Prilagodite WordPress-ove skrbniške menije svojim potrebam

Prilagodite WordPress-ove skrbniške menije svojim potrebam


Vsak skrbniški meni WordPress je po namestitvi videti enak. To bi bilo lahko dobro, če delate na različnih spletnih mestih, ki jih poganja naš ljubljeni WordPress, če pa ustvarjate blog za stranko, boste morda želeli spremeniti skrbniški meni, da boste dosegli edinstven videz.

Čeprav na nadzorni plošči WordPress ni veliko možnosti, lahko stvari še vedno precej enostavno spremenite sami. V današnjem priročniku vam pokažemo nekaj hitrih nasvetov, ki vam bodo pomagali prilagoditi skrbniški meni WordPress svojim potrebam:

 • Preuredite svoj skrbniški meni WordPress
 • Kako prilagoditi WordPress Admin Menu
 • Kako spremeniti barve v skrbniških menijih
 • Kako spremeniti barve v skrbniških menijih brez vtičnikov

Preuredite svoj skrbniški meni WordPress

Ko začnete dodajati nove vtičnike in funkcije v svoj sistem za bloganje, boste nadaljevali z zlaganjem ikon v skrbniškem meniju in zlahka boste našli zmedeni meni, kjer vaši avtorji ne bodo mogli najti svojih objav oz. galerija za dodajanje novih slik.

Takrat boste začeli razmišljati o preurejanju ikon. In tu vam bo preprost vtičnik odličen pomočnik.

Administratorski meni

CENA: Brezplačno

Administratorski meni

Ko namestite ta brezplačen in lahek vtičnik, boste imeli samo eno možnost. In to je možnost urejanja menija.

Če pritisnete gumb, bo vaš meni “v izdelavi” in lahko prosto premikate elemente. Vlečite in spustite elemente menija in podmenija in ustvarite meni, ki vam najbolj ustreza. Ali želite, da je povezava »Nova objava« tik ob »Novi strani«? To lahko storite. Pravzaprav lahko elemente poljubno preuredite. Element menija na najvišji ravni lahko povlečete v podmeni in obratno, zakaj torej ne bi, če bi ga »Nova objava« obesila sama, namesto da bi ga imeli v podmeniju? Izbira je tvoja.

Če še vedno niste prepričani, zakaj je ta mali vtičnik tako kul, si oglejte demo video.

Kako prilagoditi Admin menije WordPress

Medtem ko je prednja stran WordPress zelo prilagodljiva in imate dobesedno neomejene možnosti za svoje spletno mesto, je zaledje, tj. Nadzorna plošča WordPress nekoliko omejena in ste v bistvu zadržani s tem, kar imate.

Ker v WordPressu obstajajo vtičniki za skoraj vse, zakaj ne bi obstajal tak, ki bi vam omogočil, da prilagodite področje svojega skrbnika? No, obstaja, in ne samo eden seveda.

Če se ukvarjate s kodiranjem, vas ta del vodnika morda ne bo zanimal, ker vam ne bomo pokazali kode za vtičnik, ampak vam bomo dali le kratek vodnik, kako nastaviti vtičnike in enostavno spremeniti zasnovo svojega skrbniško območje. Verjetno pa si želite ravno to, kajne??

Stranka Dash

CENA: Brezplačno

Za začetek boste morda želeli spremeniti skrbniški meni zase ali za katerega koli drugega uporabnika. To lahko preprosto storite s tem brezplačnim vtičnikom, kjer lahko spremenite celoten meni, ki ga vidite med delom na svojem spletnem dnevniku WordPress. Na primer, lahko dodate nove elemente menija, odstranite tiste, ki jih ne potrebujete ali ne želite omogočiti, da so dostopni za določeno uporabniško vlogo, lahko spremenite ikone itd. Kako to storiti? Začnimo:

 1. Pojdi do Vtičniki -> Dodaj novo
 2. Namestite in aktivirajte vtičnik Client Dash
 3. Pomaknite se na Nastavitve -> Preglednica odjemalca
 4. Na drugem zavihku izberite »Meniji«
 5. Izberite Uporabniško vlogo in kliknite »Dodaj meni«

Tu se začne vaša prilagoditev. Ko je vtičnik ustvaril nov meni, boste zaslon videli tako, kot je trenutno videti. Tu lahko dodate ali odstranite elemente menija, vnesete nove nalepke in celo spremenite standardne ikone. Ne glede na to, ali gre za vrsto objave, ki jo želite dodati ali morda povezavo po meri, vam bo Client Dash to omogočil. Elemente povlecite in spustite ter si ustvarite prilagojen meni, s katerim boste hitreje delali.

Adminski urejevalnik menijev

CENA: Brezplačno / 19 USD
DEMO

menu-editor-pro

Čeprav je bolj priljubljen kot prej omenjeni vtičnik, je Admin Menu Editor na voljo v brezplačni in premium različici, zato boste morali kupiti licenco, če želite vse dodatne funkcije. Med vtičniki ni velikih razlik in Admin Menu Editor vam bo omogočil tudi preurejanje menija zase ali katero koli drugo vlogo uporabnika, tako da preprosto povlečete menije in podmenije, kjer jih želite.

Pravice dostopa, ikone in naslove lahko spremenite za vse menije, jih izvozite in uvozite in celo uporabite kratke kode. Oglejte si predstavitveno različico PRO, da vidite, kakšna je resnična moč tega vtičnika.

 1. Namestite Admin Menu Editor in ga aktivirajte
 2. Pomaknite se na Nastavitve -> Urejevalnik menijev (PRO)
 3. Izberite Uporabniško vlogo, ki jo želite urediti in meni nastaviti po želji
 4. Shrani spremembe

Kako spremeniti barve v skrbniških menijih

Kar zadeva prilagajanje, boste morda želeli spremeniti, kako izgleda vaše območje upravljanja. Privzeto je 8 barvnih shem ki jo lahko izberete za svoj profil. Morda vam niso všeč standardne barve ali pa želite, da se te barve ujemajo z barvami na vašem spletnem mestu. In zato si želite več možnosti, kajne?

Za vaš skrbniški meni obstajajo različni načini spreminjanja barvnih shem. V tem delu članka, prikazali vam bomo dva vtičnika kar lahko naredi odlično delo – lahko namestite preprost vtičnik, ki bo dodal še osem barvnih shem ali pa se v drugem poigral z izbiro barv.

Barvne sheme administratorjev

CENA: Brezplačno

Barvne sheme administratorjev

Če vam ni treba podrobno opisovati in izbrati vsake barve sami, boste morda želeli preizkusiti ta preprost in brezplačen vtičnik. Preprosto morate namestiti sheme Admin Colors Schemes in vtičnik samodejno doda 8 novih barvnih shem ki jih najdete pod uporabniškimi možnostmi:

 1. Namestite vtičnik Admin Color Schemes in ga aktivirajte
 2. Pomaknite se na Uporabniki -> Vaš profil
 3. Pod Admin Barvna shema izberite novo shemo, ki jo želite uporabiti

Generator barvne sheme WordPress Admin

CENA: Brezplačno

Prej omenjeni vtičnik bo le dodal tistih 8 barvnih shem, vendar če želite imeti nadzor nad vsako barvo v vaši shemi, boste potrebovali več možnosti. Žal je bil ta vtičnik odstranjen s prvotnega spletnega mesta, ki vam je omogočil, da izbirate barve neposredno iz svojega brskalnika, vendar lahko ta vtičnik vseeno prenesete in ga namestite ročno.

Sledite naslednjim korakom in čez minuto ali dve boste imeli barvno shemo po meri (ali če ste takšni kot mi, lahko porabite eno uro, preden najdete popolno barvno kombinacijo).

 1. Prenesite WordPress Administrator barvnih shem
 2. Namestite in aktivirajte vtičnik
 3. Ustvarite sheme po meri z izbiro barv

Kako spremeniti barve v skrbniških menijih brez vtičnikov

Namesto da bi v ta del nameščali dodatne vtičnike za spreminjanje barv v skrbniških menijih, vas bomo naučili, kako spremeniti barvne sheme tako, da v svoje funkcije.php vstavite naslednjo kodo in dejansko naredite preprost vtičnik sami.

S to kodo lahko izberete katero koli barvo, ki jo želite, vendar namesto, da izberete eno iz izbire barv, boste morali napisati barvne šestnajstične trojčke. Te lahko dobite z izbiro barv, ki jih želite – od Paint do Photoshopa ali katerega koli spletnega izbirnika barv.

 1. Pojdite v datoteko svoje funkcije.php
 2. Na koncu prilepite naslednjo kodo:
 3. funkcija Additional_admin_color_schemes () { // Pridobite imenik tem $ topic_dir = get_template_directory_uri (); // Ocean wp_admin_css_color ('isitwpcolor', __ ('Ali je WP'), $ topic_dir. '/admin-colors/isitwp/colors.min.css', matrika ('# ed2a0c', '# 000000', '# 738e96', '# f2fcff') ); } dodajanje ('admin_init', 'Additional_admin_color_schemes');
 4. Z naslednjim delom kode aktivirajte svojo novo barvno shemo:
 5. funkcija set_default_admin_color ($ user_id) { $ args = matrika ( 'ID' => $ user_id, 'admin_color' => 'isitwpcolor' ); wp_update_user ($ args);

  }
  dodajanje (‘user_register’, ‘set_default_admin_color’);

  Na žalost še nismo končali. Po tem koraku morate prilepiti še eno funkcijo, da spremenite nalepko na novo ustvarjenih barvnih shem, da bo delovala

 6. Prilepite to kodo:
funkcija rename_fresh_color_scheme () { globalni $ _wp_admin_css_colors; $ color_name = $ _wp_admin_css_colors ['sveže'] -> ime; if ($ color_name == 'Privzeto') { $ _wp_admin_css_colors ['sveže'] -> ime = 'Sveže'; } vrni $ _wp_admin_css_colors; } add_filter ('admin_init', 'preimenovanje_fresh_color_scheme');

To je bil zadnji korak pri ustvarjanju barvne sheme po meri brez namestitve dodatnih vtičnikov. Čeprav je morda trajalo malo več časa, vam ne bo treba skrbeti za en dodatni vtičnik, nameščen na vašem WordPressu.

Zaključek

Čeprav prilagajanje upravniškega menija WordPress ne bo prva stvar na vašem seznamu opravkov, je vsekakor nekaj, na kar morate biti pozorni, če boste na svojem spletnem mestu delali dlje časa.. S prilagojenim menijem vam lahko lažje delajo različne ikone ali barvni nabori. Prav tako bo ustvaril edinstven občutek za vse uporabnike, ki imajo dostop do zaledja.

Če imate na voljo nekaj minut, pojdite skozi ta članek in spremenite svoje skrbniške menije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map