po meri … Brez revizij, samodejnega shranjevanja ali HTML po meri
Podpora: Skupnost, plačaj podporo Strokovna podporna ekipa
Stroški: Od nekaj dolarjev na mesec Od 12 dolarjev na mesec
e-trgovina: Ogromno različnih možnosti Zelo omejene možnosti

Katerega naj uporabite?

Toda na koncu izbira ne bi smela biti tako težka. To je povsem očitno WordPress premaga kvadratni prostor na praktično vsakem področju. Ima več funkcij, vam daje veliko več svobode in nadzora nad svojim blogom.

Če resno začnete z ustvarjanjem novega spletnega mesta ali osebnega bloga, toplo priporočamo, da poberete WordPress in gre z samostojno različico. Nekaj ​​več časa bo trajalo, da se tega naučite, vendar se bo na dolgi rok splačalo.

Priporočeno branje: Kako premakniti svoj blog iz kvadrata v WordPress

Po drugi strani pa, če je vse, kar želite, preprosto spletno mesto, ki vas ne bo motilo s številnimi izbirami na teden in želite zagotoviti, da bo za vas vedno na voljo podpora, Squarespace je morda ravno dovolj dober.

Vedno priporočamo WordPress prek Squarespacea, vendar je čas, da izberete. Če imate kakršna koli vprašanja in še vedno niste prepričani o platformah, nam to sporočite tako, da pustite komentar spodaj. Kakšna so vaša mnenja o WordPress vs Squarespace?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked