Petua, Trik dan Pemalam Terbaik untuk Menyesuaikan Menu WordPress

Petua, Trik dan Pemalam Terbaik untuk Menyesuaikan Menu WordPress


Menu adalah salah satu bahagian yang paling penting dalam setiap laman web. Mereka ada di mana-mana dan mereka membimbing pengguna melalui blog anda. Walaupun agak mudah untuk menambahkan menu navigasi di WordPress, masih banyak lagi yang boleh anda lakukan untuk menyesuaikannya dengan laman web anda.

Sama ada ikon kecil yang anda mahu ada di menu atau anda mahukan sistem yang sama sekali berbeza untuk mengendalikannya, panduan ini mempunyai semuanya. Lihat petua, trik dan beberapa pemalam menu terbaik yang kami sediakan untuk anda dalam panduan ini:

 • Tambahkan ikon ke menu WordPress anda
 • Tambahkan butang log masuk / log keluar ke menu
 • Paparkan menu WordPress di mana sahaja yang anda mahukan
 • Cara menambahkan kotak carian ke menu WordPress anda
 • Cara membuat menu navigasi melekat di bahagian atas halaman
 • Jadikan menu navigasi melekit anda dengan pemalam
 • Cara membuang item menu tingkat atas di WordPress
 • Plugin 4 menu teratas untuk WordPress
 • Pemalam menu mudah alih WordPress terbaik

Membuat menu di WordPress tidak pernah semudah ini. Yang mesti anda buat ialah menjana halaman dan menambahkannya di sebelah halaman utama anda. Menu navigasi utama anda akan selesai dengan hanya beberapa klik tetapi mungkin kelihatan sangat jelas.

Terdapat banyak plugin yang dapat membantu anda dalam membuat menu navigasi yang menakjubkan. Anda tentu saja dapat membuat kod sendiri jika anda tahu bagaimana caranya, tetapi ada cara yang lebih mudah untuk menjadikan menu biasa anda lebih mesra pengguna – dengan menambahkan ikon.

Ikon telah menjadi sesuatu yang kita tidak boleh hidup tanpa. Semasa anda mencari sesuatu di papan pemuka WordPress, di desktop atau di telefon pintar dan tablet, anda mungkin biasa menggunakan ikon. Setelah hanya menggunakan beberapa kali aplikasi baru, anda cenderung mengingat ikonnya daripada semua teks keterangan yang disertakan dengannya. Oleh itu, mengapa anda tidak meletakkan ikon di sebelah item menu anda dan membiarkan orang menavigasi laman web anda dengan mudah?

Ikon Menu

HARGA: Percuma

Ikon Menu

Sekiranya anda tidak tahu bagaimana melakukannya, jangan risau, itulah sebabnya anda berada di sini. Di bahagian panduan ini, kami tidak akan mengganggu anda dengan pengekodan tersuai, tetapi kami hanya akan menunjukkan kepada anda pemalam percuma yang boleh anda konfigurasikan dalam beberapa minit lagi.

 1. Pergi ke Pemalam-> Tambah Baru
 2. Cari “Ikon Menu”
 3. Pasang dan aktifkan pemalam
 4. Navigasi ke Rupa -> Menu
 5. Buka menu navigasi anda
 6. Pilih halaman di bawah struktur menu yang anda mahu pilih ikonnya
 7. Pilih ikon, edit kedudukan dan ukurannya
 8. Simpan menu

Itu sahaja! Sekarang cari beberapa ikon keren yang anda mahukan di menu anda dan nikmati reka bentuk baru anda. Semasa anda masih menggunakan ikon, jangan lupa bahawa anda juga dapat menambahkan favicon ke blog WordPress anda dengan mudah.

Tambahkan butang log masuk / log keluar ke menu

Salah satu daripada banyak ciri WordPress yang kami sukai adalah cara mudah untuk mendaftar pengguna baru. Mengendalikan peranan pengguna yang berbeza di platform popular tidak mungkin lebih mudah; sudah ada peranan yang didaftarkan yang boleh anda tetapkan dan anda bahkan boleh membuat banyak peranan pengguna tersuai untuk keperluan laman web anda.

Semasa mendaftar mereka adalah cepat dan mudah, menjaga pengguna anda boleh menjadi kerja keras. Tetapi anda perlu membuat segala daya untuk menjadikan pengalaman mereka di laman web sebaik mungkin.

Salah satu daripada banyak perkara yang boleh anda lakukan adalah dengan membolehkan cara masuk dan keluar dari laman web anda dengan mudah. Untuk membuat pautan log masuk / logout sentiasa berada di tangan pengguna, anda boleh meletakkan pautan tersebut terus ke menu utama anda. Perkara pertama, Memiliki pautan tersebut dalam menu sangat praktikal dan kedua, pengguna anda mungkin sudah terbiasa dengan ciri tersebut dari pelbagai aplikasi lain yang menggunakan cara masuk dan keluar yang sama.

Dalam kes ini, tidak perlu mengambil plugin lain. Fungsi WordPress ringkas yang akan kami tunjukkan pada bahagian artikel ini dapat memberikan pekerjaan yang baik untuk anda. Secara automatik ia akan meletakkan pautan yang betul pada menu anda. Itu bermaksud bahawa semasa pengguna log keluar, dia akan mendapat pautan “log in” dan sebaliknya. Baik anda atau pengguna tidak perlu risau lagi mengenai butang log masuk.

Sekiranya anda bersedia untuk menambahkan ciri log masuk yang ringkas namun kemas ini ke menu, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka fungsi.php
 2. Salin dan tampal yang berikut:
 3. fungsi add_login_logout_link ($ item, $ args) {
  $ loginoutlink = wp_loginout ('index.php', false);
  $ item. = '
 4. '. $ log masuk pautan. '
 5. '; memulangkan $ item; } add_filter ('wp_nav_menu_items', 'add_login_logout_link', 10, 2);
 6. Simpan perubahan

Seperti kebanyakan coretan kami, Anda selesai hanya dengan menyalin dan menempelkan fungsi ke dalam fail. Setelah selesai, anda boleh terus masuk dan memuatkan semula halaman utama. Oleh kerana anda masih log masuk, anda akan mendapat pautan “log out” di tempat terakhir menu utama anda. Pastikan untuk memeriksa keseluruhan fungsi jadi cuba log keluar dan masuk semula untuk memastikan diri anda baik-baik saja.

Sekarang setelah anda selesai dengan fitur kecil ini, jangan lupa bahawa anda dapat dengan mudah mengarahkan pengguna ke halaman lain setelah berjaya masuk atau bahkan menunjukkan kandungan hanya untuk pengguna yang log masuk atau log keluar.

Juga, setelah anda memiliki menu yang disesuaikan, anda mungkin berminat untuk menunjukkannya di mana saja di laman web ini dengan memberikan kod pendek tersuai.

Kami suka menyesuaikan WordPress dengan coretan kecil seperti ini, bagaimana dengan anda?

Paparkan menu WordPress di mana sahaja yang anda mahukan

Setelah WordPress mencapai versi 3.0, banyak perkara menjadi lebih mudah digunakan. Di antara pelbagai ciri baru, membuat menu navigasi menjadi mudah diakses oleh sesiapa sahaja dan hari ini setiap orang dapat membina menu mereka sendiri dengan beberapa klik butang tetikus.

Semasa membuat menu di mana anda boleh memautkan sebarang pos, halaman, kategori atau pautan luaran dengan mudah adalah sekeping kek, menunjukkan menu di tempat yang berbeza di sepanjang laman web anda boleh menjadi sedikit gigitan bagi mereka yang tidak berminat dengan pembangunan WordPress.

Bergantung pada tema WordPress yang anda gunakan, anda boleh memaparkan menu yang baru dibuat dengan mudah di atas halaman anda di mana kita semua biasa mencari navigasi. Anda mungkin mempunyai pilihan untuk meletakkan menu anda di bar sisi atau bahkan tepat di kawasan footer, tetapi bagaimana jika anda ingin menunjukkan menu tersebut dalam catatan, halaman atau bahkan di widget?

Tidak, anda tidak perlu membuat senarai khusus atau menaip semula keseluruhan kod HTML untuk meniru pautan; anda boleh memanfaatkan kod pendek dan meletakkan menu sedia ada di mana sahaja yang anda mahukan!

Dalam baris berikut, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana melakukannya dan kami yakin bahawa anda akan menyukai menu ‘baru dalam kod pendek’ anda.

Buat kod pendek dan paparkan menu WordPress di mana sahaja yang anda mahukan

 1. Buka fail functions.php
 2. Salin dan tampal kod yang akan mendaftarkan kod pendek:
 3. fungsi menu_fungsi ($ atts, $ content = null) {
  ekstrak (
  kod pendek (
  tatasusunan ('name' => null,),
  $ ats
  )
  );
  kembali wp_nav_menu (
  susunan (
  'menu' => $ nama,
  'echo' => salah
  )
  );
  }
  add_shortcode ('menu', 'menu_fungsi');
  
 4. Simpan perubahan

Sejurus selepas anda menyimpan perubahan, anda akan dapat memaparkan menu WordPress di mana sahaja yang anda mahukan. Yang mesti anda buat ialah menuliskan kod pendek di mana anda harus menentukan nama menu yang akan anda gunakan:

[nama menu = “menu utama”]

Dalam kebanyakan kes, menu utama anda akan melekat pada nama “menu utama”. Tetapi jika anda akan menggunakan menu lain, masukkan namanya dalam kod pendek. Anda tidak perlu tahu setiap nama menu mengikut hati; sebaliknya, pergi ke Rupa -> Menu dan semak senarai menu atau buat yang baru.

Oleh kerana anda kini dapat memaparkan menu WordPress secara praktikal di mana sahaja, anda boleh membuat banyak navigasi yang akan anda gunakan di laman web bertenaga WordPress anda. Anda boleh memilikinya dalam siaran, yang lain dalam fail templat, Widget Teks, dll.

Cara menambahkan kotak carian ke menu WordPress anda

Kecuali anda telah membuang ciri tersebut, WordPress membolehkan pengunjung anda mencari di seluruh laman web anda. Kami telah menyebut beberapa ciri menarik ini dan menunjukkan kepada anda pelbagai perkara yang boleh anda lakukan dengan halaman carian anda. Sebagai contoh, anda dapat dengan mudah mengalihkan pengguna ke siaran jika hanya ada satu hasil yang dijumpai atau bahkan membuat carian Google tersuai.

Sekiranya anda telah melayari widget WP standard anda, anda mungkin pernah melihatnya ada widget carian yang siap diletakkan di bar sisi. Tetapi bagaimana jika anda mahu kotak carian anda muncul di sebelah menu anda?

Pada baris berikut, kami akan menunjukkan kepada anda fungsi yang akan mengambil kotak carian harian anda dan memasukkannya ke dalam menu navigasi.

Tambahkan kotak carian ke menu:

 1. Buka fungsi.php
 2. Salin dan tampal yang berikut:
 3. add_filter ('wp_nav_menu_items', 'add_search_box', 10, 2);
  fungsi add_search_box ($ item, $ args) {
  $ item. = '
 4. '. get_search_form (salah). '
 5. '; memulangkan $ item; }
 6. Simpan perubahan

Untuk memastikan bahawa kod tersebut berfungsi untuk anda, pastikan menu navigasi telah ditambahkan ke laman web anda.

Kodnya cukup mudah dan satu-satunya fungsinya adalah menambahkan kotak carian ke menu navigasi anda. Kemungkinan besar, kotak carian anda tidak akan selaras dengan tempat yang anda mahukan. Ini bermakna anda harus memberitahu WordPress di mana meletakkan kotak carian:

 1. Tambahkan kelas ke
 2. teg yang terdapat pada baris ketiga kod:
 3. $ item. = '
 4. '. get_search_form (salah). '
 5. '
 6. Simpan perubahan
 7. Buka gaya.css
 8. Salin dan tampal kod CSS:
 9. .kotak carian-kedudukan {
  margin atas: 15 piksel;
  margin-kanan: 20 piksel;
  }
  
 10. Tukar kod mengikut keinginan anda
 11. Simpan perubahan

Mudah-mudahan, anda telah meletakkan kotak tepat di sebelah menu anda. Tidak memerlukan banyak yang sesuai dengan kotak yang anda mahukan. Jangan lupa untuk menggayakan kotak carian itu sendiri dan nikmati fiturnya.

Sekiranya anda mahukan lebih banyak kawalan ke atas menu dan kotak carian anda, periksa cara menambahkan ikon ke menu anda dan bagaimana menambahkan pilihan carian suara bagi pengunjung yang suka menentukan istilah carian mereka. Terdapat banyak lagi yang boleh anda lakukan dengan menu dan pilihan carian anda, jadi uji kotak carian kami dan pelajari sesuatu yang baru.

Anda mungkin pernah melihat laman web di mana menu navigasi melekat di bahagian atas halaman dan mengikuti anda setiap langkah dalam pengembaraan tatal anda. Ciri itu mungkin merupakan sesuatu yang anda mahukan di laman web WordPress anda dan di bahagian panduan ini, kami akan menunjukkan cara membuatnya.

Bukan hanya mempunyai sisi fungsional di mana menu selalu tersedia dalam jangkauan tangan anda, tetapi juga dapat terlihat sangat cantik dan cair.

Sekiranya anda mempunyai sedikit pengetahuan tentang CSS, anda tidak akan menghadapi masalah untuk menjadikan menu anda melekit. Anda hanya perlu menambahkan sekeping kod ke fail Style.css anda dan selepas itu anda dapat menikmati ciri menu baru anda.

 1. Buka Lembaran Gaya anda (style.php)
 2. Cari .menu nav atau .menu genesis-nav (atau serupa, bergantung pada tema yang anda gunakan)
 3. Gunakan kod berikut untuk bekas menu utama anda:
 4. .menu nav {
  kedudukan: tetap;
  latar belakang: # 333;
  bahagian atas: 0px;
  betul: 0px;
  kiri: 0px;
  z-indeks: 99;
  }

  Seperti yang anda dapat meneka dari kodnya, bahagian penting datang pada baris kedua di mana anda perlu memperbaiki kedudukan menu anda. Selepas itu, anda boleh menetapkan elemen atas, kanan dan kiri menjadi 0 piksel atau memindahkannya ke jarak apa pun dari atas atau dari sebelah kiri dan kanan halaman (contoh: atas: 10 piksel akan meletakkan menu anda 10 piksel dari margin atas laman web anda).

 5. Kemas kini fail anda dan nikmati menu navigasi melekit anda

Sekiranya anda tidak suka mengacaukan kod, anda boleh menggunakan pemalam untuk menjadikan menu anda melekit.

Kami mengajar anda cara membuat menu navigasi yang melekit hanya dengan menukar sebaris kod CSS dalam tema anda. Tetapi, tidak kira seberapa mudahnya, tidak semua orang suka membaca fail WordPress dan mengedit kodnya sendiri. Sekiranya anda jenis orang atau anda memerlukan lebih banyak kawalan ke atas menu, jangan risau. Anda boleh menyiapkan menu dengan mudah dan membuatnya lengket dengan menggunakan pemalam. Dalam bahagian artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda beberapa yang terbaik.

Sambungan Lekap UberMenu

HARGA: $ 8

Sambungan Lekap UberMenu

UberMenu Sticky Extension adalah tambahan untuk Pemalam UberMenu yang bermaksud anda mesti memasang plugin ini terlebih dahulu agar sambungannya berfungsi. Sambungan menjadikan semuanya mudah; selepas pemasangan, anda sudah bersedia untuk menjadikan menu anda melekit. Tidak kira di mana anda meletakkan menu, setelah pengguna mula menatal, menu akan tetap berada di atas halaman dan menjadikannya mudah diakses.

Untuk memastikan pengguna mudah alih dapat mengakses setiap bahagian menu, pilihan lekat akan mati setelah peranti mudah alih dikesan. Tidak ada banyak yang perlu ditambahkan di sini – lihat demo di laman rasmi dan jika anda sudah mempunyai UberMenu, teruskan dan jadikan menu anda lengket.

myStickymenu

HARGA: Percuma
DEMO

myStickymenu

Plugin ini direka untuk digunakan pada tema Twenty Thirteen. Tetapi jika anda mengubahnya sedikit, anda mungkin menggunakannya pada tema yang anda suka. Secara lalai, ia menggunakan kelas CSS navigasi tema “.navbar”. Oleh itu, jika anda mahu menggunakannya pada beberapa tema lain, anda harus mencari kelas yang digunakan oleh tema anda untuk menerangkan menu navigasi dan menukar nama kelas itu.

Sekiranya tema anda responsif, pemalam juga akan responsif. Sekiranya anda ingin mengubahnya lebih banyak, anda boleh memasukkan gaya CSS tersuai anda dan menjadikan menu melekit anda lebih diperibadikan.

Menu Melekit (atau Apa-apa!) Pada Tatal

HARGA: Percuma

Menu Melekit (atau Apa-apa!) Pada Tatal

Pemalam ini akan membolehkan anda meletakkan menu anda di atas dan menjadikannya melekit. Tetapi bukan hanya itu, pemalam akan membolehkan anda membuat elemen yang melekit hanya dengan mencari pemilih yang tepat untuk elemen. Ini bermakna anda boleh menjadikan logo anda atau bahkan keseluruhan header terpaku di bahagian atas halaman semasa pengguna meninjau laman web anda. Untuk membuat semuanya berfungsi, anda harus mengetahui sedikit sebanyak mengenai HTML dan CSS sehingga anda dapat mencari pemilih yang tepat.

Cara membuang item menu tingkat atas di WordPress

Anda mungkin sudah tahu bahawa WordPress sangat disesuaikan. Sekiranya anda tahu cara membuat kod atau sekurang-kurangnya mencari plugin yang tepat, anda boleh mengubah backend anda dan juga frontend dan mempamerkan laman web yang unik kepada pengunjung dan penulis anda juga.

Di bahagian ini, kami akan menunjukkan kepada anda kod ringkas yang akan membolehkan anda membuang item menu tingkat atas dari halaman pentadbir WordPress anda.

Kod yang anda dapati di bawah ini akan membuang semua item menu tingkat atas kepada semua pengguna dan bukannya pentadbir. Sebelum meneruskan, anda harus tahu bahawa coretan ini hanya membuang item menu tetapi item tersebut akan tetap tersedia bagi sesiapa sahaja yang mengetahui jalan yang betul ke halaman tetapan. Sekiranya anda ingin menghadkan akses sepenuhnya ke halaman menu tertentu, anda harus mengubah kemampuan pengguna.

Keluarkan item menu tingkat atas:

 1. Buka fail functions.php anda
 2. Salin dan tampal kod berikut:
 3. jika (! current_user_can ('management_options')) {
  add_action ('admin_menu', 'my_remove_menus', 999);
  }
  fungsi my_remove_menus () {
  remove_menu_page ('index.php'); // Papan Pemuka
  remove_menu_page ('edit.php'); // Catatan
  remove_menu_page ('upload.php'); // Media
  remove_menu_page ('edit.php? post_type = page'); // Halaman
  remove_menu_page ('edit-comments.php'); // Komen
  remove_menu_page ('themes.php'); // Penampilan
  remove_menu_page ('plugins.php'); // Pemalam
  remove_menu_page ('users.php'); // Pengguna
  remove_menu_page ('tools.php'); // Alat
  remove_menu_page ('options-general.php'); // Tetapan
  }
 4. Simpan perubahan

Oleh kerana kod ini membuang semua menu tingkat atas yang mungkin tidak anda mahu lakukan, sila ubah kod tersebut mengikut keperluan anda. Setiap baris “remove_menu_page” bertanggung jawab untuk membuang satu halaman (yang dijelaskan dalam tanda kurung dan juga komen di sebelah baris kod). Cukup tambahkan atau hapus halaman yang anda mahu tidak hadir dari menu anda dan simpan perubahan sekali lagi.

Sekarang setelah anda mengetahui cara membuang halaman tingkat atas dari menu, anda mungkin ingin membuang hanya beberapa sub-halaman yang terletak di bawah halaman tingkat atas.

Plugin 4 menu teratas untuk WordPress

Setelah anda mula membina laman web baru anda, cepat atau lambat anda memerlukan menu. Anda boleh membuatnya menggunakan pilihan menu standard di WordPress tetapi jika anda mahukan yang lebih profesional, anda harus mengetahui kod HTML dan CSS anda. Itu juga bermaksud anda akan meluangkan masa merancang semua agar berfungsi dengan sempurna dan kelihatan cantik pada masa yang sama.

Tetapi jika anda memerlukan penyelesaian yang lebih cepat atau anda tidak tahu bagaimana membuat kod menu mewah anda sendiri, WordPress membolehkan anda memasang beberapa plugin hebat yang direka untuk membuat menu cantik hanya dengan beberapa klik. Tanpa pesanan tertentu, berikut adalah beberapa pemalam menu terbaik untuk WordPress.

Menu Uber

HARGA: $ 20
DEMO

Menu Uber

Dengan lebih 43,000 jualan, Menu Uber adalah salah satu plugin yang paling popular untuk WordPress. Sebaik sahaja anda membuka laman web demo dan melihat seperti apa menu yang dibuat dengan pemalam ini, anda akan memahami mengapa ia sangat popular. Dan setelah anda mula menyenaraikan ciri-cirinya, anda mungkin menginginkannya sendiri.

Menu yang dibuat dengan menu Uber akan responsif dan didayakan sentuhan untuk pengunjung mudah alih anda. Anda boleh membuat susun atur yang indah dan meletakkan ikon, gambar, video dan peta ke dalam menu anda. Seluruh borang boleh dimasukkan ke dalam submenu sehingga anda dapat membuat borang kontak tanpa perlu menambahkan halaman tambahan untuk itu. Plugin ini sangat disesuaikan dan anda boleh bermain-main dengan lebih daripada 50 tetapan gaya dengan pratonton langsung. Anda boleh membina submenu secara automatik dari kandungan anda yang lain, membuat tab di bawah menu anda dan banyak lagi.

 • Penjanaan item yang dinamik
 • Submenu tab
 • Antara muka pengguna yang dipertingkatkan

Morph: Menu WordPress Fly-Out yang disesuaikan

HARGA: $ 20
DEMO

Morph

Morph adalah menu fly-out yang direka untuk peranti mudah alih. Tetapi, seperti yang anda lihat di halaman demo jika anda membukanya di komputer peribadi, ia juga kelihatan hebat di desktop.

Dengan menggunakan pemalam ini, anda boleh menyembunyikan menu dan memanggilnya dengan satu klik mudah. Di kawasan menu, anda dapat membuat menu lungsur turun standar, menambahkan gambar, butang carian, dan seluruh kawasan dimodifikasi yang bermaksud anda boleh menanamkan apa sahaja yang anda perlukan dan inginkan. Plugin ini sangat disesuaikan sehingga anda dapat memilih warna yang anda inginkan, menukar ketinggian gambar dan menambah atau membuang elemen yang sesuai dengan keperluan anda. Sekiranya anda akan menggunakannya untuk peranti mudah alih, anda dapat dengan mudah menetapkan resolusi yang mana menu akan muncul.

 • Berfungsi hebat di desktop dan juga peranti mudah alih
 • Menambah / membuang elemen yang boleh disesuaikan
 • Boleh dicetuskan oleh unsur apa pun

Menu Wira

HARGA: $ 19
DEMO

Menu wira

Sama ada anda mahukan menu sederhana atau “Mega Menu” yang kompleks, anda boleh membuatnya dengan plugin Hero Menu. Setiap menu yang anda buat akan responsif dan akan kelihatan hebat di mana-mana peranti; jika anda memilih untuk membuat menu mega, item boleh ditunjukkan atau disembunyikan sehingga anda tidak perlu risau tentang susun atur pada skrin yang lebih kecil.

Terdapat sokongan sentuhan khas untuk Android, iOS dan Windows Phone. Pilih bar navigasi lebar penuh atau lebar tetap di mana anda boleh menambahkan elemen tambahan dengan mudah hanya dengan menggunakan teknik drag & drop. Terdapat lebih daripada 60 skema warna yang telah ditetapkan dan anda bebas menggunakan setiap fon Google percuma. Jadikan menu melekit, pilih jarak pengaktifan … plugin hebat ini dapat menawarkan lebih banyak lagi jadi pastikan untuk melihat keseluruhan senarai ciri di CodeCanyon.

 • Pembangun struktur menu Seret & Lepas
 • Buat menu sederhana atau menu mega yang kompleks
 • Navigasi mudah alih khas

Bar berbilang X

HARGA: $ 16
DEMO

Pelbagai Bar X

Bar Multi-X adalah pemalam modular dan membolehkan anda meletakkan apa sahaja yang anda mahukan ke bar navigasi. Selain item menu, anda boleh meletakkan hingga 8 item di bar – sama ada borang hubungan, borang carian, ikon perkongsian sosial, kawasan widget, dll.

Terdapat dua tema yang berbeza untuk anda pilih ditambah tema tersuai di mana anda boleh menetapkan warna anda sendiri sementara kecerunan akan dikira secara automatik. Bar navigasi boleh diletakkan sebagai menu tetap atau tatal. Sekiranya anda seorang pembangun, anda ingin tahu bahawa ada satu set cangkuk yang siap untuk anda sekiranya anda ingin membuat pemalam baru dari bar Multi-X. Plugin ini menawarkan banyak, lebih-lebih lagi pastikan anda melihat semua ciri di CodeCanyon.

 • 8 modul fungsi tertanam
 • 2 tema warna + tema tersuai
 • Kedudukan atas atau bawah

Pemalam menu mudah alih WordPress terbaik

Kita semua tahu sejauh mana kemajuan teknologi. Telefon pintar dan tablet menjadi tidak dapat dielakkan dan terdapat semakin banyak pemilik peranti mudah alih. Rangkaian WiFi merangkumi setiap bahagian bandar kami dan jika tidak ada, anda sentiasa boleh menyambungkan peranti mudah alih anda ke Internet melalui pembekal anda. Apa maksudnya ialah jumlah pelayar web mudah alih lebih tinggi daripada sebelumnya dan anda perlu menjaganya sekiranya anda menjalankan laman web.

Sekiranya anda membina laman web mudah alih atau ingin menjadikannya lebih baik, anda pasti perlu membina menu mudah alih khas yang akan disesuaikan dengan saiz skrin apa pun dan membolehkan pengguna mudah alih melayari dengan lebih mudah.

Dengan WordPress, tugas ini tidak sesukar yang anda fikirkan. Anda tidak perlu tahu cara membuat kod atau cara menyediakan menu. Yang anda perlukan hanyalah plugin yang anda boleh pasang dan sesuaikan dengan keperluan anda dengan mudah.

Di bahagian panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda beberapa plugin premium terbaik yang dapat membuat menu mudah alih untuk laman web WordPress anda. Oleh itu mari kita tatal ke bawah dan lihatlah.

Taktil

HARGA: $ 18
DEMO

Taktil

Plugin premium ini akan menghasilkan header mudah alih yang bersih dengan menu mudah alih yang disertakan di dalamnya. Animasi sangat mudah dan boleh kelihatan sangat bagus dan lancar di skrin telefon pintar. Dengan Taktil, anda boleh membuat menu akordion pelbagai peringkat, membuat menu mendatar satu tingkat yang boleh dileret atau membuat bar sisi widget yang boleh terbang ke laman web anda.

Semuanya boleh disesuaikan yang bermaksud anda boleh melukis elemen anda dengan warna yang anda mahukan, menukar latar belakang dan menetapkan warna, kelegapan dan banyak lagi. Menu anda boleh diperbaiki atau diposisikan sepenuhnya. Sekiranya anda mahukan lebih banyak kawalan ke atas peranti mudah alih, anda boleh menetapkan resolusi yang mana menu ini akan diaktifkan.

 • Beberapa jenis menu
 • Fungsi carian
 • Kedudukan tetap / mutlak

Ketik Ketik

HARGA: $ 10
DEMO

Ketik-Ketik

TapTap akan memberi anda kekuatan untuk membuat menu mudah alih yang unik untuk laman web WordPress anda. Seperti yang anda lihat dari laman web demo, anda boleh membuat hampir semua perkara yang anda bayangkan dan menu anda akan kelihatan sangat kemas. Dengan pemalam ini, anda boleh membuat menu pelbagai peringkat, memutuskan elemen mana yang ingin anda tunjukkan, menambah keterangan atau mengaktifkan pilihan carian bersepadu.

Terdapat dua reka bentuk butang menu dan beberapa animasi untuk dipilih. Kedudukan menu anda boleh diperbaiki atau anda boleh menggunakan kedudukan mutlak. Pilih gaya latar dan bermain dengan banyak pilihan gaya sehingga anda dapat memasukkan menu ke dalam tema anda dengan sempurna. Akhir sekali, TapTap akan membolehkan anda memilih resolusi yang akan dipaparkan sendiri. Apa lagi yang anda mahukan dari menu navigasi mudah alih?

 • Menu pelbagai peringkat
 • Reka bentuk dan animasi 2 butang menu
 • Kedudukan tetap / mutlak

Mobi

HARGA: $ 16
DEMO

Mobi

Mobi adalah satu lagi plugin WordPress yang mudah tetapi hebat yang bersedia membantu laman web mudah alih. Dengan penambahan ini, tema responsif anda akan mempunyai navigasi yang lebih baik. Sebaik sahaja anda membuat menu menggunakan pembina menu drag & drop yang intuitif, anda boleh meletakkannya di bahagian atas atau bawah laman web anda.

Semua item menu boleh disesuaikan dan anda bebas menambahkan ikon media sosial ke bar navigasi anda. Terdapat lebih dari 700 fon ikon dan anda boleh melengkapkan reka bentuk anda dengan menggunakan salah satu Font Google. Sekiranya perlu, anda boleh mengawal keterlihatan pengguna untuk tetamu dan pengguna yang log masuk.

 • Seret dan Lepas penyesuaian
 • Kedudukan menu atas atau bawah
 • Keterlihatan Pengguna untuk tetamu dan pengguna yang dilog masuk

Wah menu

HARGA: $ 44
DEMO

Wah-Wah

Wah-menu adalah menu dok sesuai untuk laman web mudah alih, yang direka khas untuk navigasi sentuhan iPad. Dengan pemalam premium ini, anda boleh menambahkan hingga 8 pautan menu yang akan dipasang dengan baik di sisi laman web WordPress anda.

Sebaik sahaja anda mengklik ikon tertentu di menu, sub-menu akan muncul yang membolehkan HTML, video tertanam, peta dan hampir semua yang anda mahukan. Plugin ini sangat dapat disesuaikan yang bermaksud anda boleh memilih dari 8 warna aksen, bermain-main dengan lebar menu, ikon, pautan, dll. Pembuatan menu sangat mudah dengan penyunting WYSIWYG. Sama ada anda memilih untuk menggunakan tema gelap atau terang, anda pasti akan kelihatan baik.

 • Penyunting WYSIWYG
 • Sub-menu dengan sokongan untuk HTML, video terbenam, dll.
 • Pilihan keadaan Keluar atau Docked

Menu Gaya Laluan

HARGA: $ 12
DEMO

Gaya Laluan

Plugin premium ini agak berbeza dengan plugin biasa anda yang khusus untuk pembuatan menu. Daripada menu bar klasik atau menu bar sisi, Path Style Menu membuat butang. Setelah anda mengaktifkan butang, ia akan menunjukkan menu di sekitar butang dalam bulatan, mengembangkannya sebaris ke arah mana yang anda mahukan atau bahkan mengatur ikon anda dalam busur.

Sekiranya terdapat beberapa peringkat menu, butang akan membuat butang kembali yang membolehkan pengguna masuk ke menu utama sekali lagi. Terdapat banyak pilihan penyesuaian dan untuk membuat menu; anda hanya boleh menggunakan penyunting menu standard WordPress. Sekiranya anda mencari menu mudah alih yang unik, beri peluang pada Path Style Menu.

 • Buat butang menu di sekitar
 • Sangat disesuaikan
 • Gunakan menu WP standard untuk mengedit menu

Skrolnav

HARGA: $ 10
DEMO

Skrolnav

Satu lagi pemalam menu unik yang memberikan anda beberapa fungsi hebat dan kelihatan hebat di laman web anda. Scrollnav terdiri daripada bulatan yang mengandungi beberapa pilihan menu. Terdapat pautan laman utama di tengah-tengah butang, pautan atas membawa anda secara logik di bahagian atas halaman, ada kotak carian, menu khusus dan bahagian pautan tersuai dari bulatan.

Menu tersuai akan memberi ruang yang cukup untuk membuat keseluruhan menu dengan submenu, akan kelihatan hebat dan akan memberi anda ruang yang sangat diperlukan di laman web mudah alih anda. Terdapat beberapa skema warna yang boleh anda pilih dan semuanya mudah dikonfigurasi. Anda pasti mesti memeriksa laman web demo untuk melihat bagaimana plugin kecil ini berfungsi.

 • Butang bulat dengan fungsi yang berbeza
 • Menu tersuai dan bahagian pautan tersuai
 • Beberapa skema warna

Menu Tatal ke

HARGA: $ 24
DEMO

Tatal Ke Menu

Plugin premium sederhana ini akan memberi anda menu bar sisi yang hebat yang dibina untuk navigasi sentuhan iOS dan Android. Sebaik sahaja anda membuat menu, ia akan menampilkan ikon yang menghubungkan ke bahagian lain halaman dan menatal secara automatik.

Penting untuk diperhatikan bahawa ScrollTo bukan menu navigasi penuh, tetapi hanya menatal ke bahagian lain dari halaman yang sama. Anda boleh memilih dari lebih dari 750 ikon atau anda boleh menggunakan gambar anda sendiri sebagai item menu dan ada ruang tambahan untuk iklan. Untuk menjadikan semuanya berfungsi, anda mesti mempunyai pengetahuan asas HTML supaya anda dapat mengikuti arahan. Anda mungkin memerlukan beberapa minit lagi, tetapi hasil akhirnya kelihatan hebat.

 • Didayakan sentuh
 • Lebih 750 ikon + gambar tersuai
 • Ruang iklan tambahan

Kesimpulannya

Kami harap sekarang, anda telah menyedari bahawa sukar untuk menjalankan laman web tanpa menu. Walaupun anda menjalankan satu halaman, anda tetap mahukan navigasi antara bahagian. Oleh itu, semasa anda berada di sini, luangkan masa untuk menyesuaikan menu WordPress anda dan buat yang terbaik mungkin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map